سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



«آبان امریکایی» واردات


روزنامه جوان/ متن پیش رو در روزنامه جوان منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست.

آمار واردات و صادرات در حالی در آبان ماه 94 همچون ماه‌های گذشته روند کاهشی داشته که در آبان ماه واردات از امریکا به رغم بخشنامه وزارت صنعت مبنی بر ممنوعیت ورود کالا از این کشور، افزایش جهشی را نشان می‌دهد، در این بین یا بخشنامه وزارت صنعت را باید صوری و بدون ضمانت اجرا دانست یا اینکه این جهش نشان از دهن‌کجی به سیاست‌ها در آستانه عملیاتی‌شدن برجام و رفع تحریم‌ها دارد.
در هشتمین ماه سال جاری، حجم مبادلات تجاری به بیش از 56/5 میلیارد دلار رسید که در این بین بیش از 27میلیارد دلار آن مربوط به واردات و بیش از 29/5 میلیارد دلار آن مربوط به صادرات غیرنفتی بود، این در حالی است که واردات و صادرات در هشت ماهه منتهی به آبان ماه نسبت به مدت مشابه سال قبل به ترتیب با 20/95 و 10/48 درصد رو به رو شده است. هرچند در شهریور ماه امسال برای اولین مرتبه سال 94 تراز تجاری ایران منفی شد اما در هشت ماهه نخست امسال مجدداً روند مثبت تراز تجاری غیرنفتی ایران تکرار شد اما نکته قابل تأمل آن است که آمار واردات و صادرات توأمان در حال کاهش است. آمار هشت ماهه واردات سال 94 نشان می‌دهد پنج کشور اروپایی جزو ۱۰ صادرکننده عمده کالا به ایران هستند و در ماه اخیر نیز واردات از امریکا سیر صعودی داشته است.
در هشت ماه سال جاری بر اساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، 27 هزار و 307 میلیون دلار واردات به کشور انجام شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 20/95 درصد کاهش نشان می‌دهد. همچنین بالغ بر 29‌هزار‌و‌632 میلیون دلار سهم صادرات بوده با این وجود نسبت به مدت مشابه کاهش 10/48 ‌درصدی داشته است. براساس گزارش جزئیات حجم تجارت خارجی واردات در آبان‌ماه امسال نسبت به ماه قبل (مهرماه) افزایش نشان می‌دهد و از 3هزار و 224 میلیون دلار به 3هزار و 231‌میلیون دلار رسیده است.

حضور کشورهای اروپایی در واردات ایران
در هشت ماه امسال به ترتیب کشورهای چین، امارات، جمهوری کره، ترکیه، سوئیس، هند، آلمان، ایتالیا، فرانسه و هلند جزو 10 کشور عمده واردکننده به ایران هستند. همچنین امریکا در رتبه سی‌ و ششم واردات به ایران قرار دارد.

افزایش واردات خودرو و قطعات
طبق آمار گمرک، بیش از یک میلیارد و 269 میلیون دلار خودرو و قطعات آن وارد کشور شده که نسبت به ماه قبل با رقمی بالغ بر یک میلیارد 83 میلیون دلار، افزایش نشان می‌دهد.

آب پرتقال هم وارد می‌کنیم!
براساس این گزارش، در میان اقلام واسطه‌ای و سرمایه‌ای، لوازم آرایشی، سنگ‌های تزئینی، چتر بارانی و آفتابی، شلاق و تازیانه، عصا، کلاه، کروات و پاپیون، دستمال گردن، آب‌پرتقال، جوراب، میخ، پونز، سنجاق قفلی، سوزن دوزندگی مشاهده می‌‌شود.

واردات لوازم خانگی
همچنین با توجه به تولید محصولات متنوع لوازم خانگی در کشور اعم از برندهای داخلی و خارجی در میان اقلام وارداتی کالاهایی مانند هود، یخچال، ماشین ظرفشویی و سایر لوازم خانگی خارجی به چشم می‌خورد. این در حالی است که دولت به تازگی برای خرید کالاهای بادوام ایرانی و خارجی تسهیلات در نظر گرفته است.

جهش واردات از امریکا در آستانه برجام

یکی از موضوعات مهم که طی ماه‌های اخیر براساس رفع تحریم‌ها نسبت به آن هشدار داده شده ورود کالاهای مصرفی از امریکا بوده است.
ارزش واردات کالاهای عمدتاً مصرفی از امریکا در حالی در هفت ماهه ابتدایی سال 50میلیون دلار بود که در آمار هشت ماهه گمرک، واردات از این کشور به 63میلیون دلار افزایش یافته است، بدین ترتیب در آبان ماه 13میلیون دلار کالا از امریکا وارد کشور شده است، این موضوع در حالی رقم می‌خورد که وزارت صنعت و معدن در بخشنامه‌ای ورود برخی کالاهای امریکایی را به ایران ممنوع کرده بود، حال می‌توان مدعی شد بخشنامه‌های وزارت صنعت حداقل در این رابطه فرمالیته است.
شاید ارزش واردات از امریکا رقم قابل ملاحظه‌ای را حتی در سال گزارش نکند اما اینکه چرا به رغم آنکه در آبان ماه وزارت صنعت طی بخشنامه‌ای ورود کالا از امریکا را ممنوع کرده بود، آمار واردات کالا از امریکا برخلاف آمار کلی واردات و صادرات به یکباره جهش می‌کند، می‌توان یک دهن‌کجی به برخی از سیاست‌های ارزشی باشد.
طبق گزارش گمرک، همچنان کالاهایی مانند جو، گندم، مکمل‌های غذایی، خوراک دام و طیور، داروهای هورمونی، ویتامین‌ها، لاک‌ها، کود حیوانی، فرآورده‌های بهداشتی - آرایشی، قایق تفریحی و مسواک در کنار اندک اقلام پزشکی و واسطه‌ای و صنعتی از امریکا وارد‌می‌شود.

با کانال تلگرامی آخرین خبر همراه شوید telegram.me/akharinkhabar


ویدیو مرتبط :
واردات برنج تا پایان آبان ممنوع