سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



سخنگوی شورای نگهبان: بیانیه شورای نگهبان نافی فرمایشات آیت الله مومن نیست / کسی که قدرت علمی زیادی داشته باشد به آزمون دعوت نمی شود


سخنگوی شورای نگهبان درباره امکان التفات فقهای شورای نگهبان به نظرات مراجع عظام تقلید قم برای تشخیص اجتهاد کسی که داوطلب مجلس خبرگان است،  گفت: از آنجا که قانون مرجع تشخیص را فقهای شورای نگهبان عنوان کرده است و همانطور که آیت الله مومن نیز در این زمینه عنوان فرمودند، کسانی که این فقها، آنها را می شناسند و یا همدرسشان بوده اند و یا اینکه از طلاب فاضلی باشند و همه آنها را بشناسند، ممکن است به نحوی باشد که مورد اتفاق همه ی آقایان باشند و نیاز به امتحان نداشته باشند. 

نجات الله ابراهیمیان در گفت و گو با جماران به برخی اشکالات حقوقی به بیانیه اخیر شورای نگهبان در مورد "اعلام شرایط برگزاری آزمون مجلس خبرگان" که پیرامون این موضوع مطرح شده است، پاسخ گفت.

تمام کسانی که یکبار در مجلس خبرگان بوده اند به آزمون دعوت نمی شوند

سخنگوی شورای نگهبان در مورد ایراد نخست مبنی بر اینکه "بسیارى از بزرگانى که قبلاً در خبرگان عضو بوده اند در امتحان شرکت نکرده اند؛ به طور مشخص حضرت آیت الله ابراهیم امینی که سالها عضو مجلس خبرگان بوده اند هیچ گاه در امتحان شرکت نکرده اند؛ بنابر این با توجه به بیانیه شوراى نگهبان از آنجا که الف: ایشان نماینده فعلى خبرگان نیستند، ب: در دوره هاى قبل هم در امتحان شرکت نکرده اند و ج: در امتحان شهریور ماه هم شرکت نکرده اند؛ لازم است در امتحان شوراى نگهبان شرکت کنند. حال آیا شوراى نگهبان مى خواهد ایشان را هم به امتحان دعوت کند؟" گفت: تمام کسانی که قبلا عضو مجلس خبرگان رهبری بوده اند، مورد ارزیابی قرار گرفته اند و علی القاعده نیازی و به ارزیابی مجدد درباره آنها نیست.

وی در این زمینه خاطر نشان کرد: تمام کسانی که قبلا عضو خبرگان بوده اند، یک بار صلاحیت علمی شان احراز شده است و اینکه یکبار امتحان داده اند، یعنی یک بار مورد ارزیابی قرار گرفته اند.

ابراهیمیان افرود: به عنوان مثال آیت الله امینی قبلا مورد ازریابی به لحاظ شرایط قرار گرفته است و بنابراین هر کسی که قبلا عضو مجلس خبرگان بوده به صورتی مورد ارزیابی قرار گرفته است.

سخنگوی شورای نگهبان تصریح کرد: این امتحانی که از سوی خبرگان در اطلاعیه اخیر اعلام شده، ممکن است از نوع کتبی و یا ارزیابی از نوع دیگر مثلا بر اساس پرونده و یا صلاحیت های دیگر باشد.

وی گفت: بنابراین کسی که قبلا عضو خبرگان بوده، شرط احراز اجتهاد را دارد و یک بار برای وی این مراحل طی شده است.

بیانیه شورای نگهبان نافی فرمایشات آیت الله مومن نیست

" سیره شوراى نگهبان در دوره هاى گذشته این بوده که امتحان را صرفاً از کسانى مى گرفته که هیچ راه دیگرى براى احراز صلاحیتشان وجود نداشته و این سیره طبق گفته آیت الله مؤمن در این دوره نیز جارى بوده است، آیت الله مؤمن در مصاحبه اى که چند هفته پیش داشتند، تصریح کرد: «کسی که ... در حوزه تدریس می‌کند، نوارهای جلسات درس او نیز موجود است، خوب هم درس می‌دهد، ملا است و در مسائل سیاسی هم اظهارنظر کرده و مواضعش روشن است؛ این فرد هم نیازی به امتحان اجتهاد ندارد. این گفته به صراحت با بیانیه ی جدید تناقض دارد." ابراهیمیان در پاسخ به این موضوع گفت: بیانیه شورای نگهبان نافی فرمایشات آیت الله مومن نیست.

وی در این زمینه یادآوری کرد: بیانیه شورای نگهبان قاعده کلی را بیان کرده است که همه خود را برای امتحان آماده کنند، ولی این نافی فرمایشات آیت الله مومن نیست. 

کسی که قدرت علمی زیادی داشته باشد به آزمون دعوت نمی شود

ابراهیمیان با بیان اینکه موضوع برگزاری آزمون نزد فقهای شورای نگهبان مطرح شده است و آنها از افراد برای این امر دعوت می کنند، عنوان کرد: اگر کسی قدرت علمی خیلی زیادی داشته باشد، از او  هم برای امتحان دعوت نخواهد کرد.

سخنگوی شورای نگهبان افزود: امتحان خبرگان پانزدهم ماه جاری برگزار می شود و نتایج به خود کسانی که امتحان داده اند، اعلام می شود تا کسانی که قبول شده اند خود را برای مرحله مصاحبه آماده می کنند.

وی خاطر نشان کرد: در یک ماهی که فقهای شورای نگهبان در این زمینه فرصت دارند، لازم است همه این مراحل طی شده و این اقدامات انجام گیرد.

فقهای شورای نگهبان مرجع قانونی برای تشخیص مجتهد بودن افراد هستند

ابراهیمیان در  پاسخ به این سوال که "اگر افرادی باشند که از سوی مراجع عظام تقلید اجتهادشان به تایید رسیده باشد و درس خارج فقه برگزار کند، آیا باز هم الزام این است که فقط فقهای شورای نگهبان درباره اجتهاد آنها اظهار نظر کنند؟" گفت: بله، همینطور است و قانون همین را عنوان می دارد.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه " آیا فقهای شورای نگهبان می توانند به نظر آیات عظام برای اجتهاد فردی توجه کنند؟ " گفت: این امر ممکن است و این به اقناع خود فقهای شورای نگهبان بستگی دارد.

سخنگوی شورای نگهبان تاکید کرد: از آنجا که قانون مرجع تشخیص را فقهای شورای نگهبان عنوان کرده است و همانطور که آیت الله مومن نیز در این زمینه عنوان فرمودند، کسانی که این فقها، آنها را می شناسند و یا همدرسشان بوده اند و یا اینکه از طلاب فاضلی باشند و همه آنها را بشناسند، ممکن است به نحوی باشد که مورد اتفاق همه ی آقایان باشند و نیاز به امتحان نداشته باشند.  

وی در پایان خاطر نشان کرد: راه هایی که چگونه برای فقها علم حاصل خواهد شد به خود مرجع قانونی مربوط می شود که چطور برای آنها در این زمینه علم حاصل می شود و ملاک اطمینانی است که برای خود این 6 نفر حاصل شود.


ویدیو مرتبط :
سخنگوی شورای نگهبان