سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



درگیری در پارلمان کوزوو و پرتاب گاز اشک آور


ایرنا/ نشست پارلمان کوزوو که قرار بود امروز ( سه شنبه) پیش نویس قانون بودجه سال 2016 این کشور را بررسی کند، با پرتاب گاز آشک آور و پاشیدن اسپری فلفل از سوی نمایندگان حزب مخالف به طرف ماموران پلیس و وزیران دولت برای چهارمین بار به تعویق افتاد.

رسانه های خبری پریشتینا اعلام کردند که حادثه امروز ( سه شنبه) در مجلس هنگامی اتفاق افتاد که «کادری وسلی» رئیس پارلمان در حال صحبت بود که نمایندگان حزب مخالف دولت با پرتاب گاز اشک آور و استفاده از اسپری فلفل مانع ادامه کار پارلمان شدند.
پرتاب گاز اشک آور و استفاده از آن در حالی صورت گرفت که ماموران پلیس در پارلمان حضور داشتند.
بنا بر این گزارش، «آیبین کورتی» نماینده مجلس و رهبر سابق حزب خود گردانی با پرتاب گاز اشک آور و همچنین با پاشیدن اسپری فلفل به طرف ماموران انتظامی و وزیران دولت کوزوو که در پارلمان حضور داشتند، از ادامه کار نمایندگان جلوگیری کرد.
در این هنگام، نمایندگان مجبور شدند برای ادامه کار خود در سالن دیگری پیش نویس قانون بودجه برای سال آینده میلادی را مورد بررسی قرار دهند.
در دو ماه و نیم گذشته، چهار بار نشست پارلمان با استفاده از گاز اشک آور توسط نمایندگان احزاب مخالف به تعویق افتاده است.
عیسی مصطفی نخست وزیر و هاشم تاچی قائم مقام نخست وزیر و وزیر امور خارجه کوزوو رفتار نمایندگان احزاب مخالف و پرتاب گاز آشک آور در پارلمان را محکوم کردند.
نخست وزیر کوزوو از نهادهای ذیربط پارلمان خواستار اتخاذ اقدام مقتضی در قبال نمایندگان احزاب مخالف بخاطر رفتار خشونت آمیز آنها در مجلس شد.
همچنین بنا به گزارش های رسانه های خبری صربستان، نمایندگان و حامیان احزاب مخالف در مقابل ساختمان به طرف ماموران پلیس سنگ و رنگ پرتاب کردند.
احزاب مخالف دولت کوزوو خواستار منصرف شدن دولت و پارلمان از تصویب توافق نامه تشکیل جامعه مشترک شهرداری های صرب های ساکن شمال کوزوو و همچنین علامت گذاری مرز با مونته نگرو هستند.
احزاب مخالف دولت کوزوو توافق صورت گرفته میان این کشور با صربستان را در مذاکرات عادی سازی بلگراد و پریشتینا در بروکسل که در آن به مناطق صرب نشین در کوزوو استقلال بیشتری داده می شود، قبول ندارند و از تصویب این توافق نامه در پارلمان به شکل های مختلف از جمله پرتاب گاز اشک آور مانع می شوند.
جنبش خودگردانی که حزب مخالف دولت در مجلس است، پیشتر با انتشار بیانیه ای ضمن اینکه مسئولیت پرتاب گاز اشک آور را در گذشته در مجلس بر عهده گرفته بود، اعلام کرد: اگر لایحه پیشنهادی تشکیل جامعه مشترک شهرداری های مناطق صرب نشین از دستور کار پارلمان خارج نشود، این حزب به اعتصاب و مخالفت خود ادامه می دهد.
نمایندگان مخالف دولت کوزوو نیز در شانزدهم مهر و دوم آبان برای ممانعت از کار پارلمان در تصویب لایحه تشکیل جامعه شهرداری های مشترک مناطق صرب نشین در شمال کوزوو در داخل مجلس گاز اشک آور پرتاب کرده بودند که موجب بیهوش شدن دو نفر از نمایندگان حاضر در مجلس شد.
هیات های مذاکره کننده بلگراد و پریشتینا در مراحل عادی سازی روابط با وساطت «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا در سوم شهریور امسال در بروکسل چهار توافقنامه از جمله تشکیل جامعه شهرداری های صرب نشین در کوزوو توافق کردند.
حکومت پریشتینا بر اساس توافق نامه امضا شده با نمایندگان صربستان و همچنین مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بروکسل در مورد تشکیل جامعه مشترک شهرداری های صرب های کوزوو خواهان تصویب این توافق نامه در پارلمان است که احزاب اپوزیسیون با آن شدیدا مخالف هستند.
دادگاه قانون اساسی کوزوو هفته گذشته تصویب این توافق نامه را مغایرت با قوانین کوزوو دانست.
صربستان در رابطه با حل و فصل مساله کوزوو از اکتبر سال 2012 با وساطت «کاترین اشتون» مسوول وقت سیاست خارجی اتحادیه اروپا، مذاکراتی را در سطح نخست وزیری با کوزوو شروع کرد و حاصل این مذاکرات، امضای توافق نامه 15 ماده ای برای عادی سازی روابط بلگراد و پریشتینا است.
تاکنون این مذاکرات در 28 نوبت به منظور عادی سازی روابط بلگراد و پریشتینا در بروکسل برگزار شده است.
کوزوو بر اساس قطعنامه 1244 شورای امنیت سازمان ملل در ژوئن سال 1999 میلادی تحت قیمومیت هیات غیر نظامی سازمان ملل قرار دارد و نیروهای ناتو موسوم به «کی فور» برای تامین امنیت در کوزوو مستقر شده اند.
پارلمان کوزوو در فوریه سال 2008 بطور یک جانبه استقلال این منطقه از صربستان را اعلام کرد.
بلگراد با ادعای این که کوزوو استان جنوبی صربستان است، اعلام یک جانبه استقلال آن را به رسمیت نمی شناسد و خواهان باطل کردن سند استقلال کوزوو از راه های دیپلماتیک و صلح آمیز است.
مقامات بلندپایه صربستان بارها تاکید کرده اند که حکومت بلگراد هرگز استقلال کوزوو را به رسمیت نمی شناسد و دولت صربستان همیشه در کنار صرب های کوزوو قرار دارد .


ویدیو مرتبط :
گاز اشک آور در پارلمان کوزوو