سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



ثبت‌نام گسترده جریانی خاص برای از کار انداختن نظارت شورای نگهبان بود/ وجوب نظارت استصوابی به حکم قانون و بداهت عقل


به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، محمدرضا مرندی عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس ضمن انتقاد از هجمه‌های جریان سیاسی خاص علیه شورای نگهبان، گفت: هم به حکم قانون و هم به حکم بداهت عقل، در هر کشور دموکراتیکی که انتخابات برگزار می‌شود باید یک نظارتی بر فرآیند انتخابات از سوی یک نهاد تعیین شده و ذی‌صلاح صورت گیرد.

وی افزود: طبق قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نهاد ذی‌صلاح در این امر شورای نگهبان است که وظیفه نظارت بر اجرای انتخابات را برعهده دارد. نهادی فوق یا جایگزین شورای نگهبان در نظارت نداریم، البته در مراتب پایین‌تر وزارت کشور نظارت بر انتخابات دارد اما در نهایت این شورای نگهبان است که حکم نهایی را می‌دهد.

عضو بسیج اساتید دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه همه جای دنیا چنین نهاد ذی‌صلاحی وجود دارد، گفت: در جمهوری اسلامی اسم این نهاد شورای نگهبان است، در فرانسه شورای قانون اساسی و در روسیه دادگاه قانون اساسی است. در همه کشورها نیز نظارت بر فرآیند انتخابات استصوابی است بدین صورت که یا در ابتدا یا در نهایت به استصواب ختم می‌شود.

مرندی تصریح کرد: اینکه برخی تصور می‌کنند نظارت استصوابی تنها در ایران وجود دارد، تصور غلطی است. اصلاً اگر نظارت به استصواب ختم نشود عمل لغو و بیهوده‌ای خواهد بود.

عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به روند قانونی موجود برای رسیدگی به اعتراضات ردصلاحیت شدگان، اظهار داشت: افرادی که چه بوسیله هیأت‌ های اجرایی و چه بوسیله هیأت های نظارت که زیر نظر شورای نگهبان هستند رد صلاحیت ده‌اند، می‌توانند طبق قانون اعتراضات خود را ارائه دهند.

وی با اشاره به ثبت نام گسترده جریانی خاص برای انتخابات مجلس شورای اسلامی، گفت: جهت مثبت این عمل این است که افراد به نظام انتخاباتی کشور اعتماد کردند و ثبت نام فراگیر را انجام دادند. جهت منفی آن نیز این است که این عمل با یک برنامه‌ریزی خاصی صورت گرفته است، بطوریکه بسیاری از ثبت‌نام کنندگان خود می‌دانستند که ردصلاحیت می شوند، اما باز در انتخابات ثبت نام کردند.

مرندی در پایان تصریح کرد: اینگونه به نظر می‌رسد که ثبت نام گسترده جریانی خاص برای از کار انداختن نظارت شورای نگهبان بوده است تا این شورا را در تنگنای زمان قرار دهند تا شورای نگهبان مجبور شود عده زیادی را تأیید کند. این درحالی است که شورای نگهبان مانند سالهای گذشته به وظیفه قانونی خود به خوبی عمل کرد.

انتهای پیام/

http://fna.ir/OG4GGH


ویدیو مرتبط :
امام خامنه ای: حق نظارت استصوابی شورای نگهبان