سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



غلامرضا ظریفیان در گفتگو با آرمان: علیه دولت جنگ روانی راه انداخته‌اند


غلامرضا ظریفیان در گفتگو با آرمان: علیه دولت جنگ روانی راه انداخته‌اندآرمان/ متن پیش رو در آرمان منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست.


برخی هواداران رئیس‌جمهور سابق نشان داده‌اند که توانایی خوبی در عرصه فعالیت تبلیغاتی و فضاسازی با هدف مورد توجه قرار دادن احمدی‌نژاد دارند. برخی صاحب‌نظران معتقدند احمدی‌نژاد درباره حضور یا عدم حضورش در انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده دوپهلو عمل می‌کند. هرچند تناقض و پیچیدگی از ویژگی‌های طیف منتسب به احمدی‌نژاد است. از یک سو نزدیکان وی تاکید دارند که اوبرنامه‌ای برای حضوردرانتخابات ریاست‌جمهوری ۹۶ ندارد اما از سوی دیگر همگان شاهد سفر وی به آمل و طرح موضوع یارانه ۲۵۰ هزارتومانی بودند که بیش از یک سخنرانی معمولی به سخنرانی انتخاباتی شباهت داشت و در سال ۸۴ هم همین اظهارات در پیروزی او موثر بود. اقدامات و عملکرد رئیس‌جمهور سابق سوالاتی را در اذهان عمومی شکل داده است. بنابراین برخی معتقدند نخستین اقدامی که احمدی‌نژاد باید انجام دهد پاسخ به همین سوالات است و پس از آن است که اذهان احتمال کاندیداتوری او برای انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۹۶ را مورد بررسی قرار می‌دهند. در شرایط کنونی اصولگرایان و به‌ویژه جریان وابسته به احمدی‌نژاد تلاش کرده‌اند از عدم پیشرفت اقتصادی دولت یازدهم حداکثر بهره‌برداری را داشته باشند و تردید را در دل رای‌دهندگان بالقوه به روحانی به وجود آورند که روحانی گرچه در سیاست خارجی موفق بوده اما در اقتصاد داخلی نتوانسته گام‌های بلندی بردارد. دلیل برنداشتن گام‌های بلند را باید در گذشته جست‌وجو کرد و نتایج عملکرد منفی دولت سابق را نمی‌توان یک‌شبه مرتفع کرد. در این راستا «آرمان» با غلامرضا ظریفیان، فعال سیاسی اصلاح‌طلب به گفت‌وگو پرداخته است که درادامه می‌خوانید:
با توجه به اینکه احمدی‌نژاد اعلام کرده خواهان حضور در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۹۶ نیست، با وجود آن شاهد اقدامات گوناگونی از جمله سفر به آمل از سوی وی هستیم، چنین عملکردهای دوپهلویی از سوی وی می‌تواند جنبه تبلیغاتی و سیاسی داشته باشد؟
احمدی‌نژاد با کارنامه سیاسی مشخص در دوران ریاست‌جمهوری‌اش بر همگان شناخته شده است. وی توانایی قابل توجهی در عرصه فعالیت تبلیغاتی و جنگ روانی دارد. در دوران ریاست‌جمهوری در زمینه داخلی و خارجی جهت مرکز توجه بودن اقدامات، نکات و صحبت‌هایی مطرح می‌ساخت. اکنون احمدی‌نژاد و طرفدارانش به دنبال ایجاد فضای تبلیغاتی خاص‌شان هستند. بنابراین اصلاح‌طلبان و حامیان دولت در برابر آنها باید به شکل علمی، منطقی و به دور از هیاهو رفتار کنند و هر دوره و جریانی را با توجه به شرایط آن نقد و بررسی کنند. در حال حاضر فضای ایجاد شده یک گمانه‌زنی و ارزیابی از میزان حضور و اقبالی عمومی نسبت به احمدی‌نژاد است. رئیس‌جمهور سابق شعارها و اظهاراتی مطرح می‌کند که به دلیل ویژگی‌های خاص جامعه، مردم نسبت به آن حساسیت نشان می‌دهند.
نظرتان درباره گفتمان‌های مطرح‌شده از سوی وی چیست؟
هر جریان سیاسی برای زنده ماندن نقش خود را در قدرت پیگیری می‌کند. اگر در این دوره یا در دوره‌های بعد فرصت حضور درعرصه سیاسی وانتخاباتی برای وی فراهم شود به‌طور حتم از این فرصت چشم‌پوشی نخواهد کرد. باید یادآور شد که این امکان حضور به ارزیابی و پذیرش وی بستگی دارد. تلاش طرفداران وی این است که جریان احمدی‌نژاد را به عنوان یک گفتمان مطرح سازند و آن گفتمان را در جامعه ترویج دهند. طرح‌هایی که احمدی‌نژاد دردوران قبل و اوایل دوران ریاست‌جمهوری‌اش برای گفتمان خود ارائه می‌کند به دلیل اینکه در عرصه عمل مورد آزمون قرار نگرفته بود، در آن زمان می‌شد از آن به عنوان یک گفتمان یاد کرد. اما بعد از آنکه در عرصه عمل ارائه شد شاهد آن بودیم که چه تفاوت‌های اساسی بین گفته و گفتمان مطرح شده با آنچه درعرصه عینیت سیاسی و اجتماعی به دلیل نوع روش و رویه‌ها و نگاه‌ها رخ داد وجود داشت. به نظر می‌رسد نظریات بیان شده از سوی وی این ظرفیت را ندارد که به عنوان گفتمان مطرح شود. نکته قابل توجه اینکه این اندیشه و نگاه به دلیل برخی شکاف‌ها از جمله شکاف بین سنت و مدرنیته، فقیر وغنی، گسست حکمت نظری و عملی تدبیر و تغییر که از لحاظ تاریخی در جامعه وجود دارد فرصت ظهور و بروز پیدا می‌کند. برای جلوگیری از وقوع ناملایمات بیشتر باید به شکل منطقی با آمدن رئیس‌جمهور سابق روبه رو شد. به هرحال باید از ورود به فضا و جریاناتی که به دنبال دامن زدن به آن هستند، پرهیز کرد. به جریان احمدی‌نژاد باید به عنوان جریانی که در تاریخ معاصر در عرصه اجتماعی، سیاست داخلی وخارجی عملکرد و کارکرد نه چندان مطلوبی داشته است توجه شود و اکنون بخشی از بازتاب عملکردهای وی در اقتصاد، فرهنگ و سیاست خارجی نمایان است که قابل تامل و نقد جدی است.
در شرایط کنونی نیاز به آرامش و ثبات جهت پیشبرد منافع و مصالح ملی وجود دارد، به نظر شما چه عملکردی را می‌توان در مقابل جریان برخی حامیان احمدی‌نژاد اتخاذ کرد؟
به عقیده من اگر قرار است با جریان احمدی‌نژاد گفت‌وگوهایی صورت گیرد با توجه به تعارض و گسست جدی که بین نظر و عمل رخ داده، باید به شکل منصفانه، مستدل و منطقی عمل کرد و وارد جدل‌های بی‌حاصل نشد، چراکه چنین جدال‌هایی فرصت را برای افرادی که مایلند از مسیر غیرمتداول رشد کنند، مهیا می‌سازد. بنابراین لازم است به شکل منطقی و بدون هیاهو و شتاب‌زدگی با این جریان روبه‌رو شد. قطعا هر جریان سیاسی برای زنده بودن در عرصه قدرت برنامه‌هایی دارد. بدون تردید این جریان نیروهای اصلی خود را به عرصه می‌‌آورد یا بسترسازی لازم برای معرفی فردی جدید خواهد کرد. بنابراین برای ایجاد ثبات و آرامش و حرکت در راستای حل مشکلات مردم باید به شکل منطقی و اصولی رفتار کنیم و منافع مردمی را سرلوحه برنامه‌ها قرار دهیم و دنبال ایجاد چالش و اقداماتی در جهت منافع گروهی نباشیم.
باتوجه به اینکه اقدامات دوران ریاست‌جمهوری آقای احمدی‌نژاد سوالات زیادی برای همگان ایجاد کرده، میزان اقبال مردمی به او یا فرد مورد حمایت او را به چه میزان ارزیابی می‌کنید؟
به نظر من هر جریان سیاسی برخی شیوه‌ها و رویه‌هایی برای به دست آوردن قدرت و حضور در عرصه سیاسی دارد. با این وجود میزان اقبال و موفقیت احمدی‌نژاد مشخص نیست. اما وی به عنوان یک جریان تلاش می‌کند که در عرصه انتخابات ریاست‌جمهوری حضور داشته باشد. لذا زمانی که دولت قدرت را در دست دارد، جریان سیاسی بهتر می‌تواند در برخورد، رقابت و نقد رویه و عملکرد دولت مستقر، گفتمان خود را مطرح سازد. به نظر می‌رسد قصد اصلی احمدی‌نژاد حضورجدی در عرصه سیاست است. اما این احتمال وجود دارد که وی نیروی اصلی در سال ۹۶ باشد یا بسترساز معرفی نیروی نزدیک به رویکرد خود شود تا نیروی جدید را در شرایط خاص بتواند در سمت ریاست‌جمهوری به مردم معرفی کند.
به هر حال برخی معتقدند جریان احمدی‌نژاد با پوپولیست رابطه نزدیکی دارد. تصور می‌کنید این رویکرد حامیانی دارد که طیف احمدی‌نژاد را در سال ۹۶ موفق کند؟
هر جریان فکری چارچوب نظری و عملکردی خاص خود را دارد. این جریان با شعارها، نقدها، پیام‌ها و نوع گویشی که دارد نشان داده به جریان فکری پوپولسیم نزدیک است. البته باید گفت بخشی از لایه‌های درونی جامعه به این نوع پیام‌های آن واکنش مثبت نشان می‌دهند و پذیرای این جریان هستند. بنابراین این امر می‌تواند محلی برای ظهور و بروز این نوع نگاه باشد. درباره میزان اقبال این جریان باید با تامل گفت‌وگو کرد.
مواضع اتخاذ شده از سوی لیدرهای اصولگرا نسبت به عمکرد و اقدامات احمدی‌نژاد چگونه بوده است؟
در یک سال اخیر و انتخابات هفت اسفند جریان اصلی اصولگرا با توجه به عملکرد احمدی‌نژاد خصوصا در دوره دوم ریاست‌جمهوری‌اش تلاش کرد مرزبندی جدی با وی داشته باشد و موضع‌گیری و نقدهای خود را به شکل صریح بیان کرد. لیدرهای اصولگرا نسبت به وی نقدهای جدی مطرح کردند.
به نظر شما با توجه به موفقیت دولت روحانی در موضوع هسته‌ای و امضای توافقنامه برجام و لغو تحریم‌ها، جریان احمدی‌نژاد توانایی رقابت با جریان اعتدال را دارد؟
دولت باید تلاش خود را در جهت رفاه عمومی و مرتفع‌کردن نیازهای طبقات متوسط به پایین جامعه به‌کار گیرد، هدف خود را کاهش مشکلات و معضلات پیش روی مردم تعریف کند و در سال جاری گام‌های اساسی در این رابطه بردارد. چنانکه دولت فعلی اقبالی که مردم در انتخابات ۹۴ به اصلاح‌طلبان و حامیان دولت نشان دادند را به اقدامات مناسب در زمینه تعامل سازنده در روابط خارجی و موفقیت در توافقنامه برجام پیوند زند، در این صورت بخت و اقبال عمومی با جریان اعتدال خواهد بود و امکان موفق


ویدیو مرتبط :
فیلم ساخته شده توسط حماس برای جنگ روانی علیه اسرائیل!!