سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



گزارش پشت صحنه «دختر شینا»ی آشا محرابی + عکس


در حالی که شهید ستار ابراهیمی هژیر بند‌های پوتین خود را می‌بندد تا باز هم به جبهه برود، قدم خیر (همسرش) از او می‌خواهد تا به مناسبت آمدن عید، برای بچه‌ها خرید کنند.

شهید ستار ابراهیمی هژیر در پاسخ می‌گوید: «چی؟ من دست بچه‌ها را بگیرم برم لباس نو بخرم؟ اون وقت جواب بچه‌های شهدا رو چی بدم؟»

قدم خیر: «ببخشید، اصلا بچه‌های من لباس عید نمی‌خواهند.»

شهید ستار ابراهیمی هژیر: «ما از امروز تا هر وقت جنگ هست، عید نداریم.»

این جملات بخشی از دیالوگ‌های نمایش رادیویی «دختر شینا» به کارگردانی آشا محرابی است که برای پخش از رادیو نمایش، توسط بازیگران تمرین می‌شود.

خبرنگار سرویس تلویزیون و رادیو ایسنا با حضور در سومین جلسه از تمرینات صداپیشگان این نمایش که در هفت قسمت ضبط می‌شود، به ارائه گزارشی از پشت صحنه این نمایش رادیویی پرداخته است.

دختر شینا

میدان ارگ، اداره رادیو، ساختمان اداره کل نمایش، طبقه دوم، انتهای سالن اتاقی است که هنرمندان نمایشنامه «دختر شینا» گرد هم جمع می‌شوند تا این نمایشنامه را بارها و بارها بازخوانی کنند و به نتیجه‌ی مطلوبشان برسند.

«دختر شینا» خاطرات قدم خیر محمد کنعان درباره‌ی زندگی او با همسرش شهید ستار ابراهیمی هژیر به قلم بهناز ضرابی‌زاده است. این اثر از دوران کودکی راوی تا زمان مرگ همسرش را روایت می‌کند. قدم خیر محمدی کنعان در سال 1341 در روستای قایش رزن همدان متولد شد و در سال 1356 با ستار ابراهیمی هژیر ازدواج می‌کند که حاصل این ازدواج پنج فرزند است. او در سال 1365 همسرش را از دست می‌دهد و مسئولیت بزرگ کردن فرزندانش را به تنهایی بر عهده می‌گیرد.

وارد اتاق تمرین که می‌شویم هنرمندان صداپیشه زیادی را می‌بینیم که همراه آشا محرابی - کارگردان - دور یک میز نشسته‌اند و از روی متن‌هایی که در مقابلشان است روخوانی می‌کنند.

مهین نثری (در نقش شینا)، سعیده فرضی (در نقش قدم خیر)، احمد گنجی، مهرخ افضلی، مهرداد مهماندوست، سعیده فرضی، علی زرینی، راضیه موسیوند، سیما خوش‌چشم، نسرین زارع، شیما جان قربان، مروارید کریم‌پور، اسماعیل بختیاری، مینا شجاع، شمسی صادقی، بهادر ابراهیمی، محمدرضا علی، بهرام سروی نژاد، عرفان ابراهیمی، بیتا خارستانی و شهریار حمزیان هنرمندان این مجموعه نمایش رادیویی هستند.

در جلسه تمرین، محرابی و تمام صداپیشگان تلاش می‌کنند تا تمام احساسشان را در صدایشان خلاصه کنند؛ به همین خاطر هم پیش می‌آید که یک جمله را چند بار بخوانند تا به حسی که همه به آن رضایت دارند، برسند.

بعد از اتمام جلسه تمرین، فرشاد آذرنیا - تهیه‌کننده - در گفت‌وگویی با خبرنگار ایسنا درباره‌ی علت انتخاب یک نمایشنامه با موضوع دفاع مقدس و میزان استقبال مخاطبان از این دست مجموعه‌های نمایشی به بیان توضیحاتی می‌پردازد.

آذرنیا درباره‌ی علت انتخاب کتاب «دختر شینا» توضیح می‌دهد: این اثر را بیشتر به خاطر سادگی آن انتخاب کردیم. من خودم کتاب صوتی این اثر را قبلا کار کرده بودم. «دختر شینا» راوی زندگی زن قهرمانی است که تمام سختی‌ها را در عین سادگی و بدون هیچ شعاری تحمل می‌کند. این کتاب از دل جامعه خودمان بیرون آمده و تخیل کسی نیست؛ تمام اتفاقات این کتاب در واقعیت اتفاق افتاده است و این دقیقا همان چیزی است که من را جذب می‌کند. برای همین هم سراغ این دست کتاب‌های مستند مثل «23 نفر»، «فرنگیس» و «دختر شینا» می‌روم.

دختر شینا

این تهیه‌کننده رادیویی با اشاره به دوران هشت ساله جنگ ایران و عراق بیان می‌کند: متاسفانه گاهی نجواهایی می‌شنوم که الان بیش از دو دهه از جنگ می‌گذرد، چرا هنوز باید راجع به آن حرف بزنیم؟ ما می‌خواهیم یاد مردم بیاوریم که یک روز افرادی جلو رفتند و جنگیدند تا ما امروز بتوانیم در امنیت کامل زندگی کنیم؛ البته قصه‌های تخیلی خوبی در زمینه دفاع مقدس داریم؛ ولی آثاری مثل «دختر شینا» واقعی هستند و از زبان و دل افرادی گفته می‌شوند که خودشان زمانی در دل جنگ بوده‌اند.

او در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه اگر آثار نمایشی درست تولید شوند، مخاطب نیز خواهند داشت، می‌افزاید: ما در کشورمان حدود 2 میلیون نابینا داریم که یکی از اصلی‌ترین مخاطبان رادیو هستند. این افراد هیچ ارتباطی با سینما و تلویزیون ندارند و به همین خاطر تمام زندگی‌شان در رادیو خلاصه می‌شود.

آذرنیا که معتقد است ورود شبکه‌های اجتماعی و نقش پررنگ آنها در زندگی مردم از میزان اهمیت رادیو کم نکرده است، در همین‌ زمینه می‌گوید: به قول بزرگی راحت‌ترین کار دنیا خاموش کردن رادیو است؛ ولی ما باید این راحت‌ترین کار را تبدیل به سخت‌ترین کار دنیا کنیم.

این تهیه‌کننده رادیویی با بیان اینکه از قدیم رادیو، رسانه صمیمی با مردم بوده است، می‌افزاید: ما باید بتوانیم این صمیمیت را حفظ کنیم. اگر جوانی بخواهد تاریخ جنگ کشورش را بداند و بشناسد، رادیو پایگاه خوبی است؛ ولی ما متاسفانه بیشتر به سمتی می‌رویم که بر روی کمیت آثار کار می‌کنیم. قطعا اگر وارد کیفیت شویم، کارهای جذاب‌تری را تولید خواهیم کرد.

آذرنیا در پایان سخنانش مهمترین خصوصیات رادیو را سرعت و ارزانی می‌داند و می‌گوید: برخی این دو ویژگی را نقیصه رادیو می‌دانند؛ به هر حال این نقیصه باعث برتری رادیو نسبت به سایر رسانه‌ها شده است.

دختر شینا

دختر شینا

دختر شینا

دختر شینا

دختر شینا

دختر شینا

دختر شینا

دختر شینا

دختر شینا

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
پشت صحنه تیزر سینمایی کتاب «دختر شینا»