سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



برنامه‌های "وزارت صنعت" زیر تیغ تند انتقاد بخش خصوصی


به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، هشتمین نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در حالی برگزار شد که به شدت تحت تاثیر نحوه اجرای طرح خروج از رکود دولت به ویژه در بخش خودرو قرار داشت.

در این نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی انتقادات تندی را از وزارت صنعت و نماینده آن در اتاق بازرگانی تهران که همان ابویی مهریزی معاون برنامه ریزی وزارت صنعت است مطرح کردند.

این انتقادات دامن برنامه های راهبردی وزارت صنعت را که  سند آن توسط ابویی مهریزی در این جلسه برای اعضای اتاق قرائت شد گرفت.

صنعت ایران در سال 1404 ظهور می‌کند

حسین ابویی مهریزی، نماینده دولت در هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در این نشست گفت:  این برنامه ها در راستای اهداف و سیاست های کلان کشور، تحقق اسناد فرادستی، رهنمودهای مقام معظم رهبری به ویژه در سیاست‌های ابلاغی اقتصاد مقاومتی، برنامه‏‌های دولت و وزارت  صنعت، معدن و تجارت تنظیم شده است.

وی با بیان اینکه دولت به دنبال توسعه بخش خصوصی است، افزود:  بر این اساس  دولت نقش توانمندساز، پشتیبانی‌کننده، هماهنگ‌کننده، پایشگر و هدایت‌گر خواهد داشت.

این مقام مسئول با بیان اینکه برای تدوین این سند راهبردی از تجربیات 30 کشور جهان که در سطح یکسانی با ایران قرار دارند استفاده شده است، ادامه داد: روان‏ سازی مسیر توسعه بخش خصوصی با هدف جلب مشارکت حداکثری در فرآیند تحقق چشم انداز 1404 یکی از خط مشی و سیاست‌های کلی وزارت صنعت، معدن و تجارت است.

وی یاد آور شد که در راستای این سند، ایران در سال 1404 به کشور نوظهور صنعتی تبدیل می شود.

ابویی مهریزی گفت: در این سند، 12 رشته فعالیت اولویت‌دار به عنوان صنایع منتخب در نظر گرفته شده و  61 سیاست اجرایی در 6 محور تدوین و به معاونت‌ها و سازمان‌های وزارت صنعت،معدن و تجارت ابلاغ شده است.

وی افرود: فعالیت‌های صنایع خودرو،فولاد، نساجی و پوشاک، سیمان، تایر و تیوب، لوازم خانگی،کاشی و سرامیک  از جمله این برنامه های اولویت دار است و برنامه راهبردی سایر رشته فعالیت ها نیز در حال تدوین است که پس از تکمیل منتشر خواهد شد.بنا بر این گزارش فعالان بخش خصوصی حاضر در این نشست هم‌چنین گزارشی از مرز بازرگان و صف طولانی کامیون‌های عبوری مطرح کردند و از راهکارهای خروج از آن گفتند.

وزارت صنعت برنامه ای برای کوچک سازی خود در سند راهبردی نداد

مهدی پورقاضی عضو هیات نمایندگان اتاق تهران و رییس کمیسیون صنعت و معدن، یکی از منتقدان جدی سند راهبردی بود که توسط معاون برنامه‌ریزی وزارت صنعت، معدن و تجارت در نشست اتاق تهران ارائه شد. پورقاضی گفت: این سند در حالی تدوین شده که استراتژی وزارتخانه در آن نیامده است و مشخص نیست که برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت برای کوچک‌سازی خود چیست.

پورقاضی افزود: در حال حاضر نیاز به برنامه‌ای فراقوه‌ای که از جایگاه قانونی و ضمانت اجرایی برخوردار باشد، کاملا احساس می‌شود.

رییس کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران در عین حال این انتقاد را نیز به سند ارائه شده وارد دانست که در تدوین آن از نظرات بخش خصوصی و تشکل‌ها و انجمن‌ها استفاده نشده است.

وی با بیان اینکه باید پرسید که وزارت صنعت، معدن و تجارت در طول سال‌های گذشته برای بخش صنعت کشور چه کرده است، افزود: امروز زمان آن رسیده است که مسوولان دولتی به این پرسش پاسخ روشنی بدهند که چرا به رغم انواع برنامه‌های حمایتی، همچنان صنعت کشور دچار ضعف و بحران است.

به گفته وی، در سند راهبردی وزارت صنعت، معدن و تجارت دولت یازدهم نیز، صنعت کشور آسیب‌شناسی نشده است از این رو بخش خصوصی چندان به موفقیت این برنامه خوش‌بین نیست.

بی توجهی به صنایع فناوری ارتباطات

محسن بهرامی ارض اقدس نیز گفت: اگر قرار است در مورد برنامه راهبردی وزارت صنعت، معدن و تجارت بحث و بررسی صورت گیرد، صرفاً نباید به این نشست بسنده شود و نظراتی که اعضا در این باره ارائه می‌کنند به عنوان نظر نهایی اتاق تلقی نشود.

مسعود شنتیایی دیگر عضو هیات نمایندگان اتاق تهران نیز به برخی موارد مندرج در برنامه راهبردی وزارت صنعت اشاره کرد و گفت: آنچه قرار است در مورد رشد صنعت در برنامه ششم توسعه لحاظ شود این است که برای رشد کلی بخش صنعت 10 درصد، رشد بخش نفت 10 درصد و برای رشد بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات 5/19 درصد در نظر گرفته شده است.

وی افزد: در واقع رشد بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات بیش از دو برابر رشد کل صنعت تعیین شده است، اما در برنامه راهبردی وزارت صنعت، معدن و تجارت سخنی از بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات به میان نیامده است.

وی همچنین عنوان کرد که از تشکل‌های این بخش نیز برای تدوین سند راهبردی وزارت صنعت، معدن و تجارت نظرخواهی نشده است.

رئیس اتاق تهران نیز در سخنان آغازین این نشست با پرداختن به مهمترین رویدادهای اقتصادی ماه گذشته اقتصاد ایران هم به بسته خروج از رکود دولت اشاره کرد و هم از آمار نگران‌کننده صنعت کشور گفت.

گفتنی است که معاون وزیر صنعت،معدن و تجارت این پیام را نیز به فعالان اقتصادی داد که سند پیش‌رو، ویرایش نخست آن است و با مشورت و اعمال نظر بخش خصوصی تکمیل‌تر خواهد شد.

ادامه دارد...

انتهای پیام//


ویدیو مرتبط :
#27 چرا به AMP نیاز داریم؟