سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



ثروت 62 نفر برابر با درآمد نیمی از مردم دنیا


سازمان بین‌المللی آکسفام در آستانه برگزاری مجمع جهانی اقتصاد در داووس،‌ گزارشی را از وضعیت نابرابری توزیع ثروت در سطح جهان منتشر کرد.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : سازمان بین‌المللی آکسفام در آستانه برگزاری مجمع جهانی اقتصاد در داووس،‌ گزارشی را از وضعیت نابرابری توزیع ثروت در سطح جهان منتشر کرد.

به گزارش «انتخاب»، آکسفام با اشاره به اینکه ثروت یک درصد از ثروتمندترین افراد جهان بیش از میزان کل ثروت دیگر افراد جهان است، نوشته است: «نابرابری روزافزون موجب شده در جهانی زندگی کنیم که در آن 62 نفر، ثروتی برابر با دارایی‌های نیمه فقیرتر جمعیت جهان را دارا هستند.

تنها پنج سال پیش این رقم تعداد 338 نفر را نشان می‌داد.» این سازمان مبارزه با فقر، گزارش جدید خود را در آستانه نشست نخبگان سیاسی و اقتصادی جهان در داووس که روز سه‌شنبه افتتاح خواهد شد، منتشر کرده است. این گزارش با عنوان «اقتصادی برای یک درصد» بیان می‌کند که زنان جهان به شدت تحت تاثیر این نابرابری قرار گرفته‌اند.

یکی از دیگر روندهای کلیدی که در این گزارش بین‌المللی به‌عنوان دلیل افزایش نابرابری عنوان شده است، سهم رو به افول شاغلان در درآمد ملی در تقریبا همه کشورهای توسعه‌یافته و اغلب کشورهای در حال توسعه است. علاوه بر این، عمده افراد کم درآمد کل جهان را زنان تشکیل می‌دهند. از بین 62 نفری که ثروتشان برابر با 50 درصد از جمعیت فقیرتر جهان است، 53 نفر مرد هستند و تنها 9 نفر زن هستند.

این نشان می‌دهد حضور زنان حتی در بالاترین سطوح هم با مشکل مواجه است. گر چه رهبران جهان بارها در مورد مقابله با نابرابری در جهان صحبت کرده‌اند، اما براساس اعلام این گزارش جدید آکسفام، فاصله بین ثروتمندترین افراد و سایر مردم در جهان طی 12 ماه اخیر به شدت افزایش یافته است. بر این اساس، گر چه تعداد افرادی که در فقر مطلق زندگی می‌کنند، بین سال‌های 1990 و 2010 به نصف تقلیل یافته است، اما میانگین درآمد سالانه 10 درصد از فقیرترین افراد، طی ربع قرن اخیر تا کمتر از 3 دلار افزایش یافته است.

قرار است بیش از 40 تن از رهبران و روسای جمهوری کشورها در مجمع جهانی اقتصاد امسال در داووس شرکت کنند. این نشست روز سه‌شنبه آینده آغاز خواهد شد و روز شنبه پایان خواهد یافت. علاوه بر این 40 نفر، 2500 تن از رهبران ارشد جوامع و کسب‌وکارها در این نشست مقامات بلندپایه در منطقه تفریحی داووس سوئیس حضور خواهند یافت. کلاوس شوآب، موسس مجمع جهانی اقتصاد با اعلام اینکه موضوع امسال مجمع جهانی اقتصاد «چهارمین انقلاب صنعتی» است، افزود:‌«این موضوع به انفجار تکنولوژی در سراسر جهان فیزیکی، دیجیتال و بیولوژیک اشاره دارد که ظرفیت‌های جدیدی ایجاد می‌کند و اثرات شدیدی بر نظام‌های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی دارد.»

به‌عنوان راه حل، آکسفام در اولویت نخست، خواستار پایان بخشیدن به دوره فرارهای مالیاتی شده است. هم‌اکنون مراکزی در خارج از مرزها به ماوای فرار مالیاتی تبدیل شده‌اند و افراد پول خود را برای اجتناب از پرداخت مالیات به آنجاها منتقل می‌کنند و این موجب شده دولت‌ها منابع کافی برای مبارزه با فقر و نابرابری را در اختیار نداشته باشند. آکسفام با اعلام این موضوع رهبرانی را که در داووس گرد هم خواهند آمد خطاب قرار داده و برای مقابله با فرار مالیاتی آنان را مسوول دانسته است.

*دنیای اقتصاد


ویدیو مرتبط :
اتومبیل الکتریکی جدید نیسان ، نیمی هواپیما و نیمی ماشین