سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



کشورهای عضو «تاپی» برای افتتاح خط لوله گاز ماه آینده به ترکمنستان دعوت شدند


به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «محمد اشرف‌غنی» رئیس‌ جمهور افغانستان ماه آینده به ترکمنستان سفر خواهد کرد تا در مراسم بازگشایی پروژه خط لوله گاز ترکمنستان-افغانستان-پاکستان-هند(تاپی) شرکت کند.

قابل ذکر است که خط لوله 1735 کیلومتری تاپی پس از عبور از خاک ترکمنستان، افغانستان و پاکستان، گاز آسیای مرکزی را به هند می‌رساند.

برآوردها نشان می‌دهند که سالیانه 33 میلیارد متر مکعب گاز از طریق این خط لوله انتقال داده خواهد شد.

کارشناسان بر این باورند که افغانستان بیش از استفاده از گاز این خط لوله، از تعرفه انتقال گاز آن بهره می‌برد.

اجرای این خط لوله در حالی انجام می‌شود که  خط لوله انتقال گاز صلح که انتقال دهنده گاز ایران به کشورهای هند و پاکستان است همچنان به دلیل برخی مشکلات مالی از سوی کشور پاکستان در حال تعلیق به‌سر می‌برد.

کشورهای عضو تاپی در ماه نوامبر شرکتی را ایجاد کردند تا ساخت خط لوله تاپی را آغاز کند. همچنین بانک توسعه آسیایی مشاورانی را برای این پروژه در نظر گرفت اما اعضای تاپی نتوانستند تا شرکتی را به عنوان رهبر این کنسرسیوم تعیین کنند.

با این حال، شرکت «ترکمن گاز»  در اجلاس کمیته راهبری ماه آگوست میلادی اعلام کرد که رهبری این کنسرسیوم را با 51 درصد از سهام آن در اختیار گرفته است.

چالش‌های مهم امنیتی خط لوله 1800 کیلومتری تاپی در ولایت‌های هرات، فراه، هلمند و قندهار قبل از وارد شدن به پاکستان قرار دارد.

این تهدیدها هم از جانب شبه‌نظامیان داخلی و هم عناصر مسلح ضددولتی مستقر در پاکستان وجود دارد اما کارشناسان امیدوارند پاکستان با توجه به نیاز شدید این کشور به گاز نسبت به اطمینان و ضمانت این پروژه اقدام نماید.

«یونس نگاه» رئیس تحقیقات اتاق تجارت و صنعت افغانستان گفت: پاکستان بیشتر از هند و افغانستان به گاز نیاز دارد. ایده پروژه تاپی در نتیجه احتیاج پاکستان و هند به انرژی است.

وی ادامه داد: این پروژه نه تنها نیازهای اقتصادی را برآورده می‌کند بلکه کشورهای عضو را مجبور به همکاری در راستای صلح و ثبات منطقه می‌کند.

بر اساس گفته وزارت معدن و پتروشیمی افغانستان، از 12 ایستگاه گازی این پروژه، پنج ایستگاه در افغانستان ساخته خواهد شد. شرکت‌های گازی افغانستان خواستار ساخت این ایستگاه‌ها شدند.

اما همزمان با توافق هسته‌ای میان ایران و کشورهای 1+5 و آغاز گفت‌وگوها در مورد اجرایی شدن خط لوله گاز صلح میان ایران و پاکستان، بحث‌ها در مورد اجرایی شدن خط لوله انتقال گاز تاپی که به نوعی رقیب خط لوله صلح شناخته می‌شود نیز داغ شده بود.

مجله «دیپلمات» گزارش داده بود که هند و ترکمنستان دیگر به اجرای پروژه خط لوله گاز تاپی علاقمند نیستند و احتمالا پروژه گاز ترکمنستان، ایران و هندوستان (TII) را ترجیح می‌دهند.

«خداحافظ تاپی (TAPI)، سلام تی آی ای (TII)» عنوان مقاله مجله دیپلمات است که در تعداد زیادی از رسانه‌های آنلاین از جمله وب سایت جهانی گاز مایع نیز منتشر شده است.

این مجله نوشته است که با شدت گرفتن ناآرامی‌ها در افغانستان، «نارندرا مودی» نخست‌وزیر هند به دنبال راه دیگری برای وارد کردن گاز مایع ترکمنستان است.

اما قرار است که ماه آینده میلادی این پروژه در ترکمنستان و با حضور مقامات کشورهای عضو افتتاح شود.

انتهای پیام/پ


ویدیو مرتبط :
گزارشی از اجلاس وزیران کشورهای عضو مجمع صادرکننده گاز