سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



جزئیات طرح خطرناک آمریکا و متحدان منطقه‌‌ای آن برای مقابله با محور مقاومت در عراق


«ازهر الخفاجی» سیاستمدار عراقی و کارشناس مسائل راهبردی در گفت‌وگو با خبرنگار بین الملل تسنیم، ضمن هشدار به طرح خطرناک آمریکا مبنی بر تشکیل «اقلیم سنی» هدف از این طرح را جایگزینی کردن آن با داعش دانست.

ائتلاف نظامی اسلامی یا تجارت به نام اسلام

وی ائتلاف نظامی اسلامی را که ریاض از تشکیل آن خبر داده است، تجارت به نام اسلام و تلاش برای عرض اندام توسط کشورهای اسلامی دانست که به آل سعود کمک می کنند تا به حملات خود علیه کشورهای اسلامی مانند یمن ادامه داده و همچنان گروههای تروریستی در سوریه و عراق را تحت حمایت خود قرار دهند.

این سیاستمدار عراقی افزود: تشکیل ائتلاف مزبور در واقع به مثابه تلاش برای ایجاد یک گروه نظام  اسلامی است تا از آن برای ادامه طرح های امنیتی و نظامی در منطقه از جمله تشکیل « منطقه سنی در عراق» استفاده شود.

هشدار غیر مستقیم به روسیه

الخفاجی ادامه داد: ائتلاف نظامی اسلامی می تواند به مثابه هشداری برای روسیه باشد مبنی بر اینکه هراقدامی برای توسعه کشمکش با ترکیه به عنوان بخشی از جهان اسلام و شدت اختلاف با آن بحران روابط با جهان اسلام را به دنبال خواهد داشت.

وی تاکید کرد: در شرایطی که کشورهای بزرگ اسلامی مانند پاکستان و اندونزی موافقت خود را با ملحق شدن به ائتلاف نظامی اسلامی اعلام نکرده اند و مصر، لبنان و عمان نیز در موضعی مشابه اعلام کردند که پیوستن آنان به ائتلاف اسلامی به آنان اعلام نشده است، ائتلاف مزبور فاقد اصول لازم برای مقاومت و ادامه است و ذکر نام آنان در فهرست اعضای این ائتلاف رسوایی است.

این کارشناس مسائل راهبردی با اشاره به اینکه محمد بن سلمان جانشین ولیعهد سعودی در یک کنفرانس مطبوعاتی از عضویت 34 کشور در ائتلاف جدید سعودی خبر داد، گفت: هرچند بن سلمان از تشکیل این ائتلاف با این تعداد اعضا خبر داده است اما این ائتلاف فاقد اعتبار لازم برای گسترده شدن و عضویت 34 کشور در آن است.

چراغ سبز آمریکا به ائتلاف نظامی اسلامی

وی توضیح داد: بی تردید این ائتلاف حاصل درخواست و دخالت آمریکا برای تشکیل آن و اعلام خبر مربوط به آن است و شکی نیست که ریاض بدون درخواست آمریکا و چراغ سبز آن قادر به ابتکار عمل برای تشکیل چنین ائتلاف نظامی نیست.

الخفاجی تصریح کرد: ناظران در این خصوص به اظهارات اخیر جان کری وزیر خارجه آمریکا اشاره کردند که در آن کشورهایی موسوم به «کشورهای سنی» را به مشارکت در مقابله با داعش در میدان نبرد فراخواند و بر این اساس واشنگتن به سرعت ائتلاف جدید  را «ائتلاف نظامی سنی» نامید.

اجتناب آمریکا از رویارویی با روسیه

وی ادامه داد: این ائتلاف همان چیزی است که واشنگتن به دنبال تشکیل آن بود به این شکل که کمترین تعداد از کشورهای اسلامی متحد آمریکا در آن عضویت داشته باشند بدون اینکه خود را خواستار تشکیل آن نشان دهد تا به این ترتیب مسکو آن را «اقدام نظامی» با نظارت و سرپرستی آمریکا علیه خود قلمداد نکند آن هم در شرایطی که روسیه در پی سرنگون شدن جنگنده خود برفرار کوههای ترکمان در خاک سوریه در نزدیکی مرز ترکیه، رهبری رویارویی شدید با ترکیه به عنوان یکی از اعضای  ناتو را به دست گرفته است.

ائتلاف نظامی اسلامی طرحی آمریکایی است

الخفاجی تاکید کرد: آنچه «ائتلاف نظامی اسلامی» نامیده می شود، تلاش آمریکا برای هماهنگی با کشورهای متحد خود در منطقه است تا با استفاده از آن با دستاوردهای راهبردی محور مقاومت شامل ایران، سوریه، مقاومت اسلامی عراق و حزب الله در سوریه به مقابله برخیزد؛ محوری که در پی تصمیم ولادیمیر پوتین مبنی بر جنگ علیه تروریسم در سوریه، روسیه نیز به آن قدرت راهبردی دو چندانی بخشیده است.

دست و پا زدن برای جبران ناکامی ها در سوریه

وی گفت: این ائتلاف نظامی چیزی جز تلاش برای جبران شکست «طرح حمایت از گروههای تروریستی جبهه النصره و داعش و نیز سایر گروههای مشابه نیست و هدف از آن خدمت به منافع اشغالگر صهیونیستی و تبدیل سوریه از «سوریه مقاوم»  به یک امارات ضعیف است که به رژیم اشغالگر اسرائیل خدمات نظامی و امنیتی ارائه دهد.

الخفاجی یادآور شد: این امارت وهابی سلفی که تعدادی قاتل زمام آن را به دست گرفته اند، در واقع هدفی  بود که آمریکا، انگلیس، فرانسه و برخی کشورهای منطقه و پیش از همه ترکیه، عربستان ، قطر و اردن به تحقق آن چشم امید دوخته بودند.

وی تصریح کرد: همچنین در پی تصمیم شجاعانه و راهبردی پوتین مبنی بر ورود به جنگ علیه تروریسم در خاک سوریه در تمام جزییات آن، دیگر امید کشورهای مزبور در سوریه به مثابه یک  طرح «مرده» است، زیرا گروههای تروریستی با وجود حمایت آمریکا، انگلیس و فرانسه و نیز ترکیه، عربستان، قطر و اردن قادر به مقاومت نیستند.

استفاده از نیروهای ائتلاف جدید در سوریه و عراق

الخفاجی با هشدار نسبت به گام بعدی ائتلاف نظامی اسلامی یا همان ورود نیروهای کشورهای عضو ائتلاف به خاک سوریه و عراق به بهانه مبارزه با داعش، اظهار داشت: هدف از این اقدام این است که در مقابل پیروزی های ارتش سوریه و حزب الله و مقاومت اسلامی در عراق در کنار نیروهای داوطلب مردمی و نیز تحت پشتیبانی حملات هوایی روسیه واقعیت ها به گونه ای دیگر جلوه داده شود.

حمله ترکها به خاک عراق بخشی از طرح آمریکایی است

الفخاجی افزود: ورود نیروهای ترکیه به خاک عراق و استقرار آنان در پایگاه «الزلکان» در بعشیقه از توابع موصل در واقعی بخشی از طرح نظامی و امنیتی جدید آمریکا در عراق است تا از این طریق ناکامی های خود در سوریه را جبران کند.

وی در توضیح این مطلب گفت: واشنگتن تلاش داشت گروههای تروریستی سلفی یا «مخالفان میانه» را به یک واقعیت در خاک سوریه تبدیل کند اما از زمان ورود روسیه به جنگ علیه تروریسم در سوریه گروههای مزبور بیش از 55 درصد از مناطق ، شهرک ها و شهرهایی را که اشغال کرده بودند از دست دادند.

آمریکا به دنبال نفوذ مجدد در عراق

این کارشناس مسائل راهبردی ادامه داد: سناریوی آمریکا اکنون دیگر روشن شده و معلوم شده است که واشنگتن پس از ناکامی طرح امنیتی و نظامی خود در سوریه به عراق امید بسته است و در نظر دارد دستاوردهایی را در خاک عراق در راستای نفوذ خود و نیز سایر کشورهای منطقه از جمله ترکیه، عربستان و قطر محقق سازد.وی گفت: ائتلاف نظامی اسلامی یکی از ابزرهای خدمت به طرح آمریکایی است که از طریق اعزام نیروهای سعودی و سودانی و ملحق شدن آنان به نیروهای ترکیه به بهانه آزاد سازی موصل از اشغال داعش صورت می گیرد.

نمایش آزاد سازی موصل و تکرار سناریوی سنجار

الخفاجی یادآور شد: بی تردید عملیات آزاد سازی موصل «خونین » نخواهد بود بلکه «نمایشی» خواهد بود درست شبیه آزادسازی «سنجار» از اشغال داعش توسط نیروهای پیشمرگه که با حمایت مشاوران آمریکایی صورت گرفت، آن هم در حالی که رسانه های کُردی نتوانستند اجساد داعش و ساختمان های تخریب شده را به تصویر بکشند زیرا در آن زمان اعلام شد که داعش این مناطق را منفجر کرده است.

وی تصریح کرد: اما در آن زمان عراقی ها در صفحات اجتماعی اعلام کردند که آزادسازی سنجار عملیاتی نمایشی بود و در چارچوب آن خروج امن داعش در مقابل اشغال سنجار از سوی پیشمرگه فراهم شد تا مقدمه ملحق کردن این شهر به اقلیم کردستان فراهم شود.

الخفاجی اظهار داشت: علاوه بر این، طرح آمریکا مبتنی بر تشکیل محتاطانه «اقلیم سنی» در عراق و با وجود مخالفت مردمی با این طرح است تا به این ترتیب جایگزین «طرح داعش» شود؛ طرحی که به دست نیروهای دفاع مردمی و گروههای مقاومت اسلامی با مشارکت نیروهای امنیتی عراق به درهای بسته خورد و آمریکا را به شدت ناکام گذاشت.

وی گفت: به عبارت بهتر داعش 80درصد از مناطق اشغال شده عراق را از دست داده است و اکنون در فلوجه و الرمادی به محاصره در آمده است و در این میان آنچه پیروزی نهایی در این دو شهر عراق را به تاخیر می ندازد چیزی جز وتوی آمریکایی نیست که بر اساس آن مانع آزادسازی این دو شهر به ویژه فلوجه می شود زیرا در آن تعداد زیادی از افسران زمان صدام و نیز فرماندهان داعش که با آمریکایی ها مرتبط هستند مستقر هستند.

الخفاجی در ادامه این مصاحبه گفت: علاوه بر این حضور داعش در موصل مانع از آزادسازی آن به دست نیروهای مقاومت اسلامی و داوطلب مردمی می شود تا به این ترتیب در آینده موصل نیز اقلیم سنی اعلام شود  و نمایش آزاد سازی آن به دست نیروهای آمریکایی و ترک و نیز برخی کشورهای عرب به اجرا گذاشته شود.

خبر آزاد سازی موصل، نمایش پیروزی راهبردی آمریکا

این کارشناس عراقی در ادامه تصریح کرد: آزاد سازی موصل در چارچوب طرحی که گفته شد، چیزی جز یک نمایش نخواهد بود آن هم در شرایطی که گزارش های رسیده از موصل تاکید دارد که حضور نظامی داعش در این شهر به میزان زیادی کاهش یافته است و خبری از گشتی های این گروه تروریستی نیست.

وی یادآور شد: علاوه بر این کارمندان متصدی اخذ مالیات از مردم و مغازه داران نیز در موصل دیده نمی شوند تا جایی که این شهر تقریبا از افراد مسلح داعش خالی شده است، به گونه ای که به نظر می رسد بیشتر اعضای این گروه از این شهر بیرون رفته اند که این مقدمه آغاز عملیات آزاد سازی موصل از داعش و تبدیل آن به «پیروزی راهبردی» برای آمریکا است تا آبروی آن حفظ شود آن هم  پس از آنکه روسیه ثابت کرد که در جنگ علیه داعش صادق بوده و در طول دو ماه دستاوردهایی را به ثمر نشاند که ائتلاف متشکل از 65 کشور به رهبری آمریکا از تحقق پنج درصد آن هم در خاک سوریه و عراق ناتوان ماند.

اعتماد عراقی‌ها به سردار ایرانی

الخفاجی گفت: در این میان علمیات نظامی روسیه بستری را برای جلب اعتماد عراقی ها نیز فراهم کرده است زیرا آنان پوتین را به عنوان رهبری شایسته ائتلاف می دانند همانطور که سردار قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس را نیز فرماندهی قابل اعتماد می دانند تا جایی که عکس های او زینت بخش دیوارهای خانه های عراقی ها و نیز پادگانها و پایگاههای نیروهای دفاع مردمی و مقاومت اسلامی شده است  و حتی نام او و دلاوری هایش  در بسیاری از  سرودهای حماسی عراق شنیده می شود.

نیروهای محافظ اقلیم سنی؟؟

این کارشناس مسائل راهبردی با هشدار نسبت به خطر حضور نیروهای ترکیه  و در کنار آن  ورود نیروهای عربی به موصل گفت: این نیروها بنابر نقشه آمریکایی که برای عراق طراحی شده است به نیروهایی تبدیل می شوند که از اقلیم سنی در موصل محافظت می کنند و چه بسا استان الانبار نیز به نقشه آنان اضافه شود.

الخفاجی گفت: این نیروها به منظور دفاع از اقلیم سنی رو در روی  نیروهای مقاومت اسلامی و دفاع مردمی قرار می گیرند و اداره این شهر را به متحدان ترک، سعودی و قطری و نیز نمایندگان عرب اهل تسنن یا همان اسامه النجیفی معاون رئیس جمهور سابق و طارق الهاشمی فراری محکوم به اعدام و نیز اثیل النجیفی و سایر متحدان آمریکا و سیاستمداران اهل تسنن عرب واگذار می کنند.

نقش خطرناک اردن در منطقه

وی تاکید کرد: رسوایی نقش اردن در طرح آمریکایی- منطقه ای یک نیاز بسیار ضروری است زیرا ماموریت جمع آوری و بسیج بازماندگان نظام بعثی صدام از جمله افسران ارتش و چهره های سیاسی به اردن واگذار شد.

الخفاجی در توضیح این مطلب افزود: پادشاهی اردن مسئولیت برگزاری نشست نمایندگان عرب اهل تسنن را برعهده گرفت و برخی از این افراد در دولت عراق حضور دارند.

وی گفت: هدف از این اقدامات فراهم کردن مقدمات سیاسی مرحله مربوط به تشکیل اقلیم سنی در موصل و الانبار است تا جایی که گزارش های رسیده از اردن حاکی از این است که تعداد زیادی از افسران ارتش زمان صدام و بازماندگان گارد ریاست جمهوری به عراق آمده و همراه به فرماندهان حزب بعث صدام در بحث و بررسی های مربوط به نقشه اعلام «دولت کوچک سنی» در عراق شبیه اقلیم کردستان و تحت عنوان اقلیم سنی حضور دارند.

انتهای پیام/ر


ویدیو مرتبط :
حمله پهپادی مقاومت عراق به پایگاه نظامی آمریکا در این منطقه