سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



چه مقدار زمان می برد تا اپل خطوط ساخت هدست های واقعیت مجازی خود را ایجاد کند؟


Untitled

این روزها بازار هدست های واقعیت مجازی بسیار داغ شده و در همین نمایشگاه CES امسال هم در لاس وگاس، شاهد این بودیم که شرکت های تکنولوژی چگونه، محصولات تازه خود را در این بازار نوظهور و جذاب معرفی می کردند. این نشان می دهد که دستگاه های واقعیت مجازی در حال گسترش هستند و این بازار، با کمک و پشتیبانی در حال رشد سازندگان سخت افزار و توسعه دهندگان سخت افزار گسترش می یابد.

اما در این بازار جذاب و بکر که حالا مایکروسافت با هولولنزش، جایگاه ویژه ای را برای خود در نظر گرفته، جای اپل به عنوان با ارزش ترین شرکت تکنولوژی جهان کجاست؟ باید بگوییم که ممکن است که اپل، تا به امروز شرکتی آیفون محور بوده باشد، اما دیر یا زود، آن ها با رصد بازار، پا را فراتر از بازار گوشی های هوشمند خواهند گذاشت و به پلت فرم جدیدی وارد خواهند شد که این همان بازار هدست های واقعیت مجازیست.

با ترنجی در ادامه مطلب همراه باشید.

برای این که پتانسیل کسب و کار هدست های VR را بیشتر درک کنیم، بهتر است که گریزی به سخنان فرانک آزور، بنیان گذار و مدیرعامل شرکت Alienware که در یک بیانیه مشترک با پالمر لاکی، بنیان گذار Oculus ارائه شده است، بزنیم که آن ها از این هدست ها به عنوان آینده دوم بازی های پی سی یاد می کنند. شرکت Alienware، که در سال 1996، به عنوان ایجاد رایانه های شخصی در داشتن بهترین تجربه بازی تاسیس شد، در حال حاضر و پس از نزدیک به 20 سال از زمان تاسیس خود، از آرزوی خود برای انگیزه مردم در ترغیب برای خرید رایانه های شخصی در بازی های هدست های واقعیت مجازی، صحبت می کند و می گوید که ما در هر فاکتور از محصولی که می سازیم، به هدست های واقعیت مجازی فکر می کنیم.

Microsoft+HoloLens+-+Project+X-Ray

در این زمینه باید گفت که شرکت اپل، در اواسط دهه 90، بازار پرسود حاصل از انقلاب بازی ها را به طور کامل از دست داد و با وجود آن، این شرکت پس از آن، به لطف خلق انقلاب در زمینه تلفن های هوشمند با آیفون، باز هم توانست به سرمایه هنگفتی دست یابد و باز هم به یک برند بسیار باارزش در این زمینه مبدل شود که شاید سهم iOS بازی های جذاب برروی آن برای آیفون و سپس آیپد در این زمینه بسیار تاثیر گذار بوده است. اما با این وجود، در زمینه بازی های حرفه ای برروی پی سی و کنسول های بازی، اپل به مدت دو دهه، این بازار داغ را از دست داد و این از دست دادن تا حدی بود که امروزه، وجود بازی های فوق العاده برروی مک، بیشتر شبیه به یک شوخی می ماند، که این مسئله دقیقا سقوط اپل برای دو دهه در این زمینه را نشان می دهد.

آیا این عقب افتادن این بار در بازار واقعیت های مجازی هم تکرار خواهد شد؟ این که اپل چه مدت می تواند دست از این بازار بکشد و به بکر بودن و سود آن فکر نکند؟ پاسخ این سوال این است که اپل به این بازار فکر می کند. زیرا کوپترینو به تازگی، چند مهندس و کارشناس در این زمینه را استخدام و به کار گمارده است که این نشان می دهد، آن ها اکنون بسیار جاه طلب تر از سالیان پیش هستند و حالا پس از ریسک کار برای ورود به خودروهای الکترونیکی، آن ها به بازار هدست های واقعیت مجازی هم فکر می کنند.

پلت فرم هدست های واقعیت مجازی، به کاربران این امکان را می دهد که آن ها در همین فضای مجازی بتوانند واقعیت های جذابی را تجربه کنند. مثلا در فضای داخل خانه به ورزش اسکی بپردازند و یا یک ماکت را در دنیای مجازی در داخل اتاق ببینند. این ها و مقادیر زیاد دیگری از خلاقیت های باورنکردنی، همه و همه به لطف این هدست های واقعیت مجازی میسر خواهد بود و البته باید این را هم گفت که این نوآوری، فعلا در ابتدای راه است و به زمان زیادی برای توسعه و اصلاح نیاز دارد.

screen shot 2015-07-15 at 3.44.58 pm

از نمونه های اولیه این پلت فرم، می توان به عینک گوگل اشاره کرد که به عنوان یکی از اولین گام ها، محصولی در خور توجه بود، که با توجه به سرمایه گذاری کلان گوگل برروی آن می تواند در آینده به محصولی کامل تر و موفق تر در این زمینه مبدل گردد. در کنار گوگل، مایکروسافت نیز تلاش جالبی در این زمینه داشته، و با معرفی هولولنز، یکی از محکم ترین و در عین حال، موفق ترین گام ها را در راستای ارتقای این فن آوری برداشته است. در کنار این دو شرکت، و در بازار داغ این فن آوری نوظهور، شرکت هایی چون سونی و اچ تی سی و شرکت Oculus که متعلق به فیسبوک است نیز در این زمینه فعالیت های جالبی داشته اند. اما جای اپل در این زمینه کجاست؟

بسیاری اعتقاد دارند که هدست های VR و AR، فرم نهایی محاسبات شخصی هستند و آن ها، این پتانسیل را دارند که نیاز ما به تمامی صفحات نمایش را در زندگی مان از بین ببرند. زیرا در آینده تکنولوژی، یک کامپیوتر پوشیدنی کامل، یک محصول تمام عیار است که می تواند تمامی نیازهای فن آوری ما را به راحتی پاسخ دهد.

مثل هیشه در مورد این تکنولوژی و نحوه پرداخت به آن به سبک اپل، اطلاعات کمی در این زمینه و در آزمایشگاه های توسعه و تحقیق اپل وجود دارد. اما همانطور که در بالا اشاره کردیم، یک سری اخبار جمع آوری شده به تازگی نشان می دهد که کوپرتینو با استخدام عده ای اهل فن در این زمینه، در حال حداقل تجربه کار در این پلت فرم است.

یکی از بزرگ ترین مشخصه های اپل در این زمینه که ما آن را در مایکروسافت و گوگل نمی بینیم، این است که، اپل تا زمانی که محصولی برای عرضه در بازار آماده معرفی نشود، هزگر از کار برروی آن و توسعه آن محصول صحبت نمی کند و تنها زمانی از آن محصول در کنفرانسش صحبت می کند که آن محصول به زودی آماده فروش عمومی شده باشد. در واقع، آن ها با یکپارچه سازی تمامی عناصر متنوع طراحی محصول، برای رسیدن به یک محصول کامل استفاده می کنند و با بررسی های نهایی مبنی بر تایید رضایت بخش بودن محصول، برای ورود به بازار و سنجش میزان کاربردی بودن آن و تعریف نیاز برای کاربران، آن محصول را به صورت کامل آماده فروش و پس از آن معرفی می کنند که این یعنی، صحنه کنفرانس برای معرفی یک محصول تازه در اپل، در واقع همان ویترین نهایی فروشگاه هاست که آن محصول در آن برای عرضه عموم قرار می گیرد. به همین دلیل و به خاطر چنین سیاستی، در حال حاضر، حتی اگر فرض را بر این بگذاریم که اپل، از مدت قبل برروی این پلت فرم کار می کرده، هیچ افشاگری از محصول تازه خود تا زمانی که به بلوغ کامل برای معرفی و عرضه برسد، نخواهد کرد. هرچند که در سال 2015، و به دلیل رصد کردن حرکات این شرکت، اخبار مخفیانه زیادی از محصولات نیمه تمام این شرکت به بیرون درز کرد که یکی از آن ها، کار برروی خودروی الکترونیکی این شرکت بود. سالی که شاید بتوان عنوان سال بتا را برای اپل قرار داد.

screen shot 2015-11-25 at 09.22.55

اپل در ماه می سال 2015، شرکت آلمانی AR را با نام Metaio خریداری کرد. این شرکت یک شرکت متخصص در زمینه برنامه های AR است که از طریق اپلیکیشن خود برروی تلفن همراه، به کاربران این امکان را می دهد که از این فن آوری در تلفن خود استفاده کنند. به عنوان مثال،  این شرکت اخیرا یک برنامه در این زمینه ساخته که به کاربران این اجازه را می دهد که آن ها، مبلمان مورد نظر خود را برای خرید، در منزل خود تجسم کنند.

اپل همچنین، شرکت سوییسی FaceShift که متخصص در ثبت حرکات چهره اشخاص و ساخت نرم افزارهای مربوط به آن است را نیز برای خود به چنگ آورد.  این شرکت سوییسی و نرم افزارش که حالا به تصاحب اپل درآمده اند، با استفاده از فن آوری دوربین، به تجزیه و تحلیل از چهره واقعی یک فرد می پردازد. آن ها همچنین، آواتارهای مجازی متحرک نیز می سازند که در این زمینه، تیم جلوه های ویژه سری آخر فیلم سینمایی “جنگ ستارگان: نیروی بیدار”، با استفاده از تکنولوژی FaceShift، ماسک های بیگانه با نگاهی واقع بینانه تر را طراحی کردند.

thompson

باید گفت که ورود اپل برای کار برروی این پلتفرم از این هم جدی تر است، زیرا علاوه بر موارد گفته شده در پاراگراف بالا، کوپرتینو همچنین، نیک تامسون، مهندس پروژه هولولنز شرکت مایکروسافت را نیز، به استخدام خود درآورده است. این خبر با توجه به صفحه شخصی لینکدین تامسون که مهندس صوتی پروژه هولولنز مایکروسافت بود منتشر شده است. اپل او را در سال 2015 استخدام کرد و جین مانستر، تحلیلگر Piper Jaffray، متوجه این موضوع شد که اپل، تامسون را در ماه اگوست سال گذشته میلادی، به استخدام خود درآورده است. تامسون بیش از دو سال بود که در پروژه هولولنز مایکروسافت کار می کرد و اکنون به نظر می رسد که این فرد می تواند یک نامزد خوب برای کمک به تلاش های اپل در زمینه هدست های AR باشد.

البته ذکر این نکته ضروریست که شاید اپل، حتی در زمانی عقب تر از سال 2015، به فکر ورود به دنیای واقعیت مجازی بوده است، زیرا به جز موارد بالا که در سال 2015 اتفاق افتادند، اپل پیش از این هم در حدود دو سال پیش، با خرید یک شرکت که در زمینه ساخت دوربین های کینکت به مایکروسافت کمک می کرد، یک گام مهم در این زمینه برداشته بوده است. زیرا که به لطف این شرکت که حالا به تصاحب اپل در آمده، مایکروسافت برای اولین بار در ایکس باکس، موفق به استفاده از فن آوری این شرکت در دوربین های کینکت در شناسایی حرکات اشخاص شد. حال باید به این نکته اشاره کرد که استفاده از این تکنولوژی در تشخیص حرکت، می تواند برای یک دستگاه AR از آن جا که در این دستگاه هاف خبری از کنترل دستی معمولی نیست، بسیار مهم باشد. مساله ای که در هولولنز مایکروسافت هم وجود دارد و این دستگاه می تواند از طریق رابط کاربری خود، حرکات را تشخیص دهد.

screen shot 2015-08-31 at 11.23.18 am

در کنار این ها، اپل دارای پتنت هایی هم در زمینه هدست های VR/AR نیز هست. باید گفت که درست است که همواره، ثبت اختراعات جدیدتر، به معنی خلق محصولات جدیدتر نیستند. اما اگر از بعد دیگری به ماجرا نگاه کنیم، این نشان می دهد که اپل در چه زمینه ای فکر می کند و در کدام مسیر در حال تلاش است. به طور مثال، یکی از پتنت هایی که در فوریه سال 2015 از اپل در این زمینه ثبت شده است، یک هدست VR/AR را نشان می دهد که به یک آیفون متصل است. توضیحاتی پیرامون ابزارهایی که اکنون، محصولاتی مشابه آن ها را در برندهایی همچون مایکروسافت، گوگل، سامسونگ و فیسبوک در سال های اخیر می بینیم.

 باید گفت که محتمل ترین سناریو که در حال حاضر برای ورود و رقابت اپل در بازار هدست های واقعیت مجازی وجود دارد این است که، شاید اپل در این بازار نیازی به ابدا و یا اختراع و یا خلق مجدد نداشته باشد، بلکه، آن ها می توانند با بررسی تمامی جوانب و کامل کردن ضعف های سایر محصولات، در زمانی شاید نه چندان کوتاه، محصولی به سبک خود را در این زمینه طراحی و به بازار عرضه نمایند، محصولی که شاید به سبک اپلی در آن زمان، به بلوغ کامل رسیده باشد.

  BI  theverge

لینک کوتاه

Closeبرای امتیاز دهی به این مطلب، لطفا وارد شوید: برای ورود کلیک کنید


ویدیو مرتبط :
ساخت هدست واقعیت مجازی با پرینتر سه بعدی