علمی


2 دقیقه پیش

رزرو بلیط هواپیما مشهد

سفر به مشهد از آن دست سفرهایی‌ست که قرن‌ها از عمر محبوبیت‌اش می‌گذرد و زائران امام هشتم شیعیان، خود را به وسیله‌های مختلف به این شهر می‌رساندند. خوشبختانه ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...



«عاشورا» نهر نورآگین جاری در جغرافیای جهاد و تاریخ آزادگی است


خبرگزاری مهر-گروه استان‌ها:با نگاهی به تاریخ اسلام می‌توان ادعا داشت تمامی وقایع کوچک و بزرگ که در تاریخ اتفاق افتاده است، هیچ‌یک قابل‌مقایسه با حادثه عاشورا نیست.

به گزارش خبرنگار مهر، هدف قیام عاشورا بر اساس شعار محوری حضرت سیدالشهدا (ع) تبیین می‌شود آنجا که می‌فرماید:«من برای اصلاح امت جدم و اقامه امربه‌معروف و نهی از منکر قیام کرده‌ام.»

عاشورا فقط یک رویداد و حادثه تاریخی نیست، بلکه به گفته بسیاری از صاحب‌نظران حوزه دین و اندیشه یک جریان و فرهنگ و فکر و منطق مستمر در اذهان و اندیشه‌ها، یک نهر نورآگین جاری در جغرافیای جهاد و یک خون خدایی ساری در رگ‌های تاریخ آزادگی است.

استکبار ستیزی تنها معنای بیرونی  ندارد

عضو هیئت‌علمی جهاد دانشگاهی مشهد دغدغه امام حسین(ع) را بازگرداندن جامعه آرمانی مدنظر پیامبر اکرم(ص) عنوان می‌کند و می‌افزاید: مبارزه با ظلم یکی از مفاهیم و مفاسد آن زمان بود که امام حسین(ع) را مجبور به قیام کرد زیرا جامعه آن زمان به‌شدت ازلحاظ اخلاقی آسیب‌دیده بود.

سعید شریعتی معتقد است: مبارزه بابی عدالتی چه در معنای سیاسی و چه در معنای اقتصادی، شكاف طبقاتی و تفاخر و ثروت پرستی منطق حرکت امام حسین(ع) بوده است.

وی خاطرنشان کرد:‌ جامعه امروز ما بر اساس پژوهش‌های انجام‌شده در حوزه‌های اخلاقی دچار نابسامانی‌هایی شده است که حرکت امام حسین(ع) منبع غنی در رهایی از این نابسامانی‌ها است.

شریعتی با اشاره به اینکه متأسفانه شکاف‌های اجتماعی و سیاسی در جامعه مرزبندی‌های سخت‌گیرانه‌ای را به وجود آورده است به‌گونه‌ای که باعث عدم انتقال تفکر بین گروه‌ها شده است، تصریح کرد: امام حسین(ع) در واقعه عاشورا نشان دادند که استکبارستیزی تنها با استکبار بیرونی نیست بلکه باید با استکبار درونی نیز مبارزه کرد و ظلم درونی را نیز نابود کرد.

عضو هیئت‌علمی جهاد دانشگاهی مشهد ادامه داد: مرزبندی‌ها و شکاف‌ها در صورتی می‌تواند منشا تحول مثبت اجتماعی باشد که سلیقه‌ها و دیدگاه‌های مختلف بتوانند مطرح شوند اما در حال حاضر این کارکرد در جامعه نقش بازدارنده پیداکرده و تبدیل به جدل و درگیری بین گروه‌های مختلف جامعه شده که تقویت و تعمیق این شکاف‌ها آسیبی در سطح جامعه را ایجاد کرده است.

مظلوم یاوری در فرهنگ حسینی

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی نیز اعتقاد دارد: بعثت انبیای الهی برای تحقق ارزش‌های انسانی درصحنه زمین و زمان بوده اما همیشه راه خدا از راه شیاطین و طواغیت، جداشده است.

حجت‌الاسلام سید محمود مرویان حسینی می‌گوید: شعارهای امربه‌معروف و نهی از منکر، هیهات منا الذله، إِنّی لا أَرَی  الْمَوْتَ إِلاّ سَعادَةً وَ لاَ الْحَیاةَ مَعَ الظّالِمینَ إِلاّ بَرَمًا...، نشان از جایگاه ظلم ستیزی و مظلوم یاوری در فرهنگ حسینی دارد.

وی با اشاره به اینکه استکبارستیزی از عمق استراتژیک اندیشه اسلامی در مواجهه با طواغیت در طول قرن‌ها حکایت دارد می‌گوید: فرهنگ اسلامی، برنامه پویای زندگی انسان در مسیر کمال است، اما همواره جریان‌های دنیاطلب، استثمارگر و حق‌ستیز در برابر حرکت انبیاء و مصلحان نیک‌اندیش صف‌بندی کرده‌اند.

وی بابیان اینکه، گوهر ایمان به الله با کفر به طاغوت در هر زمان درخشش یافته و در ماهیت شعار توحید «لا اله الا الله» نفی خدایان دروغین نهفته است تصریح کرد: حادثه کربلا محصول ضعف بصیرت خواص در استکبارستیزی بود و امام حسین علیه‌السلام، کانون فساد و انحراف را جریان استکباری نظام اموی و در رأس آن یزید می‌شناخت و این نقطه تمایز بصیرت امام با کوتاهی خواص بود.

 مرویان حسینی با بیان اینکهعاشورا را نباید تنها به چشم یک رویداد و حادثه تاریخی نگریست ادامه داد: این واقعه یک جریان و فرهنگ و فکر و منطق مستمر در اذهان و اندیشه‌ها و به طور کلی نهر نورآگین جاری در جغرافیای جهاد و یک خون خدایی ساری در رگ‌های تاریخ آزادگی است.

عاشورا الگوی رهایی از بند ظالمان

کارشناس مباحث خانواده و سبک زندگی دینی انقلاب اسلامی را بر خواسته از درس استکبارستیزی دانست و اظهار کرد: این درس نه‌تنها مردم کشور ما بلکه مردم سایر ملل را نیز بیدار کرد همان‌طور که گاندی رهبر مردم هندوستان با الهام گرفتن از قیام عاشورا توانست کشور خود را از استعمار بیگانگان رهایی بخشد.

حجت‌الاسلام سید مهدی واعظ موسوی ادامه داد: در قیام عاشورا نه‌تنها ملت‌های مسلمان بلکه سایر ملت‌هایی که آمادگی رهایی از استکبار را داشتند پیام قیام ظلم‌ستیز عاشورا را مبنای فعالیت‌های خود قراردادند.

وی تصریح کرد: عاشورا چشمه جوشانی است که با خود ظرفیت‌های بسیاری را حمل می‌کند و الهام‌بخش مهمی در ابعاد عرفانی، سیاسی، ظلم‌ستیزی و اجتماعی است و هر انسانی بر اساس ظرفیت خود برداشتی از این اقیانوس وسیع درس‌آموزی می‌کند.

این کارشناس مباحث خانواده با تأکید بر اینکه حرکت عاشورا باید تبدیل به اصلی بنیادی شود، افزود: اگر راز و رمزهای عاشورا به دست فراموشی سپرده شود کار آیی خود را از دست می‌دهد و به ضد خود تبدیل خواهد شد.

وی تأکید کرد: همه مردم آزادی‌خواه و تشنه حقیقت و ظلم‌ستیز بر اساس فرهنگ پردامنه عاشورا ظرفیت عظیمی را برای خود فراهم آورده‌اند و این ظرفیت قابلیت معرفی به دیگران را نیز دارد.

حجت‌الاسلام واعظ موسوی با اشاره به اینکه برادران اهل سنت نیز برای به دست آوردن روحیه حماسی و انقلابی خود از فرهنگ و قیام عاشورا الهام می‌گیرند، خاطرنشان کرد: روحانیون میانه‌رو وهابی نیز معتقدند که امویان نسبت به امام حسین(ع) ظلم روا داشته‌اند و این حرکت یک حرکت ظلم‌ستیزان بوده است.

عاشورا نماد استکبارستیزی

مشاور وقف اداره کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی نیز با اشاره به نقش استکبارستیزی قیام عاشورا اظهار کرد: وقتی در تاریخ مشاهده می‌کنیم که نزدیکان و آشنایان امام حسین(ع) حضرت را از رفتن به این راه بازمی‌داشتند می‌توان به بحث استکبارستیزی و شروع قیام و نهضت حسینی پی برد چراکه حضرت اباعبدالله ایمان و یقین کامل به این موضوع داشتند و درراه استکبارستیزی جان و مالشان را فدا کردند.

حجت‌الاسلام سید محمد سیدی نسب ادامه داد: استکبارستیزی به معنای دست رد زدن به یزید زمان که مظهر فساد محض و علنی در جامعه اسلامی است و در رأس حکومت قرارگرفته است.

وی با اشاره به اینکه نظام جمهوری اسلامی ایران نیز بر پایه این ارزش‌ها پیش رفته است، خاطرنشان کرد: همان‌طور که شاهد هستیم درس‌های نهضت عاشورای حسینی از ابتدای جرقه‌های انقلاب در سال 1342 در سخنرانی‌های امام راحل به‌خوبی به چشم می‌خورد و ایشان بیان می‌داشتند همان‌طور که امام حسین(ع) در برابر استکبار جهان اسلام قیام کرد اکنون استکبار درون کشور ماست و باید در مقابل آن ایستاد.

استاد حوزه و دانشگاه بابیان اینکه قیام حسینی با شهادت 72 نفر در سرزمین کربلا به نهضتی جهانی تبدیل شد به‌گونه‌ای که پیام حقیقت‌جوی این قیام به گوش همه اهل حقیقت در جهان رسید‌ و افزود: انقلاب اسلامی نیز قیامی حقیقی بود به همین دلیل انقلاب‌های منطقه از انقلاب ما الگوبرداری کردند و امیدواریم این انقلاب تا انقلاب حضرت مهدی(ع) ماندگار و پایدار بماند.

وی با اشاره به اینکه انقلاب‌های غیر اسلامی بسیاری در دنیا برای موفقیت خود از قیام امام حسین(ع) الگوبرداری کردند، تصریح کرد: برای نمونه گاندی رهبر مردم هند قیام خود را بر اساس قیام و نهضت حسینی پایه‌گذاری کرد.

حجت‌الاسلام سیدی نسب تأکید کرد: در بحث انرژی هسته‌ای کشور روحیه استکبارستیزی ملت ایران نشان داد که بااقتدار پای آرمان‌های نظام و انقلاب خود ایستاده‌اند و کوتاه نخواهند آمد.

دشمن از پیام عاشورا واهمه دارد

مسئول پژوهش اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی دانستن ادبیات نسل امروز برای انتقال پیام صحیح عاشورا و نیز ممانعت از اثرگذاری دشمن بر جوانان و نوجوانان را یک ضرورت می‌داند.

حجت‌الاسلام حسین مهدوی پارسا بابیان اهمیت توجه به معرفی صحیح الگوها به جوانان و نوجوانان گفت: هر نسلی زبان و ادبیات خاص خودش را دارد و باید برای معرفی الگوهای ارزنده به‌ویژه الگوهای جوان و نوجوان کربلا از زبان نسل حاضر بهره گرفت به‌گونه‌ای که چهره الگوهای کربلایی و عاشورایی مخدوش نشود.

وی دو ماه ایام عزاداری را فرصتی برای رساندن پیام‌های انسانی به بشریت برشمرد و با توصیف این پیام‌ها به داروهای شفابخش تأکید کرد: طبیعت، طینت و فطرت همه انسان‌ها پاکی، زلالی و صفا را دوست دارد و برای عدالت و آزادگی می‌جنگند ازاین‌رو با معرفی صحیح و درست الگوهای کربلا به‌ویژه جوانان و نوجوانان می‌توان نور حادثه کربلا را تا آینده روشن نگه داشت.

دشمنان اسلام درصدد انحراف عاشورا

وی معتقد است: دشمن به هنگام روبه‌رو شدن با پیام‌های امام حسین علیه‌السلام درصدد مبارزه برآمده تا مانع رسیدن آن‌ها به نسل حاضر بشود ازاین‌رو تلاش می‌کند با قومی جلوه دادن مسئله قیام امام حسین علیه‌السلام و یا زیر سو وال بردن عزاداری که بعد از گذشت بیش از 1000 سال جریانی تمام‌شده است و لزومی برای عزاداری وجود ندارد سعی در انحراف وقایع و حقایق حادثه کربلا و کشاندن آن به سمت‌وسوی موردنظر خود دارد.

حجت‌الاسلام مهدوی پارسا تغییر سمت‌وسو و محتوای جلسات عزاداری حضرت و واردکردن بسیاری از شبهات در شبکه‌های مجازی اجتماعی را از دیگر موارد تلاش دشمن برای انحراف حقایق کربلا برشمرد و گفت: شناختن روش انتقال شبهات از سوی دشمن به نسل جوان و نوجوان امروز که ممکن است به دنبال یافتن پاسخ صحیح شبهات دست‌ساخته دشمن نباشد بسیار مهم است.

وی در توضیح این مطلب افزود: شناختن شبهاتی که به ذهن نوجوان می‌آید در مبارزه با ترفندهایی همچون اسلام هراسی و شیعه هراسی که دشمن با آن‌ها سعی در بهره‌برداری از عاشورا به نفع خود دارد برای جلوگیری از معرفی نادرست عاشورا راهگشا است.


ویدیو مرتبط :
کربلا و عاشورا درس مبارزه و آزادگی بود نه مذاکره