سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



محققین دانشگاه استنفورد موفق شده اند مشکل آتش سوزی و انفجار در باتری های لیتیوم-یون را حل کنند


محققین دانشگاه استنفورد موفق شده اند مشکل آتش سوزی و انفجار در باتری های لیتیوم-یون را حل کنند

حتماً می دانید که در صورت داغ شدن بیش از حد یک باتری لیتیوم-یون، امکان آتش گرفتن و حتی انفجار آن وجود دارد، خصوصیتی که تاکنون به دفعات در تلفن های هوشمند مشاهده شده و هاور بورد های ارزان قیمت را نیز به ابزارهایی خطرناک و غیر قابل استفاده تبدیل کرده است که شرکت های هواپیمایی اجازه حمل آنها را به مسافران نمی دهند.

محققین دانشگاه استنفورد اما راه حل نسبتاً ساده ای برای حل این مشکل خطرناک و ایمن ابداع کرده و نوعی از باتری لیتیوم-یون را ساخته اند که در صورت رسیدن به دمای بیش از حد و خطرناک، به شکل خودکار فعالیت خود را تا کاهش درجه حرارت متوقف خواهد ساخت.

وجود چنین قابلیتی علاوه بر این موجب افزایش عمر باتری ها نیز خواهد شد، چرا که گرما یکی از اصلی ترین عامل های صدمه و کاهش عمر باتری به شمار می آید.

محققین برای امکان پذیر کردن چنین قابلیتی، یک نوار باریک و منعطف پلیمر را در اطراف باتری قرار می دهند که روی آن ذرات رسانا از جنس نیکل قرار گرفته اند. در صورت ایجاد گرما باتری دچار انبساط شده و این موضوع ذرات رسانا را از یکدیگر دور خواهد کرد، روندی که در نهایت به غیر فعال شدن باتری خواهد انجامید.

پس از خنک شدن باتری نیز روند معکوس اتفاق افتاده و نزدیک شدن دوباره ذرات رسانا به یکدیگر، موجب فعال شدن مجدد باتری خواهد شد؛ ویژگی بسیار سودمندی که امیدواریم به زودی شاهد اضافه شدن آن به محصولات الکترونیکی باشیم، خصوصاً ابزارهایی که مثل هاوربوردها به باتری غول آسایی مجهز هستند و انفجار آنها می تواند صدمات زیادی در پی داشته باشد.

منبع: engadget

برچسب‌ها:آتش سوزی باتریاخبار تکنولوژیانفجار باتریباتریباتری لیتیوم-یونتکنولوٰژیدانشگاه استنفورد

اشتراک‌گذاری:


ویدیو مرتبط :
مقایسه انفجار باتری لیتیوم-یون با باتری لیتیوم-پلیمری