سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



جوابیه و واکنش به گزارش «کمپ جنجالی»


آن‌قدر که کمپ شفق از زمان شروع‌به‌کار، ماجرای‌های دردسرساز داشته و همواره در آستانه پلمب بوده، گویا مزایایی ندارد و این‌بار هم عملکرد اشتباه در آن صدای اعتراض شورای شهر را هم بلند کرده است.

به گزارش ایسنا، روزنامه «شرق» در گزارش روز دوشنبه خود گزارشی درباره وضعیت نگران‌کننده نگهداری زنان در کمپ ترک اعتیاد شفق منتشر کرد که البته بسیاری از آنها پیش از آن بارها گوشزد شده بود. تعدادی از اعضای شورای شهر دیروز نسبت به این شرایط اظهار نگرانی کردند. فاطمه دانشور در تذکر خود گفت: قرار بود این زنان معتاد پس از ترک به مرکز بهاران بروند؛ اما از 385 نفری که در شفق بوده‌اند، فقط 185 نفر باقی مانده‌اند و مابقی را ترخیص کرده و الان در کوچه‌پس‌کوچه‌های دروازه‌غار هستند.

وی در ادامه گفت: قرار بوده شهرداری تهران با همکاری نیروی انتظامی، ستاد مبارزه با مواد مخدر و سایر ارگان‌های مربوطه اقدام به جمع‌آوری و ترک معتادان شهر تهران، از‌جمله محله هرندی‌ کند و پس از ترک هم همه آنها را به محله بهاران بفرستد. در این مدت بازدیدهای متعدد و گزارش‌های مختلفی تهیه شد و بارها به شهرداری و سایر ارگان‌های مربوطه اعلام کردیم که هماهنگی‌نداشتن در این اقدامات کاملا روشن است و نباید اقدامات عجولانه در این روند وجود داشته باشد؛ چراکه قطعا زمینه آسیب بسیاری را فراهم می‌کند.

در جریان این جمع‌آوری زنان، شهرداری کمپ شفق را تجهیز و مجدد راه‌اندازی کرد؛ اما در اختیار ستاد مبارزه با مواد مخدر قرار داد. مشکل اینجاست که ستاد با انتخابی اشتباه و نسنجیده درباره پیمانکار، تعداد زیادی از مردان را به کار گرفته که دائماً در محوطه کمپ حضور دارند؛ درحالی‌که حضور مردان در کمپ زنان توجیهی ندارد. در بازدیدهای میدانی که به همراه پزشکان از این کمپ داشتم، بارها دیده‌ام که مردان هم با ما همراه شده و وارد کمپ می‌شدند و زنان داخل کمپ که مقید به حجاب بودند و حواسشان سر جایش بود، مجبور بودند ملافه سرشان بکشند.

این عضو شورای شهر تهران خطاب به مهدی چمران، رئیس شورا، گفت: در این مدت بارها درباره شرایط نامناسب بهداشتی و خدمات و برخی عوارض موجود در کمپ شفق به شخص شما و شهردار تهران نامه جداگانه دادم؛ درعین‌حال قرار بود این زنان پس از ترک و در دوره مشخص در شفق بلافاصله به مجموعه‌های بهاران منتقل شوند؛ اما این اتفاق رخ نداده و از 385 خانمی که در کمپ شفق بودند، فقط 185 نفر آنها باقی مانده و مابقی را رها کرده‌اند و الان در کوچه‌پس‌کوچه‌های دروازه‌غار هستند.

دانشور به ضعف مددکاری و تیم‌های پزشکی در این حوزه، به‌ویژه درباره کمپ‌های اعتیاد اشاره کرد و گفت: در این مدت بارها تأخیر و تعلل بهزیستی و وزارت بهداشت را برای اعزام و استقرار مددکار و پزشک اعلام کردیم و بزرگ‌ترین نمونه اشتباه این حوزه و پزشکان و مددکاران این است که در میان زنان کمپ شفق زنان چهار یا پنج ماه حامله وجود دارد و خنده‌دار است که چطور این پزشکان بارداربودن این زنان را تشخیص نداده‌اند.

وی به حساسیت جدی مقام معظم رهبری درباره مسائل اجتماعی و به‌ویژه آسیب‌های اجتماعی ناشی از اعتیاد اشاره کرد و گفت: مسئولان اجرائی طبق دستور رهبری اردیبهشت‌ماه باید گزارش عملکرد خود را ارائه دهند؛ اما سؤال اینجاست که آیا قرار است خودشان به خودشان نمره بدهند و در گزارش‌شان بگویند چه کرده‌اند؟ من به‌عنوان نماینده مردم اعلام می‌کنم که عملکرد دستگاه‌های اجرائی در این حوزه بسیار ضعیف است و پذیرفتنی نیست؛ درعین‌حال شهرداری تهران هم نمی‌تواند همه مسائل را خودش حل کند.

رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران به اهمیت تعیین محل مناسب برای استقرار مرکز بهاران زنان تأکید کرد و گفت: در سال‌های گذشته در زمان ایجاد سامان‌سراها و مددسراها همواره اولویت را به مردان داده‌اند و زنان آسیب‌دیده و کودکان همیشه در خیابان‌ها رها شده‌اند و حالا هم که شهرداری اقدام به ایجاد مرکز بهاران کرده است، باز هم زنان در اولویت نیستند. زنانی که بعد از ترک ترخیص شده و در خیابان‌ها رها شده‌اند، در این برنامه‌ریزی چه تعریفی دارند؟ آیا این نوع از کار اتلاف هزینه نیست؟ اشکالی در کار وجود ندارد؟

احمد مسجدجامعی، عضو کمیسیون سلامت، محیط‌زیست و خدمات شهری شورا هم ضمن تأیید اظهارات دانشور به گزارش روز دوشنبه (16 فروردین) روزنامه «شرق» درباره وضعیت نامناسب نگهداری زنان معتاد و آسیب‌دیده در کمپ شفق و رها‌کردن آنها، گفت: خبرنگار یکی از روزنامه‌ها با گزارش خود فضای موجود در این مجموعه را روایت کرده و گویا این گزارش برخی از دستگاه‌های نظارتی را تکانی داده و درعین‌حال برای خبرنگار هم پرونده‌ای درست کرده‌اند که به‌هیچ‌وجه درست نیست. این خبرنگار با استناد به گزارش‌هایی که در شورا هم گفته شده و شواهد عینی گزارش را نوشته و درواقع حرف شورا را زده است.

وی به گزارش‌های صریح شهردار تهران درباره منطقه 12 و محله هرندی اشاره کرد و گفت: قبلا می‌گفتند صحبت در این موارد تشویش اذهان عمومی است؛ اما بدون طرح این مسائل نمی‌توانیم آنها را حل کنیم.

غلامرضا انصاری، عضو دیگر شورا هم با رد شیوه اردوگاهی برای نگهداری و ترک معتادان، گفت: این شیوه 150 سال است که در دنیا منسوخ شده و همه کارشناسان می‌دانند در کنار هم قرارگرفتن افراد حرفه‌ای و آماتور چه صدماتی دارد و در این شیوه به مراتب بیشتر از کف خیابان دچار آسیب می‌شوند.

وی تأکید کرد باید با حمایت از مردم و گروه‌های مردمی مشکلات معتادان را در سطح محلات حل کنیم تا این سطح از اعتراضات مردمی را به همراه نداشته باشد.

به گزارش ایسنا، روزنامه «شرق» همچنین در شماره امروز خود جوابیه استانداری تهران به گزارش اخیر این روزنامه درباره کمپ شفق را منتشر کرد و نوشت: پس از انتشار گزارشی در صفحه جامعه روز دوشنبه 16 فروردین روزنامه «شرق» با عنوان «زنان بازگشته از کمپ شفق از وضعیت این مرکز گزارش می‌دهند/ 120 روز التهاب» اداره کل روابط‌عمومی استانداری تهران با ارسال جوابیه‌ای به روزنامه به این گزارش واکنش نشان داده است.

متن کامل این جوابیه به این شرح است:

عطف به خبر منتشره در روزنامه «شرق» مورخ 95.1.16 تحت عنوان (گزارش از وضعیت زنان بازگشته از کمپ شفق)، بدین‌وسیله پاسخ شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران برای مزید اطلاع جنابعالی و همچنین تنویر افکار عمومی به شرح ذیل تقدیم می‌گردد. خواهشمند است باتوجه به ماده 23 از فصل ششم قانون مطبوعات دستور فرمایند نسبت به انتشار آن در روزنامه «شرق» اقدام لازم مبذول گردد.

1- همان‌گونه که مطلعید با تلاش‌های بعمل آمده و با تدبیر وزیر محترم کشور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر و استاندار محترم تهران بعنوان رئیس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان در سال گذشته مقرر شد جهت ساماندهی معتادین متجاهر و کارتن‌خواب زن در استان تهران مرکز درمانی مجهزی ایجاد تا از آن طریق ساماندهی و درمان زنان مذکور به‌صورت علمی صورت پذیرد، بنابراین شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران ضمن هماهنگی با سایر اعضا به‌ویژه دادستان محترم تهران، شهردار محترم تهران، دانشگاه‌های علوم پزشکی استان، سازمان بهزیستی و پلیس مبارزه با مواد مخدر با صرف اعتباری بالغ بر 30 میلیارد ریال (30.000.000.000 ریال) مرکز بلااستفاده شفق را مجددا بازسازی، تجهیز و در تاریخ 94.9.10 با استقرار نهادهای مسئول ازجمله تیم درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران، تیم مددکاری بهزیستی استان و ناظر مقیم شورای هماهنگی، مرکز مورد بحث را به‌عنوان اولین و تنها مرکز ویژه درمان زنان معتاد متجاهر به بهره‌برداری رساند.

2- مرکز یاد‌شده به ظرفیت 400 نفر براساس پروتکل ماده 16 قانون مبارزه با مواد مخدر با مجوز دانشگاه علوم پزشکی تهران از تاریخ 94.9.10 فعالیت خود را آغاز و تمامی اقدامات صورت‌پذیرفته در مرکز تحت ‌نظارت کمیته نظارت استان مرکب از نمایندگان دبیرخانه شورای هماهنگی، دادستانی تهران، دانشگاه علوم پزشکی تهران، بهزیستی استان که با حکم استاندار محترم تهران منصوب گردیده‌اند، هستند.

3- طی 130 روز فعالیت گذشته این مرکز 400 نفر زن معتاد متجاهر براساس پروتکل ماده 16 تحت درمان متادون‌تراپی قرارگرفته که به لطف خداوند متعال و تلاش‌های به‌عمل‌آمده از طریق مددکاران مستقر در مرکز 170 نفر از ایشان پس از طی مراحل درمانی به خانواده‌هایشان تحویل گردیده‌اند.

4- در حال حاضر 230 مددجو باقی‌مانده ضمن سپری‌نمودن دوران درمان و بازتوانی در انتظار اعزام به مراکز بهاران شهرداری تهران به منظور تکمیل دوره درمانی، بازتوانی و جامعه‌پذیری بسر می‌برند.

5- تمامی اقدامات مرکز مذکور در چارچوب پروتکل ماده 16 که بسیار دقیق و سختگیرانه می‌باشد و مرتباً از طریق کمیته نظارت و ناظر مقیم رصد می‌گردد، تحت


ویدیو مرتبط :
آمار جنجالی اشتغالزایی احمدی نژاد و جوابیه 20:30 (برنامه ی پایش و امار نیلی )