سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



امضای یک یا دو سند هسته‌ای در سفر رئیس جمهور چین به تهران


به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی امروز (یکشنبه) در خصوص اجرای برجام  گفت: مذاکرات به صورت تخصصی بود هر کدام از کمیته‌ها و گرو‌ه‌ها کارهای خودشان را انجام می‌دادند، ضمن اینکه در آنجا حتی در حوزه اقتصادی صحبت بر روی آمار و ارقام نبود و بنا نبود که ما لیستی را بیاوریم.

وی ادامه داد: قوانین و مقرراتی انتقال پول‌های ایران به کشور را با مشکل مواجه کرده بود.

وی در خصوص راکتور آب سنگین اراک نیز عنوان کرد: در رابطه با اراک از ابتدا گفته‌ایم که کار اصلی را حتی در برجام هم مشخصا آمده که مدیر و مالک پروژه ایران است، کشورهای مقابل ما قرار است در زمینه بازطراحی و تامین تجهیزات به ما کمک کنند و این را باید در قالب اسنادی متعهد بشوند. این اسناد بخشی از آنها سیاسی، حقوقی و بین‌المللی است که مهم‌ترین آن‌ها سند رسمی است که براساس برجام امضا شد که این سند این کشور‌ها را متعهد کرده که ایران را در حوزه‌هایی که اشاره کردم کمک کند و آنها نیز تعهد خود را اعلام کرده‌اند و این مهمترین سند است، گرچه یک سند دیگر هم داریم که ایران و چین و آمریکا با هم امضا کرده‌اند.

معاون صالحی ادامه داد: بخشی از مسائل به قراردادهای تجاری برمی‌گردد که مباحث مربوط به قراردادهای تجاری هم انجام شده و اینکه این اسناد بخواهد امضا شود، نیازمند مراحلی است. به طور مثال ما در طراحی را حدود 6 ،7 ماه پیش به چین داده‌ایم و قرار است چین بر طراحی ما نظارت داشته باشد. بازنگری طراحی کاری است که در صنعت هسته‌ای بسیار مهم است و حتی اگر شما متخصص کافی هم داشته باشید، وقتی که طراحی را انجام دادید، باز‌نگری در مورد آن را باید گروهی دیگر انجام دهد.

کمالوندی خاطرنشان کرد: نگاه دکتر صالحی از ابتدا این بود که اینها در کنار ما بنشینند و با هم کار را انجام دهیم، لذا نگاه ما از ابتدا این بوده که کار اصلی را خودمان انجام بدهیم و کارهای فرعی را بخصوص در رابطه با نگرش نسبت به طراحی‌ها و در موضوعاتی مانند تامین تجهیزات به ما کمک کنند که حتی این را هم می‌توانیم خودمان انجام دهیم. متخصصان ما چه بسا از متخصصان چین تبحر بیشتری داشته باشند، اما نگاه دکتر صالحی این بود که ما از این فرصت استفاده کنیم و متخصصان ما کنار دیگر متخصصان خارجی قرار بگیرند و کار را متخصصان ما انجام دهند و توسط آنها کنترل شود یا بالعکس وقتی که برای کنترل می‌رود، متخصصان ما هم کنار اینها قرار بگیرند.

وی ادامه داد: اینها نیازمند یک سری قراردادهای جزء است که این قراردادهای جزء زیاد و متعدد است. در این مرحله مسئله اصلی مربوط به طراحی اولیه است و ما این طراحی را به طرف مقابل داده‌ایم و امیدوار هستیم در طول سفر رئیس جمهور چین به ایران که به زودی انجام خواهد شد، با توجه به اینکه اسناد آماده امضا است، ما دو یا حداقل یک سند را در رابطه با هسته‌ای با چین داشته باشیم که این به پیشرفت پرژه مدرن ساری راکتور اراک کمک می‌کند.

کمالوندی که با شبکه خبر گفت‌وگو می‌کرد، در ادامه گفت: نمی‌خواهیم این موضوع فقط منحصر به چین باشد، ما می‌خواهیم از کشورهای مختلف استفاده کنیم. فرانسه، انگلیس و آلمان اعلام کرده‌اند که هم در طراحی و هم در باز طراحی و هم در تامین تجهیزات با ما همکاری کنند، این تعهد و اعلام آمادگی است که مطرح شده است. نیاز به این است که ما مشخص کنیم. باید اول این طراحی اولیه مشخص شود و بعد ببینیم چه چیزی را طراحی می‌کنیم و برای این کار چه نوع تجهیزاتی و از چه نوع تکنولوژی استفاده کنیم.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی خاطرنشان کرد: کار اولیه ارائه شده و مشارکت سیاسی با چین بنا به دلایل سیاسی و فنی از ابتدا مورد نظر ما بوده است. وقتی هر دوی این موضوعات را کنار هم می‌گذاریم می‌بینیم که چین از همه ایم کشور ها شاید بیشتر برای ما می‌تواند مفید باشد.

وی ادامه داد:‌ ظرف هفته آینده کار را با طرف چینی مرور خواهیم کرد، آنجا شاید مشخص کنیم که مثلا در این تجهیزات خاص ما ممکن است از آلمان استفاده کنیم. لزوما هم دولت‌ها نیستند که درگیر می‌شوند. در رابطه با چین هم شرکت  دولتی انرژی اتمی است که درگیر می‌شود و نوع تفاهماتی که ما می‌کنیم نهایتا باید مسیری را برود که این مسیر قدری ممکن است طولانی باشد.

کمالوندی گفت: ما هم در مذاکرات برنامه‌ریزی شده هماهنگ و بسیار شایسته پیش رفتیم، جای این نیست که من الان وارد جزئیات بشوم، اما باید اشاره کنم به نقش برجسته دکتر ظریف و دکتر صالحی در این موضوع. اگرچه دوستان دیگری هم بوده‌اند اما این دو بزرگوار با تخصیص وقت زیادی برای این موضوع کار را به نقطه خوبی رسانده‌اند.

وی ادامه داد: از این مرحله به بعد نیازمند مراقبت است، توافقات خوبی صورت گرفته این توافقات اگر به همان ترتیبی که پیش‌بینی و توافق شده بخواهد صورت بگیرد ما باید حتما بر طرف مقابل نظارت داشته باشیم کما اینکه آنها هم به کار ما نظارت دارند.

در حال تکمیل...

http://fna.ir/8V6F5M


ویدیو مرتبط :
تحلیل طائب از سفر رئیس جمهور چین به عربستان | ویدیو