سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



فيلترينگ تلگرام؛ جاده اي که پيش از اين بارها آن را پيموده ايم


فيلترينگ تلگرام؛ جاده اي که پيش از اين بارها آن را پيموده ايم

معمولا عادت داريم به آزمودن راه‌هايي که پيش از اين بارها آزموده‌ايم. از تلگراف و ويدئو و ماهواره گرفته تا فيس‌بوک و توييتر و همين امروز «تلگرام»، نزديک‌ترين راه حل حذف محتواي نامطلوب را در مسدود کردن و فيلترينگ ديده‌ايم.

آي تي ايران/ معمولا عادت داريم به آزمودن راه‌هايي که پيش از اين بارها آزموده‌ايم. از تلگراف و ويدئو و ماهواره گرفته تا فيس‌بوک و توييتر و همين امروز «تلگرام»، نزديک‌ترين راه حل حذف محتواي نامطلوب را در مسدود کردن و فيلترينگ ديده‌ايم.

حذف تلگرام اما در اين مرحله که ميليون‌ها کاربر و صاحبان کسب و کار ايراني در حال استفاده از آن هستند قطعا تصميم ساده‌اي نيست؛ چراکه اين ابزار ارتباطي حالا قدرت و سرعت فوق‌العاده‌اي به ارتباطات انسان امروزي داده و عملا خلاصه‌اي از تمام «اينترنت» است. رشد گوشي‌هاي هوشمند از يکسو و افزايش سرعت اينترنت روي موبايل در ايران حالا به ابزارهايي چون تلگرام اين فرصت را داده تا قابليت‌ها و برتري‌هاي خود را بر ابزارهاي پرکاربردي چون ايميل، شبکه‌هاي اجتماعي سنتي (مثل فيس‌بوک)، سايت‌ها، وبلاگ‌ها و... به همه نشان دهند.

ابزارهاي ارتباطي مدرن همواره در بدو ورود خود به کشور با شور و شوق استفاده‌کنندگان آميخته شده و احيانا دم‌دستي‌ترين کاربردهاي آن بيشتر به چشم آمده است. به مرور اما با فروکش کردن گرد و خاک‌هاي هيجاني به سمت و سوي استفاده‌هاي کاربردي‌تر رفته‌ است. نمونه‌هاي زيادي وجود دارد که تحليل اشتباه از روند رشد يک ابزار ارتباطي عملا هزينه و زمان زيادي را به هدر داده است. حالا با يک جست‌و‌جوي ساده در اينترنت متن آيين‌نامه‌هايي را مي‌توان يافت که تا همين چند سال قبل با بهانه‌هايي کم و بيش مشابه براي استفاده از ايميل يا چت هم قواعدي را براي کاربر مصوب کرده‌ بودند. با رشد استفاده از اين ابزارها عملا اين قواعد به فراموشي سپرده شده‌اند. تلگرام از اين فضا جدا نيست و اساسا بخشي از مدل امروزين جريان اطلاع‌رساني مبتني‌بر شبکه‌هاي اجتماعي است. مسدود کردن اين شبکه‌ها قطعا روي نوع استفاده از آنها تاثير گذاشته، اما تقاضا براي آن را تغيير نداده است. کاربر امروزي اعم از استاد دانشگاه يا يک فعال بورس به يک ابزار اطلاع‌رساني ساده‌تر و سريع‌تر نياز دارد و تلگرام به دليل در دسترس‌بودنش بهترين گزينه بوده است.

هر چند بهانه‌هايي مبني بر وجود محتواي نامطلوب بزرگ‌ترين دليل برخورد با اين ابزارها عنوان مي‌شود، اما در موارد مختلف مي‌توان ثابت کرد که اين برخوردها عملا برخلاف نيت مجريانش عمل کرده است. تلگرام امروزه مملواز محتواهاي کاربردي و مذهبي است و حجم اين اطلاعات قابل مقايسه با اندک محتواي نامناسب روي آن نيست. محروم کردن کاربران از دسترسي به يکي از ابزارهاي مهم اطلاع‌رساني تنها فروشندگان فيلترشکن را خوشحال خواهد کرد. استفاده بيشتر از فيلترشکن‌ها نيز باعث به خطر انداختن امنيت اطلاعات کاربران ايراني خواهد شد و گرنه نياز به شبکه‌هاي اجتماعي را نمي‌توان فيلتر کرد چنانکه فيس‌بوک باوجود فيلتر بودن هنوز هم يکي از پربازديدترين شبکه هاي اجتماعي توسط کاربران ايراني است.در طول دو سالي که از حضور دولت روحاني مي‌گذرد يکي از خواسته‌هاي اصلي کاربران رفع فيلترينگ شبکه‌هاي اجتماعي بوده و در همه اين مدت نيز خود رئيس‌جمهوري و اعضاي کابينه به‌رغم همه فشارها مقاومت زيادي در برابر محدوديت‌هاي اينترنتي جديد عليه کاربران به خرج داده اند حالا هم آزمون ديگري در راه است.


ویدیو مرتبط :
سخنانی که باید بارها و بارها شنیده شود...