علمی


2 دقیقه پیش

رزرو بلیط هواپیما مشهد

سفر به مشهد از آن دست سفرهایی‌ست که قرن‌ها از عمر محبوبیت‌اش می‌گذرد و زائران امام هشتم شیعیان، خود را به وسیله‌های مختلف به این شهر می‌رساندند. خوشبختانه ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...



نیاز به خدمات سلامت روان و انگ بیماری روانی


عضو هیات مدیره انجمن روان پزشكان ایران روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار كرد: طبق آمار رسمی وزارت بهداشت بر مبنای آخرین پیمایش انجام شده در مورد سلامت روان در ایران، شیوع اختلالات روانی در كشور حدود 24 درصد است.
دكتر غلامرضا حاجتی افزود: گرچه این آمار در حد میانگین جهانی و تقریبا با سایر كشورها یكسان است، اما نشان می دهد كه درصد قابل توجهی از جمعیت كشور نیاز به استفاده از خدمات سلامت روان دارند.
وی تصریح كرد كه در عمل، درصد بسیار كمی از این افراد به پزشكان مراجعه می كنند كه ناشی از سه علت اصلی ترس از انگ بیمار روانی بودن، اختلال بیماری انگاری و نبود آگاهی لازم بین عموم مردم و جامعه پزشكی در مورد بیماری ها و مشكلات روانی است.

** ترس از انگ بیمار روانی بودن
حاجتی توضیح داد: افراد نیازمند به خدمات سلامت روان تصور می كنند اگر به روان پزشك یا روان شناس بالینی مراجعه كنند، به آنها برچسب بیمار روانی زده می شود.
وی افزود: اما امروزه مشخص شده است كه بسیاری از این اختلالات ریشه در تغییرات نوروشیمیایی اعصاب مغز دارند؛ به این صورت كه واسطه های شیمیایی در مغز كه اعمال و رفتار انسان را تنظیم می كنند، با ایجاد اختلال در اعصاب مغز، موجب اختلالات رفتاری می شوند.
حاجتی گفت: از آنجا كه مغز تنظیم كننده اعمال و رفتار انسان است، تغییرات هورمونی در داخل مغز منجر به ایجاد اختلالات رفتاری می شود بنابراین اولین مساله ای كه باید مورد توجه قرار گیرد، این است كه این مشكل به عنوان یك بیماری دیده شود و در پی درمان آن برآمد.
وی ادامه داد: بنابراین لازم است افرادی كه دچار این گونه اختلالات مغزی می شوند، توجه داشته باشند كه این مساله نیز مانند سایر اختلالات نوعی بیماری جسمانی است و بدون ترس از انگ بیمار روانی بودن، برای درمان به پزشكان مربوطه مراجعه كنند.

** اختلال بیماری انگاری
حاجتی گفت: گاهی بیمار نیازمند به مداخلات روانپزشكی، تصور می كند كه بیماری جسمی خاصی دارد و با مراجعه با پزشكان مختلف و تصویربرداری ها و آزمایش های مختلف و صرف هزینه های سنگین، در نهایت به او می گویند مشكل جسمانی ندارد و باید به روانپزشك مراجعه كند.
وی افزود: در مواردی نیز متخصصان رشته های مختلف پزشكی، بیماری روانی او را تشخیص نداده و او را به روانپزشكان ارجاع نمی دهند و به بیمار می گویند كه هیچ مشكلی ندارد. در واقع نادیده گرفتن رنج بیماران، می تواند بیماری آنها را در حوزه سلامت روان تشدید كند.
حاجتی اظهار كرد: این درحالی است كه برخی بیماری ها می تواند ریشه در اختلالات مغزی و یا تفكر و نوع و محتوای تفكر داشته باشد كه لازم است پزشكان این مساله را هم مدنظر داشته باشند.
وی با بیان اینكه وسواس های متعدد ناشی از محتوای برخی تفكرات، سبب گرایش افراد به انجام برخی اعمال نامعمول می شود، به طور خاص به اختلال بدریختی بدن اشاره كرد و افزود: اختلال بدریختی یكی از این موارد است كه در نتیجه شیوع آن، شاهد افزایش غیرمعمول جراحی های زیبایی در كشور هستیم.

** نبود آگاهی كافی عموم مردم و جامعه پزشكی
عضو هیات مدیره انجمن روان پزشكان ایران نبود آگاهی كافی در مردم و جامعه پزشكی در زمینه اختلالات روانی را از دیگر علل مراجعه نكردن به روان پزشكان برشمرد و گفت: در كتاب های مرجع روان پزشكی آمده است كه 50 درصد موارد افسردگی توسط پزشكان عمومی تشخیص داده نمی شود درحالی كه افسردگی می تواند منشا بسیاری از بیماری های بالینی باشد.
حاجتی با بیان این كه در بسیاری موارد پس از مراجعات متعدد به پزشكان بالینی علت بیماری ها تشخیص داده نمی شود، افزود: انتظار نمی رود كه همه پزشكان همه بیماری ها را تشخیص دهند و باید جامعه پزشكی نسبت به این مساله آگاهی داشته باشد و در موارد لازم بیماران را به روان پزشكان و روان شناسان ارجاع دهد.
وی در عین حال اظهار كرد: البته طی چند دهه اخیر با اطلاع رسانی رسانه های گروهی، آگاهی مردم نسبت به بیماری ها و اختلالات روانی افزایش یافته و میزان مراجعات به پزشكان این حوزه نیز افزایش یافته است، با این حال لازم است در این زمینه تلاش های بیشتری صورت گیرد و آگاهی جامعه پزشكی نسبت به این موضوع افزایش یابد.
علمی**1834**2017

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
‫پندار نادرست از بیماری های روانی و رهنمایی های لازم بری همدلی نشاندادن به بیماران روانی‬‎