علمی


2 دقیقه پیش

رزرو بلیط هواپیما مشهد

سفر به مشهد از آن دست سفرهایی‌ست که قرن‌ها از عمر محبوبیت‌اش می‌گذرد و زائران امام هشتم شیعیان، خود را به وسیله‌های مختلف به این شهر می‌رساندند. خوشبختانه ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...



نبودمتخصص مغز واعصاب اطفال درخراسان شمالی ونقش آن درپیشگیری ازمعلولیت ها


به گزارش ایرنای خراسان شمالی این كارشناسان ، بر آگاه سازی جامعه در جلوگیری از بروز معلولیت ها، برنامه های آموزشی و فرهنگی در این راستا تاكید كردند و گفتند: با انجام غربالگری و آزمایش های بهنگام ژنتیك و ایجاد سبك زندگی صحیح می توان از متولد شدن نوزادان معلول و دچار مشكل تا حد زیادی پیشگیری كرد.
آنان همچنین افزودند: غربالگری قبل از ازدواج و بارداری و همچنین پس از به دنیا آمدن نوزاد برای تمام خانواده هایی كه دارای كودكان سالم هستند و یا حتی دارای سابقه فامیلی فرزند عقب مانده ذهنی و جسمی نیستند لازم است تا از بروز علایم جدی و جبران ناپذیر آن جلوگیری كنند.
آنان همچنین وجود متخصص مغز و اعصاب و روانپزشك ویژه اطفال برای پیشگیری از معلولیت ها در خراسان شمالی را نیازی ضروری دانستند و اظهار كردند: این امر می تواند در كاهش اختلالات یادگیری و توانبخشی و معلولیت ها موثر باشد.
مدیرعامل مركز تخصصی آموزشی و توانبخشی سورنا از نبود پزشك متخصص مغز و اعصاب و روان پزشك كودكان در استان به عنوان یكی از كمبود ها یاد كرد و گفت: دارا بودن یك فوق تخصص مغز و اعصاب و به منظور پیشگیری وجود یك روانپزشك كودكان در استان ضروری است.
دكتر معصومه پرتویی وجود یك بنیاد پیشگیری از بیماری های ژنتیك قوی در استان را نیز ضروری دانست و افزود: با كمبود تشكل ها و انجمن های ویژه به منظور بستر سازی در حوزه پیشگیری نیز مواجه هستیم كه در همین راستا باید دست به دست هم دهیم و با كمك پارك علم و فناوری و سایر ارگان ها، نهاد هایی همچون انجمن دوستاران كودك را كه می تواند بودجه های خوبی از سایر كشور ها جذب كند در استان داشته باشیم.

*** ضعیف بودن پیشگیری در بروز معلولیت ها
پرتویی با اشاره به ضعیف بودن عامل پیشگیری در مقابله با بروز معلولیت ها در كودكان گفت: این امر باعث بروز چالش های بعدی می شود كه بسیار هزینه بر بوده است و در همین راستا در سایر كشور ها بیشترین بودجه صرف پیشگیری می شود.
وی در توضیح یكی از این بیماری ها كه با پیشگیری به صورت 100 درصد قابل جلوگیری است به بیماری پی كی یو در نوزادان تازه متولد شده اشاره كرد كه در اثر بالا بودن میزان پروتئین در خون كودكان به وجود می آید و با انجام آزمایش و تشخیص به موقع می توان به سرعت از معلولیت كودك در آینده جلوگیری كرد.
وی افزود: هم اكنون غربالگری تست این بیماری در بیمارستان های سراسر كشور در حال انجام است ولی تاقبل آن این گروه از كودكان دچار معلولیت می شدند.

***پیشگیری از بروز معلولیت ها از سیاست های كلان دولت است
دكتر پرتویی سیاست كلی دولت در بخش درمان را حركت به سمت پیشگیری دانست و افزود: در صورت توجه بیشتر به این امر به ویژه در حوزه بهداشت و درمان از بسیاری از بیماری ها و معلولیت ها كاسته می شود.
وی به دوزبانه بودن برخی كودكان در این استان با توجه به تنوع قومیتی و تعداد زیاد روستاها اشاره كرد و گفت: این عامل برخی اوقات خوب است ولی گاهی می تواند نقطه ضعف برای كودك باشد چرا كه بسیار كودكانی كه به ما مراجعه می كنند عقب مانده اجتماعی هستند كه این مسئله در خراسان شمالی بسیار دیده می شود در حالی كه با آگاهی توسط مراكزی كه وظیفه رسیدگی به كودكان را دارند می توان از بروز این مسئله پیشگیری كرد.

***كیفیت آموزش در مهد های كودك باید ارتقا یاید
این موسس مركز تخصصی سورنا صنعت به ارتقای كیفیت آموزش در مهد های كودك نیز تاكید كرد و گفت: با توجه به اینكه مهد های كودك اولین فضاهای آموزشی هستند كه كودكان آن را تجربه می كنند باید از نیروی آموزشی مدون و كارآزموده برخوردار بوده و آموزش هایی كه به یك نوباوه و پیش دبستانی قبل از ورود به مدرسه داده می شود مدون باشد تا تاثیرات مثبتی داشته باشد.
وی با بیان اینكه باید در سیستم آموزشی به شدت روی سن كودك و موضوعی كه آموزش داده می شود دقت شود گفت: این امر نیازمند برگزاری دوره های آموزشی و كلاس های ضمن خدمت برای مربیان مهد است تا از اطلاعات لازم برخوردار شوند.
دكتر پرتویی در ادامه با بیان اینكه پیشگیری از معلولیت ها و جلوگیری از بروز آن باید از قبل ازدواج و از سطح دبیرستان ها در قالب آموزش مهارت های زندگی و فرزند پروری آغاز شود افزود: این امر می تواند در فرایند پیشگیری از بیماری ها بسیار تاثیر گذار باشد.
وی به انجام نظارت های دقیق توسط افراد خبره و كارشناس نیز تاكید كرد و افزود: متاسفانه كودكان وقتی به سن مدرسه می رسند مشكلات آنان شناسایی می شود كه برای رفع مشكلاتشان دیر است و بنابراین باید مشكلات قبل از آن بررسی شود و در این میان پزشكان اطفال و بیمارستان ها و زایشگاه ها با توجه به درگیر بودن بیشتر آنها با كودكان می تواند بسیار در شناسایی معلولیت ها و مشكلات كودكان تاثیر گذار باشد و نباید از هر چیزی به راحتی عبور كنند و تنها به معاینه جزیی و دادن دارو اكتفا كنند تا كودك زمان طلایی خود را از دست ندهد.
وی به فرهنگ سازی هرچه بیشتر در این رابطه نیز تاكید كرد و گفت: باید این امر در بین خانواده ها و جامعه نهادینه شده تا میزان مسوولیت پذیری افزایش یابد كه در همین راستا تاكنون اقداماتی در سطح كشور انجام شده و تعدادی از پزشكان اقدام به اختصاص یكی از دیوار های مطب خود به اطلاع رسانی در رابطه با بیماری ها كرده اند كه تلاش داریم این اقدام را در خراسان شمالی نیز انجام دهیم تا پزشكان هم آغازگر یك انجمن بیداری در پیشگیری از معلولیت ها باشند.

*** نذر فرهنگی در استان جا نیفتاده است
وی همچنین از نذر فرهنگی به عنوان یك اقدام شایسته یاد كرد كه هنوز در استان جانیفتاده است ولی نیازمند فرهنگ سازی و انجام اقدامات اساسی به منظور نهادینه شدن این فرهنگ در بین جامعه و خیران است.
دكتر پرتویی در رابطه شرایط افراد مورد پذیرش گفت: هم اكنون در این سال ها بیماران زیادی از استان های مختلف پذیرش شده اند ولی با توجه به دوری مسافت و استرس بالا و نیز شرایط ویژه ای كه این بیماران دارند تلاش كرده ایم خیلی از راه دور پذیرش نداشته باشیم.
وی افزود: به همین منظور نرم افزاری شامل 900 تیبل برای این گروه از بیماران در مركز طراحی شده كه چهار سال زمان برده و بر اساس آن این برنامه قابلیت ارزیابی 72 هزار مشكلی كه كودكان و نوجوانان با آن در ارتباط هستند و نیز قرار دادن فیلم و تبادل اطلاعات را داده بوده و به 24زبان دنیا نیز قابل ترجمه است.
وی اظهار كرد: همچنین این نرم افزار قابلیت تمرین دهی متناسب با تشخیص سن را نیز داشته كه در سه تا چهار هزار صفحه تایپ شده و جدید ترین مقالات و اطلاعات به صورت مختصر در آن گنجانده شده كه می تواند برای خانواده های بیمارانی كه در مسافت های دورتر هستند بسیار كاربردی باشد كه هم اكنون در مراحل ثبت است و به خاطر دوری مسیر ها و راحتی بیماران تنها راهكاری بود كه به ذهن ما رسید.
وی با اشاره افتتاح مركز تخصصی آموزشی و توانبخشی سورنا در سال 91 زیر پوشش سازمان آموزش و پرورش گفت: این مركز در قالب سه گروه غیر دولتی استثنایی، دبستان غیر دولتی دیر آموز و مركز اختلالات یادگیری و توانبخشی فعالیت می كند.
وی در رابطه با علت ورود به این عرصه از علاقه شخصی به عنوان مهم ترین عامل یاد كرد و گفت: كار در این رابطه علاوه بر این امر با توجه به چالش های بسیار صبوری زیادی می طلبد.
دكتر پرتویی از فعالیت 28 نفر نیروی تخصصی در رشته های روان شناسی و رشته های مرتبط در این مركز خبر داد و افزود: با توجه به اینكه در بجنورد رشته در مراكز آموزش عالی تدریس می شود ولی بازه كاری خوبی برای دانش آموخته های این رشته وجود نداشت و گاهی به مراكز ترك اعتیاد و مهد های كودك ارجاع داده می شدند این مركز تیمی از این نیروها را جمع آوری كرد كه موفقیت های به دست آمده نیز نتیجه تلاش این نیروها است.
وی با اشاره به خلق ابتكارات و نوآوری در رابطه با بیماران دارای مشكلات توانبخشی و كسب استاندارد های بین المللی اظهار كرد: پارك علم و فناوری از جمله نهاد هایی است كه همكاری خوبی با این مركز داشته و همواره پشتیبان بوده است و ثبت اختراعات زیر نظر این مجموعه انجام گرفته و همین همكاری ها منجر به كسب رتبه برتر استان ها در جشنواره علم تا عمل توسط این مركز شد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا به منظور تشریح اختراع برتر این جشنواره گفت: این اختراع دستگاه مثلت به كشت صدا است كه برای درمان كودكان اوتیسم و بیشتر بیماری های موجود در هفت گروه معلولیت كاربرد دارد و برای انسان های عادی نیز با كاربرد متفاوت تری مورد استفاده قرار می گیرد.
وی با اشاره به ارائه خدمات توانبخشی و آموزشی در این مركز، افزود: تلاش كرده ایم امكانات این مجموعه به روز بوده و با جدید ترین امكانات سایر كشور ها هماهنگ باشد و به همین دلیل سال گذشته موفق به كسب رتبه برتر كارآفری&


ویدیو مرتبط :
مغز واعصاب