سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



وزیر ارتباطات: همگرایی های ایران و روسیه ادعای قیم بودن جهانی برخی قدرت ها را باطل کرد


وزیر ارتباطات: همگرایی های ایران و روسیه ادعای قیم بودن جهانی برخی قدرت ها را باطل کرد

ایرنا/ «محمود واعظی» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفت: نتایج مثبت همگرایی های ایران در باره اوضاع خاورمیانه، ادعای برخی قدرت ها را مبنی بر اینکه قیم جهانی هستند، باطل کرد.

واعظی که در راس یک هیات برای برگزاری دوازدهمین نشست کمیسیون مشترک همکاری های ایران و روسیه در مسکو بسر می برد، افزود: دو کشور درباره مسایل منطقه ای مواضع همسان دارند و برای حل بحران های کنونی از راه سیاسی و بدون دخالت قدرت های فرامنطقه ای تلاش می کنند و این روند را تا رسیدن به نتیجه ادامه خواهند داد.

وی ادامه داد: تهران و مسکو تصمیم گرفته اند با توجه به شرایط منطقه، رویکردهای جدی تری را برای گسترش همکاری های دوجانبه و همگرایی های منطقه ای اتخاذ کنند که در مذاکرات انجام گرفته دو روز گذشته با طرف های روسی بر لزوم رسیدن به این هدف تاکید شده است.واعظی همچنین ادامه داد: ایران و روسیه در ارتباط با مذاکرات هسته ای نیز همکاری ها و دستاوردهای خوبی داشته اند و رایزنی ها به گونه منظم در مسایل مرتبط انجام می شد و در روند گفت وگوها تصمیم گرفته شد منافع کشور و منطقه تحقق یابد.

وزیر ارتباطات در باره دستاوردهای همگرایی های منطقه ای تهران و مسکو افزود: ایران و روسیه برای ایجاد ثبات و امنیت در کشور افغانستان همکاری می کنند و در مذاکرات مقام های روسی و ایرانی اوضاع این کشور مورد بحث قرار می گیرد.وی با تاکید بر تاثیر گسترده روابط منطقه ای ایران و روسیه افزود: دورانی که برخی قدرت ها احساس می کردند، قیم جهانی هستند، پایان یافته است و به همین دلیل همکاری نزدیک و منطقه ای ایران وروسیه می تواند سبب شکل گیری ثبات شود.

واعظی ادامه داد: روسیه و ایران بر این باورند که اگر مشکلی هم در منطقه وجود دار، باید توسط کشورهای همین منطقه پیگیری و حل شود.وی با عالی خواندن سطح روابط دوجانبه همچنین گفت: دولت و ملت ایران احترام ویژه ای به روابط با دولت و ملت همسایه بزرگ شمالی خود می گذارند و به همین جهت تمامی تلاش ممکن انجام می گیرد تا در این برهه مناسبات دو کشور توسعه یابد و تصادفی نیست که رییسان جمهوری ایران و روسیه در دو سال گذشته 6بار با هم ملاقات کردند.

واعظی با ابراز امیدواری برای کاهش تعرفه صادرات کالا بین دو کشور، ادامه داد: در چارچوب گسترش همکاری های ایران و روسیه اسناد زیادی مورد توافق قرار گرفته و همکاری ها رو به گسترش است که امیدواریم نشست کمیسیون همکاری های دو کشور در مسکو بر روابط دوجانبه و ساختار همکاری های تهران و مسکو تاثیر فزاینده بگذارد.رییس ایرانی این کمیسیون در پایان گفت: در دو روز مذاکرات انجام شده هیات های ایرانی و روسی، تسهیلات و زمینه های گسترده ای برای همکاری در نظر گرفته شده است که عرصه های علمی، فناوری، گمرگی و مالی از بخش های اصلی است.

واعظی در سفر به مسکو با «الکساندر نواک» وزیر انرژی و رییس روسی کمیسیون مشترک همکاری های دوکشور ، «ایگور شووالف» معاون اول نخست وزیر و خانم با خانم «الویرا نابی اولینا» رییس کل بانک مرکزی روسیه در باره راه های گسترش همکاری ها و برنامه ریزی برای افزایش روابط بانکی و مالی مذاکره کرد. نشست کمیسیون مشترک همکاری های دو کشور صبح دوشنبه با حضور واعظی و «الکساندر نوواک» وزیر انرژی به عنوان رییس روسی این نشست در مسکو آغاز شد.

کارشناسان و اعضای هیات های دو کشور، مذاکرات در بخش های مختلف از جمله توسعه همکاری های انرژی، نفت، نیروگاهی، صنعتی، بازرگانی، علمی و فناوری، فرهنگی و گسترش فعالیت بخش خصوصی را انجام خواهند داد و نقشه راه ارتقای همکاری های ایران و روسیه را از روند رو به رشد کنونی به سطح بسیار بالاتری ترسیم خواهند کرد.

ایران و روسیه پایین ترین سطح روابط تجاری را پیش از آغاز کار دولت یازدهم طی سال 1392 و با سقوط از چهار میلیارد دلار به کمی بیش از یک میلیارد دلار تجربه کردند که اکنون بر اساس برنامه های توسعه ای دو جانبه، به حدود دو میلیارد دلار رسیده است. دو کشور براساس راهبرد اتکا به یکدیگر برای تامین نیاز بازارهای داخلی، درصدد استفاده از مزیت ها و تولیدات در ایران و روسیه هستند تا همزمان با کاهش هزینه تمام شده به دلیل هم مرز بودن دو کشور، زمینه ارتباط بیشتر بخش های خصوصی نیز فراهم شود.

بر اساس نتایج مذاکرات سه روزه مسکو، این بخش می تواند اصلی ترین مسیر برای رسیدن به هدف ارتقای همکاری های بازرگانی از حدود دو میلیارد دلار کنونی به سطح 10 میلیارد دلار بین دو کشور باشد.


ویدیو مرتبط :
دیدار وزیر ارتباطات با معاون نخست وزیر روسیه