سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



نگرانی جهانی از نقض گسترده حقوق بشر و افزایش اعدام در عربستان


به گزارش خبرگزاری معا فلسطین، انتشار این اخبار یک بار دیگر پس از جنجال حکم شلاق رائف بدوی به اتهام اهانت به اسلام در سال گذشته، عربستان را به راس اخبار مربوط به نقض حقوق بشر رسانده است.
این پایگاه خبری به نقل از رسانه های انگلیسی نوشت: درست در همین ماه تصاویر ویدیویی یک زن عربستانی در آستانه اعدام که فریاد می زد 'من کسی را نکشته ام' منتشر شد، فریادهایی که تا لحظه قطع شدن سرش به وسیله شمشیر به گوش می رسید.
عربستان در سال جاری میلادی بیش از 150نفر را به اتهام های مختلف از جمله تجارت مواد مخدر اعدام کرده است؛ این رقم بالاترین آمار ثبت شده توسط نهادهای حقوق بشری طی 20 سال گذشته است.
عفو بین الملل موج اعدام های عربستان در سال جاری را غیرمنتظره عنوان کرده و این اعدام ها را فراتر از روند معمول در این کشور می داند.
شفاف نبودن سیستم قضایی عربستان پاسخ به چرایی این روند اعدام ها را مشکل می کند.
بر اساس این گزارش، آدام کوگل پژوهشگر دیده بان حقوق بشر و پیگیر اعدام ها در عربستان می گوید: گمانه زنی های زیادی مطرح است، ولی به دلیل پاسخ گو نبودن مقام های عربستانی نمی توان هیچ یک از این گمانه ها را تایید یا رد کرد.
بر این اساس، فعالان حقوق بشری از شتاب موج اعدام ها در عربستان طی ماه اگوست (مرداد/شهریورماه) خبر می دهند.
به گفته کوگل، تقریبا تمام افراد اعدام شده متهم به قتل و یا تجارت مواد مخدر بوده اند، بنابر این احتمال می رود که با افزایش ورود مواد مخدر به این کشور میزان اعدام ها نیز بالاتر رود.
برخی علت این امر را به بازسازی سیستم قضایی عربستان ربط می دهند، نظریه سومی هم هست که رویکرد کلی جاری در منطقه و روند افزایشی اعدام ها را در این قضیه موثر می داند.
کوگل می گوید: حس می کنیم بی ثباتی در سطح منطقه سبب می شود تا رهبران بخواهند تصویری قاطع تر از خود به مردمانشان ارایه دهند.
از میان افرادی که در معرض خطر اعدام قرار دارند، افراد مسلح عضو القاعده و نیز معترضان عربستانی شرکت کننده در اعتراض های سال 2011 را می توان نام برد.
به گفته کوگل پژوهشگر دیده بان حقوق بشر، صدور حکم اعدام برای معترضان شیعی به منظور انتقام گیری از آنان به خاطر برخی اعتراض های مسالمت آمیز است، اما این احکام حامل پیامی به معترضان است و آن این که اگر در اعتراض به حکومت آل سعود به خیابان ها بروید، بهای گزافی خواهید پرداخت.
مدافعان حقوق بشر می گویند که محاکمه این افراد غالبا غیرعادلانه بوده و مقام های عربستان معمولا از قبل خانواده ها را در جریان اجرای حکم اعدام زندانیان قرار نمی دهند.
«علی النمر» دانش آموز نوجوان 17 ساله به نماد افراد محکوم به اعدام در عربستان تبدیل شده است.
وی به خاطر شرکت در اعتراض ها علیه حکومت آل سعود محکوم به اعدام شده و بسیاری از رهبران و چهره های معروف کشورها خواستار لغو حکم اعدام وی شده اند.
از سوی دیگر خانواده وی می گویند که مقام های عربستانی با وعده آزادی، او را وادار به اعترافاتی دروغین کرده اند.
«اشرف فیاض» شاعر و هنرمند فلسطینی یکی دیگر از محکومان به اعدام است که حکم وی با واکنش گسترده بین المللی روبه ر و شده است.
وی به خاطر کتابی که چندین سال پیش منتشر کرده، اکنون متهم به کفر و ارتداد شده است.
بر اساس این گزارش، آن چه در این میان جنجال برانگیزشده عضویت 3 ساله عربستان در شورای حقوق بشر سازمان ملل از سال 2013میلادی است.
بر این اساس، نامه های دیپلماتیک افشا شده در سال جاری نشان می دهند که دیپلمات های عربستان و انگلیس با یکدیگر توافق کرده اند که هر یک از عضویت دیگری در شورای حقوق بشر سازمان ملل حمایت کند.
خاورم** 6002**7074**1010

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
نقض حقوق بشر در عربستان و سکوت مجامع جهانی