سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



کاهش حضور دانش‌آموزان در رشته‌های فنی‌وحرفه‌ای/ در برخی هنرستان‌ها برای آموزش مدار الکتریکی از کاموا استفاده می‌شود


ابراهیم سحرخیز مشاور کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب بر مهارت‌آموزی اظهار داشت: سخنان رهبر معظم انقلاب در خصوص مهارت آموزی مبنی بر این بود که چرخه هدایت تحصیلی در آموزش و پرورش باید اصلاح شود.

وی با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب مبنی بر وجود 12 هزار نوع شغل در کشور و هدایت دانش‌آموزان به انواع شغل‌ها، گفت: بر این اساس چه لزومی دارد که 13 میلیون دانش‌آموز فقط برای هدایت به دانشگاه، آن هم در یک گروه ریاضی فیزیک یا تجربی آماده شوند و بعد هم این ذهینیت ایجاد شود که راه توفقیق هر ایرانی فقط از دانشگاه می‌گذرد؛ ضمن اینکه این نگرش بدون توجه به نیاز بازار کار باشد.

سحرخیز با تأکید بر اینکه متأسفانه آموزش‌های دانشگاهی هم متناسب با نیاز بازار کار نیست، افزود: یک زمانی گفته می‌شد که در علوم انسانی، نیروی مازاد داریم ولی در حال حاضر بیکاری به علوم پایه و مهندسی رسیده است و ما شاهد مهندس و پزشک بیکار هستیم.

وی با بیان اینکه این روند نشان می‌دهد که هدف اصلی راه را گم کرده‌ایم، ادامه داد: دنبال تحول در آموزش و پرورش بودیم تا به هدف اصلی دست یابیم و وقتی دانش‌آموز دیپلم می‌گیرد توانایی اداره یک زندگی و انجام یک شغل را داشته باشد.

مشاور کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اضافه کرد: در سند تحول آموزش و پرورش، درباره مهارت آموزی به دانش‌‌آموزان حتی در رشته‌های نظری تأکید شده است؛ البته این اقدام از عهده آموزش و پرورش به تنهایی خارج است یعنی هم امکانات و هم منابع انسانی نیاز دارد.

وی با تأکید بر اینکه هنرستان‌ها با 30 میلیارد تومان در سال نمی‌توانند تجهیز شوند، گفت: در برخی هنرستان‌ها، مدارهای الکتریکیرا به جای سیم‌برق با کاموا آموزش می‌دهند. کاموای قرمز نشانه سیم فاز و زرد یا سفید نشانه سیم نول است؛ مگر می‌شود مدارهای الکتریکی را اینگونه به دانش‌آموزان آموزش داد.

سحرخیز با بیان اینکه متأسفانه تحت تأثیر فضای کنکور فقط دانش‌آموزان را برای ورود به رشته‌های علوم پایه و مهندسی آماده کردیم، اظهار داشت: هیچ مهارتی به این دانش‌آموزان آموزش داده نشده است و حتی بر سرِ رشته‌های فنی‌وحرفه‌ای و کاردانش زده شد.

وی با بیان اینکه در سه سال قبل با 44 درصد حضور دانش‌‌آموزان در رشته‌های کاردانش و فنی‌وحرفه‌ای مواجه بودیم، افزود: امروز اطلاعات و آماری که آموزش و پرورش ارائه می‌دهد به حدود 38 درصد کاهش داشته است.

مشاور کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ادامه داد: اگر به دنبال خصوصی سازی هستیم، بهترین جا در فنی‌وحرفه‌ای است یعنی آموزش و پرورش از کارخانجات و شرکت‌ها خرید خدمات آموزشی انجام دهد و بخش خصوصی وارد کار شوند؛ به این شکل که درس‌های عمومی را در آموزش و پرورش بخوانند و درس فنی‌وحرفه‌ای در بخش خصوصی مثل یک کارخانه یا کارگاه طی کنند.

وی با بیان اینکه هنرستان‌ها از سال آینده وارد فاز سه‌ساله می‌شوند، اضافه کرد: تا کنون که هنرستان‌ها دوساله بودند، خیلی بافوریت دوره‌ها را طی می‌کردند اما در دوره‌ سه ساله می‌توان آموزش‌ها عملی و کارگاهی بیشتری را ارائه داد.

سحرخیز افزود: آموزش و پرورش می‌تواند مانند دانشگاه فرهنگیان برای دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی در تمامی استان‌ها پردیس تعریف کند و دوباره همان آموزشکده‌های فنی و حرفه‌ای را به دامن دانشگاه تربیت دبیرشهید رجایی باز گرداند تا آنها پردیس شوند و برای هنرستان‌ها، هنرآموز تربیت کنند.

وی با تأکید بر اینکه باید تنوعی از آموزش‌های کاردانش را در ویترین قرار دهیم،‌ ادامه داد: اگر آموزش و پرورش، فنی‌وحرفه‌ای را جدی بگیرد، دانش‌آموزان با گرفتن دیپلم می‌توانند به راحتی وارد بازار کار شوند.

مشاور کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: مجلس در نظر داشت برای برنامه ششم توسعه حکمی را بیاورد که بر اساس آن، میزان سهم دانش‌آموزان فنی و حرفه در این برنامه به 56 درصد برسد که امیدواریم این تکلیف در برنامه ششم توسعه قرار بگیرد.

انتهای پیام/


ویدیو مرتبط :
آموزش رباتیک برای دانش آموزان - مدار ربات تعقیب خط