سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



خسارت سالانه 30 هزار تن انار ناشی از بروز آفت کرم گلوگاه


به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا، علی اصغر زارعی روز یکشنبه در حاشیه بازدید از سردخانه سه هزار تنی اتحادیه شرکت های تعاونی روستایی شهرستان ساوه افزود: در حال حاضر 10 هزار هکتار از اراضی این شهرستان زیر کشت محصول انار قرار دارد که از این سطح 500 هکتار باغات نهال و 9 هزار و 500 هکتار باغات بارور هستند.
وی گفت: از مجموع این میزان سطح زیر کشت، سالانه حدود 150 هزار تن انار با متوسط عملکرد 16 تن در هکتار تولید و به بازارهای داخلی و خارجی عرضه می شود.
مدیرباغبانی جهادکشاورزی استان مرکزی افزود: در حال حاضر انار ساوه پس از انار شیراز از لحاظ سطح زیرکشت و عملکرد تولید در هر هکتار رتبه دوم را به خود تخصیص داده است.

** تولید انار ارگانیک
وی با بیان اینکه این محصول با کمترین میزان سمپاشی و به شکل ارگانیک تولید می شود، گفت: در حال حاضر به دنبال تولید محصول ارگانیک انار هستیم به طوری که 50 هکتار از باغات مجوز تولید ارگانیک را اخذ کرده اند و این سطح در حال افزایش است.
زارعی اضافه کرد: محصول انار ارگانیک از هر نظر مورد تائید شرکت های داخلی و خارجی هستند و همه ساله تحت نظات قرار می گیرد تا مجوزها تمدید شود.
وی خاطرنشان کرد: اکنون به دنبال افزایش سطح زیر کشت باغات انار برای تولید ارگانیک هستیم.
زارعی درباره مبارزه با آفات از جمله کرم گلوگاه انار نیز گفت: برای مبارزه با این آفت اقدامات مکانیکی و بیولوژیکی انجام می شود؛ از جمله روش های پاک کردن گلوگاه انار، مبارزه با علف های هرز در سطح باغات به کار گرفته می شود اما با این وجود سالانه بین 20 تا 25 درصد محصول به دلیل بروز آفت کرم گلوگاه دچار خسارت می شود.
وی درباره برندسازی انار ساوه نیز گفت: در حال حاضر انار ساوه با برند مشخصی به بازارهای داخلی و خارجی صادر نمی شود؛ در همین راستا تعاونی باغداران ساوه در درخواستی از سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، خواستار ارائه برند مشخصی برای انار این شهرستان شده است تا این محصول با برند ساوه به بازارهای داخلی و خارجی صادر شود.
وی، ارقام انار ساوه را «ملس ساده، یوسف خانی، آلش، پوست سفید، شیری و پوست سیاه» برشمرد و گفت: این محصول هم اکنون به کشورهای اروپایی و آسیایی حوزه خلیج فارس صادر می شود و به تازگی روسیه نیز متقاضی دریافت این انار است.
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی استان مرکزی درباره روش های آبیاری در سطح باغات این شهرستان نیز گفت: از مجموع 10 هزار هکتار باغات انار این شهرستان، یک هزار هکتار تحت پوشش سیستم آبیاری قطره ای قرار دارد و بقیه با سیستم های سنتی آبیاری می شود.
وی افزود: خوشبختانه وزارت جهاد کشاورزی درباره پرداخت تسهیلات برای اجرای سیستم های آبیاری تحت فشار هیچ محدودیتی ندارد و همه متقاضیان را تحت پوشش قرار می دهد این در حالی است که باغداران باید متقاضی تبدیل سیستم آبیاری سنتی به آبیاری نوین باشند.
ادامه دارد...
اقتصام**9186**ل.الف.ی ** 2023

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
تولید سالانه 250 هزار تن پودر آلومینا در مجتمع آلومینای