سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



بهترین قطعات سخت‌افزاری سال ۱۳۹۴


بهترین قطعات سخت‌افزاری سال ۱۳۹۴ مجله سخت افزار/ در یک سال گذشته شرایط عجیبی در بازار کامپیوتر حکمفرما بود و دو قشر کاربران و فروشندگان به هیچ وجه از این شرایط راضی نبودند. به هر صورت امیدواریم در سال جدید اتفاقات مثبتی در بازار کامپیوتر رخ دهد و تاثیر آن را روی هر دو قشر مشاهده کنیم. در این بین دو سطح میان‌رده و حرفه‌ای مورد نظر قرار گرفته تا انتخاب ما به معرفی گران‌ترین محصولات محدود نشود. در لیست برترین‌های سخت‌افزار، تمامی محصولات مورد مقایسه و بررسی دقیق قرار گرفتند تا بهترین‌ها به معنای واقعی انتخاب شوند.

پردازنده
بهترین پردازنده میان‌رده با قیمت و کارآیی مناسب در اختیار محصولی از خانواده AMD Keveri قرار می‌گیرد که مشخصات مناسبی دارد و عملکرد قابل قبولی در اختیار کاربران قرار می‌دهد. به‌عنوان یک کاربر نیمه حرفه‌ای که از قضا هر انتظاری از پردازنده خود دارد و قیمت آن نیز برای وی اهمیت فراوانی دارد، گزینه بهتری نسبت به AMD A10-7850K در دسترس قرار ندارد. پردازنده‌ای مجهز به چهار هسته پردازشی و هشت پردازنده گرافیکی با فناوری ساخت ۲۸ نانومتری که قدرت قابل‌توجهی در بخش گرافیک مجتمع از خود به نمایش می‌گذارد. از سوی دیگر قابلیت کراس فایر با کارت گرافیک‌های سری R7 یک مزیت مهم به‌شمار می‌آید و به سادگی می‌توانید قدرت گرافیکی کامپیوتر خود را افزایش دهید. هر چند واحد گرافیکی مجتمع A10-7850K به میزان قابل‌توجهی قدرت بالایی در اجرای بازی‌ها دارد. چهار هسته پردازشی اندکی نسبت به پردازنده‌های Core i5 اینتل قدرت کمتری ارائه می‌دهند اما با در نظر گرفتن فاکتور قیمت می‌توان از توان پردازشی به نسبت کمتر چشم‌پوشی کرد.

از سوی دیگر می‌توان به عملکرد خیره‌کننده واحد گرافیکی R7 توجه کرد و قابلیت کراس فایر با کارت گرافیک‌های سری R7 را مد نظر قرار داد. با پرداخت مبلغ ۵۴۰ هزار تومان برای A10-7850K و مقایسه قیمت آن به پردازنده‌های اسکای لیک اینتل، می‌توانید Core i3-6300 را با دو هسته با فرکانس ۳.۸ گیگاهرتز و چهار رشته پردازشی در کنار چهار مگابایت حافظه نهان سطح سوم خریداری کنید. در مقابل پردازنده منتخب سخت‌افزار برای کاربرد نیمه‌حرفه‌ای و بودجه میان‌رده با فرکانس ۳.۷ گیگاهرتز در حالت پیش‌فرض فعالیت می‌کند و در صورت فعال‌سازی فناوری توربو به ۴ گیگاهرتز افزایش می‌یابد. میزان حافظه نهان برابر با ۴ مگابایت از نوع L2 بوده و این پردازنده از حافظه رم DDR3 پشتیبانی می‌کند. یکی از مهم‌ترین قابلیت‌های A10-7850K ضریب باز بودن پردازنده است تا با اورکلاک آن به کارآیی بالاتری دست یابید. قابلیتی که در پردازنده‌های اسکای لیک اینتل با پردازنده ۹۰۰ هزار تومانی Core i5-6600K در دسترس کاربران قرار می‌گیرد و شما با انتخاب A10-7850K تنها با پرداخت نیمی از این مبلغ، می‌توانید به اورکلاک بپردازید.

در بخش پردازنده حرفه‌ای با چشم‌پوشی از فاکتور قیمت به طور حتم باید یک عضو از سوکت ۲۰۱۱ اینتل را انتخاب کنیم اما در دسته‌بندی حرفه‌ای نیز به مبلغ پرداختی توجه داریم. از این رو با احترام نسبت به سایر محصولات، پردازنده Core i7-6700K را با قیمت حدودی ۱.۳۵۰.۰۰۰ تومان در نظر گرفتیم. چهار هسته پردازشی با فرکانس ۴ گیگاهرتز و هشت رشته پردازشی در کنار ۸ مگابایت حافظه نهان سطح سوم، مجموعه قابل‌قبولی برای پردازش سریع دستورات ارائه می‌دهد. پردازنده منتخب برای کاربران حرفه‌ای قابلیت اورکلاک از طریق افزایش ضریب را دارد و به سادگی می‌توانید با بهره‌گیری از یک خنک‌کننده مناسب، نسبت به اورکلاک و افزایش کارآیی آن اقدام کنید. مادربردهای سوکت LGA 1151 اینتل در چیپ‌ست Z170 به طور کامل از حافظه رم DDR4 بهره می‌برند و کنترلر حافظه داخلی پردازنده Core i7-6700K قادر به پشتیبانی رم با فرکانس ۲۱۳۳ در حالت پیش‌فرض خواهد بود. این در حالی‌است که با در نظر گرفتن پروفایل XMP و حالت OC در بخش حافظه، به سادگی می‌توانید از رم با فرکانس بالاتر استفاده کنید که میزان فرکانس آن در مادربردها متفاوت است. پردازنده مجتمع گرافیکی Intel HD 530 به عنوان یک واحد گرافیکی جدید در Core i7-6700K معرفی شده و کارآیی قابل‌قبولی از خود به نمایش گذاشته است اما عملکرد آن با ادعای اینتل در گذشته متفاوت بوده و باید سطح انتظار خود را از HD 530 کاهش دهید. فناوری ساخت ۱۴ نانومتری و توان مصرفی ۹۱ وات از دیگر مشخصات Core i7-6700K به شمار می‌روند.

کارت گرافیک
سال ۱۳۹۴ به دلیل معرفی نسل جدید حافظه گرافیکی با نام HBM بسیار جذاب و جنجالی سپری شد. کاربران با توجه به تبلیغات AMD در خصوص محصولات جدید مجهز به چیپ‌ست HBM بی‌صبرانه در انتظار ورود آنها به بازار بودند. در نهایت کارت گرافیک‌های خانواده Fury روانه بازار شد و در مرحله اول قیمت بالا و در مرحله دوم عملکرد ضعیف‌تر نسبت به پرچمدار کارت‌های مجهز به حافظه GDDR5 سبب شد تا دوستداران انویدیا نسبت به عدم استفاده این شرکت از نسل جدید حافظه گرافیکی احساس پشیمانی نکنند. برای انتخاب کارت گرافیک میان‌رده محصولات متعددی مورد بررسی قرار گرفتند تا در نهایت کارت گرافیک Gigabyte R9 380 WF 2X OC 4GB به عنوان محصول برتر برای کاربران نیمه‌حرفه‌ای انتخاب شد. پردازنده گرافیکی Tonga به ۱۷۹۲ واحد سایه زن مجهز است و با فرکانس ۹۷۰ مگاهرتز در کارت منتخب به فعالیت می‌پردازد. چهار گیگابایت حافظه GDDR5 با فرکانس ۱۴۲۵ مگاهرتز و رابط حافظه ۲۵۶ بیتی، پهنای باند قابل‌توجهی در اختیار کاربران قرار می‌دهد. خنک‌کننده دو اسلاتی مجهز به دو عدد فن و سه لوله انتقال حرارت با فناوری تماس مستقیم قدرت مناسبی برای دفع حرارت Tonga ارائه می‌دهند. خنک‌کننده WindForce با طراحی خاص پره‌های خود ۲۳ درصد جریان هوای بیشتری نسبت به نسخه مرجع AMD تولید می‌کند. در صورتی که دمای کارت گرافیک و میزان بارگزاری در سطح بالایی نباشد، دو عدد فن غیر فعال بوده و وضعیت آن توسط دیودهای نوری به کار رفته در قسمت بالای کارت به اطلاع کاربر می‌رسد. برای بهره‌گیری از این کارت به یک پاور با حداقل توان خروجی ۵۰۰ وات به همراه یک کانکتور ۸ پین PCI نیاز دارید. کارت گرافیک گیگابایت GTX 960 WF 2X OC با قیمت حدودی ۹۳۰ هزار تومان برای نسخه چهار گیگابایتی به فروش می‌رسد.

با توجه به عدم حضور کارت‌های سری Fury و همچنین کارت گرافیک کوچک اما پر مدعای R9 Nano در بازار داخلی، انتخاب بهترین محصول برای کاربران حرفه‌ای چندان دشوار نخواهد بود. از این رو تنها گزینه به نسبت تازه وارد انویدیا در سال ۹۴ را به عنوان برترین کارت گرافیک حرفه‌ای برگزیدیم و Gigabyte GTX 980Ti G1 Gaming مفتخر به دریافت این عنوان از ماهنامه سخت‌افزار شد. فرکانس بالا در کنار قیمت و کارآیی قابل توجه و عملکرد مناسب سیستم خنک‌کننده سبب برتری آن نسبت به محصولات دیگر شد. هر چند انتخاب متعددی برای بهترین کارت گرافیک حرفه‌ای وجود دارد و به طور حتم کاربران می‌توانند انتخاب متفاوتی داشته باشند. پردازنده گرافیکی GM200 با دارا بودن ۸ میلیارد ترانزیستور و ۲۸۱۶ هسته CUDA می‌تواند بازی‌های روز و آینده را به زانو در آورد. فرکانس هسته در حالت پیش‌فرض برای نسخه مرجع انویدیا ۱۰۰۰ مگاهرتز است که در کارت گرافیک گیگابایت G1 Gaming به ۱۱۵۲ مگاهرتز افزایش یافته و در حالت GPU Boost نیز به ۱۲۹۱ مگاهرتز خواهد رسید. شش گیگابایت حافظه GDDR5 با فرکانس ۱۷۵۲ مگاهرتز برای GTX 980 Ti در نظر گرفته شده و پهنای باند آن توسط رابط ۳۸۴ بیتی منتقل می‌شود. خنک‌کننده دو اسلاتی مجهز به سه عدد فن با در اختیار گرفتن پنج لوله انتقال حرارت با قطر ۸ میلی‌متر و یک لوله با قطر ۶ میلی‌متر وظیفه دفع حرارت از پردازنده گرافیکی GM200 را بر عهده دارند. دیودهای نوری در نظر گرفته شده برای کارت گرافیک گیگابایت G1 Gaming توسط نرم‌افزار اختصاصی OC Guru II به رنگ‌های از پیش تعیین شده شامل سفید، نارنجی، بنفش، آبی، فیروزه‌ای، سبز و قرمز تغییر پیدا خواهد کرد. فناوری Triangle Cool برای هدایت بهتر و سریع‌تر هوای گرم از درون سیستم خنک‌کننده کمک خواهد کرد. برای راه‌اندازی کارت گرافیک منتخب سخت‌افزار به یک منبع تغذیه حداقل ۶۰۰ وات با دارا بودن ۲ کانکتور ۸ پین PCI نیاز دارید. این محصول هم اکنون با قیمت ۲ میلیون و ۹۸۰ هزار تومان در بازار به فروش می‌رسد.

مادربرد
یک قطعه بسیار مهم و محبوب که انتخاب آن بسیار دشوار و حساس است. مادربردهای مجهز به چیپ‌ست AMD از تنوع بسیار کمی برخوردارند و به همین دلیل نمی‌توان روی آنها مانور داد. به همین دلیل مادربردهای سوکت ۱۱۵۱ اینتل را در دو سطح‌بندی نیمه حرفه‌ای و حرفه‌ای بررسی و محصولات برتر را معرفی خواهیم کرد. ابتدا تمامی مادربردهای نیمه حرفه‌ای با در نظر گرفتن فاکتور امکانات، کارآیی و قیمت مورد بررسی قرار گرفته و در نهایت برتری هر کدام نسبت به یکدیگر مورد سنجش قرار می‌گیرد. در نهایت عنوان مادربرد برتر به ASUS B150 Pro Gaming Aura رسید که در ادامه دلایل این انتخاب را شرح خواهیم داد. مدار تغذیه ۱۰ فاز قادر به پشتیبانی کامل و بهینه از پردازنده‌های اسکای لیک و قدرتمندترین آنها یعنی Core i7-6700K خواهد بود و هیت‌سینک‌های زیبای درنظر گر


ویدیو مرتبط :
جزوه آشنايی با قطعات سخت افزاری کامپیوتر