سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



معرفی کتاب/تاثیرگذاری بر دیگران، از رویا تا واقعیت


کتاب نیوز/ رهبری را می‌توان هنر نفوذ بر زیردستان و یا کارکنان معنی کرد. در برخی از منابع، رهبری کردن یکی از وظایف اصلی مدیران محسوب می‌شود و برخی از اندیشمندن آن را فراتر از وظایف مدیران قلمداد می‌کنند و به عبارتی رهبران سازمان را الزاما مدیران سازمان به حساب نمی‌آورند و جایگاهی فراتر برای آن قائل هستند.
در طول یکصد سالی که از عمر نظریه‌های سازمانی می‌گذرد سازمان‌ها مسیر پر پیچ و خمی را طی کرده‌اند حرکت از مسیر تئوری کلاسیک به نئوکلاسیک، مکتب روابط انسانی، نظریه سیستمی و اقتضایی و تاثیری که علوم دیگر بر تئوری‌های مدیریت گذاشتند مانند نظریات عدم‌قطعیت و نظم در بی‌نظمی از علوم‌پایه؛ سایبرنتیک از رشته‌های مهندسی و ... ولی در تمام این دوره‌ها و در همه این مکاتب رهبری کردن و هدایت دیگران همیشه مورد توجه سازمان‌ها بوده است. تئوری‌هایی که در این سال‌ها حول محور رهبری سازمان بوجود آمده مؤید این نکته است.
در تعاریف مدرن، رهبری عبارتست از فرایند نفوذ در دیگران و برانگیختن آنان برای همکاری با یکدیگر در جهت تحقق اهداف سازمانی. اگر چه بسیاری از مدیران رهبرند و بسیاری از رهبران مدیر ولی فعالیت رهبری و مدیریت یکسان نیست تأثیرگذاری مدیران بر مبنای اختیار رسمی است که از پست سازمانی آنان ناشی شده است، اما رهبران می توانند بر عملکرد دیگران تأثیر گذارند بدون اینکه قدرت تأثیرگذاری آنان از اختیار رسمی ناشی شده باشد.
در این تعاریف خصوصیاتی مانند هوش عاطفی، هوش محاسباتی، بلوغ اجتماعی و وسعت دید، انگیزه‌های توفیق‌طلبی و نیل به اهداف و انسانگرایی را به رهبران می‌توان نسبت داد.
کتاب‌ها و مقالات زیادی درباره ویژگی‌های رهبران نوشته شده است. از ویژگیهای بارز رهبران می‌توان به:
1) قدرت ارتباط برقرار کردن با دیگران؛
2) قدرت رویارویی با حوادث و مشکلات؛
3) جرات و جسارت اقدام کردن به‌طوری‌که وقایع را خودشان شکل می‌دهند و دیگران را به دنبال خود می‌کشانند؛
4) قدرت تسهیل‌گری رهبران به آنها کمک می‌کند تا کارکنان کارهای خود را راحت‌تر و به سهولت انجام دهند؛
5) برخورداری از نگرش سیستمی و قدرت یکپارچه‌سازی از ویژگی‌های یک رهبر است که از آن برای هماهنگی و ایجاد تعامل بین اجزا سازمان استفاده می‌کند.

کتاب «نهادی کردن شخصیت مدیریتی (منش رهبری)» توسط چند تن از بزرگان رشته مدیریت به رشته تحریر در آمده است که همگان به ویژه "کن بلانچارد" از سرآمدان این عرصه هستند. این کتاب برای مدیران و رهبران سازمان‌ها نگاشته شده است و با توجه به اینکه زندگی حرفه‌ای رهبران کاملا به تاثیرگذاری بر دیگران وابسته است ارزش این کتاب بیش از پیش برای این گروه از افراد مشخص می‌شود.
این کتاب علی‌الادعا منبعی خودآموز است که هدف آن تاثیر بر دیگران با توجه به شناخت بهتر از خود است تا بدین وسیله بتوانند با تغییراتی که در خودشان به‌وجود می‌آورند شیوه و مدل رهبری‌شان را در سازمان بازآفرینی یا بازسازی کرده و به نتایج بهتری هم در کار و هم در رضایت‌مندی شخصیشان برسند.
مدل‌هایی که در این کتاب مطرح می‌شود کاملا واقعگرایانه و عملیاتی بوده و به مدیران و رهبران سازمان‌ها کمک می‌کند با بررسی رفتارهای فعلی خود و مقایسه آن با الگوها و مدل‌های مطرح شده در کتاب به بینشی صحیح برای رهبری تاثیرگذار دست یابند.

تعریف کاربردی رهبری که در این کتاب استفاده شده است مبتنی بر تعریفی «ارزش محور» از رهبری است. رهبر در این تعریف کسی است که در محیطی پر از تعارض، رقابت یا تغییر، افراد را هدایت کرده و وظیفه انگیزه‌بخشی به آنان در جهت نیل به آرمانی واحد را بر عهده دارد.

در این تعریف عملکرد و نحوه هدایت‌گری و تعامل رهبر و یا مدیری که واجد شرایط یک رهبر است باعث شکوفایی دنباله روان و کارکنان شده و باعث استقلال شخصیت و ارتقا بهره‌وری درنیروی انسانی سازمان می‌شود.
کتاب حاضر در هفت فصل تنظیم شده است. در هر فصل بخشی از شخصیت و ویژگی‌های درونی یک فرد، نقش رهبر و تاثیر متقابل آنها بر یکدیگر بحث و مورد واکاوی قرار گرفته است.
فصل اول به مساله تحول فردی در رابطه با چالش رهبری می‌پردازد. به طور خلاصه، درین فصل لایه‌های متعدد شخصیت انسان به همراه روش‌های تغیییر شخصیت و خودشناسی مورد بررسی قرار گرفته و مشخص می‌شود رهبری مؤثر بیش از هر چیزی در گرو یکسری رفتارهای اکتسابی و استفاده از ایده‌ها و مدل‌هاست که در این فصل به آن اشاره شده است.

فصل دوم مولفه‌های شخصیت و رهبری را تعیین می‌کند. مدل های ارائه شده در این فصل به مخاطب کمک می‌کند بتواند از قابلیت‌های واقعی شخصیت خود استفاده کند و از طریق تفکر و عمل بتواند از عادت‌های مضر رها شده و منعطف‌تر و بردبارتر عمل کند.
فصل سوم، چهارم و پنجم مباحثی عمیق و مدل‌هایی برای درک سه‌جنبه کلیدی شخصیت مانند: تمایلات، ارزش‌ها و پرسونا را مطرح می‌کنند. هدف از این سه فصل آشنا کردن مخاطب با ماهیت طبیعی رفتارهای خود است.
در فصل سوم چارچوبی برای درک الگوهای رفتاری ارائه می‌شود و الگوهای کلاسیک که در این کتاب S,I,D,C نام دارند بررسی می‌شود.
در فصل چهارم کمک به مخاطب در درک بهتر ارتباطات میان اعتقادات، ارزش‌ها و توصیف انواع ارزش‌ها موردتوجه قرار گرفته است.
در فصل پنجم متوجه می‌شویم شخصیت تا زمانی که که به شکل یک رفتار نمایان نشود درونی می‌ماند به عبارتی شخصیت آن چیزی است که دیگران از طریق رفتار می‌بینند. شخصیت ممکن است از پیش تعیین شده یا نشده، پذیرفته شده یا نشده و در مرحله تغییر باشد. شخصیت ساختاری بزرگتر از تنها یک رفتار و یا ترکیبی از چند رفتار است و البته از عوامل تاثیرگذار بر رفتارهای رهبری است.

فصل ششم رفتارهای رهبر را در بافت یک به یک توضیح می‌دهد. بافت یک به یک شاید مهم‌ترین و مکررترین بافتی باشد که نقش رهبر در آن کاملا ملموس و مشخص است. با استفاده از این بافت، رهبران و مدیران می‌توانند به طور عاقلانه و از طریق تطبیق دادن سبک رهبریشان با میزان تعهد و مهارت کارمندان بیشترین میزان تاثیرگذاری را داشته باشند.
فصل هفتم ارتباط اساسی میان تمایلات، ارزش‌ها و سلوک رهبری را نشان می‌دهد. در این فصل رابطه بین شخصیت و سلوک رهبری بررسی می‌شود تا به مدیران در رهبری موثر کمک کند همین‌طور به طور مختصری به توضیح برخی از مفاهیم اساسی مربوط به کاراکتر پرداخته می‌شود.

در پایان ذکر این نکته لازم است این کتاب علاوه بر مدیران و رهبران سازمان‌ها برای متخصصان منابع انسانی و اساتیدی که در زمینه آموزش رهبری فعالیت می‌کنند و همینطور دانشجویان مفید خواهد بود.

پی نوشت:

1) به نظر نگارنده مطالعه این کتاب برای کسانی که دغدغه توسعه فردی و شخصیتی خود را دارند نیز بسیار کارآمد و جذاب است.

2) مطالعه کتاب «زندگی برازنده من» نوشته «کارل پیرسون» می‌تواند در کنار کتاب معرفی شده به مخاطب در شناخت بیشتر خود در جهت رهبری موثر و تاثیرگذار بر دیگران بسیار سودمند باشد. هدف اصلی این کتاب آگاهی و بیداری قهرمان درونی است تا خواننده بتواند با مطالعه‌ی مطالب این کتاب استعدادهای خفته و شکوفا نشده‌ی خود را بیدار و جایگزین فعالیت‌های بی معنا و کم ارزش کند و در نهایت جایگاه واقعی خود را در زندگی درک و مشخص کند و در آن بدرخشد.

با کانال تلگرامی آخرین خبر همراه شوید telegram.me/akharinkhabar


ویدیو مرتبط :
رویا یا واقعیت؟