سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



وایس نیوز: سالی که ایران از سایه خارج شد


جام نیوز/ پایگاه خبری وایس در مقاله ای مفصل به بررسی تحولات دیپلماتیک و سیاسی ایران در سالی که گذشت پرداخت و مدعی شد با تمام اتهامات وارد شده به جمهوری اسلامی اما سال 2015 سالی بود که ایران از سایه خارج شده و مورد قبول جهانیان قرار گرفت.

در ابتدای این مقاله با تمرکز بر شورای ملی ایرانیان مقیم آمریکا و تلاش هایی که این گروه برای بهبودی روابط ایران و آمریکا انجام دادند؛ آمده است: «این شورا که در سال 2002 توسط تریتا پارسی تاسیس شد بمدت 13 سال برای برطرف کردن تنش ها میان ایران و آمریکا تلاش کردند. این شورا در حالی که تلاش می کرد تا ذهنیت اینکه "ایران برای ایالات متحده و همپیمانانش تهدید است" را بزداید؛ با قانونگذاران آمریکایی لابی می کرد.»

این پایگاه خبری با ادعای اینکه تلاش های این شورا "بدون تشکر و قدردانی باقیمانده است"؛ به نقل از پارسی نوشت: «ایران برای دو حزب سیاسی جمهوری خواه و دموکرات همیشه مایه ترس و وحشت و البته کیسه مشت زنی بوده است. اما امسال مثبت ترین سال در مدت زمان مدیدی بود. برای سال ها ایران از دایره ارتباطات بسیاری از کشورها خارج بوده لکن توافق هسته ای آن را تغییر داد.»

وایس نیوز با بیان اینکه سال 2015 از هر نظر برای ایران یک نقطه گذار در ارتباط با دنیای بیرون بوده و این کشور بالاخره از سایه ها بیرون آمد، افزود: «ایران و شش قدرت جهانی از جمله امریکا توافق هسته ای را امضا کردند. تحریم های بین المللی بر جمهوری اسلامی برداشته شده و همکاری چندملیتی به سوی تهران سرازیر می شوند. نیروی هوایی آمریکا و متحدانش نیز در عراق با شیعیان تحت حمایت این کشور برای مبارزه با داعش همکاری می کنند.»

این پایگاه امریکایی که توافق هسته ایران را مهمترین عامل خروج ایران از انزوا و ارتباط بیشتر با آمریکا و کشورهای غربی می داند، تصریح کرد: «از بهار امسال دیپلمات های ایرانی و خارجی به همکاری باهم پرداخته داده اند. بعد از چهار سال و نیم هم ایران به همراه امریکا و متحدانش در نشستی برای پایان دادن به بحران سوریه شرکت کرد.»

وایس نیوز با بیان اینکه درپی تصویب شدن قانون محدود کردن سفر ایرانیان به آمریکا و گرفتن ویزا، محمد جواد ظریف و جان کری (وزرای خارجه ایران و ایالات متحده) به نامه نگاری متعدد و عمومی جهت تسهیل تنش ها پرداختد؛ به نقل از تریتا پارسی نوشت: «در گذشته اگر ایران و آمریکا با هم گفتگو می کردند سروصدای زیادی به پا می شد اما اکنون چیز خاصی برای گزارش کردن نیست و مسئله کاملا عادی شده است.»

این پایگاه خبری با اشاره به اثرات توافق هسته ای می نویسد: «تحریم های بین المللی علیه ایران برداشته خواهد شد. محدودیت های جدی بر روی سرمایه گذاری جهانی در ایران لغو شده و سرمایه گذاران منتظر آمدن به این کشور هستند. چارلز رابرتسون اقتصاددان ارشد شرکت بانکداری رنسانس کپیتال (Renaissance Capital) می گوید درحال حاضر جایی بهتر از ایران برای سرمایه گذاری وجود ندارد. آنها به اندازه ترکیه ولی با حقوق ویتنام، خودرو تولید می کنند؛ جمعیت تحصیل کرده ای داشته و حدود 9 درصد از ذخایر نفت دنیا را در اختیار دارند.»

وایس نیوز اما در پایان با ادعای اینکه پیروزی روحانی در توافق هسته ای، موضع تندروها را ضعیف کرده است؛ نوشت: «ایران در ماه فوریه (اسفند) دو انتخابات مهم مجلس شورا و خبرگان را برگزار می کند. این انتخابات مشخص خواهد کرد که چه مقدار برند سیاست های آشتی جویانه روحانی، مقبولیت دارد.»


ویدیو مرتبط :
سالومه(سالی تاک) در تلویزیون ایران