سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



علت آب آوردن زانوی پا چیست؟/ درمان خانگی آب آوردن زانو


علت آب آوردن زانوی پا چیست؟/ درمان خانگی آب آوردن زانو

ترشح زیاد مایع در مفصل موجب تجمع آن میشود و در زبان مردم به این وضعیت آب آوردن زانو میگویند. وقتی زانو آب میاورد معمولا همراه با آن درد زانو هم وجود دارد گرچه این وضعیت میتواند بدون درد هم باشد. وقتی آب زیادی در مفصل جمع میشود ممکن است زانو خوب خم نشود.
علل آب آوردن زانو چیست؟
مهمترین علل آب آوردن زانو بیماری های روماتیسمی، آرتروز یا ساییدگی زان و ضربات وارد شده به آن است. البته عفونت ها، بیماری های متابولیک مانند نقرس کاذب و تومروها هم میتوانند موجب آب آوردن زانو شوند.
وقتی برای اولین بار ضربه شدیدی به زانو وارد میشود این ضربه میتواند موجب پارگی منیسک یا رباط صلیبی شود. پارگی این بافت ها معمولا همراه با خونریزی است. این خون درون مفصل زانو جمع شده و در این حال مفصل ورم کرده و بسیار دردناک است. بتدریج و حتی بدون درمان خون جذب شده و درد بیمار بعد از چند هفته تا چند ماه از بین میرود ولی زانو ناپایدار میشود.
وقتی زانو ناپایدار است و به اصطلاح لق است بدنیال یک حرکت نابجا پیچ میخورد. این پیچ خوردن میتواند با درد شدیدی همراه باشد و بعد از چند ساعت تا چند روز زانو ورم میکند و آب میاورد. این آب آوردن به علت تحریک بافت سینوویال ایجاد شده است. کشیدگی شدید بافت سینوویال در حین پیچ خوردن زانو موجب تحریک آن به ترشح مقادیر زیادی مایع مفصلی میشود. معمولا این آب بعد از چند هفته خودبخود جذب شده و ورم زانو میخوابد.

در ساییدگی و آرتروز زانو ممکن است ورم و آب آوردن زانو دائمی باشد چون بافت سینوویال مکررا تحریک میشود و مایع ترشح میکند. در بیماری های روماتیسمی مانند روماتیسم مفصلی هم در هنگام عود و حمله بیماری، مایع زیادی درون زانو ترشح شده و زانو آب میاورد.
 تشخیص آب آوردن زانو
تشخیص آب آوردن زانو به توسط پزشک با نگاه کردن به زانو و لمس کشکک و بالای آن صورت میگیرد. وقتی که تورم زانو به علت آب آوردن آن باشد بالای کشکک متورم شده و با فشار بر روی کشکک میتوان آن را بالا و پایین برد. پزشک میتوان آب زانو را با سوزن بکشد. به این کار آرتروسنتز Arthrocentesis میگویند. بعد از کشیدن آب زانو ارسال آن به آزمایشگاه میتواند به تشخیص علت ایجاد کننده آن کمک کند.
درمان آب آوردن زانو چیست؟
البته میتوان آب زانو را کشید و آن را بیرون آورد. وقتی تورم زانو و بدنبال آن درد زانو هم زیاد باشد کشیدن آب آن ممکن است بتواند شدت درد را کاهش دهد. با این حال درمان اساسی اب آوردن زانو مشخص کردن علت بروز آن و درمان آن علت است. وقتی آب زانو کم است میتوان با استراحت و حرکت ندادن زانو، دراز کشیدن و بالا نگه داشتن آن و سرد کردن زانو به بدن کمک کرد تا آن را زودتر جذب کند.

راه های درمان بر حسب علت آب آوردن زانو مختلف هستند و عبارتند از:

1- داروها: داروهایی که برای درمان علائم و یا علل آب آوردن زانو استفاده می شوند عبارتند از:

- داروهای ضد درد: برای کاهش درد زانو مصرف می شوند.

- آنتی بیوتیک ها: اگر عفونت باعث آب آوردن زانو شود، آنتی بیوتیک ها توسط پزشک تجویز می شوند.

- کورتیکواستروئیدها (کورتون ها): کورتون ها، داروهای ضدالتهاب قوی هستند مثل پردنیزون که به طور خوراکی و یا با تزریق به مفصل زانو استفاده می شوند.
کورتون ها دارای عوارض خطرناکی هستند، لذا نباید به مقدار زیاد و یا برای مدت طولانی (تحت نظر پزشک) مصرف شوند.

2- جراحی و سایر روش های درمانی
- آسپیراسیون مفصل زانو: در این روش، پزشک مایع موجود در مفصل زانو را توسط یک سرنگ بیرون می کشد. خارج کردن آب زانو باعث کاهش فشار در این قسمت می شود.
بعد از آسپیراسیون، پزشک یک داروی کورتونی در مفصل زانو تزریق می کند تا التهاب را کم کند.

"استفاده از یخ روی زانو باعث کاهش درد و ورم آن می شود. هر 2 تا 4 ساعت یک بار، برای مدت 15تا 20 دقیقه یخ را روی زانوی آب آورده قرار دهید"

- آرتروسکوپی: در آرتروسکوپی با وارد کردن لوله ای باریک که سر آن لامپی روشن و دوربین دارد، از طریق برشی در پوست بالای زانو، پزشک داخل زانو را روی صفحه نمایش (مانیتور) مشاهده می کند.
همچنین جراح ممکن است در طی این کار با وسایل خاصی، بافت اضافی و شل زانو را خارج کند یا آسیب زانو را ترمیم نماید.

- جایگزینی مفصل زانو: اگر سنگینی وزن بدن روی زانوی آب آورده غیر قابل تحمل باشد، جراح ارتوپد ممکن است مفصل زانو را تعویض کند.

درمان خانگی آب آوردن زانو
1- استراحت کردن: زمانی که زانوی شما درد دارد و ورم کرده است، از انجام کارهایی که به زانو فشار وارد می کند تا حد امکان خودداری کنید، مثل ایستادن و راه رفتن زیاد.

2- استفاده از یخ و بالا بردن زانو: استفاده از یخ روی زانو باعث کاهش درد و ورم آن می شود. هر 2 تا 4 ساعت یک بار، برای مدت 15تا 20 دقیقه یخ را روی زانوی آب آورده قرار دهید.

می توانید برای این کار از قطعات یخ در داخل یک کیسه پلاستیکی و یا از کمپرس سرد (که در داروخانه ها می فروشند) استفاده کنید.
وقتی که یخ را روی زانوی خود قرار می دهید، می توانید با گذاشتن بالش زیر پاهای خود، زانوی خود را بالا ببرید.

3- داروهای ضد درد: مصرف داروهای مسکن مثل بروفن و استامینوفن که بدون نسخه پزشک هم در داروخانه ها به فروش می رسند می توانند درد زانو را کم کنند. اگر نیاز به داروی مسکن قوی تری بود، باید پزشک آن را برای شما تجویز کند.

جلوگیری از آب آوردن زانو
برای پیشگیری از آب آوردن زانو به توصیه های زیر عمل کنید:
1- به طور منظم نزد پزشک بروید.
اگر دچار یک بیماری مزمن مفصلی مثل استئوآرتریت، آرتریت روماتوئید و یا نقرس هستید، به طور منظم نزد پزشک بروید تا وضعیت شما را بررسی کند.

2- به توصیه های پزشک عمل کنید.
داروهایی را که پزشک برای درمان آب آوردن زانوی شما تجویز کرده است، به طور کامل مصرف کنید. اگر پزشک یا متخصص فیزیوتراپی، بستن آتل یا بریس زانو را به شما توصیه کرد، حتماً این کار را انجام دهید.

3- عضلات ران خود را قوی کنید.
اگر عضلات ران شما ضعیف هستند، پزشک شما را به یک متخصص فیزیوتراپی معرفی می کند تا راه های تقویت این عضلات را به شما را یاد دهد. عضلات قوی ران بهتر از زانوی شما حمایت می کنند.

4- با زانوی خود مهربان تر باشید.
اگر چاق هستید و می خواهید برای کاهش وزن خود ورزش کنید، ورزشی را انتخاب کنید که فشار مداوم زیادی را به مفصل زانوی شما وارد نکند، مثلا ورزش شنا و یا ورزش در آب برای شما مناسب هستند.
 

برچسب ها : آب آوردن زانو و درمان آن ، اب اوردن زانوی پا ، درمان سنتی آب اوردن زانو ، درمان اب اوردن زانو چیست ، آب آوردن زانوها ، علائم آب آوردن زانو ، علت آب آوردن زانو ، دلایل آب آوردن زانو ، دلیل آب آوردن زانو 

برای دیدن پربازدیدترین های نی نی نما لطفاً کلیک کنید...

لطفاً روی بخش مورد نظر کلیک کنید...

 دنیای زنانه، آشپزی، نوزاد و کودک، ناباروری، بارداری، زایمان، تغذیه و پرسش و پاسخ 

تعداد بازدید : 5

نظرات كاربران : نام : ایمیل : متن نظر : *لطفاً نظر خود را وارد نمائید متن بالا را وارد نمایید* 


ویدیو مرتبط :
به جوش آوردن آب با کمک آب سرد