علمی


2 دقیقه پیش

رزرو بلیط هواپیما مشهد

سفر به مشهد از آن دست سفرهایی‌ست که قرن‌ها از عمر محبوبیت‌اش می‌گذرد و زائران امام هشتم شیعیان، خود را به وسیله‌های مختلف به این شهر می‌رساندند. خوشبختانه ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...



رابطه بین دوک‌های خواب و فرآیند تثبیت حافظه شناسایی می‌شود


رابطه بین دوک‌های خواب و فرآیند تثبیت حافظه شناسایی می‌شودمهر/ شناسایی رابطه بین دوک‌های خواب و فرآیند تثبیت حافظه عنوان طرحی است در حال حاضر توسط محققان ایرانی در حال انجام است.
 سحر مقیمی، مجری طرح «شناسایی رابطه بین دوک‌های خواب و فرآیند تثبیت حافظه» درباره این طرح اظهار کرد: خواب به عنوان یکی از مکانیزم‌های موثر در تثبیت حافظه شناخته شده است. در طول فرآیند تثبیت، حافظه‌ای که جدیداً ثبت شده است به حافظه بلند مدت انتقال پیدا می‌کند، کیفیت ثبت حافظه به طول زمان خواب، میزان انگیزه برای یادآوری، نوع حافظه و همچنین مراحل مختلف خواب بستگی دارد.
مقیمی با بیان اینکه خواب عموما به دو نوع خواب NREM و خواب REM طبقه بندی می‌شود، عنوان کرد: بر اساس تقسیم بندی جدید، خواب NREM خود دارای سه مرحله است در مرحله ۳ امواج آهسته با فرکانس پایین در محدوده فرکانسی دلتا (کمتر از حدود۴ هرتز) دیده می شوند که به نوسانات SWS مشهور هستند.
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: علیرغم مطالعات گسترده‌ای که در این زمینه انجام شده است، هنوز به طور دقیق مشخص نشده که هر یک از مراحل خواب چگونه بر روی حافظه‌های مختلف اثر می‌گذارد.
وی افزود: شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد دو نوع مجزا دوک خواب از جمله دوک‌های آهسته با بازه فرکانسی تقریبی ۱۲-۱۴ هرتز و دوک‌های سریع با بازه فرکانسی تقریبی ۱۴-۱۶ هرتز وجود دارد.

به گفته مقیمی، هنوز بین دانشمندان، اجماعی برای بازه فرکانسی دقیق دوک‌ها وجود ندارد و عوامل مختلفی مانند سن و چرخه خواب بر روی تغییرات زمانی و مکانی دوک‌ها موثر هستند. کیفیت و کمیت مراحل مختلف خواب، از جمله دوک‌های خواب با افزایش سن تغییر می‌کند.
وی یکی از مسائل در اغلب مطالعات گذشته بر روی دوک‌ها را کاربرد بازه فرکانسی و دامنه مینیمم ثابت برای شناسایی دوک‌ها دانست و گفت: خواص دوک‌ها (مانند فرکانس و دامنه) با سن، ریتم قلب و مکان آن ها در جمجمه تغییر می‌کند.
مقیمی با بیان اینکه نتایج تحقیقات مختلف براهمیت خواب NREM در حافظه و یادگیری تاکید می‌کنند، گفت: دوک‌های خواب NREM نقش کلیدی در ارتباط بین هیپوکمپ و نئوکورتکس درحین تثبیت حافظه ایفا می‌کنند. ویژگی‌های مختلف دوک‌ها در شرایط مختلف و به خصوص افزایش سن تغییر می‌کنند.

وی با بیان اینکه پروژه «شناسایی رابطه بین دوک‌های خواب و فرآیند تثبیت حافظه» با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی در حال انجام است، تصریح کرد: در این پروژه با استفاده از ثبت سیگنال‌های SEEG افراد در خواب، دوک‌ها و ویژگی‌های آنها را در افراد مختلف و در مراحل مختلف خواب بخصوص مرحله دو خواب NREM و نوسانات SWS شناسایی و رابطه بین این ویژگی‌ها و عملکرد افراد در آزمون های حافظه قبل و بعد خواب را بررسی می‌کنیم.
مقیمی گفت: بررسی رابطه ویژگی‌های دوک‌های خواب (چگالی، فرکانس و دامنه) و عملکرد افراد در آزمون‌های حافظه، بررسی رابطه بین ویژگی‌های دوک‌های خواب و تثبیت حافظه در حین خواب، و بررسی اثر متقابل نوسانات SWS و دوک‌های خواب بر روی تثبیت حافظه از اهداف این طرح هستند.

با کانال تلگرامی آخرین خبر همراه شوید

منبع: مهر


ویدیو مرتبط :
فرآیند شناسایی اثر انگشت تقلبی