علمی


2 دقیقه پیش

رزرو بلیط هواپیما مشهد

سفر به مشهد از آن دست سفرهایی‌ست که قرن‌ها از عمر محبوبیت‌اش می‌گذرد و زائران امام هشتم شیعیان، خود را به وسیله‌های مختلف به این شهر می‌رساندند. خوشبختانه ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...



بررسی وضعیت منطقه آزاد اردبیل مغفول ماند/اعتراض به عدم اجماع


به گزارش خبرنگار مهر، اتاق بازرگانی استان اردبیل عصر دوشنبه نشست تخصصی را ترتیب داد تا مطالبه ۱۳ ساله مردم اردبیل برای ایجاد منطقه آزاد تجاری- صنعتی موردبررسی قرار گیرد.

بااین‌وجود غیبت نمایندگان و فقط حضور یافتن یک نماینده و مدیر سابق منطقه آزاد ارس تمامی دوربین‌های آماده‌به‌کار را خاموش کرد تا بار دیگر عملکرد نمایندگان استان به‌عنوان حامیان مردم مورد سؤال قرار گیرد.

این نشست هرچند به عقیده برخی حضار وجه تبلیغی داشت اما باهدف بررسی وضعیت منطقه آزاد تجاری می‌توانست دستاورد اقدامات نمایندگان را به اطلاع عموم برساند.

غیبت نمایندگان که خود به‌نوعی بازگویی این واقعیت بود که برای تصویب منطقه آزاد اجماع و هم‌اندیشی وجود ندارد، موجب شد حتی در خود استان طرحی که یکبار از مجلس ردی گرفته است هر چه بیشتر چکش‌کاری نشود.

دبیر کل اتاق بازرگانی استان اردبیل در این مراسم بابیان اینکه در روز ۱۲ ام دی‌ماه سال جاری برگزاری این جلسه به شکل‌های مختلف برای نمایندگان اطلاع‌رسانی شده است، با ابراز تأسف از غیبت آن‌ها افزود: کاش نمایندگان کمی از سایر برنامه‌های انتخاباتی خود می‌کاستند و به مطالبه روی زمین‌مانده مردم توجه نشان می‌دادند.

حسین وثوقی ایرانی درحالی‌که کپی دعوت‌نامه از طریق دورنگار و شبکه‌های مجازی را به حضار نشان می‌داد، متذکر شد: امروز تنها راهکار توسعه استان در وضعیتی که درآمد دولت محدود است، چنین ایده‌هایی است و بااین‌وجود نمایندگان حتی برای بررسی آن‌وقت نمی‌گذارند.

رنج اردبیل از عقب‌ماندگی‌های تحمیلی

وی با اشاره به رنج اردبیل از عقب‌ماندگی‌های تحمیلی در طول تاریخ تصریح کرد: بنده هم‌زمان با رأی نیاوردن منطقه آزاد در جلسه نمایندگان اتاق ایران بودم و در فرصت یک‌دقیقه‌ای سخنرانی تأکید کردم که تا چنین نگاهی در کشور حاکم است استان‌های غنی هرروز غنی‌تر و استان‌های فقیر هرروز فقیرتر خواهند شد.

وی افزود: این روند که زمانی هشت منطقه تصویب‌شده اما به ما که می‌رسد بند و تبصره قانونی طرح می‌شود صحیح نیست و باید این نگاه تغییر یابد.

عضو هیئت نمایندگان اتاق ایران با تأکید به اینکه دلیل رأی نیاوردن منطقه آزاد اردبیل را می‌توان در چهار علت اصلی خلاصه کرد، متذکر شد: اصلی‌ترین دلیل همین نبود اجماع است که به نظر می‌رسد روز رأی‌گیری نیز چنین فضایی حاکم بوده که ما نتوانستیم رأی مجلس را بگیریم.

وثوقی ایرانی با اشاره به صندلی خالی تدارک دیده‌شده برای نمایندگان افزود: به‌جای نگاه سیستمی نگاه به شخص حاکم است و متأسفانه دلیل بعدی ناتوانی رایزنی در سطح ملی است.

قرائت‌های سلیقه‌ای نمایندگان از قانون

وی با اشاره به قرائت‌های مختلف از قانون یادآور شد: یک‌زمان گفتند نصف بعلاوه یک رأی برای طرح منطقه در صحن علنی مجلس کافی است و در میانه رأی‌گیری یکی از نمایندگان ضرورت اخذ دوسوم رأی را خواستار شد.

دبیر کل اتاق بازرگانی استان معتقد است دلیل مهم دیگر تنوع و تضاد منافع است و متأسفانه این موضوع بر روی طرح‌های بزرگ استان سایه انداخته است.

وثوقی ایرانی به‌ضرورت سطح‌بندی مناطق مختلف کشور و توجه ویژه به مناطق محروم اشاره کرد و افزود: در کشور ترکیه و آلمان این اتفاق افتاده و توسعه همه‌جانبه تمامی استان‌ها برنامه‌ریزی شده است و بااین‌وجود این مفهوم در سطح کشور موردپذیرش نیست.

وی به‌ضرورت تعریف مزیت‌های ویژه برای مناطق کمتر توسعه‌یافته تأکید کرد و افزود: اگر در طول تاریخ اردبیل محروم مانده امروز وظیفه دولت است که با تعریف مزیت‌هایی محرومیت‌زدایی کند.


ویدیو مرتبط :
اعتراض صحابه به خلافت ابوبکر (کدوم اجماع؟)