سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



سرمقاله سیاست روز/ نظر مردم کشورهای غربی - عربی درباره سوریه چیست؟!


سرمقاله سیاست روز/ نظر مردم کشورهای غربی - عربی درباره سوریه چیست؟!

سیاست روز/ « نظر مردم کشورهای غربی - عربی درباره سوریه چیست؟! » عنوان یادداشت روز روزنامه سیاست روز به قلم محمد صفری است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:

تا زمانی که آمریکایی‌ها و دیگر کشورهای همراه او اصرار بر کناره‌گیری اسد دارند، مبارزه با داعش و دیگر تروریست‌های منطقه، دشوار می‌شود.
آمریکایی‌ها، هم خود باید به این باور برسند و هم سران مرتجع کشورهای منطقه را به این فهم برسانند که اصرار بر رفتن اسد از قدرت در سوریه، راه را برای مبارزه با گروه‌های تروریستی در این کشور باز نمی‌کند.
سردسته دشمنی‌ها با اسد در منطقه را هم رژیم سعودی برعهده دارد و ترکیه هم با همراهی کامل، عزم سرنگونی دولت قانونی بشار اسد را کرده‌اند.
حال پس از گذشت پنج سال از بحران آفرینی‌های ائتلاف غربی عربی علیه سوریه چرا به این نتیجه نرسیده‌اند که بودن اسد بهتر از نبودن آن است، یا به خاطر فهم و شعور بسیار پایین سران کشورهای ائتلاف دشمنی با سوریه است، یا این که آنها از ابتدا قصد داشته‌اند با کناره‌گیری اسد یا سقوط دولت او در سوریه، این کشور به عنوان پایگاه گروه‌های تروریستی - تکفیری - وهابی شکل بگیرد.
مبحث دوم با توجه به نوع رفتارها و سیاست‌هایی که همچنان در قبال سوریه از سوی کشورهای محور دشمنی با سوریه دنبال می‌شود به واقعیت نزدیکتر است.
هم‌اکنون همه دنیا می‌دانند که راه مبارزه با تروریست‌ها، که دامن کشورهای اروپایی را هم گرفته است، سقوط دولتی نیست که در حال مبارزه با تروریست‌هاست.
پیروزی‌ها و پیشرفت‌های ارتش سوریه با حمایت‌های ایران و روسیه در چند ماه گذشته چشمگیر است.
این پیروزی‌ها در صورت ادامه یافتن، راه از بین بردن گروه‌های تروریستی را هموارتر می‌سازد. به همین خاطر اکنون باید اولویت اول از بین بردن داعش و دیگر تروریست‌ها باشد، اما همچنان سران کشورهای دشمن سوریه اصرار بر رفتن اسد دارند.
این اصرار ثابت می‌کند که کشورهای غربی عربی دشمن سوریه، علیرغم ادعای مبارزه با تروریسم، هیچ اعتقادی به مبارزه با آنها ندارند و تنها خواسته آنها، رفتن اسد است.
کارشکنی‌های رژیم سعودی در این زمینه با شدت بیشتری ادامه دارد، این رژیم حتی به خاطر شکست‌هایی که در نشست‌های وین خورد، اقدام به برپایی نشستی با حضور همه مخالفان سوریه در ریاض می‌کند تا آنها را هر چه بیشتر علیه دولت بشار اسد تقویت کند.
چنین اقداماتی آیا به دور از چشمان آمریکا و بدون اجازه او انجام می‌شود؟ قطعاً اینطور نیست. دلیل این اقدام عربستان هم به خاطر حمایت جمهوری اسلامی ایران از دولت و ملت سوریه است. دشمنی‌های رژیم آل‌سعود با ایران از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی تدارک دیده شده است و تا زمانی که آمریکا به این نتیجه نرسیده باشد که در سوریه شکست خورده است، آل‌سعود به عنوان مهره اصلی دشمنی با سوریه و ایران، اقدامات حمایتی خود را از تروریست‌ها ادامه می‌دهد.
اگر تا پیش از این ادعا می‌شد که ایران یکی از محورهای شرارت است، اکنون رژیم سعودی با شرارت‌های خود در منطقه به بحران‌های غرب آسیا دامن می‌زند، اما شکست‌های پی‌درپی و سنگین آنها در راه رسیدن به اهداف خود، عصبانیت همراه با لجبازی بچه گانه سران رژیم سعودی را در برگرفته است. البته آمریکا هم از بی‌عرضگی سران کشورهای مرتجع عربی و حتی ترکیه ناخرسند است چون نتوانسته‌اند در زمان مقرر، به هدف دست پیدا کنند.
ماندن اسد در مسند قدرت پیروزی برای کشورهای حامی دولت و ملت سوریه است و این اتفاق، شکست بزرگی را برای ائتلاف غربی عربی رقم خواهد زد. به همین خاطر است که نمی‌توانند از خواسته خود در سرنگونی دولت سوریه کوتاه بیایند.
گشودن جبهه‌های متعدد در منطقه از سوی کشورهای مرتجع عربی، از جمله در یمن برای این است تا بتوانند، صحنه سیاسی و نظامی را برای ایران گسترده‌تر کنند و هزینه‌ها را برای ایران بالا ببرند. اما این اقدامات روند شکست آل‌سعود و حامیان منطقه‌ای آن را تندتر می‌کند وهزینه‌های آنها را بالا می‌برد.
اقدامات آمریکا، رژیم سعودی، ترکیه و دیگر هم‌پیمانان آن در منطقه هیچ سازگاری با دموکراسی‌خواهی آمریکا و غرب ندارد، بلکه نظامی‌گری را رواج می‌دهد و هر آنکه با سیاست‌های آمریکا مخالف باشد، باید با این شیوه‌ای که در سوریه و یمن و عراق جریان دارد، دچار شود.
غرب، آمریکا و کشورهای عربی منطقه و ترکیه، در آزمونی سخت و دشوار در راه مبارزه با تروریسم قرار گرفته‌اند. ادعای آنها در مبارزه با تروریسم رنگ باخته، اما هنوز برای جبران فرصت دارند.
عقلانیت و منطق، حکم می‌کند از میان دو طرف حاضر در سوریه، یعنی بشار اسد با همراهی ارتش و مردمش و گروه‌های تروریستی - تکفیری کدام یک را انتخاب کنیم. گزینه‌ ماندن اسد به شرط از بین بردن تروریست‌ها که هم‌اکنون در این کشور انجام می‌شود، بهترین و مناسب‌ترین گزینه ممکن است. راهی که ایران، روسیه و عراق آن را برگزیده‌اند. کشورهای غربی، عربی اگر درباره این گزینه یک نظر‌سنجی و نظر‌خواهی برگزار کنند، مردم آنها هم قطعاً به گزینه ماندن اسد رأی خواهند داد.


ویدیو مرتبط :
سوریه سیبل کشورهای غربی و عربی و ترکیه