سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



از حرف‌های ضد و نقیض مسئولان شهری و ستاد مبارزه با مواد مخدر در خصوص مرکز شفق تا واقعیت


به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، طرح جمع آوری معتادان متجاهر با همکاری مدیریت شهری(شهرداری و شورای شهر تهران)، نیروی انتظامی، کمیته امداد، سازمان بهزیستی و ستاد مبارزه با مواد مخدر در محله هرندی (منطقه 12) در 3 ماه پایانی سال 94 مطرح و اجرا شد.

حجت الاسلام میثم امرودی، معاون شهردار تهران 8 آذر ماه اعلام کرد: زنان کارتن‌خواب و زنان معتاد متجاهر را  جمع آوری و به مرکز شفق منتقل می‌کنیم.

وی با بیان اینکه از روز گذشته جمع‌آوری دست‌فروشان در محله بازار آغاز شده است، گفت: در پی این هستیم که این منطقه را ساماندهی کنیم.

معاون شهردار تهران در ادامه گفت: اگر چه پیش از این هم اعلام کردیم شهرداری متولی رفع مسائل موجود در محله هرندی نیست، اما بر اساس وظیفه‌مان در حوزه انضباط شهری به این محله ورود کرده‌ایم.

امرودی افزود: نکته‌ای که نباید فراموش کنیم، این است که شهرداری محور کارها نیست، بلکه ما کمک و بازو هستیم. برای برون رفت از شرایط فعلی امکانات و فرصت ها را در اختیار سازمان های متولی قرار می‌دهیم.

پس از ان نیز مسئولان انتظامی، ستاد مبارزه با مواد مخدر، کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی هر کدام به تشریح وظایف خود پرداختند و اطمینان دادند که به وظایف خود عمل می‌کنند.

سید پرویز فتاح، رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) نیز در جریان دویست و یازدهمین جلسه شورای شهر تهران جلسه شورای شهر در آذر ماه سال گذشته،اظهار کرد: کمیته امداد جهت پذیرش خانواده‌های آسیب دیده در محله هرندی را دارد.

وی ضمن آمادگی این نهاد جهت اجرای طرح ارتقای کیفیت زندگی در منطقه 12 (هرندی) گفت: کمیته امداد آمادگی پذیرش خانواده‌های آسیب دیده در منطقه هرندی و قرار گرفتن آنها زیر چتر حمایتی امداد را دارد.

فتاح با اشاره به برخی از وظایف کمیته امداد، اظهار داشت: امداد در سطح وسیع در حوزه‌های مختلف اعم از معیشتی، حمایتی، درمانی، توانمندسازی و .. فعالیت می‌کند.

وی گفت: وظایف کمیته امداد به صورت ملی ترسیم شده است و تمام نیازمندان کشور چنانچه واجد شرایط باشند از خدمات مجموعه امداد بهره می‌برند.

فتاح با بیان اینکه کار کمیته امداد بعد از بروز آسیب‌های اجتماعی است گفت: مددکاران امداد زمانی که فقر به سراغ فرد آسیب دیده وارد شد اقدامات لازم را برای توانمندسازی فرد آسیب دیده انجام می‌دهند.

رئیس امداد کمیته امداد امام خمینی (ره) افزود: کار امداد یک نوع پیشگیری است و به تاکید مقام معظم رهبری این نهاد بر روی درمان و پیشگیری سرمایه‌گذاری وسیعی را انجام داده است و در واقع کاری که در کمیته امداد و بهزیستی صورت می‌گیرد سرریز تمام اقدامات مدیریتی کشور است.

وی با اشاره به فعالیت امداد تصریح کرد: کار این نهاد از جنس امدادی، فرهنگی و بال عاطفی نظام است و نبایستی تنها به معیشت افراد آسیب دیده نگاه کنیم و این نهاد در مسیر توانمندسازی افراد گام‌های موثری را برمی‌دارد.

وی با انتقاد از اینکه متاسفانه برخی‌ها به افراد آسیب‌دیده به دور از انسان نگاه می‌کنند گفت: این افراد به همراه خانواده‌هایشان بایستی از طرف نظام حمایت شوند.

رئیس امداد کمیته امداد امام خمینی (ره) از آمادگی این نهاد جهت همکاری و همراهی شهرداری تهران بر اجرای طرح ارتقای کیفیت زندگی در منطقه 12 و به ویژه شهید هرندی خبر داد و گفت: کمیته امداد با تمام ظرفیت و پتانسیل آمادگی هر نوع همکاری را در این طرح دارد.

با اجرای طرح جمع آوری معتادان متجاهر در محله هرندی، فاطمه دانشور رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران از خانه‌های مجردی هرندی و عبور با دلهره از گذر اوباش‌ها در این محله خبر داد.

وی با اشاره به عرصه سیاست‌گذاری حوزه آسیب‌های اجتماعی، تصریح کرد: عدم برنامه‌ریزی و خلأ پرداختی در این عرصه به وضوح دیده می‌شود.

دانشور با اشاره به پدیده شدن آسیب‌های اجتماعی در طی سالهای گذشته، گفت: انکار کردن موضوعات آسیب‌های اجتماعی طی سالیان اخیر لطمه‌های زیادی وارد کرده است و همین امر باعث شده که آسیب‌ها با سرعت بیشتری در کلانشهرها رشد کنند.

رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران، بیان داشت: پدیده آسیب‌های اجتماعی خاص زندگی‌های اجتماعی است و در همه دنیا به شکل‌های مختلف وجود دارد و راهکارهای لازم برای کنترل آن ترسیم شده است.

وی با اشاره به مشکلات عرصه اجرا در حوزه آسیب‌های اجتماعی، گفت: در این زمینه نیز با مشکلات عدیده‌ای روبرو هستیم و این در حالی است که مشارکت بین‌بخشی در این زمینه وجود ندارد ضمن اینکه در بحث نظارت هم سازمان‌های مردم‌نهاد و دستگاه‌های ناظر ضعیف هستند.

عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه در حوزه پیشگیری و مداخله نیز با ضعف‌هایی روبرو هستیم، بیان داشت: موضوع هرندی یکی از موضوعاتی است که در سالهای گذشته به آن پرداخته نشده است و در واقع به این محل به صورت امنیتی نگاه شده ضمن اینکه به دلیل ضعف پیشگیری و مداخله، آسیب‌ها در این محله نسبت به سایر مناطق و محلات افزایش چشمگیری داشته است.

دانشور به مجاورت محله هرندی با بازار بزرگ تهران اشاره کرد و گفت: این موضوع از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است اما متأسفانه بازاریان و بنگاه‌های اقتصادی در این حوزه نتوانسته‌اند به مسئولیت اجتماعی خود در قبال آسیب‌های اجتماعی عمل کنند.

رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران ادامه داد: بازار بزرگ تهران بخش قابل توجهی از کارگران را جذب کرده است و این کارگران برای اقامت و اسکان به محلات مجاور در کنار بازار از جمله محله هرندی مراجعه کرده‌اند چرا که خانه‌های این محله نسبت به سایر محلات ارزان‌تر است.

وی با اشاره به شرایط خانه‌های محله هرندی، تأکید کرد: در واقع اغلب این خانه‌ها، خانه‌های مجردی هستند که شاهدیم تعداد قابل توجهی از مردان و زنان مجرد در این خانه‌ها زندگی می‌کنند.

عضو شورای اسلامی شهر تهران، تصریح کرد: متأسفانه در این گونه خانه‌ها شاهد آسیب‌های اجتماعی در تمامی حوزه‌ها اعم از اعتیاد و نیازهای جنسی هستیم و در واقع نوعی اقتصاد غیررسمی در این گونه خانه‌ها شکل گرفته است.

و اینک با گذشت حدود 3 ماه از اجرای طرح خبرهای از گوشه و کنار می‌رسد که زنان معتاد جمع آوری شده در شفق حال و روز خوبی ندارند.

فاطمه دانشور عضو شورای اسلامی شهر تهران در تاریخ 17 فروردین سال جاری و در جریان دویست و چهل و هشتمین جلسه شورای شهر تهران، گفت:شهرداری تهران زنان کارتن خوابی را که جمع آوری کرده بود؛ اما ستاد مبارزه با مواد مخدر دوباره آنها را در شهر رها کرد.

دانشور در تذکر پیش از دستور خود در جلسه علنی شورای شهر در خصوص جمع آوری زنان کارت خواب در تهران بیان کرد: بارها از شهرداری تهران درخواست کردیم که طرح و برنامه خود را به شورای شهر برای بررسی ارائه کند تا بحث آماده بودن یا نبودن زیرساخت‌ها و عدم هماهنگی روشن شود و اقدام عجولانه‌ای صورت نگیرد.

وی ادامه داد: نیروی انتظامی اقدام به جمع‌آوری معتادان کارتن‌خواب کرد و شهرداری تهران نیز ضمن تجهیز کمپ شفق آن را در اختیار ستاد مبارزه با موادمخدر قرارداد.

عضو شورای اسلامی شهر تهران  به حضور نگهبانان مرد در کمپ شفق اشاره کردو  گفت: معمولا مردانی در محوطه نگهداری زنان تردد می‌کردند و این در حالی است که زنان روسری بر سر نداشتند و بهداشت عمومی نیز در این کمپ رعایت نمی‌شد.

دانشور اضافه کرد: شهرداری تهران قرار بود مراکز بهاران را آماده کند.

به گفته عضو شورای اسلامی شهر تهران، مددکاران بهزیستی و وزارت بهداشت دیر به میدان عمل آمدند و نتوانستند به خوبی عمل کنند.

وی در ادامه گفت: به عنوان مثال پزشک وزارتخانه نتوانست باردار بودن برخی زنان را تشخیص دهد و متاسفانه شاهد حضور زنان باردار در شفق هستیم و جالب است که پزشک نتوانسته بارداری زن 6 ماهه را تشخیص دهد.

به گفته دانشور، شهرداری و دولت نمی‌توانند به خود نمره دهند چراکه مردم باید عملکرد آنان را بررسی کنند و در حوزه زنان در معرض آسیب، نمره خوبی ندارند.

وی گفت:شهرداری در طراحی مددسراها تنها اولویتش مردان معتاد بود و به زنان معتاد توجهی نداشت.

دانشور گفت: حالا هم در بحث مراکز، زنان در اولویت قرار ندارند و این در حالی است که چندی پیش دختر 19 ساله‌ای را مجددا در دروازه غار دیدم که به کمپ شفق منتقل شده بود اما در شب عید آنها را مجددا رها کرده و این دختر 19 ساله پس از 4 ماه پاکی مجددا به مصرف موادمخدر روی آورده بود.

پس از اظهارات رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران در خصوص شرایط نامساعد زنان معتاد در مرکز شفق، پرویز افشار،معاون کاهش تقاضا ستاد مبارزه با موادمخدر در تاریخ 20 فروردین با تکذیب خبر اذیت و آزار زنان مددجو در کمپ ترک اعتیاد شفق گفت: از ابتد


ویدیو مرتبط :
پرده آخر (ستاد مبارزه با مواد مخدر)