سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



پشت پرده تقاضای مذاکره‌کنندگان پساتحریم برای ‌LNG / خروج قیمت‌گذاری گاز از دست تولید‌کنندگان


در ماه‌های اخیر و بعد از توافق هسته‌ای وین، حضور هیئت‌های خارجی در ایران برای مذاکره با مسئولین وزارت نفت افزایش چشمگیری یافته است. بر اساس بررسی‌های صورت گرفته، یکی از محورهای اصلی مذاکرات وزارت نفت با بسیاری از کشورهای خارجی، افزایش صادرات گاز ایران از طریق مایع سازی آن (LNG) بوده است. در این مذاکرات، بسیاری از کشورهای اروپایی و آسیایی مانند آلمان، اسپانیا، لهستان، ژاپن، هند، کره جنوبی و حتی کشورهایی مانند آفریقای جنوبی و برزیل برای خرید گاز ایران به صورت LNG و یا سرمایه گذاری در این صنعت اعلام آمادگی کرده اند. بررسی اخبار مربوط به جزئیات مذاکرات مسئولین وزارت نفت با هیئت‌های خارجی در این زمینه نشان می‌دهد که این درخواست‌ها با استقبال مسئولین این وزارتخانه مواجه شده است. از سوی دیگر، در ماه های اخیر، بارها برخی از مسئولین وزارت نفت بر حضور ایران در بازار LNG جهان برای صادرات گاز به برخی از کشورها از جمله کشورهای اروپایی تاکید کرده‌اند.

این رفتار از سوی وزارت نفت درباره LNG در حالی انجام می شود که به نظر می رسد برخی از کشورهای وارد کننده انرژی قصد دارند با توسعه صنعت LNG و افزایش سهم آن در تبادلات گازی جهان، عوامل موثر در تعیین قیمت گاز وارداتی خود را تغییر دهند. در حال حاضر، قیمت گذاری گاز در دنیا به صورت منطقه ای انجام می شود که این امر شرایط لازم را برای تعیین قیمت گاز صادراتی ایران توسط مسئولین کشورمان همراه با چانه زنی و متناسب با قیمت های منطقه ای فراهم می کند، اما برخی از کشورهای وارد کننده انرژی در تلاش هستند تا با افزایش تولید LNG در سطح جهان و توسعه فناوری مایع سازی گاز طبیعی، این حامل انرژی را هر چه سریعتر به یک ماده قابل انتقال و تجارت (tradable) در بازارهای جهانی تبدیل کنند. در این صورت، قیمت گذاری گاز نیز مانند نفت از دست کشورهای صادرکننده آن مانند ایران خارج می شود و در دست بورس های بین المللی قرار می گیرد. در نتیجه، با ورود ایران به بازار LNG جهان، امکان ایجاد فشار اقتصادی به کشورمان توسط کشورهای غربی با ایجاد نوسانات شدید قیمت LNG در بازارهای جهانی فراهم می‌شود. این همان اتفاقی است در سال های اخیر با کاهش شدید قیمت جهانی نفت برای کشورمان رخ داده است.

بنابراین ضروری است مسئولین وزارت نفت در زمینه پذیرش درخواست‌های کشورهای خارجی برای توسعه صنعت LNG در ایران و افزایش صادرات گاز کشور با تبدیل آن به LNG  بررسی‌های کارشناسی بیشتری انجام دهند.

محسن دانشمند

انتهای پیام/م


ویدیو مرتبط :
تقاضای تجمع کنندگان برای پایین کشیدن پرچم عربستان