علمی


2 دقیقه پیش

رزرو بلیط هواپیما مشهد

سفر به مشهد از آن دست سفرهایی‌ست که قرن‌ها از عمر محبوبیت‌اش می‌گذرد و زائران امام هشتم شیعیان، خود را به وسیله‌های مختلف به این شهر می‌رساندند. خوشبختانه ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...



تمام هزینه های ارزی و ریالی گرندپری شطرنج بانوان برای ایران


به گزارش خبرنگار مهر، فدراسیون شطرنج که از سال گذشته تاکنون با بلاتکلیفی مدیریتی مواجه است تا چند روز دیگر میزبان بزرگترین رویداد جهانی در بخش بانوان است که برای نخستین بار موفق به کسب امتیاز برگزاری یکی از مراحل آن شده است. 

مرحله دوم این رقابت ها با عنوان گرندپری از ۲۲ بهمن ماه در تهران آغاز می شود و طی آن ۱۱ استاد بزرگ شطرنج جهان در قالب رقابت های دوره ای که برای مدت دو هفته ادامه خواهد داشت به مصاف هم می روند. سارا خادم الشریعه هم یکی از بازیکنان حاضر این مرحله از گرندپری بانوان جهان است که به واسطه میزبانی ایران مجوز حضور در فصل ۲۰۱۶ - ۲۰۱۵ این مسابقات را به دست آورد.

آنچه مسلم است برگزاری چنین رویدادی در ایران با توجه سفر همزمان ۱۱ نفر از برترین های شطرنج جهان به تهران و رویارویی آنها با یکدیگر و البته با نماینده ایران در قالب ۵۵ بازی، فرصتی بی نظیر برای انتقال تجربه از عالی ترین سطح شطرنج جهان به کشورمان فراهم می کند. علاوه بر این توسعه شطرنج و جذب علاقمندان بیشتر به این رشته، اصلی ترین نقشی است که این میزبانی می تواند برای ایران داشته باشد و همه اینها هزینه های مالی سنگینی را به دوش ورزش و شطرنج ایران خواهد گذاشت. 

فدراسیون شطرنج ایران به عنوان میزبان مرحله دوم گرند پری ۲۱۶ -۲۰۱۵ بانوان جهان موظف است سالنی با مساحت ۲۰۰ متر مربع به عنوان محل برگزاری رقابت ها تعیین کند. در همین راستا سالن محل فدراسیون به عنوان محل برگزاری این رقابت ها تعیین شده است که البته خیلی هم ایده آل به نظر نمی رسد. علاوه بر این فدراسیون شطرنج به عنوان میزبان باید محل اقامت ۲۰ بازیکن و همراهان آنها را هم تامین کند. تعیین کادر برگزاری مسابقات شامل مسئول برگزاری، مسئول امور مالی، مسئول حذب حامی مالی و ... از دیگر وظایف میزبان است. 

تامین همه این موارد هزینه هایی مالی زیادی را به دوش فدراسیون شطرنج گذاشته که به این شرح است:

هزینه های ارزی * ۹۰ هزار یورو به عنوان جوایز برترین های مسابقات * ۲۰ هزار یورو بابت بلیت سفر ۲۰ نفر شامل بازیکنان و همراهان آنها * ۱۱ هزار یورو بابت هزینه کادر فنی مسابقات * ۴۰ هزار یورو هزینه قابل پرداخت به فدراسیون جهانی

هزینه های ریالی * هزینه های اسکان (هتل و غذا) برای بازیکنان و همراهان * هزینه اسکان کادر برگزاری اعزامی فدراسیون جهانی * هزینه تدارکات و ایاب و ذهاب در ایران * حق الزحمه کادر فنی و تدارکاتی ایرانی

به گزارش مهر، طبق برآورده صورت گرفته مجموع این هزینه رقمی حدود ۷۰۰ میلیون می شود که قطعا رقم کمی برای نخواهد بود. گذشته از این حتما این مسابقات، هزینه های جانبی زیاد دیگری برای فدراسیون ایجاد خواهد کرد که می تواند رقم فوق را تا میلیارد شدن بالا ببرد.

حال اینکه در نهایت از این ریخت و پاش های مالی چه سودی عاید حال شطرنج ایران می شود، موضوع مهمی است که باید منتظر مشخص شدن آن ماند. 


ویدیو مرتبط :
رخداد (گزارش فینال شطرنج بانوان ایران 1393)