سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



پاسخ به پرسش‌هایی درباره نمایشگاه کتاب


پاسخ به پرسش‌هایی درباره نمایشگاه کتابایسنا/ در آخرین روز بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، مسئولان نمایشگاه به جمع‌بندی مسائل نمایشگاه پرداختند و به پرسش‌ها پاسخ دادند.

سیدعباس صالحی معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد و رئیس نمایشگاه کتاب در جلسه‌ای که 25 اردیبهشت برپا شد درباره بیست و نهمین نمایشگاه کتاب تهران گفت: امسال اولین دوره‌ای است که نمایشگاه کتاب به شهر آفتاب نقل مکان کرده است. با همکاری رسانه‌ها این رویداد در فضای اجتماعی کارش را به خوبی تداوم داده است. نگرانی عمده ما این بود که نقل مکان به کاهش بازدیدکننده و مصرف‌کننده بیانجامد اما تداوم ارتباطی رسانه‌ها با نمایشگاه ارتباط مردم را به خوبی حفظ کرد.

معاون فرهنگی وزیر ارشاد با بیان اینکه امسال حضور میلیونی مردم اتفاق خوبی بود که در فضای نمایشگاه شاهدش بودیم، اظهار کرد: جامعه ایرانی فرهنگ خود را با حضور در نمایشگاه نشان داد. سر زدن به نمایشگاه کتاب عادتی است که امتیاز این جامعه حساب می‌شود. من شخصا دست ملت ایران را می‌بوسم و قدم آن‌ها را ارج می‌نهم.

در ادامه محمدرضا توکل صدیقی مدیر کمیته ناشران داخلی بیان کرد: خداوند را شاکریم که نمایشگاه کتاب به مرحله‌ای از ثبات رسیده است. نمایشگاه کتاب پس از 28 سال خانه به دوشی محل ثابتی را پیدا کرد و شهر آفتاب نویدبخش اتفاقات بهتری برای نمایشگاه کتاب است. امیدواریم از سوی شهرداری بخش‌هایی از نمایشگاه کتاب که در سازه‌های موقت قرار دارد سال آینده سازه‌های ثابتی را به خود اختصاص بدهد.

او افزود: محل مشخص باعث می‌شود در آینده کیفیت نمایشگاه کتاب بهتر شود. امسال برای ما سال دشواری بود. اما خوشبختانه در اسرع وقت با همت همه دست‌اندرکاران،‌ این پروژه افتتاح شد. امیدوارم شیرینی نمایشگاه کتاب سال آینده مشکلات امسال را از یاد ما ببرد. امسال که حضور مردم خستگی را از ما گرفت.

در ادامه جلسه صالحی و اامیرمسعود شهرام‌نیا قائم‌مقام نمایشگاه به سوال‌های خبرنگاران پاسخ دادند. در ابتدای پرسش و پاسخ خبرنگاری سوالی مبنی بر جعلی بودن سمت برنارد فرانکو یکی از مهمانان دعوت شده به نمایشگاه، پرسید که شهرام‌نیا در پاسخ به این سوال اظهار کرد: ابتدا باید بگویم سمت ایشان برای ما اهمیت ندارد بلکه جایگاه علمی ایشان مهم است و ایشان براساس UFR هم کاندیدای ریاست و هم استاد دانشگاه سوربن بوده‌اند.

در ادامه درباره هزینه حضور رئیس نمایشگاه کتاب مکزیک و شش نفر همراه او سوال شد که قائم‌مقام بیست و نهمین نمایشگاه کتاب درباره این موضوع بیان کرد: تنها خود رئیس نمایشگاه مکزیک مهمان ما بودند و هزینه همراهان بر عهده ما نبوده است. درباره غرفه رایگان در نمایشگاه مکزیک هم باید بگویم یکی از بحث‌های ما در زمان حضور ایشان درباره همین موضوع بود. ایشان با روی گشاده پذیرفتند و گفتند که پس از بازگشت به مکزیک پیگیری خواهند کرد.

او در ادامه افزود: باید این نکته را در نظر گرفت که نمایشگاه کتاب مکزیک یکی از مهمترین نمایشگاه‌های اسپانیولی زبان است. ما تعاملات گسترده‌ای با مکزیک داشتیم اما اتفاق مهمی در نمایشگاه کتاب مکزیک درباره ما صورت نگرفت ولی به زودی این اتفاق خواهد افتاد. باید از حضور پررنگ مکزیک در این دوره از نمایشگاه کتاب تقدیر کنیم و قابل ذکر است که نویسندگان مکزیک در ایران مهمان سفارت این کشور بودند.

سیدعباس صالحی نیز در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا درباره کاهش دخالت نهادهای ناظر در نمایشگاه کتاب گفت: از ابتدای تصمیم به برپایی نمایشگاه گفته‌ام که نمایشگاه یک متولی دارد. ناشران باید احساس امنیت کنند و هر کتابی که مجوز ارشاد را گرفته امکان عرضه در نمایشگاه را داشته باشد. اتفاقاتی در سال‌های پیشین و سال گذشته رخ داد که مطلوب ما نبود.

او در ادامه بیان کرد: امسال با مجموعه‌های نظارتی و امنیتی گفت‌وگوهایی داشتیم که شرایط مطلوبی را به وجود آورد. با هماهنگی‌ها نمایشگاه به سمتی پیش رفت که بازدیدکنندگان و ناشران محیط امنی را حس کنند و بدانند نظام اسلامی، نظام یکپارچه‌ای است.

صالحی همچنین درباره بن‌های ارائه‌شده در نمایشگاه کتاب شرح داد: دغدغه معاونت اصلاح یارانه‌ها بود. به همین دلیل کارهایی در راستای اصلاح رویه موضوع انجام دادیم. در دو سال گذشته اقداماتی صورت گرفت. اولین اقدام حذف بن کاغذی بود زیرا این بن‌های کاغذی عملا قابل پیگیری نبودند و همه بن‌های کاغذی به بن الکترونیکی تبدیل شدند. کار دیگر حذف بن‌های رایگان بود که به مسیر یارانه‌ها کمک شایانی شد. در حال حاضر بن‌های رایگان تنها به اهل قلم و خبرنگاران کتاب محدود شده است.

او در ادامه درباره تأثیر الکترونیکی کردن بن‌ها گفت: بن‌های الکترونیک برای اشخاص حقیقی با نام و کد ملی صادر می‌شود به همین دلیل امکان پیگیری قانونی میسر خواهد شد.

رئیس بیست و نهمین نمایشگاه کتاب تهران درباره علت محدود کردن بن‌ها به زمان نمایشگاه بیان کرد: بن‌ها را به ایام نمایشگاه محدود کردیم. درباره بن‌های نمایشگاه‌های استانی هم محدودیت زمان قرار دادیم. این برنامه کمک می‌کند که مصرف تنها در محیط نمایشگاه انجام شود و باعث می‌شود مانیتورینگ و کنترل راحت‌تر شود؛ زیرا می‌توان کارت‌ها را در 10 روز بررسی کرد اما امکان کنترل کارت‌ها در تمام سال وجود ندارد.

صالحی همچنین با بیان اینکه محدود کردن ثبت نام بن‌های دانشجویی به گوشی‌ها فکرشده بود، اظهار کرد: امسال ثبت نام بن‌های دانشجویی از طریق فضاهای گوشی را آغاز کردیم. پیش‌تر دیده می‌شد کسانی با نام‌های متعدد همزمان چندین کارت داشتند اما ثبت نام از طریق گوشی‌ها این امکان را از آن‌ها گرفت و امکان استفاده فردی به‌وجود آمد.

او همچنین افزود: کار دوم ما طرح جدید مربوط به یارانه‌های دیگر است که در مرحله نیمه‌نهایی قرار دارد. این یارانه‌ها به سمت مسیر موثرتری پیش می‌رود. نمونه آن عیدانه کتاب است که اتفاق افتاد که درباره این طرح بعدا توضیح خواهم داد.

با توجه به اینکه امروز تفاهم‌نامه شهرداری و وزارت ارشاد بر سر تخصیص شهر آفتاب به نمایشگاه کتاب امضا می‌شود، خبرنگاری درباره کیفیت مجموعه نمایشگاهی و مشکلات رخ‌داده در این روزها پرسید.

صالحی در این باره اظهار کرد: شهرداری تهران بناست مجتمع نمایشگاهی شهرآفتاب را به محل اصلی نمایشگاه‌ها تبدیل کند به همین دلیل باید تمهیداتی را بیاندیشد که بازدیدکنندگان و برگزارکنندگان نمایشگاه‌ها را راضی کند. ارشاد هم خواهان این است که چنین مسائلی تکرار نشود. البته باید در نظر داشت سال اولی است که این مجموعه افتتاح شده است. جمعیت انبوه بازدیدکنندگان نمایشگاه کتاب مسائلی را دیدند که قطعا سال آینده یا وجود نخواهد داشت یا اندک‌تر خواهد بود. حضور امسال ما در مجموعه شهر آفتاب تجربه خوبی برای ما و مجموعه نمایشگاهی بود.

او همچنین درباره قول خرید کتاب توسط ارشاد از غرفه‌داران گفت: براساس مصوبه شورای سیاست‌گذاری ما براساس دستورالعمل پلکانی نسبت به اجاره غرفه‌ها از غرفه‌داران کتاب می‌خریم. همه کسانی که پول واریز کرده‌اند در این خرید حضور خواهند داشت. از حدود 1600 غرفه تاکنون بیش از 1400 حواله صادر شده است. تاکنون 800 غرفه‌دار برای دریافت حواله مراجعه کرده‌اند. برنامه ما این است که امروز حواله افراد باقی‌مانده را تحویل دهیم. درباره تحویل کتاب‌ها هم باید بگویم نسبت به تعداد کتاب‌ها غرفه‌داران می‌توانند کتاب‌های خود را به انبار کرج یا تهران منتقل کنند. تا پایان امروز کار خرید به اتمام خواهد رسید.





منبع: ایسنا


ویدیو مرتبط :
کتاب پرسش و پاسخ درباره زندگانی حضرت زهرا(س)/کتابنامه