سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



زائران پاکستانی: گذر از ایران برای رسیدن به معشوق خاطره انگیز است


به گزارش ایرنا این روزها همزمان با اربعین حسینی شور، عشق و غوغایی عجیب در عالم بر پاست و دلدادگان حسین (ع) به شوق دیدار محبوب و بوییدن تربت پاک معشوق و سیراب شدن از سرچشمه معرفت از زمین و زمان گذر می کنند و سختی و مشقات راه را هیچ می انگارند تا چشمانشان به شش گوشه حرم یار منور شود، آنان از سرزنش خار مغیلان بیمی ندارند زیرا به شوق کعبه حسینی قدم در این راه نهاده اند.
مشتاقان ثارالله در مسیر اربعین همچون قطره ای از یک اقیانوس، حق را به نمایش می گذارند تا ندای لبیک یا حسین را در آسمان طنین انداز کنند اینجاست که می توان گفت که عشق به حسین مرز نمی شناسد زیرا کربلا یک میعادگاه برای حضور در یک حماسه عظیم است.
استان پهناور سیستان و بلوچستان چه خوش اقبال است که در مسیر عاشقان واقع شده و به خود می بالد که زائران حسینی (ع) را میزبان است این افتخار را زائران پاکستانی که دل در گرو یار دارند نصیب مردم سیستان و بلوچستان می کنند.
زائران پاکستانی که برای رسیدن به کربلای حسین (ع) گذر از ایران را به عنوان کوتاهترین و امن ترین و راحتترین مسیر انتخاب می کنند پس از ورود به میرجاوه عازم زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان می شوند تا برای رسیدن به معشوق مردم این دیار را مفتخر به میزبانی شان کنند.
زائران پاکستان در راه رسیدن به سر منزل مقصود پا بر خاک این استان گذاشته و گاه شبی را در زائرسرای امام رضا (ع) زاهدان سپری می کنند.
در جمع صمیمی آخرین کاروان اربعین حضور می یابیم، شور و شوق در چهره تک تک شان مشهود است، انگار تنها جسم شان در این مکان است و روح شان در پرواز به کربلا و خیل عظیم راهپیمایان، لحظه شماری می کنند تا هر چه سریعتر عازم شوند.
یکی از زائران پاکستانی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: عشق به حسین (ع) سبب شده با وجود خطرات و مشکلات فراوان در کشورمان، از طریق سیستان و بلوچستان ایران راهی کربلا شویم.
محمد علی جعفری با قدردانی از تمامی مسئولان سیستان و بلوچستان در خدمات رسانی به زائران اظهار داشت: ایرانیان همواره میزبانی خوب و مهربان برای زائران حسین (ع) بوده اند به طوری که از بدو ورود ما به خاک ایران خدمات مختلفی نظیر بهداشتی، فرهنگی و دیگر امکانات مورد نیاز ارائه شده است.
وی بیان کرد: علاوه بر واکسیناسیون کودکان خوشبختانه پزشکان ایرانی مستقر در زائر سرای امام رضا(ع) زاهدان نیز با تمام وجود به ما زائران خدمات بهداشتی درمانی ارائه کردند.
وی خاطر نشان کرد: ما مسلمانان پاکستانی همواره دعا گوی مردم ایران اسلامی و رهبر معظم انقلاب هستیم و امیدواریم همواره جمهوری اسلامی در عرصه های مختلف جهانی موفق شود.
وی گفت: ما در این سفر معنوی نایب الزیاره تمام ملت ایران به ویژه حضرت آیت الله سید علی خامنه ای رهبر بزرگ انقلاب اسلامی، دیگر مراجع عظام و شهیدان اسلام هستیم.
یکی دیگر از زائران پاکستانی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: برای رسیدن به حرم امام حسین (ع) حتی اگر بدترین مشکلات هم وجود داشته باشد برایمان به هیچ انگاشته می شود و سختی و دوری راه هیچ اهمیتی ندارد زیرا روح و روان ما در کربلاست و تنها جسم در حرکت است.
آخوند علی ناصح افزود: سفر به ایران و عتبات عالیات آرزوی هر مسلمان به ویژه شیعیان است و وقتی وارد ایران شده و برخورد صمیمی و مهربان مردم سیستان و بلوچستان را مشاهده کردیم به حق آن چیزی که در ذهن ما چند برابر مهربانتر و صمیمی تر هستند.
این زائر حرم حسینی که می گوید 60 سال سن دارد، ادامه داد: با وجودی که 60 سال سن دارم اما به عشق رسیدن به حرم حسین(ع) از هر جوانی جوان تر شده ام.
وی اضافه کرد: خوشبختانه مسئولان و مردم سیستان و بلوچستان با اسکان دادن ما در زائر سرای امام رضا (ع) و ارائه خدمات مختلف خستگی جسمی ما را برطرف و روحیه بیشتری برای حرکت به سمت کربلا به ما بخشیدند.
یکی از بانوان پاکستان عضو کاروان اربعین نیز گفت: مردم سیستان و بلوچستان با کاروان زائران برخورد خوبی داشته و در زاهدان وسایل رفاهی در حد مطلوب وجود دارد که باعث دلگرمی زائران می شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان با بیان اینکه این دانشگاه با افتخار میزبان زائران پاکستانی است گفت: این دانشگاه با توجه به اهمیت مسائل بهداشتی از بدو ورود زائران به خاک جمهوری اسلامی در مرز با راه اندازی پست مرزی اقدام به ارائه خدمات بهداشتی درمانی نظیر واکسیانسیون گروه های هدف کرده است.
دکتر محمود رضا میری افزود: حدود 11 هزار و 800 زائر پاکستانی از اول آذرماه تاکنون وارد سیستان و بلوچستان شدند که به آنان خدمات مورد نیاز درمانی ارائه شده است.
وی تصریح کرد: این دانشگاه در راستای ایمن سازی کودکان زیر 15 سال اتباع خارجی نیز در این مدت واکسن سرخک، سرخجه و فلج اطفال را به هزار و 176 نفر ترزیق کرده است.
وی بیان کرد: همچنین کادر بهداشتی درمانی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان علاوه بر انجام مراقبت های اولیه بهداشتی، ارائه آموزش و توزیع رایگان دارو انواع بروشورهای آموزشی را بین زائران پاکستانی انجام داده اند.
وی گفت: در زائر سرای امام رضا (ع) زاهدان مراقبت های بهداشتی با حضور کادر پزشکی اعم از پزشک و کاردان بهداشتی و درمانی به زائران در حال انجام است.
وی افزود: این دانشگاه همچنین در برگشت زائران همانند زمان رفت خدمات بهداشتی درمانی ارائه می دهد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه سیستان و بلوچستان گفت: تاکنون تعداد زیادی از زائران پاکستانی که قصد شرکت در مراسم اربعین را داشتند در زائرسرای امام رضا (ع) زاهدان اسکان داده شدند.
حجت الاسلام اسماعیل تدینی اظهار داشت: زائر سرای امام رضا(ع) زاهدان تنها موقوفه ای در کشور است که با دو هزار و 200 مترمربع زیربنا، همه ساله در مناسبت های مختلف میزبان زائران دیگر کشورها برای مشرف شدن به مرقد مطهر امام رضا(ع)، حضرت معصومه(س) و سرور و سالار شهیدان اباعبدالله الحسین(ع) در کربلا است.
وی با بیان اینکه ظرفیت این زائر سرا با دارا بودن چند سالن و 40 اتاق، بیش از 500 نفر است ادامه داد: امسال با توجه به استقبال زیاد زائران پاکستانی برای شرکت در مراسم اربعین این موقوفه بیش از ظرفیت خود میزبان زائران بود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه سیستان و بلوچستان گفت: ارائه خدمات مختلف رفاهی، فرهنگی و پزشکی برای زائران پاکستانی اسکان یافته در این موقوفه از جمله مهمترین اقدامات این نهاد است.
تدینی افزود: همچنین اوقاف از یک روحانی اردو زبان در این زائر سرا برای پاسخگویی به سوالات شرعی زائران در امور مختلف استفاده می کند.
وی تصریح کرد: امکانات رفاهی و کالاهای فرهنگی در این زائر سرا به صورت رایگان در اختیار زائران قرار می گیرد.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به حضور پرشور زائران پاکستانی در این مکان نیاز است خیران در زمینه تجهیز این زائر سرا به امکانات گرمایشی و سرمایشی، توسعه سرویس های بهداشتی و مکان طبغ غذا و دیگر اقدمات مورد نیاز اوقاف استان را بیش از پیش یاری کنند.
معاون امنیتی انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان نیز گفت: 22 هزار زائر پاکستانی برای زیارت کربلای معلی امسال در دو مرحله وارد استان شدند.
علی اصغر میرشکاری اظهار داشت: 10 هزار نفر از این زائران در ماه محرم و حدود 12 هزار نفر ویژه اربعین و ماه صفر وارد استان شدند.
وی با اشاره به اینکه زائران پاکستانی همه ساله در مراحل مختلف سال اعم از دهه فاطمیه، دهه محرم و اربعین، ویژه رحلت امام خمینی(ره)، شهادت امام رضا(ع) و ولادت ائمه از طریق مرز میرجاوه وارد استان می شوند، گفت: اوج ورود زائران این کشور به استان در محرم، اربعین و صفر است.
وی افزود: تنها در اربعین و صفر 128 دستگاه اتوبوس ایرانی به زائران پاکستانی اجاره داده شده که علاوه بر رونق صنعت توریسم، چرخه اقتصادی و صنعت حمل و نقل را نیز در استان فعال کرده است.
معاون امنیتی انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: سازماندهی موکب ها برای پذیرایی زائران با همکاری مردم و سازمان های مختلف انجام شده به طوری که امسال با توزیع 24 هزار نفر غذا در زائر سرای امام رضا(ع) زاهدان از زائران پذیرایی شده است.
میرشکاری ورود سازمان ها و مردم به این عرصه را کار فرهنگی بسیار زیبایی دانست که تاثیر عمیق و مثبتی بر روابط دو کشور و نهادینه سازی روحیه مشارکت در جامعه دارد.
وی اظهار داشت: ورود زائران پاکستانی ویژه مناسبت های مختلف سال به سیستان و بلوچستان سبب انتقال فرهنگ ایران به پاکستان و ارتقا سطح مناسبات و مراودات مردم دو کشور می شود.
سیستان و بلوچستان تنها راه ارتباطی مناسب، امن و راحت برای پاکستان به حوزه آسیای میانه و اروپا و نیز کشور عراق و قلب آن یعنی کربلا است که دروازه های این استان پس از پیروزی انقلاب اسلامی به روی زائران پاکستانی برای رسیدن به این قلب زمین باز شده است.
7316 / 6081 / 1539

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
رسیدن به معشوق