سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



پکن خواستار خودداری آمریکا از اعزام هواپیما و ناو به نزدیکی جزایر مصنوعی چین شد


خبرگزاری کیودوی ژاپن به نقل از بیانیه وزارت خارجه چین اعلام کرد که «وانگ لی» وزیر خارجه چین شبه گذشته در یک گفت وگوی تلفنی با جان کری همتای آمریکایی خود خواستار دخالت نکردن آمریکا در امور کشورهای شرق آسیا شد.
وانگ همچنین از آمریکا خواست تا از انتقال جنگ افزارها و تجهیزات نظامی به اطراف جزایر مورد مناقشه این کشور با کشورهای منطقه به ویژه مجموعه جزایر مصنوعی اسپارتلی امتناع ورزد.
وی که در قبرس بسر می برد، ضمن انتقاد شدید به دخالت های ایالات متحده در شرق آسیا گفت: اگر واشنگتن قصد جلب نظر و همکاری پکن را دارد باید به نگرانی های پکن توجه داشته باشد.
براساس این بیانیه، وزیر خارجه چین همچنین خواستار توقف روند فروش تسلیحات به تایوان از جانب آمریکا شد و از این کشور خواست به گشت زنی های هوایی خود در منطقه دریای جنوبی خاتمه دهد.
تازه ترین گزارش ها حاکی است که چین روز شنبه در واکنش به پرواز یک فروند بمب افکن راهبردی «بی 52» آمریکا در نزدیکی تپه های مرجانی خود در دریای جنوبی، یادداشت اعتراضی را تسلیم سفارت این کشور در پکن کرده بود.
در یادداشت اعتراضی چین آمده است که اقدام بمب افکن آمریکایی در نزدیک شدن به منطقه مرجانی موسوم به «کوارترون»، تعرض به حق حاکمیت و تمامیت ارضی این کشور محسوب می شود.
منطقه مورد نظر چین شامل تقریبا کل مساحت دریای جنوبی است که سالانه 5 هزار میلیارد دلار تجارت کشتیرانی در آن انجام می شود و پکن آن را متعلق به خود می داند.
بر خلاف چین، آمریکا تاکید می کند که حق حاکمیت چین را بر برخی از مناطق دریای جنوبی نمی پذیرد و آزاد است تا گشت زنی ها و پروازهای شناسایی بر فراز آنها انجام دهد تا از آزادی کشتیرانی حراست شود.
ظاهرا بمب افکن آمریکایی به تازگی در این منطقه پرواز کرده اما چین پیشتر هم از پرواز بمب افکن «بی 52» آمریکا در ماه گذشته در برخی از مناطق دریای جنوبی خبر داده و نسبت به آن ابراز نگرانی کرده بود.
یانگ یوجون سخنگوی وزارت دفاع چین هم روز جمعه تحرکات نظامی آمریکا در منطقه را در چندین مورد گستاخانه و خطرناک توصیف کرده بود.
مسئولان ارشد ارتش چین پیشتر و بارها به آمریکا در این باره و پرواز جنگنده ها و هواپیماهای شناسایی این کشور در اطراف مکان هایی که چین در آنها ساخت و ساز می کند، هشدار داده اند.
چین قصد دارد در ماه جاری میلادی با استفاده از توان زیردریایی و با به پرواز درآوردن جنگنده ها و به آب انداختن ناوهای جنگی با موشک های هدایت شونده تمرینات و رزمایش هایی در دریای جنوبی برگزار کند.
پنتاگون اعلام کرده که آمریکا به طور معمول و عادی، ماموریت های آموزشی «بی 52» را در سراسر منطقه انجام می دهد ولی هیچ برنامه ای برای پرواز این هواپیما در نزدیکی 12 مایلی جزایر مصنوعی چین ندارد.
این وزارتخانه اعلام کرد که این یک عملیات برای آزادی دریانوردی نبوده و چین نگرانی خود را در خصوص مسیر پرواز و ماموریت آموزشی این هواپیمای راهبردی را به اطلاع آمریکا رسانده است.
تنش جدید میان دو کشور در خصوص پرواز این هواپیما پس از آن صورت می گیرد که پیشتر نیز چین اعتراض خود را در خصوص قرارداد تسلیحاتی آمریکا و تایوان به ارزش یک میلیارد و 830 میلیون دلار اعلام کرده بود.
این موضوع حتی واکنش تند مقامات چین را در پی داشت و این کشور روز پنجشنبه گذشته (26 آذر) نیز علاوه بر احضار کاردار سفارت آمریکا به وزارت امور خارجه در پکن اعلام کرد که یکی از شرکت های فروشنده تجهیزات نظامی آمریکایی به تایوان را نیز تحریم کرده است.
آساق**1378**1144

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
مستند ناو های هواپیما بر آمریکا بخش اول