سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



شکل‌گیری رقابتی جدید در خاورمیانه با رونق صنعت هوایی ایران در سال 2016


به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل فارس، پایگاه خبری گالف نیوز طی گزارشی در مورد رشد صنعت هوایی ایران پس از لغو تحریم‌ها نوشت: برداشته شدن تحریم‌های اقتصادی ایران در سال جاری، بر شرکت‌های حمل و نقل هوایی بزرگ خاورمیانه فشار وارد خواهد کرد چراکه رقابت جدیدی برای این شرکت‌ها در این منطقه با ترافیک بین‌المللی ایجاد می‌شود.

بر اساس این گزارش، برداشته شدن تحریم‌های ایران به این معنا خواهد بود که محدودیت‌های این کشور در صنعت هوانوردی که به دهه 1970 بازمی‌گردد از بین خواهد رفت و شرکت‌های حمل و نقل آن اجازه خواهند یافت تا مستقیما هواپیماهای جدید از  بوئینگ آمریکا و ایرباس اروپا خریداری کنند.

ادیسون شونلند موسس و شریک «ایراینسایت» در این‌باره گفت: «اگر تحریم‌ها برداشته شود، ایران از خرید هواپیما سرخوش می‌شود.»

به دنبال توافق هسته‌ای، مقامات ایران برای فرصت‌های سرمایه‌گذاری مشتری پیدا کردند که با لغو تحریم‌ها افزایش خواهد یافت از جمله می توان به خرید 400 هواپیما طی 10 سال اشاره کرد.

به نوشته این گزارش، در طول تحریم‌ها، خطوط هواپیمایی ایران قادر نبودند تا از تولیدکنندگان غربی هواپیمای جدید بخرند. در عوض یک سیستم پیچیده از دلالان و خریداران در سایه مورد استفاده قرار می‌گرفتند اما باز هم تنها می‌توانستند هواپیماهای دست دوم بخرند و شرکت های حمل و نقل ایران اغلب در مورد تامین قطعات یدکی با مشکل مواجه می‌شدند.

انتظار می‌رود، تمامی این مشکلات زمانی‌که تحریم‌ها برداشته شود، تغییر کند و ایران با جمعیت 80 میلیونی که از نظر اقتصادی محدود شده بود، یکی از بازارهای مهم اما منزوی شده است.

این امر به معنای رقابت جدید برای امارات، خطوط هوایی اتحاد و خطوط هوایی قطر است؛ شرکت‌هایی که به قطب‌های بزرگ بین‌المللی در خاورمیانه تبدیل شده‌اند و مسافران از سراسر جهان از آنها برای سفر میان شرق و غرب استفاده می‌کنند.

شونلند افزود: «ترافیکی که میان این 3 قطب بزرگ پخش شده است به علت جانشین شدن خدمات مستقیم، کاهش خواهد یافت. این سه احتمالا با کاهش چشمگیر در تعداد مسافر روبرو خواهند شد.»

وی افزود: «اما شرکت‌های کوچک با خسارت بیشتری مواجه می‌شوند چراکه پروازهای ناگهانی منطقه‌ای ایرانی‌ها پایان می‌یابد.»

تحلیلگران موافقند که ایران در سال 2016 یک بازار رشد خواهد بود اما با وجود صدها سفارش معوق از تولیدکنندگان بزرگ (هواپیما) شرکت‌های حمل و نقل هوایی ایران احتمالا در آینده نزدیک هواپیما اجاره خواهد کرد.

اما شرکت‌های حمل و نقل خاورمیانه چگونه با ایران مقابله خواهند کرد؟ شونلند معتقد است، «تعدادی خرید هواپیما» صورت خواهد گرفت و «دیگر شرکت‌ها نیز مجبورند کابین‌های خود را تعمیر کنند» تا مسافران جدید را حفظ و جذب کنند.

ویل هورتون تحلیلگر مرکز هوانوردی گفت: شرکت‌های حمل و نقل هوایی حاشیه خلیج فارس نیازمند هوشیاری در مورد بازارهایی نظیر ایران، هند و عراق هستند. «بازارهای اصلی شرکت‌های حمل و نقل هوایی حاشیه خلیج فارس در حال بیدار شدن و به دنبال پس گرفتن ابتکار عمل هستند.»

با این حال، وی با استثنا کردن ایران خاطرنشان کرد دیگر بازارهای اصلی گاهی از تغییرات قابل توجه دور هستند.

انتهای پیام/

تلاش‌ها بری مقابله با رشد ایران یک سال پس از قیمت پایین نفت در سال 2015 که سبب سود بسیار خطوط هوایی در جهان از جمله شرکت‌های هوایی خاورمیانه شد، تقویت خواهد شد. در ماه نوامبر، امارات، بزرگ ترین شرکت حمل و نقل هوایی خاورمیانه، 3.1 میلیارد درهم برابر سود نیمی از سال را کسب کرد. دیگر شرکت‌های بزرگ مانند خطوط هواپیمایی اتحاد و خطوط هواپیمایی قطر احتمالا شاهد چنین سودی هستند.

ادیسون شونلند ادامه داد: «این 3 شرکت بزرگ باید بیشترین سود را کسب کنند چراکه پس انداز قابل توجهی در قیمت سوخت برای پروازهای طولانی خود خواهند داشت.»

انتهای پیام/

 

http://fna.ir/QDGPH3


ویدیو مرتبط :
نیروهای پنج گانه رقابتی در صنعت (مدل نیروهای رقابتی پورتر)