سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



افتتاح فاز 15 و 16 دوباره به تعویق افتاد


به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس شنیده‌ها حاکی است تعویق در افتتاح رسمی فاز 15و16 پارس جنوبی که البته تولید از این فازها در حال انجام است به دلیل مشغله‌کاری رئیس جمهور بوده است.

این گزارش اضافه می‌کند هدف از طرح توسعه فاز 15 و 16 پارس جنوبی تولید روزانه 50 میلیون متر مکعب گاز شیرین به منظور تامین سوخت و خوراک مورد نیاز مشترکان خانگی، تجاری، صنعتی و همچنین تولید روزانه 80 هزار بشکه‌ میعانات‌ گازی و 400 تن گوگرد برای صادرات به بازارهای جهانی است.

از دیگر محصولات تولید شده در این فاز تولید سالانه یک میلیون و 50 تن گاز مایع برای صادرات و یک میلیون تن گاز اتان به منظور تامین خوراک مورد نیاز صنایع پتروشیمی به ویژه مجتمع های پتروشیمی در مسیر خط لوله اتیلن غرب است.

فازهای 16 و 15 پارس جنوبی از 5 فاز اولویت دار وزارت نفت است که قرارداد توسعه آن در تیرماه 1385 میان شرکت ملی نفت ایران و قرارگاه خاتم الانبیاء (ص) - پیمانکار بخش خشکی- و شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران -پیمانکار بخش دریایی- امضا شد.

ساخت سکوها و سازه‌های فوقانی این دو فاز توسط دو شرکت ایزوایکو و صف و با نظارت شرکت تاسیسات دریایی انجام می‌شود و ساخت لوله‌های دریایی بر عهده‌ شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی است. همچنین حفاری 24 حلقه چاه‌ این دو فاز توسط شرکت حفاری دانا کیش در حال انجام است. 

در فاز 16 و 15 پارس جنوبی برای نخستین بار ساخت و نصب 45 هزار تن سازه‏‌های فلزی، 2500 کیلومتر کابل‏کشی برق و 2000 کیلومتر کابل‏‌گذاری ابزار دقیق در محوطه 160 هکتاری پالایشگاه با تلاش متخصصان ایران اجرا شده است. 

بیژن زنگنه وزیر نفت نیز در شهریور ماه سال جاری از راه‌اندازی این فاز در مهرماه خبر داده بود و تاکید داشت که همه فازهای پارس جنوبی به جز فاز 14 تا پایان سال 1396 و پایان عمر دولت یازدهم به بهره برداری خواهند رسید.

رکن الدین جوادی معاون وزیر نفت با یادآوری اینکه در سال‌جاری هم همچون سال گذشته حدود 100 میلیون مترمکعبی به ظرفیت تولید روزانه گاز ایران افزوده خواهد شد، گفته بود بخش عمده‌ای از این افزایش تولید از محل راه‌اندازی فازهای جدید پارس جنوبی محقق خواهد شد.

باتکمیل و بهره برداری از طرح توسعه فازهای مختلف پارس جنوبی تا دو سال آینده ظرفیت تولید گاز از این حوزه مشترک به بیش از 750 میلیون متر مکعب در روز افزایش می‌یابد که بخشی از این گاز از مسیر خط لوله و یا طرح ایران ال. ان. جی به بازارهای منطقه‌ای و جهانی صادر خواهد شد.

انتهای پیام/م

http://fna.ir/OY641X


ویدیو مرتبط :
خرید تضمینی شیر دوباره به تعویق افتاد