سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



سیاست روز نوشت: برنامه بنگاه‌های دروغ‌پراکنی برای انتخابات


سیاست روز نوشت: برنامه بنگاه‌های دروغ‌پراکنی برای انتخاباتسیاست روز/ متن پیش رو در سیاست روز منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست

انتخابات همواره در ادوار مختلف، بستر تبلیغی رسانه‌های بیگانه برای جریان‌سازی علیه جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته است، برنامه‌های شبکه فارسی‌زبان از شش ماه مانده به انتخابات شروع به تبلیغات نرم و تخریب کسانی کردند که زمینه مبارزه با استکبار را داشتند. آنها را در تیم تندروها قرار دادند و در مقابل مردم گذاشتند.
یکی از روش‌های آنها در نزدیکی انتخابات القای تشدید اختلاف و شکاف میان دولت و دیگر بخش‌های حاکمیت و مصداق‌سازی در این‌باره است. آنها تلاش می‌کنند در فضایی ساختگی اینگونه وانمود کنند که اختلافات درون حاکمیتی در ایران در سالی که قرار است انتخابات مجلس و خبرگان رهبری برگزار شود، بالا خواهد گرفت!
همچنین در این میان، تمرکز تبلیعی این رسانه‌های بیگانه بر روی جایگاه نظارتی و عملکرد شورای نگهبان معطوف شد. در این‌باره رسانه‌های بیگانه با ارائه تفسیری واژگونه و تحریف‌شده از فلسفه شکل‌گیری شورای نگهبان و عملکرد آن تلاش کردند تا این نهاد مهم نظارتی را به جانبداری از جریانات اصول‌گرا متهم نمایند. یعنی ادعا می‌شود که روند بررسی صلاحیت نامزدهای نمایندگی مجلس در شورای نگهبان نه با معیارهای قانونی بلکه با اغراض جناحی و انگیزه‌های سیاسی صورت می‌پذیرد!
در این مسیر، این رسانه‌ها با سابقه‌سازی و پیشینه‌آوری سعی دارند در فضایی ساختگی انتخابات ۸۸ را نمونه‌ای آشکار و عینی از دخالت شورای نگهبان در روند برگزاری انتخابات - حمایت از احمدی‌نژاد - القاء نمایند. در این‌باره مسئله احراز صلاحیت‌ها به جای بررسی صلاحیت‌ها به انتخابات مجلس ششم و به ویژه انتخابات ۸۸ پیوند زده و ادعا می‌شود که شورای نگهبان با بهره‌برداری از فتنه به قلع و قمع اصلاح‌طلبان و نامزدهای آنها در انتخابات روی آورده و این رویه را همچنان به عنوان خط قرمز نظام در انتخابات مجلس دهم ادامه خواهد داد.
همچنین رسانه‌های بیگانه تلاش دارند با شکل‌دهی فضای ساختگی و طرح برخی ادعاهای ساختگی و غیر‌واقعی درباره نحوه برگزاری و سلامت انتخابات، حضور حداکثری مردم در این انتخابات را مخدوش و تحت‌الشعاع قرار دهند. در این‌باره میان رد صلاحیت‌ها و تمایل نداشتن مردم به مشارکت در انتخابات رابطه‌ای معنادار برقرار و ادعا می‌شود که احتمالاً رد صلاحیت گسترده نامزدهای اصلاح‌طلب و میانه‌رو از سوی شورای نگهبان، دلسردی مردم برای حضور در پای صندوق‌های رأی را رقم خواهد زد.
تلاش رسانه‌های ضدانقلاب همیشه و در ایام انتخابات دلسرد کردن مردم از مشارکت حداکثری و تهییج افکار عمومی برای پشت پا زدن به نظام جمهوری اسلامی بوده است.
جریان‌سازی رسانه‌های بیگانه درباره رویکرد دولت در قبال انتخابات مجلس دهم عمدتاً بر روی توانایی محدود دولت برای برگزاری انتخابات آزاد و شفاف متمرکز شده است. در این‌باره به ویژه توانایی محدود دولت برای برقراری ارتباط با مردم و پایگاه اجتماعی‌اش برجسته و تاکید می‌شود که دولت عزم و توان لازم را برای برگزاری یک انتخابات آزاد و شفاف ندارد چراکه از یک‌سو مخالفان آقای روحانی موفق شوند که از رسانه‌ها و ابزارهای تبلیغاتی خود علیه دولت استفاده کنند و از سوی دیگر نیز ممکن است شرایط اقتصادی و معیشتی مردم در کوتاه مدت بهبود نیابد.
در چنین فضای تبلیغی شانس پیروزی دولت روحانی در انتخابات مجلس به سرنوشت مذاکرات هسته‌ای پیوند زده و ادعا می‌شود که اگر توافق هسته‌ای در مدت کوتاهی به تغییر وضع اقتصادی مردم و بهبود شرایط اقتصادی منجر شود، آقای روحانی از پایگاه اجتماعی بسیار قوی در جامعه و در میان افکار عمومی برخوردار خواهد شد.
در این راستا این رسانه‌ها مدعی هستند که دولت با تلطیف کردن و آرام‌سازی فضای روانی و ذهنی جامعه سعی دارد از شدت عمل شورای نگهبان برای رد صلاحیت نامزدهای اعتدال‌گرا و خواهان تغییر بکاهد و زمینه را برای ورود حامیان خود در مجلس آینده فراهم سازد.
همچنین به ادعای برخی از تحلیلگران رسانه‌ای بیگانه با توجه به همسو نبودن اصول‌گرایان چنانچه روند انتخابات به سمت رقابتی شدن حرکت کند و دولت هم به بدنه اجتماع تکیه کند و زمینه حضور فعال مردم را در پای صندوق‌های رأی فراهم کند، زمینه پیروزی تفکر اصلاح‌طلبی در انتخابات مجلس دهم رقم خواهد خورد. بر همین اساس از نگاه بیگانه به لحاظ نظری و تئوریک امکان اتحاد و اتئلاف میان اصول‌گرایان معتدل و اعتدال‌گرایان اصلاح‌طلب در انتخابات آینده مجلس وجود دارد.
اما مشکلی که اینجا وجود دارد این است که آرای اعتدال‌گراها در میان بدنه اصلاح‌طلبان بسیار شکننده است و ممکن است که اصلاح‌طلبان از آنها حمایت نکنند.

تلاش بی‌بی‌سی
در این میان تلاش بی‌بی‌سی فارسیِ نوپا که می‌خواست بر روند انتخابات ۸۸ تاثیر بگذارد، بر هیچ یک از کارشناسان رسانه پوشیده نیست، همانگونه که تغییر رئیس کنونی این شبکه در آستانه انتخابات مجلس و خبرگان رهبری نمی‌تواند بدون برنامه قبلی باشد.
صادق صبا کنار گذاشته شد. رزیتا لطفی، سردبیر خبر تلویزیون و رادیوی بی‌بی‌سی فارسی به عنوان رئیس جدید بخش فارسی بی‌بی‌سی انتخاب شده است و به زودی جای صادق صبا را می‌گیرد.
صادق صبا نقش پررنگی در ایجاد و شکل‌گیری آشوب‌های خیابانی و فتنه‌انگیزی‌های بعد از «انتخابات» ۸۸ داشت. خانم رزیتا لطفی رئیس اتاق خبر بی‌بی‌سی فارسی در سال ۸۸ بود که مستقیما با ستاد قیطریه ارتباط داشت و نقش میدانی اصلی را وی ایفا می‌کرد. برخی این تغییرات را در آستانه انتخابات ایران تصمیم این بنگاه خبرپراکنی برای نقشه انتخاباتی‌اش تحلیل و تفسیر می‌کنند.
به غیر از این چه دلیلی برای جایگزینی رئیس بی‌بی‌سی فارسی وجود دارد؟ مگر این شبکه نتوانسته به مقصود خود برسد.به صورت معمول، روسای عالی بی‌بی‌سی فارسی پس از مدتی به بخش آسیا اقیانوسیه بی‌بی‌سی جهانی منتقل می‌شوند، به عنوان مثال، بهروز آفاق که در رادیو بی‌بی‌سی فارسی به عنوان گوینده و سردبیر مشغول به کار بود، از سال ۲۰۰۶ به عنوان رئیس بخش آسیا اقیانوسیه این شبکه منصوب شد (یکی از افراد اتاق فکر و تصمیم‌گیرنده برای بی‌بی‌سی فارسی ) با این وجود صادق صبا اعلام کرده به دلیل کار زیاد و دنبال کردن دیگر چالش‌ها و سپردن شبکه به جوانان از قسمت فارسی بی‌بی‌سی خارج می‌شود.با توجه به همزمانی آغاز به کار بی‌بی‌سی فارسی با انتخابات سال ۸۸، و تلاش این شبکه برای تغییر روند طبیعی انتخابات آن دوره، نمی‌تواند دور از ذهن باشد اگر این تغییر تاکتیکی در بی‌بی‌سی فارسی را برای چینش مهره جهت آماده شدن شبکه برای انتخابات اسفند ماه ایران فرض کنیم.

رادیو فردا
رادیو فردا نیز در ماه‌های گذشته به‌ویژه در برنامه‌های صبحگاهی از طریق کانال تصویری خود به بخش اخبار می‌پرداخت، اما با نزدیک ‌شدن به انتخابات مجلس شورای اسلامی‌ ایران در اسفندماه سال‌جاری، این رسانه بیگانه همچون دیگر رسانه‌های غربی، فعالیت‌های خود را افزایش داده است و تحلیل‌های انتخاباتی ارائه می‌دهد.
این رسانه آمریکایی همچون دیگر رسانه‌های بیگانه به دنبال نقش‌آفرینی در روند انتخابات آتی و احیای فتنه؛ دوقطبی‌سازی فضای جامعه و شایعه تقلب، رواج بی‌اعتمادی مردم به مسئولان و در نهایت تکرار حوادث تلخ سال ۸۸ است.

منبع: سیاست روز


ویدیو مرتبط :
ارباب تفرقة -بنگاه سخن پراکنی BBC-