سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



جاده های ایران زیرپای بانوی لرستانی/ زنی با 12 سال رانندگی بدون تصادف


صدای تشویق حاضران دو چندان شد و دست های آنها برای تشویق این شیرزن لرستانی جان گرفت ، شیرزنی که با رعایت تمام شئون اسلامی به روی سن رفت و تقدیر شد.
شاید بسیاری از حاضران انتظار داشتند ' فرشته' را طور دیگری ببینند اما فرشته آرام و باوقار گام بر می داشت و شاید اگر در جای دیگری وی را می دیدم به هیچ وجه متوجه شغلش نمی شدم.
همین دیدار بهانه ای شد تا فرشته را به گفت و گویی خودمانی دعوت کنم و او هم با استقبال فراوان پذیرفت.
فرشته خودش را متولد خرم آباد معرفی می کند در یک خانواده 21 نفره با افکار سنتی و فرهنگی به دنیا آمده، و به گفته خودش از دوران کودکی به دو امر علاقه داشته، یکی قرآن و دیگری رانندگی.
فرشته اصلی ترین شغل خودش را مداحی و قاری قرآن می داند و می گوید: رانندگی را به خاطر عشق وعلاقه اش انتخاب کرده و امروز همچنان به دو علاقه مندی خود رسیده است.
از دلیل ورود فرشته به حرفه رانندگی پرسیدم و او پاسخ می دهد: در دهه 70 در یک آموزشگاه رانندگی به عنوان مربی مشغول بکار شدم و رفته رفته با ازدیاد کارآموزها، فهمیدم که باید اطلاعات بیشتری از آنها داشته باشم و بنابراین برای دریافت گواهینامه پایه یک رانندگی اقدام کردم.
این راننده موفق لرستانی از مخالفت های خانواده و حتی ادارات مربوط در خصوص این اقدامش می گوید که چگونه سرانجام با تشویق خانم سرهنگ بختیار مسوول صدور گواهینامه راهنمایی و رانندگی در خرم آباد اولین زنی شد که دهه 80 در استان گواهینامه پایه یکم دریافت کرد.
علاقه فرشته به رانندگی ماشین سنگین موجب شد از همان سال 80 رانندگی در این زمینه را آغاز کند و به دلیل نبود پشتوانه مالی هنوز که هنوز است قسط ماشین را می دهد.
فرشته می گوید اولین ماشینی که با آن رانندگی کرده هوو بوده و امروز هم یک هووی 40 تن دارد که ایران را با این ماشین زیرپاگذاشته و راننده روزهای سخت جاده های ایران بوده است.
فرشته درست به یاد دارد نخستین بار کامیونش روغن نباتی بوده و پس از آن با انواع کالای بارگیری شده از بندرعباس تا بندر امام ، شیرزن جاده ها بوده است.
فرشته دانشجوی علوم قرآن و احادیث است و ساکن تهران شده اما به قول خودش هر سال برای ایام عزاداری محرم و صفر، ماشین را به راننده می سپارد و برای مراسم به لرستان می آید.
از فرشته در خصوص بازخورد مردم و ماموران راهنمایی رانندگی می پرسم ، با لبخند از این رفتارها یاد می کند و ادامه می دهد: به طور قطع همه در ابتدا شوکه می شوند و لحظاتی مات می شوند اما بعد از تحلیل واقعه، با صحنه دیدن یک خانم پشت فرمان ماشین سنگین کنار می آیند.
فرشته می گوید: حتی تاکنون برخی ماموران راهنمایی و رانندگی پس از دیدن مدارک و مطمئن شدن در باره هویتم با احترام ،سلام نظامی می دهند و مردم عادی هم با دست تکان دادن و بوق زدن، ابراز محبت می کنند و گاهی با من عکس می گیرند.
فرشته بیرانوند که ' سید مسعود شاهرخی ' برادر ناتنی اش شهید شده اضافه می کند: بودن یک زن در جامعه حتی در شغل سخت رانندگی در صورت رعایت آداب و شئون اسلامی امکانپذیر است.
فرشته که پس از 12 سال رانندگی حالا خودش استاد شده پنچرگیری را خودش انجام می دهدو به تعمیرات اولیه ای که هر راننده باید بلد باشد آشنایی کامل دارد.
در مورد رانندگی خانم ها از فرشته سوال میکنم که می گوید: زنان هر کاری را می توانند به بهترین نحو انجام دهند و به طور مثال او در مدت 12 سال رانندگی جدی با ماشین سنگین هنوز یک تصادف کوچک هم نداشته است.
البته فرشته نداشتن امتیاز منفی در گواهینامه اش را هم با افتخار عنوان می کند و می گوید: بسیاری از جریمه های او مربوط به زمانی می شود که ماشین دست راننده بوده است.
انگار گرانی گازوییل شیرزن لرستانی را نیز به ستوه آورده چراکه وقتی از مشکلات بازار از او می پرسم از وضعیت گازوییل و و رکود نسبی بازار گلایه دارد .
فرشته این روزها برای شرکت های شن و ماسه در تهران کار می کند و با توجه به مشغله اش تصمیم گرفته ساعت کاری اش راکم کند اما با این وجود هنوز هم از صبح تا عصر پشت هوو می نشیند و مدام با این غول فلزی سخت دست و پنجه نرم می کند.
از آرزوهایش می پرسم، انتظار داشتم خانه و مسکن و آرزوهای آنچنانی داشته باشد اما با فروتنی ، تنهاترین آرزویش را حمل و نقل بین المللی و ترانزیت کالا به خارج از ایران عنوان می کند.
می گوید دوست دارد با پرچم ایران و لرستان به عنوان نماد یک زن ایرانی اسلامی کارش را در خارج از مرزها ادامه دهد تا ثابت کند زنان ایرانی هم می توانند و هم اینکه در هر جا باعث افتخار هستند.
البته تعویض خودرو برای حضور در جاده های بین المللی را از دلایل اصلی ناکامی در رسیدن به آرزوش می داند و ابراز می کند برای ترانزیت بین المللی باید اسکانیا داشت که خرید آن از توان مالی اش خارج است.
فرشته پس از سالها ، زمان بندی حضور در جاده ها به اصطلاح دستش آمده و طوری برنامه ریزی می کند که شب در جاده نباشد اما هنوز که هنوز است شاگرد ندارد و در برخی مواقع یکی از محارم و اعضای خانواده را به همراه دارد.
این راننده موفق از مسوولان می خواهد برای حضورش در جاده های بین المللی به وی کمک کنند چراکه اعتقاد دارد زن بودن یک راننده همچون سایر مشاغل از جمله نمایندگی مجلس، پزشکی و زنان کارآفرین تفاوتی با مردان ندارد.
سوال آخرم از فرشته در مورد دعواهای معمول رانندگان است که آیا برای او اتفاق افتاده یا نه؟ با خنده می گوید برخی رانندگان در زمان عصبانیت خواسته اند واکنشی نشان دهند و وقتی با دیدن یک زن پشت فرمان مواجه شدند معذرت خواهی کردند و در کل تاکنون مشکل خاصی در این زمینه پیش نیامده است.
7269/6001
الهام بابایی

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
+18.ایران.تصادف فجیع در جاده..!