سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



فعالان سیاسی اصولگرا در گفتگو با "فرارو" بررسی کردند: آرایش سیاسی مجلس دهم با توجه به ردصلاحیت ها


فعالان سیاسی اصولگرا در گفتگو با فرارو/ متن پیش رو در فرارو منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست

یک فعال سیاسی اصولگرا با اشاره به انتخابات مجلس دهم گفت: «به نظر من در مجلس آینده دو جریان اقلیت اصولگرا و اصلاح طلب خواهیم داشت و اکثریت کرسی های مجلس را گروههای اعتدال گرا و مستقل تصاحب خواهند کرد.»

حسن روحانی در واکنش به ردصلاحیت های صورت گرفته در انتخابات مجلس دهم گفت: مجلس خانه ملت است؛ نه خانه یک جناح و دولت طرفدار جناح و حزب و کاندیدای خاصی نیست و با این وضعیت جهانی، باید بهترین ها به مجلس بروند. رئیس جمهور با طرح این سوال که اگر قرار است یک جناح در انتخابات حضور داشته باشد و یک جناح نه، دیگر به چه دلیل انتخابات برگزار می‌کنیم؟ گفت: همه باید برای ایجاد فضایی رقابتی و امیدآفرین تلاش کنیم تا شاهد حضور حداکثری در انتخابات باشیم چرا که این کشور متعلق به همه است و همه بخش‌ها، گروه‌ها و جناح‌ها باید بتوانند نمایندگان خودشان را در خانه ملت داشته باشند.

با وجود ردصلاحیت های صورت گرفته آرایش سیاسی مجلس آینده چطور خواهد بود؟ آیا ردصلاحیت های صورت گرفته پیامدی برای مجلس دهم خواهد داشت؟

اصولگرایان و اصلاح طلبان اقلیت مجلس دهم هستند
حسین کنعانی مقدم فعال سیاسی اصولگرا در گفتگو با فرارو گفت: «با توجه به اعلام اسامی افرادی که حائز شرایط هستند، به نظر می رسد هر دو جناح سیاسی کشور به اندازه کافی کاندیدای لازم برای حضور در عرصه رقابت را دارند و اینکه برخی اصلاح طلبان مدعی هستند کاندیداهای شاخص آنها رد شده اند صحیح نیست.»

وی ادامه داد: «تعداد زیادی از کسانی که به اصلاح طلبی تمایل دارند به صورت چراغ خاموش وارد عرصه شده اند و لذا انتخابات آینده رقابتی خواهد بود.»

این فعال سیاسی اصولگرا در پاسخ به این سوال که اگر تغییری در وضعیت ردصلاحیت ها رخ ندهد ساختار مجلس آینده چطور خواهد بود؟، گفت: «به نظر من در مجلس آینده دو جریان اقلیت اصولگرا و اصلاح طلب خواهیم داشت و اکثریت کرسی های مجلس را گروههای اعتدال گرا و مستقل تصاحب خواهند کرد.»

وی ادامه داد: «اگر اصولگرایان و اصلاح طلبان با این آرایش وارد انتخابات شوند هر کدام می توانند نهایت 20 تا 25 درصد کرسی های مجلس را کسب کنند.»

کنعانی مقدم با بیان اینکه در مجلس دهم برای اولین بار در تاریخ جمهوری اسلامی اکثریت مجلس در اختیار یکی از دو جناح اصولگرا یا اصلاح طلب نخواهد بود گفت: «این بار نمی توان گفت اکثریت را چه کسانی به دست می گیرند. اعتدال گرایان هم می توانند اصلاح طلب و هم اصولگرا باشند اما قاعدتا بیشتر کسانی هستند که همراه دولت خواهند بود.»

این فعال سیاسی اصولگرا در پاسخ به این سوال که اگر کاندیداهای اعتدال گرا تایید صلاحیت شده اند اعتراض رئیس جمهور درباره ردصلاحیت ها برای چیست؟، گفت: «به نظر من اعتراض ایشان بیشتر مانور سیاسی است چراکه هستند اشخاصی که صلاحیتشان تایید شده و از برخی چهره های شاخص اصلاح طلب نیز اصلاح طلب تر هستند.»

کنعانی مقدم در پاسخ به این سوال که اگر تغییری در وضعیت ردصلاحیت ها رخ ندهد چه پیامدهایی برای مجلس آینده خواهد داشت؟، گفت: «به نظر من رقابت را سنگین تر و نزدیک تر می کند چراکه همه طیف ها سعی می کنند با تمام قوا وارد عرصه شوند و لذا انتخابات با مشارکت حداکثری صورت خواهد گرفت.»

اکثریت مجلس آینده در اختیار اصولگرایان است
اما ناصر ایمانی فعال سیاسی اصولگرا در گفتگو با فرارو گفت: «آرایش مجلس آینده تقریبا همین ترکیب فعلی خواهد ماند و حتی اگر تعداد ردصلاحیت ها کمتر از این هم می بود آرایش مجلس با نهایت ده درصد تغییر همین ترکیب فعلی باقی می ماند؛ یعنی باز هم اکثریت بیش از 50 درصد از کرسی های مجلس در اختیار اصولگرایان خواهد ماند.»

وی ادامه داد: «یعنی اگر ردصلاحیت ها کمتر بود بازهم بیشتر از نصف کرسی های مجلس یعنی در حدود 51 درصد اصولگرا خواهند بود و اکنون با لحاظ ردصلاحیت ها بیشتر از 51 درصد کرسی های مجلس در اختیار اصولگرایان خواهد بود و مابقی اصلاح طلب و مستقل ها خواهند بود.»

ایمانی درباره برخی صحبت های اصلاح طلبان که از مجموع 3000 نفر تنها 30 کاندیدای آنها تایید شده است گفت: «به نظر من طرح این صحبت ها فضاسازی سیاسی است و من نه ادعای ثبت نام آن 3000 نفر و نه تایید این 30 نفر را قبول ندارم.»

این فعال سیاسی اصولگرا در پاسخ به این سوال که آیا با این تفاسیر می توان گفت اصلاح طلبان مجلس دهم نسبت به مجلس نهم اقلیت تاثیرگذار خواهند بود؟، گفت: «بله، اقلیت تاثیرگذار می شوند اگرچه من معتقدم اساسا در مجلس میزان تاثیر مهم تر از میزان تعداد نمایندگان یک جناح می باشد؛ چنانکه اقلیت تاثیرگذرا نسبت به اکثریت تاثیرنگذار بیشتر می تواند کار کند.»

وی ادامه داد: «به نظر من همین اصلاح طلبان مجلس نهم می توانستند خیلی فعال تر باشند که نبودند و در مقابل اعضای جبهه پایداری که آنها هم در مجلس نهم در اقلیت بودند تاثیرگذاری خیلی بیشتری حتی نسبت به قاطبه اصولگرایان داشتند که البته این حرف من به معنای تایید آنها نیست.»

ایمانی در پاسخ به این سوال که چرا اصلاح طلبان همچون جبهه پایداری در مجلس نهم فعال نبودند؟، گفت: «این موضوع دلایل مختلف دارد که یک بخش آن به روحیات و شخصیت افراد برمی گردد که ذاتا برخی افراد فعال هستند.»

وی ادامه داد: «دوم اینکه اصلاح طلبان در مجلس همچنان گرفتار مسائل بعد از سال 88 بودند که باعث شد احتیاط خیلی شدیدی در دستور کار خود قرار دهند که این احتیاط اساسا افراد را محافظه کار می کند.»

وی افزود: «سوم اینکه فعال بودن در داخل مجلس نیازمند حمایت و پشتوانه در خارج از مجلس است که اصلاح طلبان در خارج از مجلس نیز درگیر مسائل 88 بودند و توان حمایت از همفکران خود در داخل مجلس را نداشتند.»

ایمانی در پاسخ به این سوال که آیا در صورت عدم تغییر در مسئله ردصلاحیت ها پیامدی برای مجلس آینده شکل خواهد گرفت؟، گفت: «خیر؛ من پیامد خیلی جدی نمی بینم. چون اولا تخصص فقط در داخل اصلاح طلبان نیست. این حرف قابل اثبات نیست که تخصص فقط در یک جناح جمع شده باشد؛ چنانکه اگر مجلس دهم کاملا اصلاح طلب هم باشد بازهم متخصص نیست.»

وی ادامه داد: «دلیل دوم اینکه مگر کابینه فعلی آقای روحانی عمدتا گرایش اصلاح طلبانه ندارد؟ چقدر در دو سال و نیم گذشته توانستند به صورت تخصصی کشور را اداره کنند؟ البته آقای ظریف نه اصولگرا و نه اصلاح طلب است که درست هم است و به عنوان یک دیپلمات نباید گرایش سیاسی داشته باشند. اما وزرای دولت در حوزه اقتصادی چقدر کار تخصصی انجام داده اند؟ عملکرد اقتصادی دولت قابل دفاع نیست.»

وی افزود: «دلیل سوم اینکه اساسا انتخابات مجلس در کشور ما دچار مشکلات ساختاری است که خیلی اجازه نمی دهد یک مجلس متخصص صرف نظر از گرایش های سیاسی تشکیل شود. یعنی مجلس در ایران به صورت توده وار انتخاب می شود و جز چند شهر بزرگ، در سایر شهرها که بیشترین تعداد نمایندگان مجلس را تشکیل می دهند کاندیداها با گرایش های منطقه ای و محلی و نه تخصصی انتخاب می شوند. اما در کشورهای دیگر که احزاب وجود دارند افراد متخصص معرفی می شوند.»

این فعال سیاسی اصولگرا تصریح کرد: «لذا مسئله تخصص خیلی ارتباطی با جناح های سیاسی ندارد؛ چنانکه من معتقدم مجلس فعلی هم متخصص نیست و مجلس بعدی و مجلس بعد از آن هم متخصص نخواهد بود.»

ایمانی در پاسخ به این سوال که آیا به نظر شما دولت آقای روحانی اطلاح طلب است و آیا در حوزه اقتصادی با وجود تنگناهای مختلف موفق نبوده است؟، گفت: «این دولت در مجموع اصلاح طلب است و اصولگرا نیست. یعنی اینکه اصولگرا نیست شکی نیست و من معتقدم اصلاح طلب است. تمام تنگناهای دولت را هم قبول دارم و با توجه به آنها می گویم موفق نبوده است.»

وی ادامه داد: «قیمت پرداخت کرده دولت برای کاهش تورم در اقتصاد، ایجاد رکود بود. آیا اینکه دولت صرفا بخواهد به کاهش تورم افتخار کند در حالی که رکود بی سابقه ای حاکم است قابل قبول است؟ دولت هنر نکرده است. مهم این است که تورم کاهش یابد و رکود هم نداشته باشیم یا کمتر داشته باشیم.»

این فعال سیاسی اصولگرا در پاسخ به این سوال که رکود در دوره قبل نیز وجود داشت چنانکه نرخ رشد اقتصادی در سال های پایانی دولت احمدی نژاد منفی بود؟، گفت: «خیر رکود وجود نداشت. نرخ رشد اقتصادی، رکود و تورم موضوعات جداگانه ای هستند. در دولت فعلی هم در سال 93 نرخ رشد منفی بوده است. بنابراین عملکرد اقتصادی دولت با تمام تنگناهایی که از دولت قبل به ارث برده قابل قبول نبوده است.»

با کانال تلگرامی آخرین خبر همراه شوید

منبع: فرارو


ویدیو مرتبط :
آرایش سیاسی انتخابات مجلس نهم