سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



گمانه زنی در مورد تایید صلاحیت شدگان کاندیداهای مجلس


این گزارش نگاهی به سرخط اصلی خبرها و همچنین نوشته های سرمقاله نویسان و نویسندگان روزنامه های امروز یکشنبه 18 بهمن ماه 1394 خورشیدی انداخته و مهم ترین موضوع های مورد توجه این روزنامه ها را بررسی کرده است.

*** اما و اگرها در باره ی تایید صلاحیت های انتخاباتی
به گزارش روزنامه «ایران»، هر چند سیامک ره پیک - از اعضای حقوقدان شورای نگهبان- صبح دیروز از «افزایش هزار و 500 نفری» تعداد تأیید صلاحیت شدگان به دست شورای نگهبان خبر داد، اما بالا رفتن این آمار به خودی خود برای طیف های سیاسی حاضر در عرصه رقابت تأثیرگذار نبود؛ چرا که اصلاح طلبان، اعتدالگرایان و شماری از نمایندگان فعلی مجلس که صلاحیت شان از سوی هیأت نظارت احراز نشده بود، نمی دانستند در زمره تأیید صلاحیت شدگان هستند یا باید میدان انتخابات را پیش از فرا رسیدن موعد 7 اسفند ترک کنند.
ایران افزود: وقفه حدوداً 10 ساعته برای ابلاغ نتیجه پایانی بررسی صلاحیت ها از سوی وزارت کشور به فرمانداری ها هم مزید بر علت شد و بازار شایعات را داغ کرد. از نخستین ساعت صبح رسانه های منتسب به جریان های مختلف به نقل از منابع آگاه از تأیید یا رد صلاحیت نامزدهای مشهور خبر می دادند. خبری که در همان لحظه از سوی یک رسانه دیگر تکذیب شده و خلاف آن منتشر شد. از همین رو بود که تا ساعات پایانی شنبه صلاحیت افرادی نظیر مرتضی اشراقی، مصطفی معین، رسول منتجب نیا، محسن مهرعلیزاده، فاطمه هاشمی رفسنجانی، علی مطهری و... میان تأیید و تکذیب سرگردان بود.
به نوشته این روزنامه، هر چند این افزایش آماری تا حدی می تواند در افزایش آمار مشارکت مردم در انتخابات تأثیرگذار باشد، اما سؤال اصلی کمیت و کیفیت تأیید صلاحیت چهره های سرشناس بویژه از اردوگاه اصلاح طلبی است.
روزنامه «اعتماد» هم در گزارش خبری- تحلیلی خود با اشاره به اینکه با وجود اعلام تایید صلاحیت نزدیک به 1500 تن از نامزدان رد صلاحیت شده، تایید یا رد برخی چهره های سرشناس هنوز اعلام نشده است، نوشت: بامداد روز شنبه، فهرستی از اسامی تایید صلاحیت شده ها از سوی شورای نگهبان روانه وزارت کشور شد. لیستی که گویای افزایش تعداد شرکت کنندگان در انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی بود، در آمارهای منتشر شده چیزی حدود 1500 نفر را دیگر بار به گردونه انتخابات کشور بازگردانده است.
اعتماد افزود: اعلام این اسامی که هنوز به صورت رسمی عنوان نشده، البته بدون حواشی هم نبود. درست چند ساعت قبل از ارایه این لیست به نهاد نظارتی انتخابات، سخنگوی شورای نگهبان از بازگشت 25 درصد از رد صلاحیت شده ها به رقابت های انتخاباتی خبر داده بود، تا امیدها را همچنان برای بازگشت چهره های مطرح سیاسی باقی بگذارد. اما ساعت چهار صبح لیستی به وزارت کشور رسید که نام چندین نفر را جا انداخته بود تا در میان این انتظارات خبرهای موثقی هم به دست کاندیداها نرسد.
به نوشته این روزنامه، آنچه پایان بررسی ها را با ابهام مواجه ساخت، تعدادی از چهره های سرشناسی بودند که نام شان نه در «لیست تایید شده ها» و نه در «لیست رد شده ها» به چشم نمی خورد.
«حذف و اضافه شورای نگهبان» نیز عنوان مطلب «قانون» بود. به نوشته این روزنامه، ساعت 4صبح شنبه!لیستی از شورای نگهبان به وزارت کشور ارسال شد . لیستی که د ر آن اسامی جد ید ی به چشم می خورد . البته گذشته از افراد ی که تایید شد ند برخی افراد که توسط شورای نظارت تایید شد ه بود ند د ر این د وره رد شد ند !
فهرست اولیه بررسی صلاحیت د اوطلبان انتخابات مجلس حاکی از این است که د ر این بررسی ها 51 د رصد د اوطلبان صلاحیت شان تأیید شد ه است. برخی گزارش ها حاکی از این است که پیشتر 4هزار و 720 تن از د اوطلبان نمایند گی د همین د وره مجلس شورای اسلامی تایید صلاحیت شد ه بود ند که از این تعد اد پس از ارائه شکایات حد ود 20 د رصد به این میزان اضافه شد ه که پیش بینی می شود حد ود 6هزار د اوطلب تا این مرحله برای نامزد ی د ر د همین د وره انتخابات مجلس شورای اسلامی د اشته باشیم. با این حساب برای هر صند لی 21 نفر کاند ید ا وجود د ارد .
د اوطلبانی که د ر مراحل قبلی صلاحیت شان تأیید شد ه و برای نخستین بار از سوی شورای نگهبان صلاحیت شان رد شد ه، می توانند از 17 تا 19 بهمن ماه متن شکایت شان را به صورت کتبی به شورای نگهبان ارائه کنند .
روزنامه «شرق» هم در مطلبی با عنوان «احرازشدگان» نوشت: روز جمعه، خبرهایی در شبکه های اجتماعی دست به دست می شد که حاوی نام تأیید صلاحیت شدگان در شهرهای مختلف بود؛ در این خبر که از سوی برخی خبرگزاری ها هم به عنوان «شنیده» بازنشر شد، نام هایی مانند «محسن مهرعلیزاده»، «محسن رهامی»، «کمال الدین پیرمؤذن»، «رسول منتجب نیا»، «مرتضی اشراقی»، «الیاس حضرتی»، «جواد اطاعت»، «علی مطهری»، «محمدعلی وکیلی» و... برای حوزه انتخابیه تهران به چشم می خورد.
به نوشته این روزنامه، انتشار این اسامی، موجی از امیدواری در بین اصلاح طلبان ایجاد کرد؛ هرچند لیست اسامی پس از ارسال از سوی شورای نگهبان به وزارت کشور، تا عصر دیروز در خیابان فاطمی تهران باقی ماند... و به فرمانداری ها نرفت اما از ظهر دیروز برخی نامزدها کم کم بر خلاف لیست جمعه شب، خبر رد صلاحیت خود را می شنیدند. اگرچه این لیست تا عصر شنبه در وزارت کشور باقی ماند اما گفته شد «علی مطهری» و «محمدعلی وکیلی» از تهران تأیید صلاحیت شدند.
شرق با یادآوری این موضوع که باقی ماندن چندین ساعته لیست های اسامی در وزارت کشور باعث شد تا در شبکه های اجتماعی شایعه ای با این مضمون که رییس جمهوری در حال رایزنی با شورای نگهبان برای تأیید صلاحیت بیشتر نامزدهاست؛ شکل بگیرد افزود: اما «حسینعلی امیری»، سخنگوی وزارت کشور در گفت وگو با «باشگاه خبرنگاران» این موضوع را رد کرد.
همچنین روزنامه «ستاره صبح» هم اعلام کرد که تعداد کاندیداها به 6200 نفر رسیده است.
در این میان روزنامه «جوان» در عنوان نخست خود با اشاره به تایید صلاحیت هزار و 500 نامزد دیگر، از پر شدن «سبد همه جناح ها» خبر داد و نوشت: با اعلام رسمی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات، شمار نامزدهای تأیید صلاحیت شده انتخابات مجلس شورای اسلامی از 6 هزار نفر فراتر رفت و آنگونه که وزیر کشور پیش بینی کرده بود، رقابت خوبی در انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی شکل خواهد گرفت. نتیجه عینی این حجم از تأیید صلاحیت ها این است که اکنون سبدهمه جناح های سیاسی پرشده است.

*** اقتصاد ایران در شرایط پساتحریم
روزنامه های امروز در پی بسته شدن قراردادهای اقتصادی میان ایران و کشورهای اروپایی و اعلام آمادگی کشورها و شرکت های بزرگ اقتصادی برای ورود به عرصه همکاری های اقتصادی با ایران پس از اجرایی شدن «برجام» به ارایه گزارش ها و تحلیل هایی در خصوص آینده روابط اقتصادی ایران و به طور کلی چشم انداز اقتصاد ایران پرداختند.
روزنامه شرق در سرمقاله خود با عنوان «دستاورد قراردادها با اروپا» نوشت: تفاهم نامه های تجاری و کاری که بین ایران و شرکت های اروپایی در سفر اخیر رئیس جمهور به فرانسه و ایتالیا به امضا رسید، دستاوردهای استراتژیک مهمی دارد که در اکثر تحلیل های رسانه ای از قلم افتاده است. برخی منتقدان هم، که این قراردادها را نوعی «باج دهی» به غرب خوانده اند، به ارزش راهبردی آن به خوبی واقف نشده اند.
شرق در ادامه به سه نکته مهم کارکرد این قراردادها اشاره کرد و نوشت: اقدام دولت در انعقاد این قراردادها، از نظر حقوقی، متضمن تداوم امتیازات برجام حتی در صورت فسخ احتمالی آن خواهد بود. به واقع، ماده 14 قطع نامه 2231 شورای امنیت - به زبان ساده - مقرر می دارد قراردادهایی که در زمان لغو تحریم ها منعقد شده باشد، تا حدود زیادی از بازگشت تحریم ها (snap back) مصون خواهند ماند؛ به عبارت دیگر، بازگشت تحریم ها نسبت به این قراردادها اثر «عطف به ماسبق» نخواهد داشت.
روزنامه «دنیای اقتصاد» اما از دریچه ای دیگر به چالش های موجود در اقتصاد ایران نگریست.
این روزنامه در مطلبی با عنوان «چهار قفل اقتصاد ایران» با اشاره به اینکه با لغو تحریم ها برخی مسایل تحمیل شده از این مسیر در حال از بین رفتن است، به چالش های ساختاری به ارث مانده در اقتصاد ایران، نوشت: اگرچه لغو تحریم ها در هفته های اخیر، باعث شده که اخبار مثبت از توافق های مهم اقتصادی به گوش برسد، اما باید توجه کرد که در حال حاضر مهم ترین چالش های اقتصادی ایران به قوت خود باقی مانده است. در حال حاضر «تنگنای مالی و کاهش درآمدها»، «بالا ماندن نرخ سود بانکی»، «نظام سهمیه بندی تخصیص منابع» و «سرگردانی نقدینگی» به عنوان مهم ترین چالش ها در بازار پولی و مالی کشور معرفی می شوند.
دنیای اقتصاد در ادامه با اشاره به بخش هایی از سخنان «پرویز عقیلی» کارشناس بانکداری در گفت و گو با این روزنامه افزود: پرویز عقیلی راهکار عبور از این چالش ها را ایجاد بازار بدهی می داند. به اعتقاد او، راه حل منطقی برای کاهش نرخ بهره، در گرو ایجاد یک بازار بدهی متشکل است. این بانکدار برجسته معتقد است: اگر این بازار را در ابعاد کلان راه اندازی کنیم و هر شرکتی که به تامین مالی نیاز دارد، از این طریق نیاز خود را برآورده کند، خودبه خود زمینه لازم فراهم می شود تا در بازار استقراضی که رقابتی هم هست، نرخ سود کاهش پیدا کند. به اعتقاد او، با انتشار اوراق بدهی می توان مطالبات دولت را نیز در یک بازه زمانی مشخص تسویه کرد و بخشی از تنگنای مالی دولت را حل کرد.
روزنامه «جهان صنعت» نیز به رفع تحریم های ایران از سوی کانادا و پیوستن این کشور به جمع شرکای اقتصادی ایران اشاره کرد و نوشت: با توجه به لغو تحریم ها، کشورهای زیادی در پی ایجاد روابط اقتصادی جدید با ایران یا توسعه روابط تجاری گذشته خود هستند . در این میان کانادا نیز که تا پیش از این روابط حسنه ای با ایران نداشت، تحریم های خود علیه ایران را روز جمعه لغو کرده است و به نظر می رسد روابط میان ایران و کانادا رنگ و بوی جدیدی خواهد گرفت .
در این میان روزنامه «کیهان» در مطلبی با عنوان «دانستن حق مردم است اما بعد از انتخابات!» در خصوص برجام و رفع تحریم نوشت: در حالی که دولت پیش از تصویب برجام وعده های کوتاه مدت فراوانی درباره اجرایی شدن توافق هسته ای و فواید آن به مردم می داد و این وعده ها پس از تصویب برجام دورنمای مبهمی یافته است کارشناسان معتقدند شعار بنیادین مدعیان اصلاحات و اعتدال که دانستن را حق مردم می داند برای اهداف انتخاباتی به فراموشی سپرده شده است.
کیهان در ادامه به برگشت پذیر بودن تحریم ها را آسان خواند و افزود: حتی امروز پاسخ روشنی به اینکه آیا تحریم ها برگشت پذیر هستند یا خیر وجود ندارد چرا که شرکت ها و موسسات اقتصادی بزرگ خارجی هنوز اقدام روشنی برای عقد قرارداد با ایران نکرده اند. شواهد گویای این امر است که طرف غربی با رندی هر چه تمام این احتمال را در توافق گنجانده که هر گاه اراده کرد تحریم ها را بازگرداند.

*** حرف و حدیث ها در خصوص بیمه ازدواج
موضوع تازه بیمه ازدواج، این روزها در رسانه های خبری مورد تحلیل و بررسی و همچنین نقد قرار گرفته است. بیمه ایران پایه گذار این بیمه بوده است که بر اساس آن متقاضیان خود را قبل و پس از ازدواج در امور گوناگون بیمه می کنند.
به نوشته روزنامه «شهروند»، طبق اعلام شرکت بیمه ایران، متقاضیان این بیمه از همین امروز می توانند با مراجعه به یکی از 9 هزار و 500 شعبه بیمه ایران، خود را بیمه کرد ه تا هزینه های قبل و بعد از ازد واج، از جلسه های مشاوره و مهریه و جهیزیه گرفته تا خسارت های ناشی از طلاق و فوت همسر را به حد اقل برسانند .
به نوشته این روزنامه به نقل از مسوولان بیمه ایران، حد اقل مبلغ پرد اختی ماهانه برای بیمه ازد واج 50 هزارتومان است که با این مبلغ، پس از 20 سال به افراد ، 18 میلیون تومان بابت مراسم عقد ، 18 میلیون تومان برای جهیزیه، 12 میلیون تومان برای تولد نخستین فرزند و 2 میلیون و600 هزارتومان برای کنسل شد ن مراسم ازد واج و 10میلیون تومان برای کمک هزینه مهریه د رصورت فوت همسر پرد اخت می شود .
این در حالی است که «محمد رضا رستمی» معاون وزیر ورزش و جوانان، روز گذشته در مراسم رونمایی از بیمه ازدواج، این بیمه را تلاش و اقد امی عملی برای افزایش نرخ ازد واج و کاهش آمار طلاق دانست.
اگرچه مسوولان وزارت ورزش و جوانان از فایده های این بیمه برای جوانان سخنان گفته اند، برخی روزنامه ها به انتقاد از این اقدام پرداختند.
روزنامه «سیاست روز» در مطلبی با عنوان «راه حلی کاغذی برای برطرف کردن مشکل جوانان!» با لحنی انتقاد آمیز نوشت: بالاخره مشکل ازدواج جوانان حل شد!! بعد از راه انداختن سایت همسریابی این بار نوبت بیمه ازدواج بود تا مشکل جوانان را حل کند! البته از رواج سبک زندگی اسلامی و ایرانی هم فعلا خبری در دست نیست. نمی دانیم شاید راه اندازی سایت همسریابی یا همان همسان گزینی و بیمه ازدواج از کار فرهنگی و رواج سبک زندگی ایرانی - اسلامی ساده تر باشد.
این روزنامه افزود: به نظر می رسد تلاش برای رواج ازدواج به سبک ایرانی و اسلامی چیزی است که مغفول مانده و شاید درمان همه آمارها ناهنجاری های جوانان در این موضوع باشد.

*** خرید و فروش علنی مواد مخدر!
در میان مطالب منتشر شده در روزنامه های امروز گزارشی تاثربرانگیز از وضعیت نابسامان برخی محله ها و نبود کنترل های لازم برای رویارویی با خرید و فروش علنی مواد مخدر در روزنامه «خراسان» به چشم می خورد.
گزارشگر خراسان در مشاهده عینی خود از این معضل می نویسد: کمی پرس و جو می کنم همسایه ها آمار خانه ای با در آبی را به من می دهند که نیمه باز است و هرکس مواد می خواهد وارد می شود و خریدش ! را انجام می دهد و خارج می شود. خیلی آسان تر از آن چیزی است که تصورش را می کردم. کمی دور از محل یکی از همسایه ها می گوید اینجا پنجره هایی وجود دارد مانند گیشه بلیت اما فرقش این است که پول می دهی و به جای بلیت مواد تحویل می گیری . سر چهارراه ... که رسیدم دیدم یک موتور سوار پیله یک مرد مسن کرده بود که در پیاده رو راه می رفت . ظاهر پیرمرد نشان می داد که مصرف کننده مواداست .بله موتور سوار پیک مواد و در حال جذب کردن مشتری بود . چند لحظه بعد موتور سوارموفق شد و فرد معتاد را که در طلب مواد مخدر به خیابان آمده بود سوار کرد و با خود برد.
در ادامه می خوانیم: تعقیبش می کنم، جلوی یک خانه پیاده اش می کند و منتظر می ماند تا مواد را تحویل بگیرد .حرکت می کنم چند متر جلوتر بازهم پیک موادی دیگر اما این بار مشتری خودش را سوار کرده و در حال هماهنگ کردن جنس است. دنبالشان می روم.از رفتار پیک مواد و حرکت های سرو دستش معلوم است که سر مبلغ با خریدار کنار نمی آید اما جوان معتاد که ترک موتور نشسته تحمل جرو بحث کردن را ندارد و باید سریع به مواد برسد تا از خماری خارج شود. پول را از جیبش در می آورد و به او می دهد. سرعتم را کم می کنم . موتور سوار کمی دور تر از من آخر کوچه ... برای 10 ثانیه توقف می کند پول را می دهد به فروشنده که در انتظار آنها بود . جنس را می گیرد و به سرعت حرکت می کند و از محل دور می شود . در حالی از چرخ زدن در خیابان های ... منصرف می شوم که خودروام تابلو شده و برخی از آقایان مواد فروش خیره خیره نگاهم می کنند؛ انگار غریبه ای وارد قلمرو آنها شده است !
*گروه پژوهش و تحلیل خبری
پژوهشم**9282** 9283**1459

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
حاشیه های مجلس(تایید صلاحیت سه وزیر )