سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



ترجمه دانشنامه استنفورد به چهلمين کتاب رسيد


مهر/ با چاپ ۸ عنوان جديد از ترجمه مجموعه دانشنامه استنفورد، توسط انتشارات ققنوس، شمار کتاب‌هاي اين مجموعه به ۴۰ عنوان رسيد.
به تازگي ۸ عنوان جديد از ترجمه کتاب هاي دانشنامه استنفورد توسط نشر ققنوس منتشر و راهي بازار نشر شده است. اين ۸ کتاب، عناوين سي و سوم تا چهل اين مجموعه هستند. دانشنامه استنفورد براي علاقه‌منداني که مي‌خواهند براي اولين بار با فلسفه روبرو شوند، گزينه مناسبي است. مجموعه مذکور، با اجازه گردانندگان دانشنامه فلسفه استنفورد (SEP) در ايران چاپ مي‌شود.

دانشنامه استنفورد با سرپرستي دکتر ادوارد ن. زالتا منتشر مي‌شود و دبير ترجمه مجموعه گزيده آن در نشر ققنوس نيز مسعود عليا است.

«درآمد»، «پديدارشناسي چيست؟»، «رشته پديدارشناسي»، «از پديدارها تا پديدارشناسي»، «تاريخ و انواع پديدارشناسي»، «پديدارشناسي و هستي‌شناسي، معرفت‌شناسي، منطق و اخلاق»، «پديدارشناسي و فلسفه ذهن»، «پديدارشناسي در نظريه آگاهي معاصر»، «دوستي»، «زيبايي‌شناسي اگزيستانسياليستي»، «آگاهي»، «هانا آرنت»، «هرمنوتيک»، «روشنگري»، «سعادت»، «بخت اخلاقي»، «بدن آگاهي»، «تاريخ هستي شناسي هنر»، «باروخ اسپينوزا»، «درون نگري»، «هگل»، «هنر مفهومي و دست ساخته»، «حکومت جهاني»، «امانوئل لويناس»، «فلسفه علم آينشتاين»، «پيشرفت»، «نيکولاس کوزايي» و «فلسفه شوخي»، «احترام»، «فيزيکاليسم»، «ايمان و ايمان گرايي»، «پل ريکور»، «رفتارگرايي و کارکردگرايي»، «زيبايي شناسي آلماني در قرن هجدهم» و «ژاک لکان» عناوين اول تا سي و دوم اين مجموعه هستند که پيش از اين به چاپ رسيده اند.

«فلسفه دين کانت» سي و سومين عنوان مجموعه و اولين کتاب از ۸ عنوان جديد چاپ شده است. اين کتاب نوشته لاورنس پاسترناک است که مريم هاشميان آن را ترجمه کرده است.

کانت از جمله فيلسوفان مهم و تاثيرگذار آلماني است که توجهش در نوشته هاي پيشانقدي اش در سال ۱۷۸۱ اساسا معطوف به کارکرد و جايگاه نظري مفهوم خدا بود. نسخه اصلي اين کتاب در سال ۲۰۱۴ به چاپ رسيده و «مرور و زمينه»، «بررسي هاي پيشانقدي کانت در باب خدا»، «فلسفه دين کانت در دوره نقدي» و «خدا در اثر انتشار يافته پس از مرگ» از جمله عناوين اين کتاب هستند.

«فلسفه دين کانت» با ۱۰۷ صفحه، شمارگان هزار و ۶۵۰ نسخه و قيمت ۶۰ هزار ريال منتشر شده است.

کتاب بعدي، «مسئوليت جمعي و اخلاقي» است که به قلم مشترک ماريون اسمايلي و اندرو اشلمن نوشته شده و ترجمه اش به عهده مريم خدادادي بوده است. اين کتاب همان طور که از عنوان آن پيداست مربوط به دو حوزه مسئوليت جمعي و مسئوليت اخلاقي مي شود و هرکدام از اين دو بخش به قلم يکي از نويسندگانش نوشته شده اند که يکي در سال ۲۰۱۴ و ديگري در سال ۲۰۱۰ به چاپ رسيده است.

مسئوليت جمعي: مناقشه‌ها، معناداري مسئوليت جمعي: اعمال؛ قصدها و همبستگي گروه، مسئوليت جمعي و ساختار گروه‌ها، آيا مي‌توان مسئوليت جمعي را توزيع کرد؟ رهيافت‌هاي بديل به مسئوليت جمعي و مسئوليت جمعي و مسئله نتايج، موضوعاتي هستند که در بخش اول کتاب يعني «مسئوليت جمعي» مطرح شده‌اند. در بخش مربوط به «مسئوليت اخلاقي» هم زمينه تاريخي، آثار اخير در باب مفهوم مسئوليت و نتيجه گيري، عناوين چاپ شده در اين قسمت هستند.

اين کتاب با ۱۴۳ صفحه، شمارگان هزار و ۶۵۰ نسخه و قيمت ۸۰ هزار ريال منتشر شده است.

سي و پنجمين کتاب مجموعه، «جهان وطني و جهاني شدن» نام دارد که به قلم پاولين کلاينگلد، اريک براون و ويليام شوئرمن نوشته شده و مهدي پارسا آن را ترجمه کرده است.

اين کتاب هم مانند «مسئوليت جمعي و اخلاقي» ۲ بخش اصلي دارد که «جهان وطني» و «جهاني شدن» نام دارند و يکي در سال ۲۰۱۳ و ديگري در سال ۲۰۱۴ به چاپ رسيده است. تاريخ جهان وطني، طبقه بندي جهان وطني هاي معاصر و اعتراض هايي به جهان وطني، موضوعاتي هستند که در بخش اول کتاب يعني «جهان وطني» به چاپ رسيده اند. در قسمت مربوط به موضوع جهاني شدن هم اين مطالب درج شده اند: جهاني شدن در تاريخ انديشه ها، جهاني شدن در نظريه اجتماعي معاصر و چالش هاي هنجاري جهاني شدن.

اين کتاب با ۱۰۸ صفحه، شمارگان هزار و ۶۵۰ نسخه و قيمت ۶۰ هزار ريال به چاپ رسيده است.

«فلسفه موسيقي» عنوان کتاب بعدي است. اين مدخل از دانشنامه استنفورد به قلم اندرو کَنيا نوشته، و ترجمه اش نيز توسط گلنار نريماني انجام شده است. نسخه اصلي اين کتاب در سال ۲۰۱۲ منتشر شد.

موسيقي شايد هنري باشد که فلسفي ترين معماها را پيش روي مخاطب قرار مي دهد. آثار اين حوزه خلاف نقاشي، اغلب چند نمونه دارند که هيج يک از آن ها را نمي توان با خود اثر يکي دانست. اين اثر که اثر موسيقايي دقيقا چيست از جمله سوالاتي است که اين کتاب در پي پاسخ آن است.

موسيقي چيست؟، هستي شناسي موسيقي، موسيقي و عواطف، فهم موسيقي و موسيقي و ارزش عناوين اصلي کتاب «فلسفه موسيقي» هستند.

اين کتاب با ۱۰۶ صفحه، شمارگان هزار و ۶۵۰ نسخه و قيمت ۶۰ هزار ريال منتشر شده است.

سي و هفتمين کتاب دانشنامه استنفورد، «معناي زندگي» نوشته تادئوس متس است که توسط ابوالفضل توکلي شانديز ترجمه شده است.

بسياري از چهره هاي برجسته تاريخ فلسفه به اين پرسش که چه چيزي، به فرض وجود، موجب معنادار شدن زندگي مي شود، پاسخي داده اند. هرچند در مقام پاسخ دادن به اين پرسش، نوعا از همين کلمات بهره نگرفته اند. مدخل «معناي زندگي» از دانشنامه استنفورد که در سال ۲۰۱۳ منتشر شده، در پي همين موضوع است و اين عناوين را شامل مي شود: معناي «معنا»، فراطبيعت گرايي، طبيعت گرايي و هيچ انگاري.

اين کتاب با ۷۱ صفحه، شمارگان هزار و ۶۵۰ نسخه و قيمت ۵۰ هزار ريال چاپ شده است.

«اخلاق ارسطو» هم سي و هشتمين کتابي است که از اين مجموعه چاپ شده است. اين کتاب که نسخه اصلي مدخلش در سال ۲۰۱۴ در استنفورد به چاپ رسيده، به قلم ريچارد کروت نوشته و توسط مريم خدادادي ترجمه شده است.

ارسطو نظريه اخلاق را حوزه اي جدا از علوم نظري قلمداد مي کرد. روش آن بايد با موضوعش _عمل خير _ مطابق باشد و بايد اين واقعيت را در نظر بگيرد که بسياري از تعميم ها در اين حوزه صرفا در بيشتر موارد اعتبار دارند. حکمت عملي، آن گونه که ارسطو تصورش مي کند، ممکن نيست صرفا با يادگيري قواعد عام به دست بيايد. بايد همچنين، از طريق تمرين، آن مهارت هاي تاملي، عاطفي و اجتماعي را به دست بياوريم که ما را قادر مي کنند فهم عام خودمان از بهروزي را به شيوه هايي که براي هر موقعيتي مناسب هستند، به عمل دربياوريم.

مقدمات، خير انساني و استدلال ناظر به کارکرد، روش شناسي، فضايل و نقصان ها، خويشتن داري و ناخويشتن داري، آموزه حد وسط، فضايل عقلي، آکراسيا، لذت، دوستي، مقايسه سه نوع زندگي و خوانش هاي متفاوت از ديدگاه ارسطو درباره آکراسيا عناوين کلي و اصلي کتاب «اخلاق ارسطو» هستند.

اين کتاب با ۱۱۹ صفحه، شمارگان هزار و ۶۵۰ نسخه و قيمت ۷۰ هزار ريال منتشر شده است.

«فيشته» نوشته دنيل بريزيل که سيد مسعود حسيني آن را ترجمه کرده، سي و نهمين کتاب اين مجموعه است که نسخه اصلي اش در سال ۲۰۱۴ به چاپ رسيده است. يوهان گوتليب فيشته طي دهه پاياني قرن هجدهم، ملهم از خوانش آثار کانت، صورتي اساسا اصلاح شده و به دقت منظومه وار از ايدئاليسم استعلايي پرورش داد که آن را «آموزه دانش» نامگذاري کرد. فيشته طي دوره اي که در دانشگاه ينا فعاليت مي کرد، نظام استعلايي پرورده اي بر اين بنياد برپا کرد که فلسفه دانش، فلسفه اخلاق، فلسفه قانون يا حق و فلسفه دين را در بر مي گرفت.

کتاب «فيشته»، زندگي و آثار و طرح فلسفي اين فيلسوف را به همراه عناوين «عزيمتگاه آموزش دانش دوره ينا»، «ملخص منظومه وار آموزه دانش دوره ينا» و «صورت متاخر آموزه دانش و اقبال به فلسفه فيشته» را در بر مي گيرد.

اين اثر با ۹۵ صفحه، شمارگان هزار و ۶۵۰ نسخه و قيمت ۶۰ هزار ريال وارد کتابفروشي ها شده است.

چهلمين کتاب اين مجموعه هم با عنوان «کيفيات ذهني و برهان معرفت» به چاپ رسيده که نوشته مشترک مايکل تاي و مارتينه نيدا- روملين است و بازگرداني اش نيز توسط ياسر پوراسماعيل انجام شده است.

اين کتاب هم مانند چند عنوان پيشين، دو بخش با نام هاي «کيفيات ذهني» و «کيفيات ذهني: برهان معرفت» دارد که هرکدام توسط يکي از نويسندگان اثر نوشته شده و يکي در سال ۲۰۱۳ و ديگري در سال ۲۰۰۹ منتشر شده اند.

کاربردهاي اصطلاح «کيفيات ذهني»، کدام حالات ذهني داراي کيفيت ذهني اند؟، آيا کيفيات ذهني اموري غيرفيزيکي و تحويل ناپذيرند؟، کارکردگرايي و کيفيات ذهني، کيفيات ذهني و شکاف تبييني، کيفيات ذهني و درون نگري، نظريه هاي بازنمودي در باب کيفيات ذهني، کيفيات ذهني به عنوان ويژگي هاي دروني و غيربازنمودي تجربه ها، نظريه هاي ربطي درباره کيفيات ذهني و چه موجوداتي حالات داراي کيفيت ذهني را از سر مي گذرانند؟ از جمله سوالاتي هستند که در بخش اول کتاب مطرح شده اند.

در قسمت مربوط به برهان معرفت هم اين بخش ها به چشم مي خورند: ملاحظات تاريخي، ايده اساسي، چند توضيح، اعتراض ها، ديدگاه دوگانه انگارانه درباره برهان معرفت و ...

اين کتاب با ۱۵۶ صفحه، شمارگان هزار و ۶۵۰ نسخه و قيمت ۹۰ هزار ريال منتشر شده است.


ویدیو مرتبط :
ترجمه کتاب سعدی