سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



مصرف انواع ماهی در دوران بارداری/ ماهی شمال بهتر است یا جنوب؟!/ مضرات تن ماهی در بارداری


مصرف انواع ماهی در دوران بارداری/ ماهی شمال بهتر است یا جنوب؟!/ مضرات تن ماهی در بارداریبه نظر می رسد ماهی هایی با مقدار جیوه کم مانند ماهی آزاد، سالمون و میگو بهترین انتخاب باشند.

سلام
و خسته نباشید من در هفته 5 بارداری هستم هفته دوم یعنی زمانی که پریودی من تموم شده بود 3وعده ماهی شیر جنوب رو مصرف کردم و2 وعده دیگر در هفته های بعد ایا مصرف ماهی در اوایل بارداری برای جنین خطر دارد؟با توجه به اینکه میگن ماهی ها جیوه دارن؟من ماهی شیر رو نمیدونم داره یا نه؟

پاسخ
سلام
کلا از مصرف ماهی دریای شمال و جنوب و کنسرو و یا ماهی دوره بارداری پرهیز شود گنجاندن حداقل 2 وعده غذایی ماهی پرورشی در طی هفته توصیه می شود.

پاسخ توسط پزشکان مرکز درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا

ماهی خور بودن در بارداری!

ماهی یکی از غذاهایی است که باعث افزایش هوش کودکان می شود و والدین باید آن را در رژیم غذایی فرزندشان بگنجانند اما نتایج بررسی های جدید نشان داده است بهترین زمان مصرف ماهی برای افزایش هوش و بهبود رشد مغزی بچه ها، قبل از تولد آنها و در زمان بارداری مادر است.

نتایج مطالعه های محققان علوم تغذیه نشان داده مصرف ماهی به خصوص ماهی هایی که سرشار از اسیدهای چرب امگا۳ هستند، فواید فراوانی دارد که با بهبود وضعیت رشد کودکان مرتبط است. اسیدهای چرب امگا۳، به خصوص DHA (نوعی خاص از این اسید چرب) به مقدار زیاد در مغز، چشم و سیستم اعصاب مرکزی وجود دارند. نتایج یکی از تحقیقات جدید در این زمینه نشان داده است که مصرف این اسیدهای چرب با افزایش ضریب هوشی به خصوص در نوزادان و کودکان ارتباط دارد.

افزایش هوش با امگا ۳

در سال های اخیر بسیاری از شرکت های شیرخشک سازی که برای نزدیک تر کردن ترکیب شیرخشک به شیرمادر تلاش می کنند، تبلیغات زیادی درباره وجود DHA در فرمولاسیون محصولاتشان انجام می دهند و می توان فهرست بلندی از محتویات روی قوطی های شیرخشک مشاهده کرد. نتایج تحقیقات درباره ضریب هوشی نشان می دهد وجود اسیدهای چرب امگا۳ و امگا۶ در شیرخشک در طولانی مدت می تواند باعث باهوش تر شدن بچه ها شود. البته در این زمینه تحقیقات بیشتری لازم است و باید عوامل مختلف مانند سلامت مادر و کودک، عوامل اجتماعی اقتصادی و… که ممکن است بر رشد کودک تاثیر بگذارند هم مورد توجه قرارگیرد.

فواید ماهی در بارداری

نتایج ۲مطالعه جدید به وضوح نشان داده است که وجود ماهی در رژیم غذایی زنان باردار با افزایش هوش فرزندشان در ماه های اول تولد تا ۳ سالگی ارتباط دارد. محققان در این بررسی ها به طور خاص رژیم غذایی زنان را در ۳ ماهه دوم و سوم بارداری که مهم ترین زمان رشد مغز جنین است، بررسی و مشاهده کردند فرزندان زنانی که در این زمان ماهی مصرف کرده اند، نتایج بهتری در آزمایش های هوش و سنجش بینایی به دست آورده اند. بررسی دیگری نیز نشان داد تاثیر مصرف ماهی به وسیله مادر طی سومین ماه بارداری بر افزایش هوش کودک حتی ممکن است از مصرف شیرمادر و شیرخشک حاوی اسیدهای چرب بعد از تولد بیشتر باشد. در مطالعه دیگری با بررسی بیش از ۹ هزار مادر باردار و فرزند آنها پس از تولد نشان داده شد مادرانی که سطح امگا۳ خون آنها هنگام بارداری از حد معینی پایین تر بود، صاحب کودکانی با ضریب هوشی پایین شدند که در توانایی های شناختی، حرکتی و عملکردی نیز نسبت به همسالانشان ضعیف تر بودند.

عوارض مصرف ماهی در بارداری

محققان ضمن تاکید بر فواید ماهی، خطر آلودگی جیوه را فراموش نکرده اند. جیوه به عنوان سم سیستم عصبی شناخته شده است. تجمع بیش از حد جیوه در بدن عملکرد سیستم عصبی را مختل می کند و باعث بروز اختلال های شنوایی، لرزش عضلات، بی حسی عمومی و تغییرات متابولیسم می شود. دردهای مفصلی و ماهیچه ای و افزایش خطر حمله قلبی نیز از عوارض تجمع بیش از حد جیوه در بدن است. وقتی در سال ۲۰۰۱پیشنهاد محدود کردن مصرف ماهی مطرح شد، مصرف این ماده غذایی در زنان باردار کاهش پیدا کرد. جیوه از طریق خون مادر وارد بدن جنین می شود و اگر مقدار آن بیش از حد مجاز باشد، می تواند خطرهایی داشته باشد. توصیه فعلی این است که زنان باردار دریافت جیوه را محدود کنند و ماهی هایی مانند کوسه ماهی، شمشیر ماهی و شاه ماهی خالدار که مقدار جیوه زیادی دارند، نخورند.

این مطالعه ها تاکید می کنند مصرف بیشتر از ۳۴۰ گرم ماهی در هفته ممکن است فواید آن را از بین ببرد. غذاهای دریایی با اینکه سرشار از پروتئین اند، چربی اشباع شده کمتری دارند و حاوی موادمغذی بسیاری هستند اما برای اطمینان بهتر است بیش از ۲ تا ۳ بار در هفته مصرف نشوند. پژوهشگران دانشگاه هاروارد نیز توصیه می کنند زنانی که قصد باردار شدن دارند، زنان باردار و مادران شیرده برای به حداقل رساندن مقدار جیوه دریافتی از مصرف ماهی هایی که مقدار جیوه در آنها زیاد است، خودداری کنند اما در هفته حدود ۳۴۰ گرم از سایر انواع ماهی مصرف کنند. این کار باعث بهبود رشد ذهنی و حرکتی کودک می شود و خطر زایمان زودرس و افسردگی بعد از زایمان را کاهش می دهد. 

به نظر می رسد ماهی هایی با مقدار جیوه کم مانند ماهی آزاد، سالمون و میگو بهترین انتخاب باشند.

برچسب ها : مصرف ماهی در بارداری ، مصرف ماهی در دوران بارداری ، مصرف تن ماهی در بارداری ، مصرف ماهی سالمون در بارداری ، مصرف روغن ماهی در بارداری ، مصرف کنسرو ماهی در بارداری ، مصرف ماهی تیلاپیا در بارداری ، مصرف ماهی شیر در بارداری ، مصرف ماهی شوریده در بارداری ، مصرف قرص ماهی در بارداری ، مصرف ماهی در دوران بارداری 

برای دیدن پربازدیدترین های نی نی نما لطفاً کلیک کنید...

لطفاً روی بخش مورد نظر کلیک کنید...

 دنیای زنانه، آشپزی، نوزاد و کودک، ناباروری، بارداری، زایمان، تغذیه و پرسش و پاسخ 

تعداد بازدید : 5

نظرات كاربران : نام : ایمیل : متن نظر : *لطفاً نظر خود را وارد نمائید متن بالا را وارد نمایید* 


ویدیو مرتبط :
صید ماهی تُن,باتشکر از وبسایت شکار ماهی جنوب