علمی


2 دقیقه پیش

رزرو بلیط هواپیما مشهد

سفر به مشهد از آن دست سفرهایی‌ست که قرن‌ها از عمر محبوبیت‌اش می‌گذرد و زائران امام هشتم شیعیان، خود را به وسیله‌های مختلف به این شهر می‌رساندند. خوشبختانه ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...



طرح غنی سازی نان های سنتی با ویتامینD در کشور اجرایی می شود


دکتر بیرنگ نیستانی روز سه شنبه درگفت وگو با خبرنگارعلمی ایرنا افزود:تاکنون شهرستان مورد نظر تعیین نشده و قرار است کمیته کشوری غنی سازی آرد در این زمینه تصمیم گیری کند.
وی اظهار کرد:انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی درحال مطالعه اثربخشی غنی سازی آرد با ویتامین D به سفارش سازمان غذا و دارو است.
نیستانی با اشاره به کمبود شدید ویتامین D درمردم گفت :رویکرد فعلی برای جبران ویتامین D غنی سازی آرد است لذا با اضافه کردن ویتامین D به آرد به مقدار کم در دراز مدت می توان اثرات مطلوب آن را مشاهده کرد.
ویتامین D یکی از ویتامین های لازم برای بدن و از ویتامین های محلول در چربی است، که به رشد و استحکام استخوانها از طریق کنترل تعادل کلسیم و فسفر کمک می کند.این ویتامین با ایجاد افزایش جذب فسفر و کلسیم از روده ها و کاهش دفع از کلیه به متابولیسم استخوان ها کمک می کند و همچنین از طریق ترجمه ژنهای هسته سلول به رشد سلول کمک می کند.
وی با بیان اینکه ویتامین D بر خلاف سایر ویتامین ها منابع غذایی متعددی ندارد، اظهارکرد:تعداد مواد غذایی که حاوی ویتامین D هستند بسیار کم است و عمدتا محدود به ماهیان چرب و اندکی نیز در زرده تخم مرغ بافت می شود.
نیستانی با اشاره به اینکه منبع اصلی ویتامینD تابش نور آفتاب است افزود:ایرانیان به اندازه کافی از ویتامین D که از تابش نور خورشید است برخوردار نیستند.
وی توضیح داد:در جهان برای مواجه با مشکل و رفع کمبود ریز مغذی ها و همچنین ویتامین D دو راهکار اصلی وجود دارد که یکی مکمل یاری و دیگری غنی سازی آرد است که می تواند این کمبود را جبران کند.
متخصص تغذیه بالینی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور در باره قرص های مکمل (مکمل یاری) گفت :مکمل یاری از نظر پوشش جمعیتی کشورعملا مسیر نیست وحتی اگر دولت نیزمتولی این امر باشد طرح مکمل یاری امکان پذیر نخواهد بود چرا که بسیاری از افراد دوست ندارند که همیشه ویتامین D مصرف کنند.
نیستانی با بیان اینکه نان یکی از حامل های خوب برای غنی سازی ویتامین D است اظهار کرد:رویکرد فعلی برای جبران ویتامین D در کشور غنی سازی آرد است به این معنا که برای تامین این ویتامین در بدن افراد مقدار اندک ویتامین D را در دراز مدت از طریق نان مصرفی مردم اثر مطلوب خواهد داشت و می تواند پس از سال ها کمبود این ویتامین در کشور جبران شود .
وی با بیان اینکه غنی سازی ویتامین D در لبنیات در سال های 79 تا 81 در کشور صورت گرفت اظهار کرد :البته در آن سالها به دلیل اینکه به شیر یارانه تعلق می گرفت هزینه تمام شده شیر های غنی شده تقریبا برای تولید کنندگان شیر و لبنیات و مردم به صرفه بود اما هم اکنون یارانه های شیر پرداخت نمی شود هزینه تمام بسیار گران تر بوده و مردم و تولید کنندگان نیز رغبتی به مصرف شیر و لبنیات غنی شده ندارند.
وی در باره فرآیند غنی سازی آرد با ویتامین D در کشورهای مختلف جهان گفت : تجربه جهانی برای غنی سازی آرد با ویتامین D در یکی دو کشور محدود است و اخیرا آلمان در این زمینه اقداماتی را انجام داده است.
نیستانی همچنین یاد آور شد:برای این منظور کمیته کشوری غنی سازی آرد نان با مشارکت دفتر بهبود وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور یک سال پیش طرح غنی سازی آرد را با کارخانه های تولید کننده مواد غنی کننده ها آرد شروع کردیم.
وی ادامه داد: در این طرح قرار است کارخانه های تولید کننده های مواد غنی سازی آرد این ماده با آرد اصلی نان مخلوط و مقدار ویتامین D را اندازه بگیرم که در واقع یکی از مشکلات اصلی اندازه ویتامین در ارد است که این تکنیک بسیار سختی دارد و محققان دراین زمینه باید تحقیقات زیادی را انجام دهند.
وی ادامه داد: البته در یکی از آزمایش های سعی کردیم مقدار ماده غنی شده ویتامین D را در نان افزایش داده تا بتوانیم در بازده زمانی یکی و دو ماهه اثر آن را ببینیم؛ اگر مقدار ویتامین D آرد را کم کنیم زمان زیادی لازم دارد و بار مالی زیادی را تحمیل خواهد کرد و عملی نخواهد بود.
علمی **1354**1440

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
طرح کنترل کیفیت نان در سراسر کشور