سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



بازتاب رسانه ای تاثیر تعلیق حج بر روابط ایران و عربستان


بازتاب رسانه ای تاثیر تعلیق حج بر روابط ایران و عربستانخرداد/ رسانه های مختلف بین المللی به تاثیرات تعلیق حج و عدم امکان سفر زائران ایرانی برای حج امسال به عربستان سعودی بر روابط تهران – ریاض پرداخته اند.

شبکه خبری "الجزیره" می نویسد:""این موضوع می تواند بر تجارت میان دو کشور تاثیر منفی بگذارد. هر یک از مقام های دو کشور یکدیگر را سرزنش می کنند. سالانه دو میلیون زائر در فاصله حج هر سال به مکه سفر می کنند. امسال مسلمانان ایرانی نمی توانند به حج بروند این موضوع می تواند به ضرر تجارت میان دو کشور باشد. هئیتی از تهران مذاکراتی چهار روزه را در عربستان سعودی در ماه گذشته داشته است این سفر با هدف دستیابی به توافق میان ایران و عربستان انجام شده است. با این حال، ایرنا اخیر گزارش داد که "علی جنتی" وزیر ارشاد اسلامی ایران ریاض را مقصر اصلی برای عدم همکاری دانسته است".

به گزارش خرداد، این شبکه خبری در ادامه اشاره کرده است که در سال گذشته حج و حوادث آن سبب شهادت بیش از 769 زائر در مکه شد که بسیاری از آنان ایرانی بودند. این شکبه خبری اشاره می کند که شبکه دولتی سعودی "اخباریه" مدعی شده که ایران تنها کشوری بود که از امضای توافق نامه برای حج با عربستان سعودی خودداری کرده است. این شبکه خبری به نقل از وزیر حج عربستان مدعی شده که ایران مطالبات غیر قابل قبولی را درباره تعداد زائران از ریاض داشته است".

خبرگزاری "رویترز" نیز با انتشار گزارشی درباره تعلیق حج این موضوع را متاثر از قطع روابط دیپلماتیک و تنش های سیاسی میان دو کشور دانسته است و در این باره می نویسد:"دو کشور رقبای منطقه ای هستند. پس از اعدام شیخ نمر و حمله اعتراض آمیز عناصر خودسر به سفارت عربستان سعودی در تهران روابط دیپلماتیک دو کشور قطع شد. مقام های ایرانی گفته اند که مذاکراتی را برای حل و فصل موضوع بر سر حج داشته اند اما به نتیجه ای نرسیده اند. دو کشور در سطح منطقه ای نیز دچار تنش با یکدیگر هستند".

روزنامه امریکایی "نیویورک تایمز" نیز در مطلبی تحت عنوان ایران عربستان سعودی را مقصر اصلی می داند می نویسد:"ایران از دست عربستان سعودی عصبانی است. آن کشور ریاض را متهم به کارشکنی در مسیر عدم تسهیل شرای برای سفر زائران ایرانی به مظنور حج دانسته اند. هنوز مشخص نیست که ایا دو طرف می توانند به این زودی ها بر اختلافات شان فائق آیند یا خیر. موضوع حج بازتاب دهنده بدتر شدن روابط ایران و عربستان سعودی دو رقیب دیرینه منطقه ای در زمینه بحران های سوریه و یمن است که هر دو در آن درگیر هستند. فقدان روابط دیپلماتیک موضوع حج را پیچیده تر کرده است و عربستان سعودی ویزای لازم را برای زائران ایرانی صادر نکرده است".

این روزنامه در پایان اشاره می کند که این اولین باری نیست که تنش سیاسی ایران و عربستان سعودی بر حج تاثیرگذار بوده است. این روزنامه می نویسد:"در سال 1987 میلادی نیز پس از شهادت 300 زائر ایرانی در مکه چنین موضوعی روی داد. در سال 1988 میلادی رابطه عربستان سعودی و ایران قطع شد تا آن که در سال 1991 میلادی روابط دو کشور بازسازی شد. در این فاصله زمانی مناسک حج انجام نشد".





منبع: خرداد


ویدیو مرتبط :
تاثیر رسانه بر روابط زناشویی