سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



كشاورزی و بهزیستی، دو بخش مورد توجه استاندار در سفر به شاهرود


به گزارش ایرنا، بازدید از مركز تحقیقات كشاورزی استان علاوه بر توجه به بخش كشاورزی نشان از نگاه ویژه ای است كه به دنبال انجام كارهای علمی بیشتری در این حوزه است. كارهایی كه علاوه بر تأمین سلامت محصولات و بازدهی بیشتر، تأثیر زیادی در استفاده بهینه از منابع آبی در یكی از كم آب ترین مناطق ایران دارد.
مركز تحقیقات كشاورزی استان سمنان(شاهرود) در سال 1349 به عنوان ایستگاه تحقیقات باغبانی تأسیس شد و در سال 1367 با ایجاد چهار بخش تحقیقاتی به مركز تحقیقات كشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان (شاهرود) تبدیل شد.
تعیین نیاز آبی باغات و محصولات زراعی، شناسایی و طبقه بندی خاكها و ارزیابی اراضی استان و طراحی و اجرای تحقیقات جامع و راهبردی در زمینه حل مسائل و مشكلات كشاورزی در قالب طرح‌‍‌های به زراعی و به نژادی از جمله اهداف بی شمار این واحد تحقیقاتی است.
ثبت هفت اختراع، ترجمه و تألیف 38 جلد كتاب، برگزاری 410 مورد كارگاه ترویجی و ارائه صدها مقاله علمی و پژوهشی از جمله فعالیت های محققان این مركز است.
دست یابی به ارقام بادام و زردآلوی متحمل سرمای دیررس بهاره، دستیابی به ژنوتیپ های امیدبخش گردو، مشاركت در معرفی ارقام پرمحصول زراعی شامل گندم، جو و آفتابگردان و همچنین دستیابی و معرفی بهترین پوشش در بسته بندی و نگهداری مغز بادام بخشی از دستاوردهای این مجموعه تحقیقاتی و پژوهشی است.
علاوه بر این محققان مركز تحقیقات كشاورزی استان موفق به ثبت و اختراع تولید حشره كش باكولوویروس برای مبارزه بیولوژیك با بید سیب زمینی، ثبت اختراع فرمولاسیون ریزكپسول سازی حشره كش های بیولوژیك ویروسی و نیز اختراع و معرفی روش جدید آبیاری قطره ای زیرسطحی اصلاح شده مطبق شده اند.
استاندار سمنان عصر چهارشنبه با حضور در بخش های گوناگون همچون آزمایشگاه های تحقیقاتی و بازدید از زمین های زراعی آن از نزدیك با نحوه عملكرد این مركز آشنا شد.
محمدرضا خباز با بیان اینكه انجام كارهای علمی اثر مستقیمی در افزایش بازدهی محصولات دارد، ابراز داشت: امروزه حتی در كشورهای دارای منابع آبی بسیار نیز از روش های قدیمی آبیاری استفاده نمی شود.
وی افزود: با توجه به كمبود آب در استان باید آبیاری به روش های نوین را جایگزین روش های سنتی گذشته كرد.
خباز همچنین از افزایش اعتبار اجرای سیستم های نوین آبیاری در استان در سال های 95 و 96 خبر داد و افزود: تاكنون 20 هزار هكتار از اراضی استان به سیستم های جدید تجهیز شده اند و با اعتبارات اختصاص داده شده 20 هزار هكتار دیگر نیز به این سیستم ها مجهز می شوند.
استاندار سمنان ضمن تأكید براین مطلب كه استان سمنان بر دو اساس كشاورزی و صنعت استوار است، گفت: شرق استان قطب كشاورزی بوده و نیازمند صنایع تبدیلی برای تثبیت تولیدات خود است.
خباز با اعلام آمادگی مدیران استان برای انتقال علوم جدید به جامعه كشاورزی ادامه داد: تغییر نگرش كشاورزان نسبت به روش های قدیمی كار بسیار سختی است و هر گامی كه در این راه برداشته شود، شبیه یك معجزه است.
وی آموزش به كشاورزان و بهره برداران را یكی از سیاست های وزارت جهاد كشاورزی عنوان كرد و افزود: انجام تحقیقات در این حوزه دورنمای بسیار خوبی دارد و انتقال آن به جامعه كشاورزی در آینده اتفاق خواهد افتاد.
رئیس مركز تحقیقات كشاورزی نیز با بیان اینكه 102 نفر در این مجموعه مشغول فعالیت اند، گفت: از این تعداد 30 نفر هیات علمی و 72 نفر نیز كارشناس و نیروهای خدماتی هستند.
دكتر احمد دزیانیان با اشاره به مساحت 450 هكتاری زمین های این مركز ابراز داشت: از این میزان 50 هكتار را مین های باغی و 350 هكتار را نیز اراضی قابل كشت تشكیل می دهد.
وی اضافه كرد: 14 حلقه چاه آب، 17 هزار و 850 متر مربع مجموع ساختمان ها و ماشین آلات گوناگون از دیگر امكانات این مركز است.
دزیانیان تعداد پروژه های در دست اجرا و خاتمه یافته را به ترتیب 50 و 433 مورد عنوان و تصریح كرد: در مجموع بخش های زراعی و باغی با داشتن 255 پروژه و خاك و آب با 74 پروژه بیشترین تعداد را به خود اختصاص داده اند.
وی ادامه داد: 186 مقاله علمی و پژوهشی نیز چاپ شده و 326 مورد توسط اعضای هیات علمی در كنفرانس های گوناگون ارائه شده است.
رئیس مركز تحقیقات كشاورزی استان تأثیرپذیری یافته های تحقیقاتی در عرصه كشاورزی را یكی از مهم ترین اهداف این مركز برشمرد و تأكید كرد: این امر در قالب 51 كلاس ترویجی در سطح استان در سال گذشته اجرا شده است.
وی حل بحران آب را یكی از مسائل مورد توجه مسئولان استان خواند و تأكید كرد: كارشناسان بخش فنی و مهندسی با انجام پژوهش های گوناگون به موفقیت های خوبی در این عرصه دست پیدا كرده اند.
دزیانیان همچنین با اشاره به وجود چهار بخش تحقیقاتی خاك و آب، گیاه پزشكی، فنی مهندسی و زراعی باغی در این مركز گفت: پنج ایستگاه اقماری در بسطام، سه ایستگاه تحقیقاتی در دامغان، گرمسار و میامی و همچنین ایستگاه در شرف تأسیس شهمیرزاد نیز آماده ارائه خدمت به كشاورزان و بهره برداران استان هستند.
همچنین بازدید از دو مركز خیریه نگهداری كودكان بی سرپرست و بدسرپرست از دیگر برنامه های استاندار در این سفر بود.
محمدرضا خباز در جمع كاركنان شیرخوارگاه نور مبین، با ابراز رضایت از نحوه خدمات دهی این مركز گفت: وجود 55 نفر نیرو برای 27 كودك استاندارد بسیار خوبی است چرا كه در گذشته تعداد كم كاركنان یكی از مشكلات مراكز بهزیستی بود.
وی با اشاره به روحیه فداكارانه در میان افراد این مجموعه خاطر نشان كرد: خدمت به این كودكان علاوه بر لذتی كه برای انسان به همراه دارد، بركات معنوی بسیاری نیز در زندگی به همراه خواهد داشت.
همچنین مدیر كل بهزیستی استان با اشاره به نگهداری 170 كودك در 9 مركز شبانه روزی استان گفت: موسسه خیریه نور مبین تنها مركز شبانه روزی شیرخوارگاه در استان بوده و اكنون پذیرای 27 كودك است و این تعداد گاهی به 35 نفرنیز می رسد.
علیرضا ایزدپور همچنین در خصوص دو مركز خیریه پسرانه و دخترانه با نام های امین و آمنه ابراز داشت: این مراكز هركدام ظرفیت 30 نفر كودكان هفت تا 12 سال را دارند.
رئیس اداره بهزیستی شهرستان شاهرود با بیان اینكه كودكان نیازمند كمك كل استان در این مراكز نگهداری می شوند، اضافه كرد: اكثر آن ها از وضعیت خوب درسی برخوردار بوده و در مدارس غیرانتفاعی مشغول به تحصیل هستند.
جهان سیر با اشاره به فعالیت های گوناگون فرهنگی و ورزشی این كودكان گفت: متأسفانه در نگهداری از كودكان بالای 12 سال با محدودیت و نبود مراكز مواجه هستیم.
همچنین صحبت در جمع كودكان خیریه امین و شنیدن مشكلات خیران در خصوص ساخت مجتمع جدید این مركز از دیگر برنامه های استاندار بود.
7359/6167

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
سفر استاندار گیلان به بخش عمارلو،شهرستان رودبار