سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



ادامه جریان دنباله‌دار رشته‌های غیرمجاز دانشگاه آزاد و دانشجویانی که نگران مدرک فارغ‌التحصیلی هستند


به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، دانشجویان کشور نیز همگام با سایر ملت عزادار ایران هفته گذشته در عزاداری اربعین شهادت سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله‌الحسین علیه‌السلام و اصحاب باوفای ایشان حضور یافتند.

هیات دانشجویی در روز اربعین شهادت سیدالشهدا(ع) در حضور آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در حسینیه امام خمینی(ره) حاضر شده و به عزاداری پرداختند.

* دانشگاه آزاد و حاشیه‌های دوباره پیرامون رشته‌های غیرمجاز

دانشگاه آزاد سال گذشته در مقاطع تحصیلات تکمیلی اقدام به پذیرش دانشجو در رشته‌های غیرمجاز کرد که پس از کش و قوس‌های فراوان، جریان به شورایعالی انقلاب فرهنگی کشیده شد و این شورا مقرر کرد که شورای گسترش آموزش عالی رشته‌های دانشگاه آزاد را در مهلت مقرر بررسی کرده و در صورت واجد شرایط بودن مجوز آن را صادر کند.

* اطلاعیه دانشگاه آزاد مبنی بر قانونی بودن رشته‌های غیرمجاز این دانشگاه

در حالیکه هنوز بررسی تمام رشته‌های دانشگاه آزاد در شورای گسترش آموزش عالی به پایان نرسیده است، دانشگاه آزاد هفته گذشته اطلاعیه‌ای مبنی بر قانونی بودن رشته‌های این دانشگاه صادر کرد.

بر اساس این اطلاعیه، مجتبی علوی فاضل رئیس مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد پیرامون تصویب رشته‌های تحصیلی دانشگاه آزاد گفت: قانون مصوب مجلس شورای اسلامی در زمینه تصویب رشته‌های تحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی که لازم الاجرا بودن آن در آذرماه سال 93 مجدداً توسط معاونت قوانین مجلس شورای اسلامی ابلاغ شد، تصویب قانونی رشته‌های دانشگاه آزاد اسلامی را برعهده کمیته سه نفره‌ای قرار داده است.

وی افزود: این کمیته بر اساس آیین نامه اجرایی قانون مذکور که به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده، متشکل از نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان رئیس کمیته، نماینده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و نماینده دانشگاه آزاد اسلامی است.

علوی فاضل با اشاره به مراحل تصویب رشته‌های دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: بر اساس قانون مذکور و آیین نامه اجرایی آن، تقاضای تصویب رشته‌های دانشگاه آزاد اسلامی ابتدا به دفتر گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ارسال می‌شود و در صورت عدم پاسخ یا اعلام نقص در پرونده‌های ارسالی، موضوع تصویب رشته های دانشگاه آزاد اسلامی توسط کمیته سه نفره ای با ترکیب فوق الذکر بررسی و نتایج این کمیته توسط رئیس کمیته که نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی است، به رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و وزیر علوم ابلاغ می‌شود.

مجتبی علوی فاضل نماینده دانشگاه آزاد اسلامی در کمیته سه نفره تصویب رشته های این دانشگاه با اشاره به برنامه دانشگاه آزاد اسلامی بر اساس اسناد بالادستی نظام و منویات مقام معظم رهبری، در خصوص برنامه توسعه تحصیلات تکمیلی دانشگاه از سال 92 گفت: بر اساس قانون، دانشگاه آزاد اسلامی از سال‌های قبل درخواست تصویب هزاران رشته به ویژه در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری را به وزارت علوم ارسال کرد و حق قانونی و انتظار بجای این دانشگاه است که در مورد علت عدم رسیدگی و عدم توجه به درخواست های این دانشگاه توسط وزارت علوم پیگیری کند.

وی افزود: با آغاز فعالیت مدیریت جدید دانشگاه و بر اساس قانون، مطالبه اقدام بی طرفانه و قانونی تصویب رشته های دانشگاه آزاد اسلامی با وزارت علوم مطرح شد و وزیر و سرپرست سابق وزارت علوم، در چندین جلسه، قول تسریع در انجام وظایف دفتر گسترش و تصویب رشته های دانشگاه آزاد اسلامی را دادند و کمیته مشترکی از مسئولان آموزشی وزارت علوم و دانشگاه آزاد اسلامی برای تسریع در این کار تشکیل شد که ضمن تصویب تعداد پذیرش در مقاطع دکتری و کارشناسی ارشد در سال 93 مقرر شد تا پایان شهریورماه 93 تصویب رشته ها انجام شود که متاسفانه این کار انجام نشد.

رئیس مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی عدم انجام وظایف قانونی توسط متولی امر و رسانه ای شدن موضوع رشته های دانشگاه آزاد اسلامی را عامل ورود کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس و دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی به موضوع دانست و گفت: با تشکیل چندین جلسه، مقرر شد کمیته 5 نفره مشترکی تا پایان اردیبهشت ماه 94 تصویب رشته ها را به پایان برساند و بر اساس ابلاغ ریاست شورای عالی انقلاب فرهنگی، علاوه بر دانشگاه آزاد سلامی، وضعیت دانشگاه پیام نور، علمی کاربردی و موسسات غیرانتفاعی نیز بررسی و گزارش شود.

وی افزود: این بار هم دانشگاه آزاد اسلامی ظرف مدت یک ماه تمامی مشخصات اساتید تک تک رشته های کارشناسی ارشد و دکتری را در بیش از 70هزار رکورد و بالغ بر 5 هزار صفحه به دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی و وزارتخانه های علوم و بهداشت و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها ارسال کرد. دانشگاه آزاد اسلامی همواره پاسخگوی متولیان امر بوده ولی متاسفانه تاکنون هیچ نتیجه‌ای از ارزیابی سایر دانشگاه‌ها ارائه نشده است.

علوی فاضل اظهار داشت: با پایان مهلت مقرر و عدم اتمام کار، موضوع مجدداً در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح و مقرر شد چنانچه نقصی در پرونده رشته های دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد، تا شهریور 95 برطرف شود.

وی به تأکید نمایندگان مجلس شورای اسلامی بر توسعه تحصیلات تکمیلی اشاره کرد و افزود: اجرای قانون تصویب رشته های دانشگاه آزاد اسلامی، به عنوان راهکار قانونی لازم الاجرا، بارها توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی مورد تأکید و پیگیری قرار گرفت و 242 نماینده مجلس طی نامه ای به رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، اجرای این قانون را خواستار شدند.

وی افزود: این کمیته با دعوت از اعضا تشکیل شد و به درخواست تصویب رشته های واحدهای دانشگاهی که در وزارت علوم معطل مانده بودند و تعدادی که در پرونده هایشان نقایصی وجود داشت، رسیدگی کرد و با در نظر گرفتن استانداردهای آموزشی، رشته های دانشگاه آزاد اسلامی را با اکثریت آرا تصویب کرد.

وی در رابطه با تشکیل جلسات کمیته سه نفره بر اساس قانون مصوب مجلس گفت: 6 دعوتنامه برای وزیر علوم ارسال شد که در پاسخ به ششمین دعوتنامه، جلسه ای با حضور وزیر علوم، معاون آموزشی و مدیرکل حوزه وزارتی وزارت علوم با رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و معاونان آموزشی و سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی تشکیل شد و تا پایان آبان ماه فرصت مجددی برای رسیدگی به تصویب رشته‌های دانشگاه آزاد اسلامی در نظر گرفته شد.

وی افزود: در بیش از دو ماه، تنها یک جلسه کمیته پنج نفره در وزارت علوم تشکیل شد و حتی مصوبات قبلی رشته ها هم ابلاغ نشد و تا پایان آبان ماه هیچ نتیجه جدیدی بدست نیامد لذا با توجه به اعلام زمان بندی ثبت نام داوطلبان آزمون های کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه آزاد اسلامی از 16 آذر و لزوم انتشار دفترچه های آزمون، رئیس کمیته سه نفره که طبق قانون نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی است، مصوبه رشته های دانشگاه آزاد اسلامی را به رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و وزیر علوم ابلاغ کرد و مطابق این ابلاغ قانونی و رسمی، کلیه رشته هایی که مصوبه قانونی آنها ابلاغ شده، به عنوان رشته های مصوب در دفترچه های آزمون درج شده است.

علوی فاضل با اشاره به تاریخچه تصویب رشته‌های دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در حال حاضر براساس آمار موجود در دانشگاه آزاد اسلامی، حدود 4هزار رشته محل از سالهای گذشته دارای مصوبه کمیته سه نفره قانون تصویب رشته ها هستند و بیش از 17هزار رشته محل مصوبه از شورای گسترش وزارتخانه‌های علوم و بهداشت دارند و با ابلاغ این مصوبه جدید، حدود 28هزار رشته محل مصوب در دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد.

وی از همه مسئولان خواست پایبند قانون بوده و با قوانین برخورد گزینشی نکنند و اگر قانونی برخلاف میل و نظر شخصی آنهاست، باز هم به آن احترام بگذارند.

رئیس مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی، با اشاره به دستور رئیس دانشگاه اظهار داشت: علاوه بر پیگیری رسیدگی به پرونده رشته‌ها برای تصویب از طریق مجاری قانونی، ممیزی کیفیت رشته های دانشگاه آزاد اسلامی طی دو ماه با بیش از 3هزار نفرساعت کار کارشناسی توسط سازمان مرکزی دانشگاه انجام شده است و ملاک پذیرش دانشجو داشتن مصوبه و نتیجه ممیزی رشته است.

وی افزود: بر این اساس امسال ممکن است ادامه پذیرش برخی رشته محل ها منوط به تأیید نهایی ممیزی آنها شود و واحدهای دانشگاهی فرصت دارند تا اول شهریورماه سال 95 نسبت به ارتقای استاندارد مورد نظر سازمان مرکزی اقدام کنند تا در پذیرش سال 95 قرار گیرند.

علوی فاضل آمادگی کمیته ممیزی و ارزیابی رشته های دانشگاه آزاد اسلامی را برای انتقال تجارب و همکاری با وزارت علوم برای اجرای دستور ریاست جمهور و رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی در زمینه ممیزی و ارزیابی رشته‌های سایر دانشگاه‌ها، موسسات و مراکز آموزش عالی اعلام کرد.

علوی فاضل اظهار امیدواری کرد با تحقق کامل بومی گزینی و گسترش عدالت آموزشی در کشور، هیچ طالب علمی برای ادامه تحصیل از کشور خارج نشده و توفیق یابیم بنا به فرمایش مقام معظم رهبری، یکی از زمینه های نفوذ دشمنان در کشور را کنترل کنیم.

* دانشگاه آزاد برخلاف مصوبات رشته‌های غیرمجاز دایر و دانشجو پذیرش کرده است

در همین رابطه سید حسین حسینی مدیرکل سابق دفتر گسترش آموزش عالی در رابطه با اشاره به اظهارنظر معاون دانشگاه ‌آزاد مبنی بر مسکوت ماندن بررسی رشته‌های این دانشگاه در دفتر گسترش وزارت علوم گفت: شورای گسترش آموزش عالی تا زمانی که من به عنوان مسئول این شورا بودم و اطلاع دارم هفته‌ای یک جلسه برای بررسی رشته‌های دانشگاه آزاد برگزار کرد.

وی افزود: البته اگر انتظار دارند که تمام جلسات و زمان شورای گسترش به دانشگاه آزاد اختصاص داشته باشد این گونه نیست زیرا این شورا برنامه‌های دیگری را هم در دستور کار دارد.

حسینی گفت: شورای گسترش براساس نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی عمل کرده و به صورت مستمر به بررسی رشته‌های دانشگاه آزاد پرداخته است ولی دانشگاه آزاد برخلاف مصوبه رشته‌های غیرمجاز را راه‌اندازی کرده و در این رشته‌ها پذیرش دانشجو را ادامه داده است.

* رشته‌های مقاطع تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد بدون تائید وزارت علوم قانونی نیست

محمدمهدی زاهدی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی نیز در رابطه با رشته‌های غیرقانونی دانشگاه آزاد که به تایید وزارت علوم نرسیده است، گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی مدت بررسی رشته‌های دانشگاه آزاد را تمدید کرده است ولی باید در این مدت تمام رشته‌ها تک به تک به تایید شورای گسترش آموزش عالی برسد.

وی افزود: به استناد مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، هیچ یک از زیرنظام‌های آموزشی نمی‌توانند خارج از تایید شورای گسترش آموزش عالی پذیرش دانشجو داشته باشند.

زاهدی گفت: در رشته‌های مقاطع تحصیلی تحصیلات تکمیلی اگر حتی یک رشته به تایید شورای گسترش نرسد دانشگاه نمی‌تواند در آن رشته دانشجو پذیرش کند.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در رابطه با اظهارنظر علوی فاضل معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد مبنی بر مسکوت ماندن بررسی رشته‌های دانشگاه آزاد در وزارت علوم، اظهار داشت: از معاونت آموزشی وزارت علوم می‌خواهیم جلسات مرتبی برای تعیین تکلیف رشته‌های دانشگاه آزاد داشته باشد و به دلیل اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی بر بررسی این موضوع تاکید دارد وزارت علوم موظف به انجام این کار است و باید در مدت معین بررسی رشته‌های بدون مجوز دانشگاه آزاد را انجام دهد.

* واکنش شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب همه رشته‌های دانشگاه ‌آزاد/ استناد دانشگاه آزاد به قانونی که فقط برای بخشی جزئی بوده بدون وجاهت قانونی است

پس از اعلام دانشگاه آزاد مبنی بر تصویب همه رشته‌های بدون مجوز این دانشگاه، معاون نظارت و راهبری مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید کرد، توسعه دانشگاه آزاد منوط به تأیید وزارتین علوم و بهداشت است و این شورا از سال 74 نماینده‌ای برای کمیته رشته‌های دانشگاه آزاد معرفی نکرده است.

بابک نگاهداری معاون نظارت و راهبری مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: از سال 1374 تاکنون شورای عالی انقلاب فرهنگی نماینده‌ای را به منظور عضویت و فعالیت در کمیته مزبور انتخاب نکرده و این امر به دلیل تغییر رویکرد کلان شورای عالی انقلاب فرهنگی در نحوه ورود به تعیین رشته‌های دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی بوده است.

وی افزود: بر اساس بند 17 مصوبه "بازنگری مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص آموزش عالی" مصوب سال 1377، خط مشی های اساسی آموزش عالی توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده و طبق بند 20 همان مصوبه تمام موضوعات مربوط به آموزش‌ دانشگاهی علی الاطلاق توسط شورای عالی برنامه ریزی وزارتین علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مورد تصمیم گیری قرار می‌گیرد.

معاون نظارت و راهبری مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: علاوه بر این مطابق ماده 3 مصوبه "راهکارهای ارتقاء عملکرد دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه علم و فناوری" مصوب جلسه 605 شورای عالی انقلاب فرهنگی در تاریخ 8/3/1386، توسعه کمی دانشگاه آزاد اسلامی از جمله توسعه و تصویب رشته های تحصیلی جدید منوط به تأیید و تصویب وزارتین علوم و بهداشت است.

نگاهداری گفت: پیرو همین رویکرد کلان نگر شورای عالی انقلاب فرهنگی، این شورا ماده واحده "نحوه تعیین و اعمال ظرفیت پذیرش دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی" را در تاریخ 30 دی ماه 93 تصویب کرده که دانشگاه آزاد اسلامی مکلف به اجرای این مصوبه است.

وی افزود: نهایتاً طبق تبصره یک ماده 12 " اصلاح اساسنامه دانشگاه آزاد اسلامی" هر نوع ایجاد رشته در این دانشگاه، با تأیید وزارتین علوم و بهداشت و وفق ماده 3 اساسنامه تعیین حدود فعالیت آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی از حیث مقطع و رشته تحصیلی با توجه به مجوز شوراهای گسترش آموزش عالی وزارتین مزبور قابل پذیرش است.

معاون نظارت و راهبری مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی بر خلاف این مصوبات روشن، اعلام کرده که هیئت سه نفره متشکل از نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی و نمایندگان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دانشگاه آزاد اسلامی مرجع تصمیم گیری در مورد گسترش و تاسیس رشته های تحصیلی در این دانشگاه است.

نگاهداری افزود: استناد به قانون مصوب مجلس شورای اسلامی در سال 1367 در حالی که قانون مزبور صرفا مربوط به یک بخش جزیی از دانشگاه آزاد اسلامی بوده و طی دو دهه اخیر و بر اساس رویکردهای تغییر یافته شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه آموزش عالی موضوعیت خود را از دست داده، فاقد وجاهت قانونی است.

وی ادامه داد: این موضوع که معاونت قوانین مجلس شورای اسلامی در سال 1393در یک فهرست کلی مشتمل بر قوانین متعدد، قانون مصوب سال 1367 را نیز جزء قوانین منسوخ نشده به شمار آورده؛ صرفا به این معناست که این قانون بر اساس  قوانین مصوب خود مجلس شورای اسلامی نسخ نشده و این سخن لزوما به معنای اعتبار فعلی آن نیست و ممکن است قوانین غیر منسوخ به  قوانین غیرمنسوخ متروک و بلاموضوع تبدیل شوند.

معاون نظارت و راهبری مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: استناد دانشگاه آزاد اسلامی به مصوبه سال 74 شورای عالی انقلاب فرهنگی و نمایندگی فرد مورد نظر بدون استعلام از این شورا مبنی بر این که آیا نمایندگی مزبور کماکان پس از گذشت 20 سال باقی است یا خیر، جای تعجب دارد.

وی افزود: عدم اقدام شورای عالی انقلاب فرهنگی طی سال های اخیر در انتخاب و معرفی نماینده خود در کمیته سه نفره مذکور، به طور روشن مبین عدم موضوعیت این نمایندگی به  علت مصوبات بعدی شورای عالی در سال‌های 77 و 85 و 89 و 93 است.

* تصمیمات دانشگاه آزاد پیرامون رشته‌های بدون مجوز فاقد وجاهت قانونی است

وزارت علوم نیز از این حواشی به دور نماند و اطلاعیه‌ای صادر کرد.

وزارت علوم در اطلاعیه‌ای پیرامون رشته‌های فاقد مجوز دانشگاه آزاد اعلام کرد: تعیین ظرفیت دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی باید از طریق شورای گسترش صورت پذیرد و تصمیمات متخذه و اعلام شده دانشگاه آزاد فاقد وجاهت قانونی است.

دراین اطلاعیه آمده است: عطف به انتشار خبری مبنی بر تصویب تمام رشته‌های بدون مجوز دانشگاه آزاد اسلامی بر اساس قانون تصویب رشته‌های دانشگاه آزاد اسلامی مصوب سال  67، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای روشن شدن افکار عمومی، مواردی را یاد آور می‌شود.

در بند اول این اطلاعیه اعلام شده است: کمیته 3 نفره مورد نظر در خبر مذکور،  از سال 1374 و به دنبال مصوبات بعدی شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال های77، 85، 89، 93، موضوعیت خود را از دست داده و فاقد وجاهت قانونی است.

بند دوم این اطلاعیه عنوان کرده است: بر اساس ماده 3 اساسنامه اصلاحی دانشگاه آزاد اسلامی، حدود فعالیت آموزشی آن دانشگاه از حیث مقطع و رشته تحصیلی، با توجه به مجوز شورای گسترش آموزش عالی وزارتین تعیین می‌شود.

در بند سوم این اطلاعیه آمده است: به استناد این مصوبات، تعیین ظرفیت دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی نیز باید از طریق شورای گسترش صورت پذیرد.

در بند چهارم آمده است: بنابر موارد فوق، تصمیمات متخذه و اعلام شده فاقد وجاهت قانونی است.

در بند پنجم این اطلاعیه عنوان شده است: خبر مذکور در شرایطی اعلام می شود که وزارت علوم برای ساماندهی رشته‌ها و مقاطع تحصیلی دانشگاه آزاد  از هیچ کمک و همراهی دریغ نورزیده است.

* واکنش دانشگاه آزاد به خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره تصویب غیرقانونی رشته‌ها

دانشگاه آزاد نیز پس از انتشار خبر « واکنش شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب همه رشته‌های دانشگاه ‌آزاد/ استناد دانشگاه آزاد به قانونی که فقط برای بخشی جزئی بوده بدون وجاهت قانونی است » توضیحاتی ارایه داد.

متن کامل این توضیحات به شرح ذیل است:

« خبرگزاری محترم فارس با نقل مصاحبه‌ای از معاون محترم دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی نظر شخصی ایشان را درخصوص تصویب رشته‌های دانشگاه آزاد اسلامی مطابق با قانون تأیید رشته‌های دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی مصوب 1367/2/14 مجلس شورای اسلامی ذکر کرده، که البته این خبرگزاری عنوان خبری خود را واکنش شورای عالی انقلاب فرهنگی به اقدام قانونی دانشگاه آزاد اسلامی درج نموده که خلاف واقع میباشد، انتظار می رود این خبرگزاری نسبت به اصلاح خبر اقدام نماید، چرا که اقدامات شورای عالی انقلاب فرهنگی به صورت مصوبه از طرق قانونی منتشر می‌گردد و مصاحبه خبری به هیچ عنوان واکنش شورایعالی انقلاب فرهنگی تلقی نمی‌شود.

قانون به خودی خود فصل الخطاب بوده و عملکرد افراد در تطبیق با قوانین جاری سنجیده می‌شود بنابر ماده واحده قانون تأیید رشته‌های دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی مصوب 1367/2/14 مجلس شورای اسلامی که به استناد استفساریه صورت گرفته دارای اعتبار و لازم الاجرا است و نیز آئین نامه اجرایی آن که مصوب جلسه 201 مورخ 1368/7/25 شورای عالی انقلاب فرهنگی و هیأت محترم وزیران است رشته‌های دانشگاه آزاد اسلامی نخست در شورای گسترش هر یک از دو وزارتخانه مطرح و در صورت عدم حصول نتیجه در کمیته سه نفره ارزیابی مورد رسیدگی قرار گرفته و نتیجه ارزیابی کمیته برای کلیه دستگاه‌های مسئول لازم الاتباع خواهد بود.

کمیته ارزیابی رشته‌های دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی متشکل از نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان رئیس کمیته که به موجب مصوبه جلسه 353 مورخ 1374/4/6 شورای عالی انقلاب فرهنگی انتخاب و توسط دبیر شورا ابلاغ شده است، نماینده وزارت علوم و تحقیقات و یا وزرات بهداشت درمان و آموزش پزشکی و نماینده دانشگاه آزاد اسلامی به تایید می‌رسد.

پیرامون اظهارنظر مطرح شده در مورد قانون تأیید رشته‌های دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی و آیین‌نامه اجرایی آن و ذکر جزئی بودن دایره شمول این قانون،ذکر این نکته ضروری است که قاعده نسخ قوانین به دو صورت صریح و ضمنی صرفاً در صلاحیت مرجع قانونگذاری و قوه مقننه بوده که قانون مذکور از زمان تصویب به هیچ یک از صور پیش گفت نسخ نگردیده است.

از سوی دیگر به موجب قانون تدوین و تنقیح قوانین و مقررات کشور مصوب 1389/3/25مجلس شورای اسلامی شناسایی موارد نسخ بر عهده معاونت قوانین مجلس شورای اسلامی است و این معاونت در پاسخ به استعلام صورت گرفته طی نامه شماره 61433 مورخ1393/9/18 بر اعتبار قانونی قانون تایید رشته‌های دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی عدم نسخ و لازم الاجرا بودن آن تأکید نموده ‌است.

با طولانی شدن زمان ارزیابی رشته‌های دانشگاه در شورای گسترش آموزش عالی دویست و دو نفر ازنمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی حمایت خود را از توسعه تحصیلات تکمیلی دانشگاه‌ آزاد اسلامی اعلام نمودند و برای مرتبه دوم بیش از دویست و چهل تن از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی خواستار اجرای قانون تأیید رشته‌های دانشگاهی دانشگاه ‌آزاد اسلامی از رئیس دانشگاه آزاد اسلامی شده اند که حکایت از ضرورت استفاده از این ظرفیت قانونی، اعتبار قانون و ضرورت اجرایی شدن آن توسط مراجع ذیربط دارد.

مجدداً لازم به تاکید است که قانون تأیید رشته‌های دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه مسیر تصویب رشته‌ها در شورای گسترش آموزش عالی بوده و قانونگذار برای جلوگیری از توقف توسعه آموزش عالی و تصویب رشته‌های دانشگاه آزاد اسلامی، هیأت سه نفره را پیش بینی نموده است.

با عنایت به اینکه هیچ مصوبه و مقرره‌ای نمی‌تواند ناسخ و یا ناقض قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی باشد، بی‌تردید قانون مذکور لازم الاجرا می‌باشد و اظهارنظر یکی از مدیران شورا مبنی برجزئی بودن قانون در مبانی حقوقی تعریف شده نیست.

ضمن اینکه در متن قانون و آیین نامه‌های اجرایی به این موضوع اشاره‌ای نشده و در هیچ یک از عبارات قانونی چنین مفهومی قابل استنباط نیست.

هر قانونی دایره شمولی دارد که خود قانون تعیین کننده آن است و تفسیر لازم نیز توسط مجلس شورای اسلامی انجام می‌گیرد. استناد به اساسنامه دانشگاه آزاد اسلامی و ماده واحده نحوه تعیین و اعمال ظرفیت پذیرش دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی مصوب سال1393 شورای عالی انقلاب فرهنگی مغایر با قانون تایید رشته‌های دانشگاهی نبوده و دانشگاه آزاد اسلامی رشته‌های مورد تقاضای خود را همچون گذشته ابتدا در شورای گسترش آموزش عالی مطرح و به تصویب خواهد رساند و برای این اقدام مطابق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی تا شهریور سال1395 فرصت خواهد داشت و در صورت عدم حصول نتیجه در شورای گسترش امکان ارجاع به کمیته سه نفره قانون تایید رشته‌های دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی میسر خواهد بود.

در پایان خاطر نشان می شود هر چند اطلاع رسانی و شفافیت در زمینه مسائل آموزشی و تحصیلات دانشگاهی امری مثبت است، اما پرداختن به مسائلی که جنبه حقوقی و قانونی داشته و به کار کارشناسی و تخصصی نیاز دارد در سطح رسانه‌ها نه تنها کمکی به حل مشکلات و مسائل علمی و آموزشی کشور نمی‌کند بلکه باعث پیچیده تر شدن و تشویش اذهان مخاطبان نیز می‌شود.

امید است مسئولان محترم و صاحب نظران عرصه آموزش و تحصیلات دانشگاهی دقت بیشتری در طرح اینگونه مسائل به خرج دهند.

ضمنا در صورت نیاز، صورت جلسات و مستندات مربوطه که به امضای مسئولان ذیربط در شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری رسیده است جهت شفافیت بیشتر موضوع منتشر خواهد شد.»

به گزارش فارس، مطلب مورد اشاره در اطلاعیه روابط عمومی دانشگاه آزاد صرفا بازنشر گفت‌وگوی معاون نظارت و راهبری مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی با مرکز خبر این شوراست. این گفت‌وگو بر روی وبگاه شورای عالی انقلاب فرهنگی قابل مشاهده است.

بنابراین ادعای انجام این مصاحبه توسط خبرگزاری فارس از اساس کذب محض است و شایسته است روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی به دلیل ایراد تهمت و مطرح کردن ادعای کذب از این خبرگزاری عذرخواهی کند.

جهت اطلاع عزیزان قانوندان در دانشگاه آزاد اسلامی به اطلاع می رساند مطابق اطلاعات منتشر شده در وبگاه شورای عالی انقلاب فرهنگی (farhangoelm.ir):

الف. به دنبال استفسار حضرت آیت الله خامنه‌ای رئیس جمهور وقت درباره اعتبار مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی، حضرت امام (ره) در تاریخ 06/12/63 پاسخ فرمودند:

«ضوابط و قواعدی را که شورای محترم عالی انقلاب فرهنگی وضع می‌نمایند باید ترتیب اثر داده شود.»

ب. همچنین رهبرمعظم انقلاب در مورد لازم‌الاجرا بودن مصوبات در دیدار با رئیس و اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورخه 04/11/76 فرمودند:

«هیچکس در کشور از وجود یک دستگاه متفکر، جامع، داراى همه خصوصیات برجسته و آگاه به کمبودها و نیازها مانند شوراى عالى انقلاب فرهنگى بی‌نیاز نیست. این شورا متصدى شناخت مسائل فرهنگى و بحث و تصمیم‌گیرى در مورد آنها و ابلاغ مصوبات براى اجراست. بنابراین مصوبات شوراى عالى انقلاب فرهنگى لازم‌الاجرا است و همه دستگاه‌ها باید خود را موظف به اجراى تصمیمات این شورا بدانند.»

ج. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در دیدار اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورخ 23/03/90، اجرای سیاستگذاری‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی را موضوعی مهم و ضروری خواندند و تأکید کردند « شورای عالی انقلاب فرهنگی از نهادهای قانونی و قطعی نظام و مصوبات آن لازم اجراست».

در خصوص بررسی کارشناسی نیز لازم به یادآوری است که مطلب بازنشر شده مورد ادعای روابط عمومی دانشگاه آزاد، اظهارنظر یکی از مسئولان شورای عالی انقلاب فرهنگی است و قاعدتا وی صلاحیت اظهارنظر تخصصی را داراست که به عنوان معاون نظارت و راهبری مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی منصوب شده و مرکز خبر این شورا نیز براساس جایگاه حقوقی با وی گفت‌وگو کرده است.

* کتاب «راهبرد تولید دانش‌بنیان» با تاکید بر بیانات رهبری چاپ شد

کتاب «راهبرد تولید دانش بنیان؛ جایگاه شرکت‌های دانش بنیان در اقتصاد مقاومتی» با تاکید بر بیانات رهبر فرزانه انقلاب در دیدار شرکت‌ها و فعالان تولید دانش‌بنیان به همت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و توسط انتشارات «دانش بنیان فناور» به چاپ رسید.

یکی از اقدامات عملی ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در راستای فرهنگسازی و ترویج اقتصاد دانش بنیان، تدوین و انتشار کتاب «راهبرد تولید دانش بنیان؛ جایگاه شرکت‌های دانش بنیان در اقتصاد مقاومتی» است. این کتاب، هم اکنون در اختیار پژوهشگران و فناوران و علاقه‌مندان حوزه دانش بنیان قرار گرفته است.
کتاب حاضر، با تاکید بر بیانات مقام معظم رهبری در دیدارهای متواتر و مختلف شرکت‌ها و فعالان تولید دانش بنیان گردآوری شده است.
این کتاب شامل پنج فصل است که فصل اول مربوط به بیانات مقام معظم رهبری درباره جایگاه و فعالیت های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است.
فصل دوم نیز بیانات مقام معظم رهبری در دیدار شرکت‌ها و فعالان تولید دانش‌بنیان می‌پردازد و فصل سوم درباره بیانات ایشان پس از بازدید از نمایشگاه دستاوردهای فناوری نانو معاونت علمی است.
سایر بیانات مقام معظم رهبری در موضوع تولید دانش بنیان نیز در فصل چهارم گنجانده شده است.
فصل پایانی کتاب نیز شامل تعدادی از سخنرانی افراد در محضر مقام معظم رهبری است.
ویرایش دوم کتاب «راهبرد تولید دانش بنیان؛ جایگاه شرکت‌های دانش بنیان در اقتصاد مقاومتی» در قطع رقعی، 220 صفحه، با شمارگان 5000 جلد به کوشش ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان و امور شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان معاونت علمی منتشر شده است. ناشر این کتاب نیز «دانش‌بنیان فناور» است.

* انتصابات آموزش عالی

خالد سعیدی سرپرست پارک علم و فناوری استان کردستان به پیشنهاد وحید احمدی معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم و از سوی محمدفرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به سمت ریاست این پارک علمی فناوری منصوب شد.

همچنین محمدعلی طاهر سرپرست دانشگاه شهید باهنر کرمان شد و از تلاش‌های محمدعلی فدایی رئیس سابق این دانشگاه تجلیل شد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری همچنین با صدور حکمی احمد محقر را به عنوان رئیس دانشگاه بجنورد منصوب کرد.

* ابلاغ «برنامه توسعه تولید و صادرات محصولات دانش بنیان» از سوی معاون اول رئیس جمهور

مهدی الیاسی معاون سیاست‌گذاری و ارزیابی راهبردی معاونت علمی و فناوری با اشاره به ابلاغ شدن «برنامه توسعه تولید و صادرات محصولات دانش بنیان» از سوی معاون اول رئیس جمهور گفت: برنامه توسعه تولید و صادرات محصولات دانش بنیان در جلسه دهم آبان‌ماه هیئت وزیران به استناد ماده (43) قانون رفع موانع تولید رقابت‌­پذیر و ارتقای نظام مالی کشور به تصویب رسیده و در 5 آذر ماه برای اجرا به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شده است. این برنامه مشتمل بر 11 برنامه و 23 ماده می‌باشد که در صورت اجرایی شدن می‌تواند زمینه‌ساز رشد قابل توجهی در توسعه تولید صادرات محصولات دانش بنیان باشد. 

* برنامه‌های هفته پژوهش اعلام شد

جلال بختیاری دبیر ستاد برگزاری هفته پژوهش در نشست خبری با بیان اینکه هفته ملی پژوهش با شعار پژوهش، فناوری، عزم ملی و رویکرد جهانی از 22 تا 27 آذرماه در نمایشگاه بین‌المللی و سالن اجلاس سران برگزار می‌شود، گفت: امسال نوآوری‌هایی نسبت به سال قبل داشتیم و امیدواریم از طریق این نوآوری‌ها تعداد قراردادها بیشتر شود.

وی افزود: در بین 70 هزار پژوهشگر تعدادی را انتخاب کردیم و در این مسئله رقابت بسیار جدی بوده است.

بختیاری با اشاره به ضرورت تحول در نظام آموزش عالی، گفت: امیدواریم مستندات خوبی از نمایشگاه هفته پژوهش برای سال آینده ارائه دهیم تا پیام پژوهشی کشور در یک کتاب ارائه شود.

بختیاری گفت: جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده 25 آذر ماه در سالن اجلاس سران برگزار می‌شود که برای این جشنواره 171 پرونده به دبیرخانه ارسال شده و در 7 کمیته علمی برگزیدگان پژوهشی در بخش‌های دانشگاه‌ها، دستگاه‌ها، فناوران و مراکز پژوهشی انتخاب می‌شوند. 

وی افزود: هدف این است که افراد با کار علمی و تحقیقاتی قوی در سطح ملی تجلیل شوند.

بختیاری گفت: جشنواره برترین‌های دانش‌آموزی نیز 22 آذرماه برگزار می‌شود که امسال نسبت به دو سال گذشته حجم گسترده‌تری از شعارهای پژوهشی دانش‌آموزان عرضه شده است.

وی افزود: 21 دانش‌آموز در سه مقطع تحصیلی با محوریت وزارت آموزش و پرورش و همکاری وزارت علوم تجلیل می‌شوند.

دبیر برگزاری هفته پژوهش گفت: سال گذشته قرارداد انتقال فناوری حوزه فن‌بازار 25 میلیارد تومان بود که امسال هم استقبال خوبی از داخل و خارج شده است و امیدواریم با رونق بیشتری همراه باشند.

بختیاری اظهار داشت: حدود 2 هزار و 500 ایده تاکنون دریافت شده که قرار است ارزیابی شود.

وی افزود: جشنواره ایده‌های برتر با دو هدف رونق‌یافتن فرایند عرضه ایده و آموزش ایده‌پردازان در طول ارزیابی انجام می‌شود.

وی اضافه کرد: پژوهش نباید فقط در تهران و فقط در دانشگاه‌ها باشد. به همین دلیل امسال یک هفته قبل از برگزاری هفته پژوهش در تهران در تمام استان‌ها برنامه هایی برگزار می‌شود.

وی افزود: جلسه هماهنگی وزیر علوم، وزیر کشور و 31 استاندار 17 آذرماه برای برگزاری هفته پژوهش دراستان‌ها انجام می‌شود.

بختیاری گفت: اجلاس معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه‌ها و همچنین نشست‌های انجمن های علمی نیز 25 آذر ماه برگزار می‌شود.

* اسامی دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی برتر کشور در حوزه دیپلماسی علمی اعلام شد

سرپرست ISC گفت: در بین دانشگاه‌های صنعتی به ترتیب دانشگاه صنعتی اصفهان، صنعتی شریف، صنعتی بابل، خواجه نصرالدین طوسی و صنعتی امیرکبیر بیشترین میزان پژوهش‌های مشترک بین المللی را تولید کرده‌اند.

دهقانی تصریح کرد: بررسی تولیدات علمی کشور در فاصله سال‌های 2014-2012 در معتبرین مجلات بین المللی در پایگاه استنادی آی.اس.آی نشان می دهد که  22 درصد تولیدات علمی کشور به صورت مشارکتی با سایر کشورهای جهان تولید شده است. در بین دانشگاه‌های صنعتی به ترتیب دانشگاه صنعتی اصفهان، صنعتی شریف، صنعتی بابل، خواجه نصرالدین طوسی و صنعتی امیرکبیر بیشترین میزان پژوهش‌های مشترک بین المللی را تولید کرده‌اند.

وی گفت: تقریبا یک سوم پژوهش‌هایی که در دانشگاه صنعتی اصفهان صورت می پذیرد با مشارکت سایر کشورهای دنیا انجام می‌شود. دانشگاه صنعتی شریف نیز تقریبا از وضعیت مشابهی برخوردار است. سه دانشگاه بعدی هر کدام به طور متوسط یک پنجم از پژوهش‌های خود را با مشارکت بین المللی تالیف کرده‌اند.

سرپرست ISC ادامه داد: در بین دانشگاه‌های جامع، دانشگاه گلستان، زابل، تهران، زنجان و شیراز دانشگاه‌های برتری هستند که سهم پژوهش‌های مشترک بین المللی آن‌ها از کل پژوهش‌هایشان، بیش از سایر دانشگاه‌های جامع کشور است. در بین دانشگاه‌های علوم پزشکی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، علوم پزشکی گلستان، مشهد، تهران و تبریز در همکاری‌های علمی بین المللی برتر از سایر دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور عمل کرده‌اند. این دانشگاه‌ها به ترتیب از یک سوم تا یک پنجم تولیدات علمی‌شان را با مشارکت بین المللی انجام داده اند.

رئیس مرکز منطقه‌ای اطلاع رسانی علوم و فناوری (RICeST) گفت: به طور متوسط پژوهشگاه های کشور بهتر از مراکز دانشگاهی در همکاری‌ها و تعاملات بین المللی عمل کرده‌اند. به عنوان مثال 42 درصد تولیدات علمی پژوهشگاه دانش‌های بنیادی در فاصله سال‌های 2014-2012 با مشارکت دانشمندانی از سایر کشورهای دنیا به رشته تحریر درآمده است. دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان نیز از وضعیت مشابهی برخوردار است و 40 درصد پژوهش‌هایش را با همکاری سایر کشورهای دنیا به پایان رسانیده است. دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله و پژوهشگاه مواد و انرژی به ترتیب 31 درصد، 31 درصد و 25 درصد از پژوهش‌هایشان را با مشارکت سایر کشورها انجام داده‌اند.

دهقانی افزود: اما سهم دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی کشور از کل دیپلماسی علمی کشور یکسان نیست، زیرا میزان کل تولیدات علمی دانشگاه‌ها با یکدیگر برابر نیست. به عنوان مثال حجم تولیدات علمی دانشگاه تهران یا علوم پزشکی تهران بیش از سایر دانشگاه‌ها است و از همین رو تاثیرگذاری این دانشگاه‌ها در دیپلماسی علمی کشور نیز متفاوت است. بطوریکه 11 درصد از کل فعالیت های پژوهشی کشور که با مشارکت بین المللی انجام شده متعلق به دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران 9درصد از کل تولیدات علمی کشور را با مشارکت بین المللی تولید کرده است. دانشگاه صنعتی شریف از این حیث دارای رتبه سوم کشور و حدود 7 درصد از همکاری بین المللی کشور متعلق به این دانشگاه است. دانشگاه‌های صنعتی اصفهان، صنعتی امیرکبیر و تربیت مدرس هر کدام 5 درصد از پژوهش‌های مشارکتی کشور را تولید کرده‌اند. به همین ترتیب دانشگاه‌های شیراز، فردوسی مشهد، تبریز، پژوهشگاه دانش‌های بنیادی و دانشگاه علم و صنعت در جایگاه‌های بعدی قرار دارند.

* مراسم ختم شهید رکن‌آبادی در دانشگاه امام صادق(ع) برگزار شد

مراسم ختم شهید فاجعه منا غضنفر رکن آبادی سفیر پیشین ایران روز یکشنبه هفته گذشته در لبنان از سوی خانواده وی در مسجد دانشگاه امام صادق(ع) در بزرگراه شهید چمران پل مدیریت برگزار شد.

انتهای پیام/

 

http://fna.ir/4BSITS


ویدیو مرتبط :
جشن فارغ التحصیلی دانشجویان دانشگاه آزاد گرگان