علمی


2 دقیقه پیش

رزرو بلیط هواپیما مشهد

سفر به مشهد از آن دست سفرهایی‌ست که قرن‌ها از عمر محبوبیت‌اش می‌گذرد و زائران امام هشتم شیعیان، خود را به وسیله‌های مختلف به این شهر می‌رساندند. خوشبختانه ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...



صنعت طلا و جواهر فرصتی برای اشتغال‌زایی جوانان است


به گزارش خبرنگار مهر، عباد الله محمدولی عصر پنج‌شنبه در حاشیه افتتاح نمایشگاه طلا در همدان گفت: سال ۱۳۸۸ به دلیل برخی کمبودها در صنعت طلا و جواهر، اتحادیه‌ای با عنوان طلا و جواهر شکل گرفت که در این زمینه جایگاه استان همدان، جایگاه ارزنده‌ای است.

وی هدف از تشکیل این اتحادیه در استان همدان را هم‌افزایی بین اعضای درونی صنف‌ها دانست و افزود: فقط هدف گرفتن نام و نشان یک اتحادیه نیست بلکه باید در راستای تشویق ورود به صنف و صنعت طلا و جواهر گام برداریم چراکه در این عرصه مزیت‌های زیادی وجود دارد.

باید درزمینهٔ توسعه مشاغل خانگی به فلز طلا توجه کرد

وی بابیان اینکه باید درزمینهٔ توسعه مشاغل خانگی به فلز طلا توجه کرد چراکه گردش مالی طلا و جواهر در کشور هزار میلیارد دلار است ولی سهم ما از آن ناچیز است، گفت: باید تلاش‌هایمان را به سمتی ببریم که به‌عنوان اولین‌های صنعت طلا و جواهر در دنیا مطرح شویم.

محمدولی با اشاره به اینکه کشورهایی همانند ترکیه و تایلند که در دهه‌های پیش‌گام‌هایی درزمینهٔ صنعت طلا برداشتند امروز بازار ایران را هدف قرار داده‌اند، گفت: متأسفانه بیشتر به‌سوی واردات طلا رفته‌ایم و تلاشی برای ایجاد ارتباط بین صنعت و حاکمیت نداشته‌ایم.

وی با تأکید بر اینکه همدان باوجود داشتن معادن غنی فلزات گران‌بها واردات بسیاری را پوشش می‌دهد، گفت: استان‌هایی که پتانسیل این کار رادارند باید به عرصه وارد کنیم تا فعالیت‌هایی در این زمینه صورت بگیرد.

رئیس انجمن صنفی کارفرمایان صنعت طلا و جواهر و نقره استان تهران بابیان اینکه برای ساختار سازی این صنعت هنوز اتاق فکری ایجاد نشده است، گفت: درگذشته با کشورهایی رابطه داشتیم که نگاهشان به تولیدات ایران بود اما امروز این مسیر برعکس شده و ما در حال استفاده از محصولات آن‌ها هستیم.

واردات به صنعت خودکفای طلا و جواهر غلبه نکند

وی بابیان اینکه باید مشکلات این صنعت در رسانه‌ها و جراید کشور مطرح شود تا موردتوجه مسئولین قرار گیرد، افزود: باید به واقعیت طلا و جواهر در کشور برسیم تا واردات به صنعت خودکفای طلا و جواهر غلبه نکند.

محمدولی بابیان اینکه هرساله نمایشگاه‌های بین‌المللی دوره‌ای برگزار می‌شود و باید به سمت جذب تشکل‌های فعال برویم و با استفاده از امکانات و مودت و برادری اشتغال ایجاد کنیم، گفت: کشور ترکیه در این زمینه در سال ۲۰۱۳ حدود ۲۶ میلیون دلار تلاش ارزی داشته اما ما هنوز در مقدمه مانده‌ایم.

رئیس انجمن صنفی کارفرمایان صنعت طلا و جواهر و نقره استان تهران گفت: امروزه دولت‌ها به صنعت توجه ویژه‌ای دارند و باید پل ارتباطی با اتاق بازرگانی ایجاد و از فرصت‌ها استفاده کنیم.

محمدولی با اشاره به اینکه اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا این آمادگی را دارد که فضای کسب‌وکار ایجاد کند و باید صنعت طلا و جواهر را گسترش دهیم چراکه در نگاه مسئولین به این حوزه کمی ناسپاسی وجود دارد، گفت: درزمینهٔ قوانین ورود فنّاوری به این حوزه، یک سری محدودیت‌ها دامن‌گیر مجموعه شده که باید موانع را برداریم تا در حوزه بازار رقابتی موفق باشیم.

سرپرست معاونت اقتصادی استانداری همدان نیز در این جلسه اظهار داشت: گوهرهای مصنوعی و زیورآلات پتانسیلی است که از دیرباز به آن توجه ویژه‌ای شده و در هرزمانی زیورآلات خاصی مطرح بوده است

فعالیت‌های بخش خصوصی برای صنعت طلا کافی نبوده است

احمد فضلعلی بابیان اینکه از زیورآلات در کارهای تزیینی استفاده می‌شود و اولین گوهر مطرح الماس بود که از آن به‌عنوان گوهر کیمیایی یاد می‌شود، گفت: گرچه در دهه‌های اخیر فعالیت‌های زیادی در بخش خصوصی برای صنعت طلا صورت گرفته، اما کافی نبوده است

وی همچنین عنوان کرد: بخش خصوصی در طرح‌های مطالعاتی انجام‌شده توانسته با عملیات اکتشافی جواهرهای گران‌قیمت را به بهره‌برداری برساند اما علیرغم ظرفیت خوب استان همدان، در این زمینه کم‌کاری شده است.

وی بابیان اینکه کارگاه آموزشی جذب علاقه‌مندان از طریق بخش خصوصی شکل‌گرفته است، گفت: همچنین در مقاطع آموزش عالی رشته‌هایی تحت این عنوان ایجادشده اما در استان همدان باید با تعیین یک استراتژی راهبردی و برنامه‌ریزی بلندمدت و کوتاه‌مدت به اهداف خود برسیم.

سرپرست معاونت اقتصادی استانداری همدان بابیان اینکه باید از همه موقعیت‌های بخش خصوصی و آموزش فنی و حرفه‌ای استان همدان با برنامه و به‌صورت هدفمند استفاده کنیم، گفت: باید بازار صادرات را تقویت کنیم و هدف‌گذاری در بخش اشتغال مدنظر باشد.

صادرات مواد خام معدنی به ضرر استان همدان است

وی با تأکید بر اینکه باید درزمینهٔ فناوری و بازرگانی و تسهیلات گمرکی این صنعت کارکنیم، گفت: صادرات مواد خام معدنی به ضرر استان همدان است و باید مواد معدنی در استان فراوری شود و ارزش‌افزوده ایجاد کند و بعد به فکر صادرات آن باشیم.

وی همچنین بابیان اینکه تنها معدن یاقوت کبود کشور در همدان است، تأکید کرد: باید در بخش ذخایر معدنی استان امکانات بالفعل ایجاد کنیم چراکه یک میلیارد تن ذخایر معدنی در کانی‌های مختلف داریم اما فقط ۱۰ میلیون تن بهره‌برداری می‌کنیم و دراین‌بین رتبه ۱۷ کشوری راداریم.

احمد فضلعلی بابیان اینکه در همدان معادن سیلیس زیادی وجود دارد اما به‌صورت خام صادر می‌شود، گفت: درباره معادن فلدسپات نتوانستیم فراوری انجام دهیم و ارزش‌افزوده ایجاد کنیم.

منشی هیئت‌رئیسه اتاق بازرگانی همدان نیز گفت: اتاق بازرگانی وظیفه حمایت از صادرکنندگان را بر عهده دارد و تشکل‌های مختلفی از طریق اتاق بازرگانی ثبت کشوری شده است.

حسین الماسی با اشاره به سفر به غنا برای بررسی وضعیت صنعت طلا گفت: غنا شهری سرشار از معادن غنی است اما به دلیل نداشتن فنّاوری پیشرفتی در صنعت طلا نداشته است.

وی بابیان اینکه  غنا معادن دارد اما فنّاوری ندارد، گفت: رایزنی‌ها انجام‌شده تا فارغ‌التحصیلان ایرانی همراه با مجهزترین فنّاوری روز دنیا عازم غنا شوند

وی از سفر رئیس اتاق بازرگانی غنا به ایران خبر داد و گفت: با این ارتباطات تحولی در صنعت طلا و جواهر کشور شکل می‌گیرد.

 


ویدیو مرتبط :
اشتغال زایی برای جوانان مؤمن و انقلابی