سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



اگر مددجویان کمیته امداد توانمند شوند می‌توانند بار اقتصادی زمین مانده را بردارند


به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، غلامحسین محسنی اژه‌ای در دومین مجمع حقوق‌دانان و وکلای نیکوکار کمیته امداد امام خمینی(ره) اظهار داشت: دو مسئله در قرآن به صورت مکرر اشاره شده؛ ایمان و عمل صالح. کسی که هردو را داشته باشد خسران ندارد، رستگار است و می‌تواند حیات طیبه پیدا کند. فرقی نمی‌کند که فردی که عمل صالح را انجام می‌دهد زن باشد یا مرد.

وی ادامه داد: عمل صالح دو ویژگی دارد اینکه انسان مومن این کار را برای خدا انجام دهد و دوم اینکه مطابق با وظیفه انسانی باشد. عمل صالح مختص یک قشر و طبقه نیست. عمل یک شخصیت با مقام بالا می‌تواند صالح باشد یا نباشد. اگر بنا بود عمل صالح مختص به یک قشر باشد خداوند بر آن تأکید نمی‌کرد.

معاون اول قوه قضاییه با اشاره به اینکه اگر جامعه ایمان داشت و عمل صالح انجام داد به حیات طیبه می‌رسد، افزود: امروز عملی صالح‌تر و بالاتر از آنچه در کمیته امداد انجام می‌شود حداقل بنده سراغ ندارم. برای بسیاری از کارها انسان به نام و درآمد تن می‌دهد و شب و روز وقت می‌گذارد. آیا اینجا از لحاظ دنیوی نام و نشان وجود دارد یا از طرف خدمت‌گیرنده توقع مابه‌ازایی هستد هیچ یک از اینها نیست اینجا اخلاص از همه جا بالاتر است و اگر عمل توأم با اخلاص شد عملی غنی‌شده است.

محسنی اژه‌ای خطاب به حقوقدانان و وکلای نیکوکار و همکار کمیته امداد، گفت: کار شما کاری است که نوعاً توأم با اخلاص بوده و منشأ آثار و برکات فراوان است. یکی از کارهای مهم در این مجموعه کمک به نیازمندان از حیث حقوقی است. امام0ره) در همان اوایل انقلاب فرمودند به فکر کسانی باشید که نه پای آمدن به ادارات و مراکز قضایی را دارند و نه زبان گفتن و نه قلم نوشتن. بسیاری از جامعه هدف این نهاد از این طبقه هستند و شما به آنها کمک می‌دهید.

وی  ادامه داد: بسیاری از انسان‌ها هستند که نمی‌توانند مطلب دل خود را یبان کنند لذا شما می‌توانید به آنها کمک کنید. می‌دانیم که مشکلات فراوانی وجود دارد اما اگر ما با کمک، همفکری و اتکا به خدا و اخلاص نوعی در نهاد کمیته امداد کار خود را دنبال کنیم مشکل حل نشدنی نداریم. من از شما می‌خواهم تا کار بیشتری بر روی مشکلات انجام شود و زمان بندی کنیم که به طور مثال چند مورد از آنها تا پایان سال 94 به نتیجه برسند.

سخنگوی قوه قضائیه  خاطرنشان کرد: همانطور که کمیته امداد از ابتدای تأسیس تاکنون به مشارکت مردم تکیه کرده اما می‌توان این فرهنگ را گسترش داد و الگوی این قضیه شد. در حال حاضر بیش از سه هزار وکیل به این مجموعه خدمت می‌دهند که بسیار با ارزش است و می‌تواند الگویی برای سایر دستگاه‌ها باشد.

محسنی اژه‌ای همچنین گفت: در کنار حل مسائل حقوقی می‌توان مجموعه خلأها و کاستی‌ها را برای این طبقات آسیب شناسی کرد، بعضی از بخش‌ها از هزینه دادرسی معاف شده‌اند ممکن است بتوانیم آن را توسعه دهیم یا آیین دادرسی ویژه‌ای برای برخی از طبقات ایجاد کنیم. به گونه‌ای که ضمن رعایت عدالت برای برخی طبقات به طور مثال خانواده کمیته امداد ویژه باشد.

وی خطاب به وکلای حاضر در این همایش گفت: درست است که شما داوطلبانه و بدون چشمداشت مادی خدمت می‌کنید اما می‌توان برای همین جمع جایگاه و موقعیتی را تعریف کرد که از جانب مسئولان امداد و قوه قضاییه متفاوت از سایر وکلا باشد تا مشوقی برای آینده شوند.

معاون اول قوه قضاییه گفت: نگاهی در جامعه وجود دارد که افراد تحت پوشش از اینکه اعلام کنند در مجموعه کمیته امداد هستند احساس کسری می‌کنند یا دیگران نیز به افراد تحت پوشش نگاه دیگری دارند. اما باید به سمتی حرکت کنیم که این حالت وجود نداشته باشد و افرادی که می‌خواهند به این مجموعه کمک کنند آن را افتخاری برای خود و معامله با خدا بدانند.

محسنی اژه‌ای همچنین خطاب به حقوقدانان و وکلای نیکوکار همکار کمیته امداد گفت: امروز شما بازوی کمیته امداد نیستید شما بازوی خدا و نظام ولایت هستید. حکومت و حاکم مسلمین متولی رسیدگی به امور این مجموعه هدف است. اما شما احساس نکنید که به کمیته امداد کمک می‌کنید بلکه به خدا، ولی امر مسلمین و نظام کمک می‌کنید.

وی تصریح کرد: اگر مجموعه مددجویان کمیته امداد توانمند و مستقل شوند بسیاری از بار اقتصادی برزمین مانده را برمی‌دارند. باور قلبی من این است که امداد نهادی مقدس است و امتحان خود را بعد از انقلاب خوب پس داده است.مسئولان این نهاد نیز همواره از مسئولان خوب و دلسوز نظام هستند.

وی در پایان گفت با توجه به توقع و انتظار از کمیته امداد امام خمینی(ره) هرچقدر بتوانیم از تجملات بکاهیم و بر خدمت بیافزاییم تا الگویی برای نهادهای دیگر شود. دست‌اندرکاران این نهاد به حداقل‌ها از مکان، هزینه و صرف بودجه اکتفا کنند و از لحاظ سرویس دهی به حداکثر خدمت بیاندیشند. قوه قضاییه نیز آمادگی دارد که اگر مشکلاتی وجود دارد با کمک وکلا و حقوق دانان آنها را رفع کند.


ویدیو مرتبط :
نمایشگاه کتاب و دستاوردهای مددجویان کمیته امداد