سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



حفظ روحیه انقلابی با رسانه انجام می‌شود/باید الگوی پیشرفت رسانه‌ای داشته باشیم


به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، سیدمرتضی نبوی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در مراسم آغاز ترم جدید تحصیلی دانشکده رسانه فارس، گفت: کلمه تبلیغ در فارسی مفهوم رسانه را بیش‌تر از هر واژه دیگری می‌رساند. تبلیغ از ریشه بلغ است و کسی که به بلوغ می‌رسد، مسئول می‌شود، یعنی باید پاسخگوی رفتار و اعمالش باشد.

مدیرمسئول روزنامه رسالت افزود: همان‌گونه که در قرآن آمده فرشتگانی هستند که اعمال خوب و بد ما را ثبت می‌کنند و ما باید در رسانه مراقب باشیم که قلم‌مان چیزی ننویسد که نتوانیم پاسخگوی آن باشیم، لذا شوخی، جدی، طعنه،‌ طنز و هر چیزی که انسان می‌نویسد باید پاسخگوی آن باشد.

نبوی ادامه داد: پیامی که در رسانه داده می‌شود باید به هدف برسد و زمانی که به هدف رسید، رسالتش انجام شده است. وقتی ما در رسانه کاری انجام می‌دهیم، کار رسالت و پیامبری را انجام داده‌ایم و کار هدایت جامعه را برعهده داریم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خطاب به دانشجویان تأکید کرد: از اکنون در خودتان پرورش دهید که تنها خداترسی در انجام این مأموریت خطیر لازم است. باید بدانیم خدا ناظر است و هر کاری که ما انجام می‌دهیم، حسابرسی خواهد شد.

مدیرمسئول روزنامه رسالت اضافه کرد: ما یک الگوی اسلامی رسانه را در انقلاب اسلامی تجربه کردیم که یکی از نمونه‌های موفق آن خبرگزاری فارس است، در ابتدا چون سابقه چنین کاری وجود نداشت، کار بسیار سخت بود، اما دیدیم که خبرگزاری فارس با موفقیت کار را ادامه داد و این نشان داد که اگر کاری را با ایمان و جدی شروع کنیم، می‌توانیم به نتیجه برسیم.

وی افزود: خبرگزاری فارس رتبه اول را در تعداد خبرهایی که در روز منتشر می‌شد داشت، الان هم همین‌طور است و در تعداد مراجعات به سایت نیز از رتبه اول برخوردار بود که این نشان می‌دهد، اگر بسیجی و جهادی کار کنیم، می‌توانیم موفق باشیم. این یک توفیق خوب است که انسان می‌تواند با ایمان باشد، بسیجی و جهادی کار کند، ولو اینکه سابقه‌ای هم نداشته باشد، می‌تواند یک رکورد خوبی را به‌جای بگذارد.

نبوی تأکید کرد: فعالیت در رسانه‌ راه پرخطری است و کسانی که در این راه آمدند، از خطرهای این راه آگاه هستند، تعریف دیگری که می‌توانیم از رسانه داشته باشیم، این است که رسانه مساوی با قدرت است و امروز قدرت نرم، خیلی تأثیرگذار است و رسانه یک چنین تأثیری دارد.

وی گفت: خبرنگار می‌تواند با یک خبر و یک جمله حیثیت یک شخص حقیقی و حقوقی را زیر سوال ببرد و یا انسان‌هایی را احیا کند. اینها قدرت بسیار مهمی است و کسانی که در رسانه کار می‌کنند، می‌فهمند از چه قدرتی برخوردارند. هرچقدر قدرت انسان بیش‌تر شود، مسئولیت و پاسخگویی آن بیش‌تر و سنگین‌تر خواهد شد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، ادامه داد: در خیلی از کتاب‌های مرجع علوم سیاسی، سیاست را هم به قدرت تعریف می‌کنند. سیاست یعنی علم قدرت و بر مبنای نظراتی که در غرب سرمایه‌داری پایه‌ریزی شده، یاد می‌دهند که از این قدرت چگونه استفاده کنید و چطور از پاسخگویی فرار کنید و یا چگونه بتوانید با استفاده از این قدرت افکار عمومی را متقاعد کنید.

نبوی اظهار داشت: ما همان‌طور که در هر مبحث یک مباحث نظری و یک سری بحث‌های علمی، ساختاری و حقوقی داریم، در یک رسانه هم همین‌طور است، حالا که ما یک رسانه با پشتوانه جهان‌بینی قوی اسلامی، الهی و انسانی هستیم، پس باید نظریه رسانه‌ای ما برخوردار از جهان‌بینی خودمان باشد.

وی اضافه کرد: متأسفانه در سطح دانشگاه‌های ما معمول است که علوم انسانی ما ترجمه‌ای ارائه می‌شود و متأسفانه تا به حال اساتید فن، حتی زحمت نداده‌اند علوم انسانی غربی که حتی ترجمه‌های ناقصی هم دارد را بفهمد و درست ترجمه کند.

مدیرمسئول روزنامه رسالت تأکید کرد: متأسفانه خیلی از اساتیدی که نظریه علوم انسانی، علوم اجتماعی و ارتباطات را می‌گویند، خودشان حتی نظریه‌های غربی را خوب نفهمیده‌اند، چه برسد به اینکه بخواهند نظریه‌های متکی بر جهان‌بینی اسلامی ارائه کنند و از این نظر وضع ما خراب است، البته با تأکیدات رهبری اساتید متدین و مؤمن تلاش‌هایی را آغاز کرده‌اند، ولی همچنان در ابتدای راه هستیم.

به گفته نبوی در زمینه رسانه هم نظریه مهم است، نظریه‌ای که متکی به قرآن و به جهان‌بینی اسلامی باشد.

وی تصریح کرد: یکی از کارهای خوبی که در زمان مجلس چهارم انجام شد، تأسیس مرکز پژوهش‌های مجلس بود، ما در آن زمان یک‌سری کارها انجام دادیم، یکی از کارها این بود که آقای حمید مولانا تحت عنوان مطبوعات اسلامی، پژوهش‌هایی را انجام داد. وی برای نظریه ارتباطات یا رسانه اسلامی چند مبنا را بیان کرد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: اولین مبنا می‌گوید، مبنای نظریه ارتباطی ما توحید است، یعنی ما معتقد به توحید هستیم. مبنای دوم بحث اصل امر به معروف و نهی از منکر است که جایگاه این مسئله در رسانه بسیار مهم است. به تعبیر آقای حمید مولانا این مبنای تئوری مسئولیت اجتماعی است. یعنی ما در جامعه نمی‌توانیم بی‌تفاوت باشیم و نسبت به همدیگر مسئولیت داریم.

نبوی ادامه داد: مفهوم امت مبنای دیگری بود که مطرح شد، ما هم تئوری جهانی بودن را داریم و آمریکایی‌ها جهانی‌سازی را مطرح می‌کنند که منظورشان آمریکایی‌سازی است، برخی هم مسئله جهانی‌سازی را مطرح می‌کنند، ما نیز این مسئله را داریم، لذا مسئولیت ما از مرزهای ما فراتر می‌رود.

وی افزود: چهارمین مبنایی که مطرح شد، بحث تقوا است، تقوا یعنی انسان حقوق همه چیز و همه کس را رعایت کند، از حق خودش گرفته تا حق طبیعت و پنجمین مبنایی که مطرح شد، مبنای امانت‌داری است. شما همان‌طور که قدرتمند می‌شوید، امانت‌دار هم می‌شوید و باید این مسئله را درنظر بگیرید.

مدیرمسئول روزنامه رسالت تصریح کرد: ما نمی‌توانیم یک اهل رسانه با رسالت اسلامی باشیم، مگر اینکه با فقه،‌ اخلاق و حقوق رسانه آشنا شویم. ما همان‌طور که در زندگی شخصی می‌دانیم چه چیزی درست یا غلط است و احکامی را برای خود داریم، باید احکام رسانه و اهل رسانه بودن را بدانیم.

نبوی ادامه داد: اصل 24 قانون اساسی به بحث رسانه پرداخته و می‌گوید مطبوعات و نشریات در بیان مطالب آزادند، مگر مخل به مبانی اسلام و حقوق عمومی باشند و تفسیر این مسئله را نیز به قانون داده است. پس ما باید در بیان مطالب این مسائل را در نظر بگیریم.

وی گفت: حفظ روحیه انقلابی با رسانه انجام می‌شود، محیط را باید انقلابی نگاه داریم و یکی از رسالت‌های مهم رسانه، حفظ هویت جمعی انقلاب است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، افزود: ما باید الگوی پیشرفت رسانه‌ای داشته باشیم و چشم‌انداز برای خود در این راستا تعریف کنیم، رسانه باید چشم بیدار جامعه باشد و به تعبیر مقام معظم رهبری افسران جنگ نرم، اهالی رسانه هستند.

نبوی ادامه داد: ما با یک سابقه غنی در ادبیات داریم و مفاخر ما جهانی و جاودانه هستند و این ادبیات روحوضی که در برخی سایت‌ها مطرح می‌شود، جزء نابودکننده ادبیات فاخر ماست و ما وظیفه داریم ادبیات فاخر خود را حفظ کنیم و تکامل ببخشیم.

مدیرمسئول روزنامه رسالت در خاتمه گفت: بحث مبارزه با فساد، جلوگیری از انحرافات ساختگی عقیدتی از عرفان‌های ساختگی و دانش‌محور بودن رسانه، مباحثی است که وجود دارد و باید به آن توجه شود.

انتهای پیام/


ویدیو مرتبط :
برنامه رسانه و پیشرفت (بخش 1)